Büyük kızım 14 yaşında. Onun ilkokul döneminde wp grubunda yazılanları utanarak okuyordum. Öğretmeni çocuğunun sırtına havlu koymadığı için azarlayan bir veli gördüm. Özel okul öğretmeni demek senin çocuğunun hizmetine verilmiş bir insan değil diyen olmadığı gibi o veliden güç alıp benim çocuğum aç geliyor yemeğini yedirmemişler ve bunun gibi aptall istekler okudum.
Bir gün öğretmeni beni aradı. “ kızınız bugün öğle yemeğini yemedi çok uğraştım ama inanın yemedi.” dedi. Ben tavrım nettir. “ bırakın hocam aç kalsın ki aç kalmayı da öğrensin. Ben sizden böyle bir şey asla talep etmiyorum. Orası kreş değil okul.” dedim.
Şimdi ergenlik döneminde, okula gidiyorum. Kızlar okul formasını öyle hale getirmişler ki ağzım açık izliyorum. Dar kapri pantolon, dar bluz, kulakta en az 3 4 küpe kollar bileklikler. Saçlar boyalı salkım saçak. Ful makyaj. Yahu sen 14 15 yaşlarında gençsin ama daha çocuksun ne bu moda ikonu gibi davranmalar. Kızım arkadaşının fotoğrafını gösterdi. Ben fotoğraftan çok paylaştığı yazıyı okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm. “Kocamı beklerken.” Kızıma dönüp “koca mı?” dedim. Kızım yazıyı görmemiş :) “ anne sevgilisi yaaa” dedi.
Kızım ile de en büyük çatışmalarımız bu arkadaş ortamı. Ben veli olarak çok yoruldum inanın sizi hiç düşünemiyorum