+4 oy
662 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (1,054 puan) tarafından

Kızım 2.5 yaşında çekmeceleri açıp eşyaları odadan odaya taşımaya bayılır büyük çoğunluk arkasından toplarım ama bazen oluyor sanki hissizleşiyorum yani böyle boşvermişlik bi yılgınlık amaaaaan kalsın böyle bi kahve yapıyorum öyle kalıyo.

Sorum şu ben dağınık mıyım bu arada evin heryeri oyuncak topla yine aynı oluyo

Not : Linçlerken vicdanınıza danışın lütfen.... 

39 Cevaplar

+8 oy
(1,790 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ay yok canım dağınık ev mutlu çocuk demektir. Ben artık derli toplu olmayı kafaya takmıyorum. Ayda yılda bir gelecek misafir için evde yaşayan çocuğun huzurunu mutluluğunu bozmaya gerek olmadığını düşünmeye başladım. Benim oğlum 6 yaşında 6 aylikta kızım var yerde yorgan serili oyuncaklar var koltuk sırt minderleri yerde kızım kafasını vurmasın diye oğlumun oyuncakları desen öyle a ama aşırı oyuncak bırakmadım çünkü oynamıyordu birkaç oyuncak bırakıp gerisini kaldırdım. Dikkatleri dağılıyor çünkü. Bu arada oğlum 2.5 yaş civarındayken ortalık çok daha dağınıktı mutfak eşyaları yerlerde evin diğer odalarında caydanlıkla oynar mandal sepetini kafasına takar fotoğraf bulursam atayım o zamandan 😀 videodan ekran görüntüsü aldimitfak eşyaları hep dışarda 😁

image

(1,321 puan) tarafından
+1

Bir an Ulaş mı bu dedim 😂

(1,790 puan) tarafından
+1

Bütün hepsi aynı demek ki 😀

(864 puan) tarafından

Maasallah canim desteksiz oturuyormu kizin henuz benimki düsuyor

(1,790 puan) tarafından

Benimki de daha tam oturamıyor birkaç saniye sadece bu fotoğraf oğlumun küçüklüğü ☺

-Reklam-
+7 oy
(3,364 puan) tarafından

Bak şimdi sana ne yazacam 4 tane çocuğum var 2 si büyük 2 si küçük küçük olanlar surekli oyuncak dağıtıyor ama evim tertemiz pırıl pırıl hiçte dağınık değil 

PEKI INANDIN MI BIRAK DAGINIK OLSUN ONLAR BU YASA BIZDE BU YASA BIRDAHA GELMIYECEZ HAYATIN TADINI CIKAR ELALEM NE DER DIYE DEGIL BEN BOYLE ISTIYORUM DIYE YASA 

(53,456 puan) tarafından
+2

ben inandım okurrken ☺️☺️☺️

(3,364 puan) tarafından
+1

Yazarken inandım bende 😀

+4 oy
(1,525 puan) tarafından

İki gün önce 2 gün temizlik yaptım birinci gün gece 4 buçuğa kadar ikinci gün gece 3 e kadar duvarları sildim kanepe koltuk yatak sildim mutfak dolaplarını döktüm sildim yerleştirdim yani dokunmadık yer bırakmadım 3 yaş ve 17 aylık oğullarım var yatak odasını bitirip misafir odasını temizlerken yatak odasını hep oyuncak yapmışlardı yatağın altına kadar temizlik bitti ertesi gün tamam işte bu dedim temizliğin 24 saati dolmadan evi tekrar afedersin b.k götürüyordu 😂her yer oyuncak her yer kırıntı dikkat etmeme rağmen illa bir kırıntı dökülüyor 

Normal zamanda da çocukları uyutup gece ortalığı toplar yatarım sabah uyandıklarında ben kahvaltı hazırlayana kadar bütün ev darmaduman olur 😂

