+5 oy
973 göst.
Diğer kategorisinde (498 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

O kadar bıktım ki vicdan yoksunu velilerden benim çocuğum yapmaz benim çocuğum yapmaz diyen ama çocuğun her berbat davranışı yaptığı ve zorba, terbiyesiz, ahlaksız öğrencilerden... Ne yaparsanız yapın düzelmiyor. Ama anladım ki artık iyi ve vicdanlı velinin öğrencisi de iyi terbiyeli empati yeteneği güçlü oluyor. Ve kötü velinin çocuğu da kötü davranışlara sahip oluyor arkadaşının eşyasına zarar veriyor parçalıyor veliye söylüyorsun yok kamera kaydı isterim yok benim çocuğum yapmaz yapmamış diyor. Yapmadım diyecek tabi çünkü çocuğun ciddi yalan söylüyor. Ben para falan yollamam, ödemem diyor. Yahu herşeyden önce kul hakkıdır. Birbirinin çantasındaki yemeği çalan mı dersiniz eşyasını izinsiz alıp yok eden mi bıktım meslekten soğudum gerçekten atanmak bu kadar zorken istifa etmeyi düşünür oldum. Nerde o eski öğrencilerin saygısı merhameti utangaçlığı terbiyesi nerde şimdiki ağzında sakız gevşek gevşek hareketler yapan hocam telefonunuz marka değil miii aay diyen yeni nesil tiktok gençliği. 

37 Cevaplar

+3 oy
(3,776 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Veliler öyle bi kafadalar ki kendileri tek çocukla ilgilenemiyorlar ama öğretmenden harikalar dahiler eğitmesini bekliyorlar. Temel olan eğitim ahlak görgü kuralları vs ailede öğrenilir 6 yaşına kadar her çocuğun karakteri oturmuş olur. Ama gel gelelim velilerimiz bunu kabul etmez. Bir dönem kız ihl de öğretmenlik yapmış biri olarak söylüyorum öğrenciler bizim zamanımızda ki gibi asla değiller. Ben öğretmenimi bir gün kömürcüde kömür taşırken gördüm belli ki memur maaşıyla geçinemiyordu. Kaç gün öğretmenim için üzülmüştüm. Şimdi ki nesil eline son çıkan telefonu alınca kendini bişey sanıyor öğretmeni o markayla vurmaya çalışıyor aklı sıra küçümseyerek. Ben de veliyim okuldan çocukları alırken bile velinin tutumundan çocuğunun nasıl karakter de olduğunu anlayabiliyorsun. Çocuk uyum sağlayamadı ağladı diye dövdüğünü övüne övüne anlatan annenin çocuğu oyun alanında gördüğü böceği sopayla vura vura öldürdüğünü oğlum anlattı. Demek ki neymiş çocuklar anne ve babalarının aynasıymış. İsteyen linçleyebilir umurumda değil. 

(498 puan) tarafından

Yazınızın altına imzamı atarım. Her toplantıda velilere aynı bunları söylüyorum ama nafile 

(3,776 puan) tarafından

Önce velilere eğitim şart 

-Reklam-
+8 oy
(4,842 puan) tarafından

Ben en çok benim zamanımın velilerinden korkuyorum... 

Oğluma okul bakıyoruz, ilk sorduğum şey veli profili. Ben bu velilerin yetiştirdiği çocukların arasına salmak istemiyorum çocuğumu. Sınır bilmez, saygı bilmez, kural bilmez, ahlâk bilmez...

Ankara'nın en iyi okullarına bakıyoruz. Gideceğinden değil ama fikir ve fiyat bilgisi alıyoruz. Bilen bilir TED Koleji var. Meşhurdur Ankara'da. Bir soralım dedik. Özellikle okul çıkış saatini seçiyoruz tipleri görmek için. İnanılmaz...! Sonradan parayı bulmuş ama görgüyü bulamamış tipler. Bakışıyla zorbalık fırlatan çocuklar... Bu çocuklar sınıfa s*çsa neden b*okunu temizlemedin diye polis yığacak tipler. 

