Kızlar şimdi altın var babam yarın hesaplattircak ama sorum şu araya da zekat düşüyor mu
80 gramın üstünde altın, yada onun ederi kadar para varsa zekat düşüyo bacım. Ev, araba vs birden fazla varsa, birden fazla olanın değerini hesaplatıyosun ona da zekat düşüyor
Hiç altın zekatı vermedim valla hahahah
Demekki altın mı sevmiyoruz acaba hahah bence ruhum fakır benim hiç sevmem düğünlerde evde ıyh
Benim bir tanıdıkta olan altınlarını ablasının yanına koydu zekat topluyor e senin altının var diyince takmıyorum yanımda değilki dedi kulkar görmeyince Allah'ta haşa görmüyor sanıyor
Bunuda düşünmek ustalık gerektırır bence
:) bende takamam sevmem yani singir mingir kadin gibi hissediyorum ozaman kendimi gune giden tyzeler gibi. ben kendimi 15 16 yas hissettigim icin :)) 37 yasimda oldugumu kabullenemiyorum
tobe takmiosanda malin var sonucta:)
Nisan miktarı üstündeyse altına düşer ev için biriktirilen paraya düşer arabanın zekatı yok
aa arabanin yokmu. esim onlarida hesaba katio nakit degerlerini giriyor ortalama hesaplarken
1 arabanın yok binek olarak kabul ediliyor ama ikinci araç varsa veriliyor diye biliyorum arabayı bizde kattık ama kaza beladan temizlensin diye
Verilen eksiltmez ben hep buna inanıyorum iyi yapmışsınız
Ben soruyu anlayamadım
Belli bi gramın üstündeyse altınların zekatını vermen gerekiyor
80 gramı geçiyorsa veriliyor biliyorum borç harç yoksa
Ya birşey söyleyeceğim, 80 gramın üzerinden 1 yıl geçmiş olması lazım değil mi ona zekat düşmesi için
Evet, öyle bi mesele var bi de
Altin, doviz, birden fazla ev araba varsa düşer
Keşke olsa zekâtını versem 😂😂
Fas fakir olduğum için bu konuda bilgim yok ama varsa zekatı verilmeliymis bende öyle duydum
1,441,969 soru
23,700,650 cevap
311,637 kullanıcı