+2 oy
263 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (347 puan) tarafından

16 günlük bebeğim var kayınvalideme gitmiştik tam kapıdan çıkarken eşimin dayısı kuzenleri falan geldi sonra ben ve eltim yeni uyuttuk uyandırmayın dememe rağmen kaynanam tuttu alın alın bişey olmaz dedi iki kuzeni ve yengesi kucağına aldı ben dikkatli tutun dedim aman bir daha doğrursun dedi kolay doğuruyon dedi tabi canım nasıl kolaydı düzgün tutun ağlayacak verin dedim sonra oğlu başına dokundu elleme bıngıldak dedim üçü falan kucağına aldı sonra kaynanamı kayınbabama dedim oda üstüne yürüdü ***** ***** işler yapma seni döverim dedi ama ben korktum tabiki bebeğime bişey olursa diye ellerini başına sürdüler bıngıldağına bişey olır mu hepsini odadan çıkardım eltim hiç birini sokmadı sonra ama rahatsız oldum 

9 Cevaplar

+2 oy
(1,420 puan) tarafından

Bebegin cok cook küçük hic goturmesen daha iyidi henuz gezmelere gitmek kalabaliga sokmak çok yanlis bi hasta olsa mikrop kapsa birsuru riski var daha dogum yapali kac gun olmus gitmesen kimse neden gelmedi demez bu ayri bisey kayinvalidenin pervasiz davranislarina diyecek soz bulamiyorum esinle konusmalisin

(347 puan) tarafından

Oraya gidip kaldık bir anneme bir ona gidiyorduk hastaneden sonra falanda uğrardık hep kimse gelmeden çıkacaktık sonra onlara yakalandık o kadar sinirlendim ki slk slk hareketler yaptı ama bugün bize geldi kayınbabama dedim oda sağolsun üstüne yürüdü bişey olur mu ki bebeğe 

(1,420 puan) tarafından

Yok canim bisey olmaz Allahin izniyle ama bidaha firsat vermeyin daha cok minik bastırıp vurmadiysa dokunmasindan bisey olmaz zaten bisey olsa ağlar durmaz

(347 puan) tarafından

Asla izin vermediğim bişey zaten rahatsız oldum ve hepsini odadan çıkardım ama kaynanamın yaptığı salaklığı bugünde söyledim zaten ya bizdeler ya biz onlarda öyle gezme yapmıyozda aşırı sinirlendim bugünde azarladım 

-Reklam-
+1 oy
(3,672 puan) tarafından

Bingildagina parmağıyla bastirmadigi sürece bir şey olmaz korkmayın 

(347 puan) tarafından

Mikrop kapar mı 

(3,672 puan) tarafından

Pis ellerini yüzüne surdulerse cok yakindan konustularsa en fazla virüs bulaşabilir grip falan olabilir. 

Yaşadığınız seyde inanın bu kadar abartarak bir şey yok ben de bebegimi sakinirim kucağına verdiğim kisinin dibinden ayrilmam ama siz çok abartıyorsunuz kendinize yazık bu kadardan bir şey olmaz 

+1 oy
(1,002 puan) tarafından

Bınğıldağına basmadıysa birsey olmaz sizde 16 günlük bebekte çıkmayın bu kadar dışarı  bayram zamanı kalabalık oluyor ister istemez evler kayınbabaya değlde eşinize söyleyın 

(347 puan) tarafından

Yok ya çıkmak değil bayram gezmesi yapmadık camiye gitcem orda kalalım evde gidemem dedi öyle gittik kimse gelmeden gelecektik tam çıkarken geldiler kapıdan bide kafasının dibine 200 tl koymuş ağzına soksaydın al şunu dedim orayımı konulur dedim 

(1,002 puan) tarafından

Birsey olmzz bu kadar pimpirik iyi değildir hayat geçmez böyle bızdede kıyafetinden içeri atmışlar eve gelince gördüm 

(347 puan) tarafından

Seninki ne kadarlık bilmiyorum çok evhamlıyım

+1 oy
(18,716 puan) tarafından

Parmaklarıyla baskı yapmadılarsa bişey olmaz

(347 puan) tarafından

Mikrop kaparsın mı

+1 oy
(3,035 puan) tarafından

Küçücük bebeği kalabalığa sokmaman lazımdı. Bunu senin düşünmen lazım. Benim kızım ilk bayram 2 haftalikti. Ben hiç dışarı çıkmadım 2 aylık olana kadar misafir kabul etmedim. Ben de kimse dokunsun kucağına alsın istemezdim korkardım bir şey olacak diye. Bir de lohusalık da var kıskanırdım da. Bir de yanlışın kayinbabana söyleyip kayinvalidene karşı kışkırtman olmuş. Bebeğe de başına bastırmazlarsa bir şey olmaz. Bir de insanların anneden izin almadan o kadar küçük bebeği kulaklarına almalarını yanlış buluyorum.