Allah işini hakkıyla yapan vicdanlı öğretmenlere sabır versin. Sizi çok iyi anlıyorum. 

(498 puan) tarafından

İnanın o kadar haklısınız ki para değil empati yeteneği olan vicdan sahibi kimsenin eşyasına küçük büyük fark etmez el koymayan birine bir zarar verdiyse özür dilemesini, diletmesini bilen veli görmek o kadar zor ki. Ve inanın o zorba çocukların ailesi de zorba oluyor ailede dedikodu yapılan evdeki çocuk da gelip okulda kaos yapıyor. Özür dilemeyi bilmiyor. Arkadaşım üzülür ağlar belki başka kalemi defteri yoktur yırtmıyım ellemiyim demiyor. Kaşına gözüne ten rengine burnuna bakıp dalga geçmiyor. Her gün arkadaşını ağlatmıyor. O kadar doluyum ki anlatamam 

(4,842 puan) tarafından

Bir veli adayı olarak çok iyi anlıyorum. Bu yozlaşma bir günde olmadı maalesef. Sistem de buna müsaade etti... Ben bir gün annemle pazara gittiğimde öğretmenimi gördüm de aklım çıktı. Öğretmen de insan yahu ilah mı sanki tövbe haşa. Şimdikiler hocam demekten aciz. "Hocaa"

Allah böyle velileri bildiği gibi yapsın. Dilerim kısa zamanda duvara toslayıp topluma nasıl bir eser bıraktıklarını (bırakamadıklarını) görürler. 

(498 puan) tarafından

Biz birkaç yıl baş ediyoruz şımarık çocuklarıyla ama onlar bir ömür çekecek haberleri yok hatalarını desteklemeye devam etsinler bakalım 

+6 oy
(253 puan) tarafından

Okulda sorunlu öğrencilere ve velilere karşı idare ve öğretmenlerin ağız birliği önemli.biiz hiç ugrasmiyoruZ.disiplin kuralları uygulanırsa öğretmen de rahat.

(5,406 puan) tarafından

Kesinlikle tek çözüm bu. Tutacaksın tutanağı idare ve veli arasında olacak bütün problem. Bu arada 8 yıl böyle bi okulda çalışmak için az bi deneyim. Bence daha küçük bi ilçe veya il seçmen. Orda boyle problemler biraz daha önlenebilir ve katlanabilir oluyor. Tecruben arttıkça Veli ve öğrenciye yaklaşımın daha farklı oluyor. İşler biraz daha kolaylaşıyor.

(498 puan) tarafından

Sizler de öğretmensiniz sanırım. Bizim idare kendiniz halledin veliyle iletişime geçin bize getirmeyin diyor. Sorunlu öğrenciyi idareye getireni yetersiz olarak görüyor. Tutanak tutup biriktiriyorum idareye verince hiç birşey yapmıyor. Tutanak bana geri dönüyor. 

(498 puan) tarafından

Alya. Sizin okulda ne gibi disiplin cezaları veriliyor? 

(253 puan) tarafından

5 gün uzaklaştırma cezası veriyorlar.hatta öyle sorunlu öğrenci devamsızlıktan kalsın diye ha bire uzaklaşma veriyorlar.

+5 oy
(3,778 puan) tarafından

Allah kolaylık versin sizlere bizler yeri geliyor evde yoruluyoruz siz kaç çocuğu çekiyorsunuz vazgeçme canım elbet iyi bir okula da denk gelirsin Allahın izniyle bu arada hangi şehirdesin

(498 puan) tarafından

Her sınıf 40 kişiye yakın. Kalemliğini alıp kantindeki çöpe atmış biri düşünün sorunca da ben yapmadım. Velisine söylesen aaa benim çocuğum yapmaz diyor. Hatalarını görmezden gel bakalım nereye kadar gidecek 

(3,778 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım rabbim dayanma gücü versin en önemlisi veliyi eğitmek ama cahil olunca naparsan da boş

(498 puan) tarafından

Haklısınız. 

