0 oy
183 göst.
Diğer kategorisinde (2,020 puan) tarafından

Geçen kurbanda eşimin ailesinin yaşadığı yerde kurban kestik Allah kabul etsin inşallah. Neyse dağıtılması Gerekeni dağıttık. Sonra da bizim payımıza dusenide annesinin buzluğa koyup burdayken yeriz dedik. Goturmeyecegiz dedik. Neyse bir kısmını yedik.  Söylemesi ayıp bir günde dedik ki kemikli etli güveç yapalım. Firinda pişirmeye götürelim.  Annesi kemikleri çıkarmış ama üzerinde et yok. Buzlukta kuşbaşı et dolu ama. Bu şekilde yaptı etti bende bisey demedim orda. Sonra babası götürdü yaptırdı getirdi. Yerken eşimde dedi hani et ya dedi. Icine neden et koymadın ki hepsi sadece kemik ve sebze. Sesini çıkarmadı. Gelelim size soruma

Bu sene eşim yine annesigilin yanına gidip orda keselim diyor. Bende gitmeyelim kendi evimizde yapalım dedim. Burda nasıl yapicaz ya diyor. İstanbuldayız biz. İşte burda kurbani almak kesmek hersey zor. Orda küçük şehir bu isler daha kolay diyor. Ama benim içimden gelmiyor orda yapmak.  Siz olsanız ne yapardınız?

14 Cevaplar

0 oy
(3,844 puan) tarafından

Hayatta gitmezdim, İstanbul'da ne kadar zorda olsa,en azından elinizde et olacak kemik değil 

(2,020 puan) tarafından

Şunu yazmayı unuttum yukarıda. Biz bayanlar yemek yaparken sonuçta kör değiliz öyle değil mi? Yani bunu bilmeyerek yapma ihtimali yok. Bilerek et koymadı. 

-Reklam-
0 oy
(9,695 puan) tarafından

Biz her sene gidip köyde kesiyoz  annemle ortak oluyoz hep kurabanda dayım gil kesiyo ediyo parcalıyo 

0 oy
(898 puan) tarafından

Yani ben olsam evimde kesmek isterdim yaşadığım yerin imkanı neyse o kadarını yapardım 

(2,020 puan) tarafından

Kimsemiz de yok burda. Biraz kalabalık olalım demiştik. Ama yaptığı çok uzucu

(898 puan) tarafından

Kesip size düşeni götürme şansınız yok mu canım.. Memleket çok mu uzak 

0 oy
(1,950 puan) tarafından

belediyelerin yerleri var. gidin sıraya gidip kestirin. ilk gün sıra olmazsa 2.gün gidin. carrefour migros gibi marketler de kesiyor. 

sizin lokmanıza göz diken kim olursa olsun gitmeyin 

(2,020 puan) tarafından

Çok üzücü ama ya. Biz oradayken bizim hakkımızda buzlukta ama gel gör ki kemik koyuyor onumuze

(1,950 puan) tarafından

farklı versiyonu dayımın başına geldi. birkaç kişi gidip birlikte aldılar. herles bütçesine göre. sonra demiş ki ben gelene kadar benimkini kesmeyin, sanki bunu dememiş gibi önce onu kesip halletmişler, kalan en küçüğe de al bu da senin olsun demişler. 

bunu diyenler de biri kardeşi, biri kuzeni falan. zararı en yakının verir zaten. 

(2,020 puan) tarafından

Çok üzücü ya cidden çok üzücü 

0 oy
(2,395 puan) tarafından

Kasapla anlaşıp kolay hallediliyor ama biraz masraflı olabilir

(2,020 puan) tarafından

Zaten cnm orda da kasap halleri eti ayırdı. Ama eve getirdik baktık kemikler et dolu. Çok ayrıntılı çıkarmamış eti. Neyse hepsi oturdu eti kemikten ayikladi.  Annesi de paketleri atti buzluğa:) kemikleri koydu buzluğa güveç yaparız dedi. Ok buraya kadar tamam. Ama gitmiş Sadece boş kemik koymuş yemeğe. O ayırdığı kuşbaşı etten hiç koymadi

0 oy
(130 puan) tarafından

Kaynanan böyle yapmasa daha iyi aslında sizin için hem niye payınızı evinize goturmuyorsunuz et fiyatları çok pahalı en azından evinizdede yapar yersiniz 

(2,020 puan) tarafından

5 saat mesafe var. Hep birlikte yeriz diye dusunduk. Ama o yaptığı hiç hoş olmadı hic

(130 puan) tarafından

Size pay çok düşüyor mu buzluğa atıp evinize götürün biz ağrıdan İzmir'e et gonderiyoruz

(2,020 puan) tarafından

Küçükbaş kesiyoruz cnm. O yüzden çok da düşmez hep beraber yiyelim dedik

0 oy
(149 puan) tarafından

Sehirlerin arası yakın mı yakın degilse bile arabanizda gidecekseniz etleri dolaba koyun dondurun biraz gideceğiniz gün evinize getirirsiniz yani gideceğiniz yer uzaksa bilemeyeceğim kac saatlik yol acaba

