+1 oy
227 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (411 puan) tarafından

Kızlar merhaba ezan sanki duydum abdestimi aldım 2 kaza kizildim ama ezan okunmamişti yanlış duydum yinede kabul oliyormu  ?

8 Cevaplar

+1 oy
(3,376 puan) tarafından

Olmuyo canim rekrar kilman lazim 

(411 puan) tarafından

Bu hangi uygulama 

(7,983 puan) tarafından

Şafii mezhebine kerahat vaktindede kaza kılabilir ama Hanefi kılamaz  

Hanefi isen Kerahat vakti harici istediğin zaman kaza kılabilirsin ezanla alakası yok ikindide öğlenin kazasınk kılman gibi 

(3,376 puan) tarafından
(411 puan) tarafından

Çok güzel bı uygulama tessekur ederim ❤️ 🥰 

(3,376 puan) tarafından

Ay rica ederim canim uygulamsnin sahiplerinden Allah razı olsun 

-Reklam-
+1 oy
(3,748 puan) tarafından

Kaza namazı mi kildiniz vakit namazı mi? Kaza namaziysa vakit gerekmez vakit namaziysa tekrar kılmanız gerekir

(411 puan) tarafından

Evet kaza namaziydi yane öğlen cikmadan da kaza namazı killa biliyormuyum yane

(3,748 puan) tarafından

Öğlen ezanından sonra ikindi okunmadan istediğiniz kadar namaz kilabilirsiniz. 

+1 oy
(960 puan) tarafından

Bazı kerahat vakitler hariç kaza namazı her vakit kılınır. Ezan okunsa, vakit değişse bile bir beis yok. Kerahat olmasın yeter.

Sabahın kerahati güneş doğmadan 45 dk evveldir, öğlenin kerahati öğlen ezanından yarım saat evveldir ve akşam kerahati de akşam güneş batmadan 45 dk evveldir yani ikindinin son 45 dksıdır. Bu vakitler hariç her vakitte kaza kılınır. 

+1 oy
(53,433 puan) tarafından

kaza namazini istedigin zaman kilabilirsn sadece vakit namaziyla bir kilacaksan once vakit namaz ardindan kaza namazi diye biliyorum 

+1 oy
(8,875 puan) tarafından

Ezandan 45 dk öncesi kerahat vaktidir bu 45 dk da kıldıysan olmaz ama kerahat girmeden kıldıysan olur 

(411 puan) tarafından

Olmadı ozaman bidaha yapcam😆8 daka kala kilmistim

(960 puan) tarafından

Öğle vaktinden ikindi vaktine geçerken kerahat yoktur. Lüzumu yok yani tekrar kılmanızın. 

(8,875 puan) tarafından

E benim telefondaki uygulama neden kerahat vakti diyor bende tesbihatı çekiyorum ☺️

(2,099 puan) tarafından

Öğle ezanı öncesine zeval vakti denir tam güneşin tepede olduğu an. O zamanda namaz kılınmaz. Güneş doğduktan 45 dk önce batmadan 45dk önce ve öğle ezanı öncesi ama dakikasını net hatırlamıyorum şu an. 

(960 puan) tarafından

Öğleden ikindiye geçerken kerahat olmaz. Bende de var o uygulama. Her ezandan 45 dk evvel çalıyor ki kılmayan kılsın. 

0 oy
(862 puan) tarafından

Canım sabah namazindan sonra gün doğduktan sonra öğlen ezanına kadar namaz kabul olmaz. Öğle ezanından önce kılmışsan olmaz. Bunun kaza olup olmamasının bı önemli yok. Öğle ezanı okumuşsa sabah namazına kadar yani gün doğana kadar her türlü kaza namazı kılabilirsin. Ama sabah gün doğduktan sonra öğle vaktine kadar kaza ya da farz namazı kılınmaz zaten. O kadar takma canını da sıkma 2 kaza namazını tekrar kılarsın taş patlasın 10 dakkanı alır 

(2,099 puan) tarafından

Tüm sabah ve öğle arası kılınmaz diye birsey yok. Güneş doğduktan sonra 45 dk sonra namaz kalınabilir hatta Duha ve kuşluk namazı gibi nafile namazların vakti o zamandır. Öğle öncesi zeval vaktinde namaz kılınmaz ezan okununca yasak kalkar 

(862 puan) tarafından

Ben farz ve kaza namazlardan bahsettimm arkadaş ta zaten kaza namazını sormuş 

0 oy
(7,983 puan) tarafından

Kaza namazını istediğin zaman kılabilirsin ezanla alakası yok canım mesela ikindiden sonra öğlenin kazasını kılmak gibi 

Yukarda kerahat vaktinde diyenler olmuş o vakite denk geldiyse mezhebine bağlı

Şafii mezhebinde kaza namazı için kerahat vakti yoktur çünkü imam Şafii derki ; kaza namazı olanın fazla uyuması, yemek yemesi, boş vakit geçirmesi caiz değildir vakit buldukça kaza kılmalı 

Ama Hanefi mezhebinde kerahat vaktinde farz hariç hiç bir namaz kılınmaz 

(411 puan) tarafından

Çok çok tessekur ederim Allah razı olsun 

0 oy
(23 puan) tarafından

Neden olmasın? Allah bu yanlış namaz kıldı vakitsi Z kıldı cehenneme attın mı diyecek? Seni yaradan seni huzurunda istemiş ne kadar güzel maşallah. Allah kabul etsin 

(411 puan) tarafından

Kurban olayım sana tessekur ederim ❤️ 

İlgili sorular

+7 oy
23 cevap 593 göst.
14 Şubat 2025 Diğer kategorisinde idilt (1,283 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 143 göst.
8 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Linanin annesi61 (50 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 207 göst.
22 Kasım 2024 Kültür-Sanat kategorisinde MerakliBoncuk (690 puan) tarafından soruldu
+14 oy
46 cevap 1,896 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,937 soru

23,836,808 cevap

319,165 kullanıcı

...