+5 oy
(669 puan) tarafından

Çok zordur egitimci olmak ama senelerinizi vermişsiniz bence pes etmeyin büyük şehirmi bahsettiginiz yer merak ettim hangi şehir Allah yardımcınız olsun inşallah hakkınızda hayırlısı olsun 

(498 puan) tarafından

İstanbul. Teşekkür ederim. 8.yılım ama her sene daha kötüye gidiyor. Ben ergenlerle çalışıyorum 14 yaş. Tavırlar çok değişik. 

+5 oy
(18,155 puan) tarafından

Türkçe öğretmenimiz vardı hiç de unutmam Halil hoca. Bir sopası vardı ama sopa da sopa yani bir vursa adamı felç eder adını da Haydar koymuştu. Kimse onun dersinde çıt cikarmazdi. Hele okul müdürü öyle disiplinli biri idi ki teneffüslerde bile bağırış cagirislara izin vermezdi bağırani görünce tutar kulagindan yapistirirdi duvara. Kesinlikle bunu doğru bulmuyorum. Şimdi öğretmen öğrenciye bir laf etse direk işinden ederler. Ama şimdiki çocuklar da o kadar laftan anlamaz ki bu çocuklara bazen bir haydar sopa göstermek gerekir diye düşünüyorum. 

(498 puan) tarafından
+1

Şiddet yasak, okuldan atmak yasak, sınıfta bırakmak bile velinin iznine bağlı artık. Kulağını çeksen ertesi gün veli koşa koşa gelir. Ama çocuğun bak şu şu davranışları yapıyor derslere çalışmıyor desen umrunda olmaz. Zaten şuan dayak olmadığı için öğrenciler pek bişeyden korkmuyor Ailesinde saygıyı öğrendiyse saygılı oluyor. 

+5 oy
(720 puan) tarafından

Peki terbiyeli ve empati yeteneği olan öğrenciler çoğunluğu terbiyesiz ve ahlaksız olan toplulukta zarara uğruyor mu? 

(498 puan) tarafından

Uğruyor tabiki en çok da onlara üzülüyorum. Bir süre sonra ya onlara benzemek zorunda hissediyor yada dışlanmak. Güçlü durursa bir yerlere gelebiliyor 

(720 puan) tarafından

Bu yüzden çocuğumun geleceği için üzülüyorum, ben ahlaklı ve doğru yetiştirmeye çalışıyorum ama bu biraz da ona kötülük yapmak oluyor çünkü diğer çocuklara yem yetiştirmiş oluyorum 

(498 puan) tarafından

Yapmanız gereken şey zorbalarla baş etmeyi öğretmek. Bunun birkaç yöntemi var 

+5 oy
(3,874 puan) tarafından

Ben şu an çalışmıyorum ama çalıştığım dönem ve şu an ki dışardan duruma bakıyorum gerçekten tekrar başlamayı istemiyorum, hadi ortaokul bı nebze idare eder ama lise çağı inanılmaz saygısız ve boşlar , annemlere giderken bazen okul dağılış saatine denk geliyorum ve gerçekten o manzara beni hem üzüyor hemde mesleğimden soğuyorum 

Siz veli yönünden bakmışsınız ben öğrenci gerçekten ikisi bir bütün olmayınca olmuyor maalesef 

(498 puan) tarafından

Ben de eskiden tek öğrenci olarak bakardım ama bu sene veli iletişimini arttırınca gördüm ki terbiyesiz ve hadsiz velinin öğrencisi de aynı 

(3,874 puan) tarafından

Evet istisnalar hariç genelde kopyası oluyor çocuk ailenin ha aile kötü olup çocuk iyi olanı görmedim ama aile iyi olup çocuk okulda asar keser velisi gelince saygı abidesi olur bı de bu tipler var bilmiyorum beyin yoran sorunlar bunlar 😀