Yeter ki canları sağolsun tek sağlıklı olsunlar da her yeri dağıtıp batırsınlar 

Hatta temizlik yaparken 3 yaşındaki oğluma camlara aynalara elini sürme daha yeni temizledim dedim ayağıyla dokundu ama dokunma demiştim dedim ama anne sen elinle dokunma dedim ayağımla dokundum dedi 😂

Yani canım çocuklu ev benim oğullarımın arası 21 ay büyük oğlum tam 21 aylık bile olmadan kardeşi doğdu o dönem evim aşırı dağınıktı günlerce evi silemediğim oldu normalde çok titiz birisi değilim ama dağınıklığa tahammül edemem ama o zaman onu bile gözüm görmüyordu şu an yine öyle benim büyük oğlum çok hastalandı bir de geçen sene yerlerde sürünürdü hastalıktan baygın düşerdi o zaman evi dağıtmaması evin toplu kalmasına üzülürdüm keşke hastalığı bi an önce geçse de evi dağıtsa beni darlasa derdim çok şükür atlattık bu sene hiç hastalanmadı çocuklar yatıp kalkıp dua ediyorum tek iyi olsunlar da dağıtsınlar toplarım toplayamazsam da sonra yaparım hiç önemli değil onların gelişimi ev işinden temizlikten daha önemli 

Ayrıca dediğim gibi çocuklu evi temiz tutmak kar yağarken kapı önünü süpürmeye benzer ne kadar temizlersen temizle yine dağılır kirlenir bunları düşünüp kendini yıpratma çocuğunu kısıtlama zamanla her şey geçecek Birgün evin o dağınık halini özleyeceğiz nasıl ki çocuk olmadan önce ev düzenli duruyorsa bir süre sonra yine çocuk yokmuş gibi düzenli kalacak zaten dediğim gibi o zaman da keşke o zamanlara dönsek de her yer dağınık pis olsa diyeceğiz vaktimiz var ama zaman çok hızlı geçiyor yavrularımın daha ilk doğdukları gün aklımda dün yaşamışım gibi ama gel gör ki biri 3 oldu diğeri 1 buçuk yaş oldu :( Zaman varken kiymet bilmek gerekiyor 

Bırak dağınık kalsın ❤️❤️😇

+4 oy
(3,878 puan) tarafından

Eşimin eski hanımından çocukları bizde kalıyor 

İki erkek çocuk 

Yaşları da var

Rabb'im ayağına taş değdirmesin inşallah 

Kızım da bayılıyor yatak odasından birşeyleri taşıyıp salona koridora atmaya

Geçen gün çocuklar sesleniyor Rana abla hiraya bir bakiver çekmeceyi karıştırmış diye

Bende mutfaktan diyorum ki

Oğuzhan işim var baksana oğlum sen diye 😂😂😂

Senin bakman daha iyi olur diyince dank etti

Kızım tüm sütyenlarimi almış ipinden asmış boynuna oda oda geziniyor 🫣🫣🫣🫣🫣🫣🫣

Utancımdan bir kaç gün yüzlerine bakamadım 

Şimdi sen böyle post açınca aklıma geldi 

Hakkını helal et canım 

Evet gün içinde dağılıyor  gün sonunda anca topluyorum 🫢😂❤️💐🫶

(1,054 puan) tarafından

Okurken tatlı geldi ama facia 😄😄😄😄

(3,878 puan) tarafından

Aynen canım 

O halde kızımı gördüm ya

Dedim eyvah eyvah 

Nasıl utandım 

+4 oy
(9,865 puan) tarafından

Vllh cnm doğrusu 4*5 2*5 ve 1 yaşında 3 çocuğum var evim %85 toplu dur yüzde yüz asla olmaz olsa da hepsinin uyuduğu saatte olur 😄

+4 oy
(9,589 puan) tarafından

Yok yok yok yok

+4 oy
(4,602 puan) tarafından

Ben oynamadıkları oyuncakları, evdeki fazla kalabalığı attığım icin ufak dağılmalar hariç her zaman toplu olur hergun işten gelir temizlerim fazla eşya olmadığı için bizim iş kolay oluyo 