(2,020 puan) tarafından

5 saat cnm 

0 oy
(3,767 puan) tarafından

Istanbulda artık kimse bahçesine getirip kesmiyor kurbanlık alınan yerlerde kesiliyor annemler yıllardır gider kurbanın başında durur onlar keser parçalar verirler eve getirirler 

(2,020 puan) tarafından

Öyle cnm haklısın bakalım nasıl olacak 

0 oy
(1,093 puan) tarafından

Ben olsam gitmezdim kasapla anlasabilirsiniz ilk sene annemle ortak kestik hamile olduğum için hicbirseye karismadim geçen sene de keçi keselim dedik yine annem halletti ama eşin yardım etmedi diye de söylendi gözümle görmediğim için birşey de diyemedim yanlarında durdu ama nasıl yaptılar bilmiyorum ben kurbana bakamıyorum bu sene de eşime  ya kasapla anlaşalım ya da bağış yapalım dedim  bulunduğunuz yerde illaki kesilen yerler vardır 

(2,020 puan) tarafından

Var cnm var mutlaka var. Eşim illaki orda istiyor işte. . Kendi kurbanimizi bize yedirirler bizden sakıniyor

(1,093 puan) tarafından

Benim fikrim kurbani yakın tanıdığınla kesmeyeceksin ben bunu geçen sene çok iyi anladım eğer istemiyorsan eşinle konuş boyle konularda ortak kararlar alınmalı 

0 oy
(21,757 puan) tarafından

Orda kesseniz bile termos cnatalar var. Kutu şeklinde. Kaç saat muhafaza eder bilemem ama 5 saatmis mesafe. O kasar sürede erimez diye tahmin ediyorum. Orda dondurursjnuz sonra goturursunuz o termosla 

(2,020 puan) tarafından

Ya inan ki eve getirmek değil amacım. Sadece bu yapılan muamele üzdü. Yani biz hep birlikte yiyelim orda zaten kalacağımız en fazla 6 gün. Kendi kurbanimizdan kısıp bize kemik pişiriyor. 

0 oy
(205 puan) tarafından

Kayınvaliden nerde oturuyor 

(2,020 puan) tarafından

Çanakkale cmm

0 oy
(3,878 puan) tarafından

Açık açık de

Annen kurnazlık peşinde diye

Bize düşen paydan etimizi vermedi kemik yedik de canım 

Ve gitme kararlı dur anlasın eşin 

Koca bir İstanbul'da her yer kesimhane oluyor kurbanda 

Size en yakın yerde kesin 

Arabanız varsa daha kolay oluyor 

İstanbul'da onca insan nasıl kesiyor 

Sizde öyle kesin

Kurban etinden bile kurnazlık arar bu kaynana milleti

( İstisnalar hariç ☺️🫢🫶❤️💐)

(2,020 puan) tarafından

Dedim bugün. Ama bildiğin sanki duvara konuşuyorum:)) ne hata yaparlarsa yapsınlar söylediğimde eşimden ses cikmaz

(3,878 puan) tarafından

Kapı orda güle güle de

Yada ne bileyim daha kibarca 

Evimizde yuvamızda keselim canım cicim de

Sende farkındasın kemik olayının de

Bilmiyorum ama 

Bana göre köyde kurban kesmek bana mantıksız geliyor

Kesene saygım sonsuz aman ha

Ama evin yuvan varken niye taaa köy 

Kes dağıt payına düşeni at buzluğa misafirin için 

Sonra git köye 

Ne bileyim belki yanlış fikirdeyim 

🫢🥰❤️🦋🪻🫶💐

0 oy
(3,300 puan) tarafından

Payınızı alıp götürün ben uçakla da götürdüm arabayla da 10 saatlik yol götürdüm köpük şeyler oluyor ya adını tam hatırlayamadım dondurup ona koy hiç bişey olmaz hatta ben dondurdum içine bir buz koyup kovaya koyup arabayla da götürdüm hiç bişey olmadı öyle dondurucudan çıkarıp poşette götürdüm de bişey olmadı o zaman soğuktu ama 

Yani haklısın yaptığı kötü olmuş götüremiyorsan orda doğru düzgün yiyemiyorsan eşini ikna et orda kesme 

0 oy
(6,529 puan) tarafından

Bak bizim burda soyle birsey var hay.vanı parcaliyorlar kac kisilikse 1 paysa mesela kemigi eti hepsi olculup veriliyor gerisini kendi ayarliyorsun posete koyup veriyorlar gecen sene bu sekilde oldu bizim bir saat icinde halletmistik zaten kemikleri parcala siyir olayin olmuyor ayarliyorlar istanbulda yok mu boyle birsey

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 109 göst.
19 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Fatma3400 (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 481 göst.
22 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Arzey (723 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 171 göst.
5 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde ❤Şahmeran❤ (643 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 292 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Halideeslem (70 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,977 soru

23,851,707 cevap