+5 oy
(1,737 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben 3 çocuk annesi bi insanım 

Oğlum 13 yaşında okulda sırf telefonun yok senın ana kuzusu seni diye zorbalanan bi çocuk geçenlerde ağladı ağlayacak ne oldu oğlum dolusun dedim anne benimle dalga gecıyorlar telefonum yok instagramım yok diye 

Ve ağladı ağla dedim ben ağlayacağıma sen ağla ben seni kaybetmek istemıyorum senın elıne telefon tutuşturup hadi git demek benim işime gelir ama ben seninle konuşmak senın gözlerinin içine bakmak istiyorum diye başlayan cümleler gece 1 e kadar sürdü neyse sakinledi babasına açtım konuyu babasıda ben sana iphonun en iyi telefonunu bile alırım o gücüm var ama asla zamanı değil oğlum diye başladı bir daha da bu telefon konusu açılmadı. Şimdiki anneler veriyorlar ellerıne bi yelefon çocuğun ağzında binbir küfür her şeyi erken yaşta öğreniyorlar sonra yok okul ortamı bozuk vırt zırt 

Geçen sene okullarda kanlı para denen bi zıkkkm vardı okul grubuna benim oğlanın adı yazılmış bu konudan kan beynıme sıçradı evden nasıl çıktığımı bilmeden atladım arabaya konuşcaz hocam dedim benim oğlum yapmaz demedim hiç yapar heves edip herşeyi yapar öğretmenleri beni ortaya bı aldı o onu dıyor bu şunu ağladım öğretmenlerin gözünün önünde çocuk gibi. Yüzme kursu vardı bıraktım kursa akşam olunca eve geldi vallahi hırpaladım  bir daha aynı hataları yapmadı her dönem takdır belgesi alır şimdi bişey olsa öyle korkarki annem yine aynısını yapacak diye bütün iş velide bitiyor herkes haddını bılecek yok öyle. Kaç senelık öğretmenimiz bir kere bile bir konudan rahatsız etmedim Seneye 8. Sınıflar çok emek verdi oğluma diyorum güzel bi buket yaptıralım mezun  olunca senın adına hediye edelim diyorum herkeste önce saygı olmalı 

(2,050 puan) tarafından
+1

Ah ablacım okulda temizlik işinde çalışıyordum lise de erkekle kız bildiğin koridorda ö.p.üşüo kamera falan çekti aileler geldi dedikleri bizim çocuklarımız sizi ilgilendirmez ne isteseler yapar kafasındalar

(498 puan) tarafından

Telefon almamakla o kadar iyi yapıyorsunuz ki. Ah o telefonlar yüzünden oluyor çoğu şey zaten. Telefon yaşı 14, akıllı telefon yaşı 16dan başlar ki ne kadar geç alınsa o kadar iyi. Çok gereken durumlarda tuşlu/sadece iletişime yarayan bir telefon verebilirsiniz. Sizi takdir ettim

(1,737 puan) tarafından

Akıllı saat yeterince iş görüyor bana göre :) hiç telefona gerek yok iletişimse iletişim

(498 puan) tarafından

Aa evet o da aklımdaydı yazmayı unutmuşum. Onda da whatsap falan var dimi 

(1,737 puan) tarafından

Whatsapp değilde mesaj gönderebiliyor konum takip var fotoğraf gönderebiliyor 

+5 oy
(1,131 puan) tarafından

Çocuğum için geçen sene istifa ettim sanırım hayatımda yaptığım en güzel şeydi. Branş öğretmeniyim liseler berbat bir halde çocukların kendine bile saygısı yok bize çevresine arkadaşlarına hiç yok atanmak için o kadar çok uğraşmıştım ki şu an en çok o uğraşa üzülüyorum 

(498 puan) tarafından

İşte ne kötü aslında dimi? İnsanın severek seçtiği mesleği yapamaması

+4 oy
(9,391 puan) tarafından

Eğitim ailede başlar dedikleri budur canım 

Eşimde öğretmen geçen yıl velilerle  görüştüğünde sıkıntılı öğrencilerin aileleride aynı çocukları gibiymiş demişti çocuk laf anlamıyor dedi çok yüzsüz mesela veliside öyleymiş  

İyi ve başarılı öğrencilerin velileride yerini bilen tiplermiş  bağlantısı var elbet 

(498 puan) tarafından

Aynen öyle %100 katılıyorum. 