+3 oy
(13,434 puan) tarafından

Var benim öyle arkadaşlarım toplu ama kendilerine asla zaman ayırmıyorlar sabah akşam temizlik toplama. Asla bana göre değil ya yapamam

+3 oy
(9,695 puan) tarafından

Benim aynı her yer oyuncak oturma odasınin topalasamda bir gün aynı oluyo hep cekmece kurcalamasına izin vermem sadece oyuncak izin verim

+3 oy
(528 puan) tarafından

Neden linçlenesin ki bacım. Robot değilsinya her dakika oyuncak topla orayı burayı düzelt. Sal kendini nasıl rahatsan öyle devam ☺ :) 

+3 oy
(240 puan) tarafından

Valla ben topluyorum sürekli temizle sil süpür ama kendime hiç vakit ayırmyaa vaktim olmuyor zor ama bana iyii geliyor 

+3 oy
(522 puan) tarafından

Oğlum 1.5 yaşında evim aynı dağınık takmıyorum artık eskisi gibi iki güne bir süpürge açıp silersem şükrediyorum oyuncakları dağıtıyor tencereler her biri bir yerde deterjan olan bölümleri iple bağladım açamıyor yemek odamın kapısı sürekli kapalı açık olunca yemek takımlarımı indiriyor yere yatak odasına gidip kurcalıyabildiği yerleri kurcalıyor tehlikeli bişey olmadığı sürece müdahale etmiyorum salıyorum artık hamileyim birazda onun etkisi var çabuk yoruluyorum zaten yemek çamaşır bulaşık sil süpür yeterince usanıyorum eşim gelene kadar oyuncakları falan ellemiyorum eşim gelince ilgisi full babasına kayıyor bende ortalığı topluyorum 

+3 oy
(3,182 puan) tarafından

Vala çok zor canım geceleri topluyorum uyuyorum, sabah bi uyanıyorum her yer her yerde😾 sadece bebeler dağıtsa eyvallah da en çok eşim dağıtıyor benim😾 aynen benim de moralim bozuluyor kendi haline bırakınca ipin ucu iyice kaçıyor. Bi de benim bebeler canları sağolsun çok yemek kırıntı döküyorlar evin her yerinde gezerek yiyorlar. Bir de ortancam çiş yapıyor evin içine😼 büyük kızım da (zaten bitane kızım var) çok fazla kıyafet değiştirir ve toplamaz. O büyük olduğu için 6 buçuk yaşında, onu uyarıyoruz kıyafetlerini toplaması konusunda. Ama çocuklar sonuçta böyle hep dağınık görünüyor ev. Tüm eşyaları alıp atasım geliyor bazen😾

+3 oy
(130 puan) tarafından

Çocuklu ev öyle bizdede öyle oğlumla kızım evin altınıustune getirir eskisi gibi temizlik takıntım kalmadı 

+3 oy
tarafından

Benim eşim düzen takıntısı var hep bana kizar çocuğun oyuncakları heryerde diye o gelir ev toplanmış bir saatte mahvolur eşim de dellenirdi en son patladım bu evde tek değilsin o çocuğunda hakkı dağıtmak dilediği gibi oynamak dedim sesini kesti sonra. Öyle malesef o da cocuk. Bikere geldi dünyaya bu evde kısıtlamak değil gönlünce oynamak dağıtmak eğlenmek onun hakkı ben kendine zarar vermediği sürece izin veriyorum herseye kap kaşık leğen sepet  oyuncak tencere alsın oynasın. Evimde mutlu değildim hep kisitlandim demesin gönlünce dağıtsın 

İsteyen dağınık desin evim mis gibi tertemiz dağınıklık mi evladım için onada varım  😀

Çocuklar dağıtarak keşfederler buna dur demek merak araştırma neden sonuç gibi öğrenme gibi yetilerine de dur demektir. Ben ona bunu yapmam. 

