+4 oy
841 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (254 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

. ...

20 Cevaplar

+9 oy
tarafından

Konuşmaya konusmasın o küsecek diye ben neden saygısız oğluyla uğraşayım. Susturmazsan devam eder. 

(254 puan) tarafından

Gerçekten öyle ama görümcem çok iyi biri aramız bozulsun istemiyorum 

tarafından
+1

İyiyse oğlunu uyarmalı yada uygun dille abla yada bacım evde sorun değil ama dışarda yabancı varken dikkat etsin bazen kafam dalgın oluyor gücüme gidiyor ama çocuktur yine vs demelisin yada bilemedim

(254 puan) tarafından

tatlı bir dile uyarıcam bakalım teşekkür ederim 

tarafından

Bencede öyle yapın yoksa zaman geçtikçe doz artmaya devam eder

(254 puan) tarafından

Gerçekten öyle abartı zaten ben sustukça 

-Reklam-
+3 oy
(21,754 puan) tarafından

Çocuğa cevabını vereceksin. Küçük çocuklar densiz olurlar. Ama dur demedigin yerde dozu arttirirlar. O yüzden çocuğa sen benimle bu sekilde konusamazsin demelisin. Önce bunu hissettir. Gerekirse direkt bunları söyle . 

(18,926 puan) tarafından

Yemin ederim ben sinirlendim burda bu çocuk 9 yaşında demek ki görümcesi yada aile diğer fertleri post sahibi için bu şekilde konuşuyorlar ki çocugun kafasında yer edinmiş oda yengesi ile bu şekilde konuşmayı uygun buluyor burdan mantıklı düşünse zaten anlar ister 9 yaş ister 99 yaş olsun kimse bana saygısızlık yapamaz benimle bu şekilde konuşamaz yok anası kırılır yok danası bilmem nolur hiç umrumda değil herkes haddini bilecek hem niye eşine söylüyor görümcesine söylüyor onu anlamıyorum kendi agzın dilin aklın mı yok çocuk ilk öyle konuştuğunda güzelce konuşur yanlış olduğunu anlatırdım ikinci defa yine güzelce konuşurum üçüncüsünde hiç affetmem öyle bi canını yakarım ki bidaha evime gelirken esas duruş modunda takılır... 

(254 puan) tarafından

Ay ben bile korktum senden kız ama haklısın gerçekten ilk aylarimda kaynanamlarla aramız hiç iyi değildi çocuğun yanında böyle konuşuyor olabilirler bu sefer böyle olursa anlatmaya çalışan çok saygısız biri olduğunu anlar umarım 

(18,926 puan) tarafından

Terbiyesizlik ve saygısızlık kırmızı çizgimdir asla taviz vermem tahammül edemem oğlumuda o şekilde yetiştiriyorum nickimdende anlaşıldıgı üzere öğretmenim (3 yıldır doğum iznindeyim) özellikle ilkokul çocuklari o kadar saygısız ki okul saatleri içinde 1 gün deli olmadan evime gidemezdim 50 60yaşındaki öğretmenler son yıllarda pes edip emekliliğini istediler bu terbiyesiz çocuklar yüzünden nice değerli donanımlı eğitimcilerimizi illallah ettirdiler o yüzden dahada deli oluyorum terbiyesiz bi çocuk görünce

(254 puan) tarafından

Gerçekten biz bile tahammül edemiyoruz siz akşama kadar onlarla uğraşıyorsunuz Allah tüm eğitimcilerin öğretmenlerin yardımcısı olsun çok zor bir meslek çok büyük sabır ister 

(18,926 puan) tarafından
+1

İnşallah cnm 🙏🙏🙏

+2 oy
(1,658 puan) tarafından

eşinle konuş eşin konuşsun çocukla haddini bilsin kimse benimle dalga geçemez kim olursa olsun görümceylede fazla yüz göz olma evde senin hakkında konuşuluyor ki çocukta konuşuyor çocuk nerden bilsin olmaz yani eşin konuşmazsa ben konuşurum de 

(254 puan) tarafından

Görümcem evime geliyor 3 çocuğu var o kadar yaramazlar ki ben 8 aylık hamileyim gerçekten evi temizleyemiyorum çocukları heryere giriyor yatak odasına mutfağa kendileri sormadan yemek yiyip içerler alırlar ağrıma gidiyor gerçekten eşimde anlamıyor beni bu sefer konusucam onunla seninle bu şekil konuşsun benimle değil diyicem 

(1,658 puan) tarafından

Canım kıyamam bir abla tavsiyesi bazi insanlar gerçekten iyilikten anlamıyorlar sınırlarını çiz yatak odama asla kimseyi sokmam eşinle iyilikce konuş tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır derler ya o misal  

(254 puan) tarafından

Konusucam anlarsa tabi çok teşekkür ederim 🤍

(1,658 puan) tarafından

İnşallah herşey gönlünce olur stres yapma

(254 puan) tarafından

Tam canım çok sağol 

+2 oy
(2,112 puan) tarafından

Görümcen sadece doğurmuş doğurmak ile iş bitmiyor madem böyle terbiyesizlik var ortada kırıcı konuş o görümcene doğrusu fayda etmez ama mümkün oldukça bir araya gelmemeye çalış 

(254 puan) tarafından

Bende hiç istemiyorum bir araya gelmeye ama eşimin yüzünden  sürekli birini çağırıyor bir yere gidiyor 