+4 oy
(3,220 puan) tarafından

Iyiki senin gibi iyi kalpli ogretmenlerimiz var vatanin cocuklari sizin gibi ogretmenlere cok ihtiyaci var

(498 puan) tarafından

Çok duygulandım bu sözünüze teşekkür ederim. Hem de o kadar sitemime dertlerime rağmen böyle demenize...❤️

(3,220 puan) tarafından

Bizde evde 2 cocukla ugrasirken sitem ediyoruz siz 40 kisiyle ugrasiyosunuz sitem etmemeniz cok anormal olurdu bence.İyi terbiye herkeze nasip olmuyo hakkiniz odenmez💕

+4 oy
(1,329 puan) tarafından

İyi velinin çocuğu iyi kötü velinin çocuğu kötü sözüne inanmiyorum canım bende 3 çocuk velisiyim küçük oğlum 4.kızım 8.sinif haa birde büyük oğlum bu sene okulu birakmasydı lise 1 di kızım ve küçük oğlumda hiç sıkıntı yaşamıyorum cok şükür ama oğlum gecen sene 8.sınıfta hem beni hem öğretmenlerini perişan etti sessiz sakin efendi cocuk ortaokulda arkadaş çevresiyle bozuldu cidden saygısız kural bilmeyen biri oldu hocaları sürekli çağırdı hep gittim asla yapmaz demedim asla yapmayacağı şeylere bile belki yapmıştır dedim hocaları hep diyordu böyle velinin çocuğu nasıl böyle yaramaz olıur diye hocanın ar arabasının camını yanlışlıkla kırdı kışkırtıldım dedi yapmasaydın dedim ödedim daha neler neler bu sadece bir örnek ama cidden problemli veliler var

(5,232 puan) tarafından

Benm kızım 4 yaşında kreşe gidiyor . Nasıl ifade edicem kendimi bilmiyorm yalnış birşey söylemem inşallah . Kızımı ağustosta yazdırdık okula o zaman 3.5 yaşındaydı kızımın gözlerinde kayma var gözlük kullanıyoruz 5 yaş grubunda olan çocuk sen neden bu tarafa bakıyorsun bana bak gözüüüü yamukkkk diye nasıl bağırıyor yaz ayı idi bahçede oynuyorlardı kendi kulaklarımla duydum . İçeriye girdim hemen öğretmenle görüştüm kızımı daha yazdıralı 15 gün felan olmıştu sonra benim elim kulağım hep üzerindeydi kızımın takip ettim hep kızıma soruyordum bilmiyorm anne gülüyor bana diyordu 😞 birkaç gün sonra annesi olan kişi ben kızımı almaya giderken arkamdan geldi tam okul bahçesine giriyorduk sen benim çocuğumu nasıl şikayet edersin benim çocuğum yapmaz diye bana tekme fırlattı öğretmenler hep dişarıya çıktılar beni güvenli alana almak için . Kadın bildiğin ruh hastasıydı çocukların öğretmenlerin gözü önünde yaptı resmen bana . Allahta bana sakinlik verdi sırf çocuklar var korkmasınlar diye birşey yapmadım biliyomusun . Bu tarz olan birinin çocuğu ne olur sen düşün canm daha bu tarz olaylar kreşte başlıyor hiç aklıma gelmezfi böyle birşey yaşayacağım

