+1 oy
58 göst.
önce Diğer kategorisinde (16 puan) tarafından

Oğlum henüz 15 günlük sizce ne zaman sünnet olmalı 

6 Cevaplar

0 oy
önce (772 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ben 5 aylıktan yaptırdım gayet de rahat gect8 istersen biraz bekle 2 aylik felan olsun biraz toparlanın ikinizde  zaten 1haftaya güzelce düzelir bezli bebek net8cede hücre yenilemesi aşırı hızlı bide iyileşme de yüksek.  Önerim 2 aylik ortalama şuan eminim uykusuz yorgun acsiniz o derece yiprandiginizi düşünüyorum biraz toparlanın bebiste toparlansin  ben şeyden korkarım sünnet sonrasi enfeksiyon gelisebiliyor istediğiniz kadar yara steril kalsın antibiyotikli pomad veriyorlar ama islem sebebiyle iye gelisebiliyor.  Bizde olmuştu.  Genelde olabiliyor . Ben birazdaha bağışıklık kazanmasını bekledim . Tabi şuan gidip hemen de yaptirabilirsiniz deri hala ince işlem yapılırken lokal uyuşma yeterli olabilir.  Doku henüz katilasmadi hala yumuşak çünkü.  Ama ben gelişen enfeksiyon ihtimaline karşı yaptırmadım bekledim bikac ay hatta iye geçirdi . Her iki durumda da ister 1vaylik ister 5 aylik süreç rahat geçiyor merak etme ama 1 yaş onces8 mutlaka yaptır öneririm.  

önce (16 puan) tarafından

Dediğini yapacağım canım çok teşekkür ederim 

önce (772 puan) tarafından

Rica ederim canım 

-Reklam-
0 oy
önce (2,265 puan) tarafından

Dinen bir haftalık yapılması tavsiye ediliyor ama doktorlar da sanırım 6 ay da yapın diye öneriyor bizi millet de havalar çok sıcakken yapmayin derler 

Ben 40’ı çıktıktan hemen sonra yaptırmak istiyorum 4 yaşında oğlum var onu yaptırmadık aşırı pişmanım bunu da geciktirmek istemiyorum   

önce (2,265 puan) tarafından

Evet küçük ken daha çabuk iyileşiyor bende 4-5 aylık yapmayı düşünüyorum Allah nasip ederse sünnet kıyafeti falan da giydiririm hatıra kalsın diye tabi daha yolda bizim ogluş 😃Sağ salim doğarsa kucağıma alırsam inşallah 🤲🤲

İnşallah sağ Salim kucağına alırsın canım benim

0 oy
önce (1,804 puan) tarafından

6 gunlukken yaptirdik ne o ne biz anlamadık bile 

0 oy
önce (1,129 puan) tarafından

Yenidoğan sünnetini 7 günlükken yapanlar oluyor ama doktorlar 1 ay veya 40 çıkınça yaptırma taraftarı..

Ben şuan hamileyim oğlum doğarsa inşallah direk 40 çıkınca yaparım

İlk oğlum 5 yaşında ve kendisi bezli iken 16 aylıkken yaptım birkaç saat sürdü vallahi acısı...

Bunda daha erken 40 günlükken yapcam

Dinen de 7 gün sonra hem akikası kesilmeli hem saçı kesilmeli hem pipisi:))

Saçı nasıl kesiliyor peki

önce (1,129 puan) tarafından

Kendin veya eşin kesebiliyorsa kesip saçını teraziye koyup miktarınca para gümüş vs sadaka veriliyor biz kağıt para olarak vermştk, bizim kuvezde kaldığı için ilk 7 gün kesememiştik

0 oy
önce (1,413 puan) tarafından

Bebekler 1-4 aylıkken, pipi yapıları da uygunsa, rahatlıkla lokal anestezi ile sünnet edilebilir ve çok hızlı bir şeklide iyileşirler. Daha büyük çocuklarda ise, sünnetin hafif anestezi altında iken yapılması öneriliyor.

Yenidoğan döneminde sünnet yapılması ile ilgili olarak farklı görüşler var, penis eğrilikleri ve rotasyonları gibi yapısal bozukluklar olmadıktan sonra doğumdan sonraki ilk 24 saat dahil olmak üzere ilk 2 aylık döneme kadar yenidoğan sünneti yapılabiliyor (tercihen ilk 30 gün). bu süre içinde lokal anestezi ile çok rahatlıkla sünnet yapılıyor. İki aylıktan sonra bebeğin bilinç durumu iyice gelişmeye, çevreyi, anne ve babayı algılamaya başlıyor hareket kabiliyeti de artmaya başladığı için lokal anestezi ile bu işlemi gerçekleştirmek hem çocuk hem de sünneti yapacak Çocuk cerrahı için zor oluyor 

0 oy
önce (13,015 puan) tarafından

Biz 40 çıksın istemiştik. Muayeneye gittik gün aldık 43 günlüktü yaptırdık

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 12 göst.
0 oy
7 cevap 228 göst.
16 Haziran 2022 Diğer kategorisinde sazh (5,141 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 954 göst.
0 oy