(1,525 puan) tarafından

Aynı benim eşimi anlatmışsınız kendi ağzıyla söylediği bişey var annesi temizlik konusunda hassasmış geçmiş zamanda somyalar varmış ya sedir gibi snnesi onları düzenler çocukları Oraya oturtmazmış sonra eşimin çalıştığı dönem işten gelince kaynanam çorapları çıkartmadan eve almazmış direk banyoya gir dermiş yani işten geliyor öyle üstü başı kirlenecek bi işte değil ama işten gelince bi kanepeye oturup 5 dk soluklanamazmış bunu da dediğim gibi kendi ağzıyla anlattı bir kaç kere eşim 

Benim iki çocuğum var araları 21 ay geçen sene ikinci oğlum doğduğunda büyük oğlumda küçük ve sürekli hastalanan bir çocuktu küçük gaz sancısı falan derken çocuklara anca yetebiliyordum Birgün küçük hiç durmadan ağlıyordu büyük oğlumda kendi kendine evi dağıtıyordu ama bende dağıtmasına karışmadım yeter ki dursun da küçükle ilgileneyim diye düşündüm büyük oğlum sağolsun eline ne geçtiyse indirmiş mutfakta dolapları indirmiş kap tencere falan cips dökmüş her odaya gardolsbını dağıtmış eşim bi geldi bu evin hali ne göçüyoz mu dedi küçük durmadı falan derken birden yapan nasıl yapıyor hem evi temiz hem çocuğa bakıyor dedi ben onu duydum ya zaten lohusayım ağzıma geleni söyledim çocukları bıraktım kendine yatak odasına gittim yattım 1 saat idare edemedi gel birini al durmuyorlar seni istiyorlar demeye başladı noldu dedim hani konuşuyordun yüksekten yüksekten dedim sonra tekrar söylendim arka arkaya ağzıma laf dolup geldi ondan beri ev ne kadar dağınık olursa olsun daha laf edemez 😂

(1,525 puan) tarafından

Velhasıl demek istediğim eşim kendi kısıtlandığı şeyleri bile hala unutmazken bizim çocuklarımızda unutmayacak sürekli kısıtlayıp şunu yapma bunu yapma dersek o çocuk o evde kendini misafir gibi hissedir yine aynı şekilde eşim annesinin bu tavırlarından rahatsız olup sürekli dışarı ortamına çıkan eve uğramayan birisiymiş zamanında nedeni apaçık ortada bence :)

tarafından

İşte buyuzden bende sivrildim eşime sanane dedim en son ev senin mi tek dedim seni ne ilgilendirir dagittiysa toplanır dedim tapu onunsa hak da oğlumun kimse kusura bakmasın 

+3 oy
(475 puan) tarafından

Dorttane var bende yoruluyorum duşa girmeden topladim çıktım her yer her yerde mutfak odalar heryeri dagitmislar biri koltuğa çay dökmüş eşim heryeri fıstık kabuğu yapmış kızdım bağırdım yatağa geçtim çocuklu ev öyle olur kinayan gelmesin herzaman toplu olmuyo komşulara bile dedim arkamdan konusucaksaniz gelmeyin dağınık olur evim ama pis olmaz 

+3 oy
(53,456 puan) tarafından

en güzel dağınıklık birkac seneye kalmayacak birak takma cok

+3 oy
(1,601 puan) tarafından

İki tane var ikincide saldım ben :)  birde gene koşuyorsun arkasından smdi bosvermislik oldugu kadr 

+3 oy
(1,579 puan) tarafından

Benim ciddi anlamda düzen takıntım var hastada olsam yapmam lazım başkası için değil mutsuz oluyorum evim dagilinca kızımın dağitmasina müsade ediyorum sonra birlikte topluyoruz oda alıştı huyuma kendisi topluyor eşyalarını 

+3 oy
(1,025 puan) tarafından

Gece saat 3 e kadar temizlik yaptım inan 3 saat arasında 10 kez kalktım şimdi de murfsktayim  hep arkalarında dolaşmak zorunda yım 

İlgili sorular

0 oy
36 cevap 3,490 göst.
20 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde rhm (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 510 göst.
20 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Citipiti (4,714 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 307 göst.
8 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 435 göst.