(498 puan) tarafından

Siz inanmayabilirsiniz fakat durum bu. Tabiki istisnalar var siz de onlardan birisiniz. Ama asıl fark şu ki iyi ve bilinçli velinin çocuğu dönem dönem kötüye gitse de eninde sonunda özüne dönüyor. Özellikle 8.sınıfa geçen öğrencilerde bir anda ergenlikten gelen bir davranışsal bozulma oluyor velisi düzgün ise zamanla düzeliyor eski haline geri dönüyor ama veli problemli olan çocuğun düzeldiğini hiç görmedim. Aksine hata yapınca hatalısın diyen bir ebeveyni olmadığı için daha da tüy dikiyor. 

+4 oy
(183 puan) tarafından

Ben evde iki tanesine zor dayanıyorum size Allah sabır versin sizde pek umursamayın görevinizi yapın çıkın yıllarca okumuş emek etmişiniz pes etmek için miydi 

(498 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Haklısınız eşim de öyle diyor ama ben bir çocuk üzülüp ağlayınca yada yaralanınca (sözel veya fiziksel olarak) yada bir zarara uğrayınca kafama çok takıyorum sorunu çözmeden rahat edemiyorum. 

(183 puan) tarafından

Takılma kendini yorarsın sadece 

+3 oy
(5,994 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Büyük kızım 14 yaşında. Onun ilkokul döneminde wp grubunda yazılanları utanarak okuyordum. Öğretmeni çocuğunun sırtına havlu koymadığı için azarlayan bir veli gördüm. Özel okul öğretmeni demek senin çocuğunun hizmetine verilmiş bir insan değil diyen olmadığı gibi o veliden güç alıp benim çocuğum aç geliyor yemeğini yedirmemişler ve bunun gibi aptall istekler okudum. 

Bir gün öğretmeni beni aradı. “ kızınız bugün öğle yemeğini yemedi çok uğraştım ama inanın yemedi.” dedi. Ben tavrım nettir. “ bırakın hocam aç kalsın ki aç kalmayı da öğrensin. Ben sizden böyle bir şey asla talep etmiyorum. Orası kreş değil okul.” dedim. 

Şimdi ergenlik döneminde, okula gidiyorum. Kızlar okul formasını öyle hale getirmişler ki ağzım açık izliyorum. Dar kapri pantolon, dar bluz, kulakta en az 3 4 küpe kollar bileklikler. Saçlar boyalı salkım saçak. Ful makyaj. Yahu sen 14 15 yaşlarında gençsin ama daha çocuksun ne bu moda ikonu gibi davranmalar. Kızım arkadaşının fotoğrafını gösterdi. Ben fotoğraftan çok paylaştığı yazıyı okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm. “Kocamı beklerken.” Kızıma dönüp “koca mı?” dedim. Kızım yazıyı görmemiş :) “ anne sevgilisi yaaa” dedi. 

Kızım ile de en büyük çatışmalarımız bu arkadaş ortamı. Ben veli olarak çok yoruldum inanın sizi hiç düşünemiyorum 

(4,346 puan) tarafından

Katılıyorum benim oğlumda 7.sınıf neler duyuyorum oğlumdan . Sosyal medya hesabı hiç açmadı oğlum sürekli takipteyiz anne baba olarak . Bir ortaokul çocuğun sosyal medya hesbaı olması kadar saçmalık yok. Gecen sınıfta sormuş hocası kaç kişinin var die sınıfta sadece 2 kişinin yokmuş . Hep özenti oralardan geliyor. Oğlum bu aralar tesbih takıntısı başladı ama nasıl sınıfta birbirlerine satıyorlar felan eşimden istiyor amcasından istiyor gelen hediyeleri vardı babasının onları felan aldı. Sonra sürekli elinde sallamalar başladı babası kızdı tavrını koydu bütün tesbihlerini aldı elinden

Dün bi baktım öğretmeni grubu atmış sınıfta topladığı tesbihleri burası kahvehane değil okul ben sürekli uyarmama rağmen tesbih sallıyorlar die 

Hep birbirlerine özenti. 