(347 puan) tarafından

Ben sokmadım kimse gelmeden çıkacaktık biz çıkarken geldiler hurra daldılar biz uyuyo dememize rağmen kaynanam uyandırdı bişey olmaz diye kucaklarına verdi birde ağzının dibine 200 tl koymuş para koydum diyo çok ihtiyacım vardı onun 200 tl sine sanki ağzına soksaydın orayamı konulur dedim kaynananm para koydu diyo al şunu dedim bırakın bebeği dedim çıktılar odadan 

+1 oy
(1,471 puan) tarafından

Canım çıkmayın dışarı ortalık salgın kaynıyor kombinasyonlu salgılar biri bitiyor öteki devam ediyor insanı dalga dalga gelip ne hale sokuyor . Biz dayanamıyoruz el kadar kaç günlük bebek napsin yapma etme sonra başını vuracak taş ararsın  bak diyim sana. Kalabalık bide Allah korusun herpeslisi olan olur influenza olanı h1n1 olanı olur bunu bilemezsin yani oanda bide sen dahi kapsan sana ilaç tedavi sunamazlar emzirme döneminde diye . Yapma canım geri dur. Bak gecende bir çocuk vefat etti bu yüzden. Lütfen gitme ara görüntülü gelecek bayrama toparlar 3 aylik olacak ozaaman çıkar. Bayram değerli evet ama evlat daha değerli canım benim. Olmaz böyle çocukların aklı ermez bebek hasta olur demezler ki yapisirlar aa çok minik diye.  Bitane daha dogurr nedir yaa bide hiç sevmem bu ağızları.biz eşimle oğlum 40gune kadar kimseye temas ettirmedim kaynanayla yaşıyoruz bak  hep ince battaniyeye sardık öyle verdik disardan gelen ilk 3 ,4 ay üstüne yeni kıyafet giymeden kucağına almadı babası dahi eller yıkandı üst değişti öyle.  

Kaynanamlar 40 gün sonra anca opebildiler o da ensesinden felan yani. Yavaş yavaş yanaktan öptü felan. 

İlk cocuk belki bilmiyorum ama kimseyi dinleme onu sadece sen koruyabilirsin tatlım.  Hayır diceksin uygun bi dille Allah analı babalı büyütsün canım ❤️

(1,471 puan) tarafından

Bebegin toparlanmadan da gezme canım sağda solda bi 3,4 aylık olsun istersen bide yaklaşmak isteyenlere hasta de enfeksiyon geçiriyor dr yakın temas etmeyin dedi biz bile çok öpüp sevmiyoruz de. Israr ederse aman bırak bilmem ne carla dokunma diyorum anlamıyor musun de. Sen susarsan dahada ileri giderler. 

(1,471 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum canım birebir olmasada anlıyorum yaşadım benzeri 

(347 puan) tarafından

Oraya gitme sebebim hem eşim sabah camiye gıtcem evden kalkamam dedi hemde benim iki haftada bir romatizma iğnem var bizim eczane onların evinin orda hem bebeği yıkayalım dedik hemde iğnemi yaptırır gelirim diye düşündük öyle gittik ama olaylar böyle olunca çok sinirlendim bebek mikrop kapacak diyede çok korktum eltim odaya sokmamaya çalıştı ben çıkarmaya çalıştım ama ***** kaynanam Allâh belasıni versin o tuttu hepsini odaya aldı hayır kızacağımı biliyor yani yapılır mı bu 

(347 puan) tarafından

Yoksa gezmiyorum mecbur benim tedavi var çıkmak zorunda kalıyorum ister istemez

(1,471 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım. Bundan sonra kimseye fırsat vermezsin indirme cocugunu kucaktan  sevecek varsa sırtına dokunsun elbise üzerinden sevsin şuan gerçekten çok erken. Ama kaynanan gerçekten sinir bozucu biriymiş 

+1 oy
(628 puan) tarafından

Cahil kaynana modeli

(347 puan) tarafından

Evet nefret ediyorum

+1 oy
(2,794 puan) tarafından

Kayinbaban kimin ustune yurudu 

(2,794 puan) tarafından

Tamam canim gereken tepkiyi hep birlikte vermissiniz bi daha yapmaz 

(347 puan) tarafından

Bişey olur mu ya mikrop kapmışmıdır 

(2,794 puan) tarafından

Kiz yok abartma tamam para pisde agiznini icine sokmadilar ya bu kadar sakinma canim sonra basedemezsin valla 

(347 puan) tarafından

Kafası geliyor ya oraya onun için 

(2,794 puan) tarafından

Tamam canim o kadar kasma kendini bu kadar korumaci olma 

0 oy
(1,118 puan) tarafından

Kayınvalidenin cevabına pes dedim kolay doguruluyosa sen doğur kendi çocuğuna yap bu tavırları diyebilirdin ama demene gerek kalmamış sanırım kayınpederini cevabını vermiş 

(347 puan) tarafından

Yengesi dedi gerizekalı kadın he kolay doğurdum ne çektim dedim tutmayın ellemeyin dedim ***** kaynanam uyuyan bebeği uyandırdı biz bayram gezmesi yapmadık o gün camiye gitmek için orda kaldık sonra kimse gelmeden çıkacaktık biz çıkarken geldiler salaklar 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 20 göst.
0 oy
6 cevap 106 göst.
19 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Metehannyksl (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 118 göst.

Kategoriler

1,448,213 soru

23,788,004 cevap

316,701 kullanıcı

...