(5,994 puan) tarafından

Ooo neler neler? Evlatlarımız da insan elbette hata yapacaklar ama o hatada ısrar ederlerse işte o zaman zarar ziyan malesef. Bir de bir tane sosyal hesapları olmuyor. 3 4 tane filan açıyorlar. Okul ortamı çok önemli o nedenle okul araştırırken okul ortamına bakmak gerekiyor. Önce güvenli ortam, psikolojik olarak sağlıklı bir gelişim için okul ortamı en son eğitim artık. 

(498 puan) tarafından

Evet benim öğrencilerin özeti gibi yazmışsınız resmen 

+3 oy
(4,589 puan) tarafından

Eskiden edep vardı, öğretmene saygı vardı şimdikilerin yolda arkasından bile yürümek istemiyorum ahlaksızca konuşmalar nasıl bu hale geldik bilmiyorum, aman çocuğun psikolojisi bozulmasın diye diye yaptığımız yada yapmadığımız çoğu şey psikolojimizi bozdu var bi yanlış ama nerde

(498 puan) tarafından

Sorun sınır çizememek, çocuklarımızı çok seviyoruz benim de var küçük bir kızım. Sevgimiz o kadar çok ki ne yapsa ne istese hemen alıyoruz aman üzülmesin eksik kalmasın diye diye ama aslında bir çocuk yokluğu da görmeli, empati de kurmalı sokakta parkta bir şey yerse insanların canının çekebileceğini biz anlatmazsak, ince davranışlarda yanında bulunmazsak çocuk büyüdüğünde sınıfta da okulda da ne isterse nasıl isterse öyle davranabileceğini sanar. 

+3 oy
(497 puan) tarafından

Ben de öğretmenim 2 çocuk annesiyim,  tüm iyi yürekli cocuklar ve kendi çocuklarım için çok korkuyorum. Benim yeğenim fen lisesinde okuyor, diyor ki sınıfında bir iki öğrenci hariç çoğu içki içiyormuş sen de içsene diye teklif ediyorlarmış. Neler anlatıyor yeğenim. Bildiğim duyduğum şeyler cok kötü, bundan 10 yıl kadar önce çalıştığım okulda sınıfın birinde çöpte prezervatif bulmuştuk öğretmenler olarak. Cok korkuyorum arkadaşlar cok. Ben de lisede çalışıyorum. Okulumda başarı adına pek bir şey yok ama cok şükür velilerim de öğrencilerim de efendidir disiplin sorunu yok. Aile önemli ancak devletin de milli eğitim politikasını değiştirmesi gerekiyor caydırıcı cezalar sınıfta kalma veliye ceza sistemi, etkinlik ağırlıklı sadelesmis müfredat, zorunlu eğitimi kaldırma vs.İyi bir düzenleme gerekiyor o zaman bir nebze düzelecektir bazı şeyler, yoksa had bilmez bencil kaba dengesiz vicdansiz ahlaksiz çocukların yüzünden oyuncak olacak iyi nesiller. 

+2 oy
(730 puan) tarafından

Eskiden babalarımız analarımız öğretmenlere eti sizin kemiği bizim hocam derdi. Öğretmene saygı kalktı böyle şeyler başladı. Veliler yok öğretmeni şikayet eder. Yok çocuğuma nasıl dokunursun sen kimsin der. Öğrencinin gözünde öğretmene saygı veli bitirdi. Öğretmenin senin çocuğuna garezi ne ki yalan söylesin. Şunu bunu yaptı desin

(498 puan) tarafından

Durumu çok kötü olan bir erkek öğrencinin annesi veli toplantısına gelmiyor sebep olarak da bütün öğretmenler oğlumu kötülüyor niye geleyim ki bunları duymak istemiyorum diyor. Şimdi ben buna nasıl yardımcı olayım kulaklarını tıkayana

+2 oy
(1,061 puan) tarafından

Bi eğitimci olarak sizce köy okulları daha mı iyidir. 

(711 puan) tarafından

Ben çocuğunu köy okuluna gönderen bir anneyim . Nasıl bir köyden bahsediyoruz oda önemli. Burda olanlar en fazla şu şuna vurdu bu bunun saçını çekti . Küfür bilmezler . Veli toplantılarında aileler karşısında öğretmen değil hali hattı sayılır büyük bir insan varmış gibi davranır öğretmen baş tacıdır. Köy insanı öyle çok eğitimli değil ama eğitime çok önem verir . Çocukların en büyük problemi sadece hareketlilik. Öğretmenden çekinir ve korkarlar aileler eğitin bunu kafasında . İnanın çok memnunum herşeyden. Burda herkes çocuğunu başımızı öne eğme diyerek gönderiyor. Kimilerine bu söz ağır gelebilir çocuk açısından ama burda bütün çocuklar öyle buluşma gezme tozma sevgililerle takılma gibi şeylerin belli bir yaşta çok ayıp ve ailenin başını öne egdirecek şeyler olarak görüyor. Bende kızıma hep derim burası küçük yer sakın ha hal ve hareketlerine dikkat et . 

(1,061 puan) tarafından

Nerede yaşıyorsunuz

(711 puan) tarafından

Adıyamanin bir köyü 

(266 puan) tarafından

Evet köyden köye fark var, buradakiler çocuğunun bir şikayetine veli okula baskına geliyor. Kavgacı ve umursamaz tipler 

(498 puan) tarafından

Ben daha önce de köy okulunda çalıştım 5 yıl kadar 1 yılı batıda deniz kenarı bir köydü 4 yıl doğunun en ücra köşesiydi. Açıkçası doğudaki köy okulumdaki çocuklar daha saf, temiz ve masumdu eski bir eşyama bile bakıp öğretmenim ne kadar güzel derlerdi elma ceviz toplar getirirlerdi ha orda da vardı yaramazlar ama veli hep Öğretmeni tutardı. Batıdaki köy okulunda ise tabi imkan ve para daha olanaklı olduğu için daha. Açıkgöz ve saygısızlardı ama orda da en azından okul küçük 4 5 sınıf var sınıflar 8 10 kişi aman çocuğum köye rezil olmasın terbiyeli olsun diyen daha uyumlu veliler vardı arada tek tük kötü çıkardı. Yani kısaca bence her zaman köy okulu daha iyi. 

+2 oy
(266 puan) tarafından

Esım koy okulunda ogretmen aynı sorunlari soyluyor. Veliler asırı sıkıntılı tabi öğrencide öyle oluyor haliyle. Hergun bı olay oluyor ambülans 2 3 gunde bır gelir. Benim kızım merkezde okula gidiyor. 4. Sınıf okul profili eğitimi güzel öğretmenleri cok ıyı. Benim kızım saygılı, terbiyeli efendi bı cocuk öğretmenini dinler ve öğretmeni cok memnun. Ama arkadaslarindan memnun değil hergun bı zorbalıkla karşılasiyor. Çocuklar küfür ediyor kızım gelip bana soruyor bu ne demek diye. Çocuğumun ahlakına, huyuna zarar veriyorlar, baskı kuruyorlar. Demek aileler böyle ki cocukta onu öğreniyor. Okula gidip güzel şeyler öğrensin istiyoruz tam tersi oluyor. Bu yüzden 5 yasında ki oglumu anaokuluna göndermiyorum. Giden çocuklarınin cok değiştiğini soyluyor tanıdıklarım. Vurma, hakaret, söz dinlememe baslıyor dediler. Oradaki ortamda bunu görüyor malesef 

(498 puan) tarafından

Evet malesef çok üzücü bir tablo, demek o yaşlara kadar düşmüş ha

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 192 göst.
16 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 1 (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,142 göst.
0 oy
6 cevap 178 göst.
0 oy
1 cevap 76 göst.