+2 oy
(4,734 puan) tarafından

Bu çok zor bir mesele değil bence. Eşimin de yeğeni aşırı şımarıktı o yaşlarda. Kıskanç da. Eşimi benden kıskanır benimle yarışırdı. Sallamazdım çocuk diye ama bir gün evlerine gittik valizimi salona dökmüş biz mutfaktayken iç çamaşırım her şeyim ortada, bana hediye aldın mı diye bakıyordum çantana dedi. Eltim ses etmeden ben ağzının payını verdim o zaman. Çocuktur yapar demedim o hareketine. Eltim de ben yeterince haşladım diye üstüne laf demedi. Kızı zaten üstün zekâlı gayet de anladı ne demek istediğimi. O günden sonra hizaya girdi. Benimle değil muhabbet etmek asla tek kalamazdı korkusundan. Ta ki eltim doğum yaptı ben yardıma gittim o zamana kadar. Ben baktım ona 2 gece. Kedi gibi pustu.

Şimdi liseli. Hanımefendi bir kız. Maşallah. Ama asla unutmayız ikimiz de o valiz vakasını 😄

Sınırına girene, sana saygısızlık edene annen de olsa ses edeceksin. 

(254 puan) tarafından

Gerçekten haklısın sustukça dahada apartiyor çok iyi yapmışsın gerçekten 

(916 puan) tarafından

Ne dediniz merak ettim doğrusu. Merakımı mazur görün lütfen. Benimde gorumcemin çocukları öylede birsey demiyor çocuklarına bende çok seslenen biri değilim açıkçası

(4,734 puan) tarafından
+1

Bugüne kadar her ne yaptıysan çocukluğuna verdim ama bugünkü niyetin senin saygınla ilgili. Bu yaptığın bana saygısızlık ve ben çocukluğuna vermeyeceğim dedim. Beni anladığından çok eminim bir kez daha benimle ilgili herhangi bir saygısız hareketini görürsem asla ben konuşmam annen, baban, amcan konuşur dedim. Başka şeyler de dedim çok kızgındım ama özetle hatırladıklarım bunlar. 

+2 oy
(131 puan) tarafından

Konuşmazsa konuşmasın hiç mi saygın yok kendine Allah aşkına evet çocuklar çok acımasız olabiliyorlar. Ama sen dur demediğin sürece öyle lay lay lom gülüp geçersen her seferinde dozu biraz daha artacaktır herkes yerini bilecek öyle şey mi olur kaldı ki 9 yaş hiçbir şeyden anlamayan çok küçük bir yaş değil anlayarak bilerek yapıyor aksine. Ben sinir oldum ama sana daha fazla sinir oldum. Görümcen senle konusmayana kadar sen onunla konusma çocugunu uyar diye. Bu kadar olmaz. 

(254 puan) tarafından

Canım benimde 11 yaşına bir kardeşim var o ben artık yeter deyince anlıyor ama bu anlamıyor gerçekten hiç saygısı yok anneside üstüne gülüyor kendini çok büyük sanıyor anlıyor musun eşime dedim haledicem dedi bu sefer bende görürsem görümceme diyicem 

(131 puan) tarafından

Niye gülüyormuş peki ? bir gün çağırda kardeşin görümcenle dalga geçsin sen de gül çocuk o daha de mesela. Görümcen kendinin sana söyleyemediklerini oğlu söylediği için zevk alıyor gibi geliyor bana. Çok da samimi iyi niyetli gelmedi bana dediğin gibi.

+2 oy
(3,779 puan) tarafından

İlk evlendigimizde eşimin erkek kardeşi de 10 yaşındaydı aynı bu şekil abisini elinden aldigimi düşünerek saçma sapan şeyler yapardı. Annesi babası da çocuk diye bişey demezdi ben uyarirdim sürekli zitlasirdik en son kocam bı dolandirdi bunu bahçede yengene saygili olacaksın o senden kaç yaş büyük seni kardeşi gibi goruyo saygısızlık etmeyeceksin diye. 1/2 sene abisinden korkusuna bişey diyemedi o ara nasıl olduysa çeldim beyfendinin gönlünü. Şimdi tamamen kendi hür iradesiyle peşimde dolanır yengem yengem diye 16 yaşında ne derdi varsa herkesten önce bana gelir çok değer verir bana abisi bana en ufak bişey desin karşısına dikilir yengemle düzgün konuş der hemen

(254 puan) tarafından

Umarım yaa bende eşime anlatım bugün oda dedi ben alındığını bilmiyordum falan dedim ağrıma gidiyor dedim bu sefer böyle konuşursa bende ağzının payını vericem benimle bu şekil konusamaz falan oda sen karisma ben haledicem dedi bende iyi edersin dedim 

+2 oy
(3,200 puan) tarafından

Evine kabul etme çocuğunu terbiye edene kadar evime gelmeyin de. Ha bunu diyemem diyorsan sen de hem çocukla hemde gorumcenle okadar dalga geç küçük düşür ki sana çatmaya fırsat bulamasınlar. Haaa bu arada görümcen senin arkandan çocuğun yanında böyle konuşuyor ki çocuk da ondan duyup öğreniyor. Sandığın kadar iyi bir değil o kadın 

+1 oy
(53,456 puan) tarafından

konuşmasın duzgun konuş sayglli ol ben gülmüyorum de

(254 puan) tarafından

Bidahakine diyicem ki haddini bilsin

+1 oy
(1,790 puan) tarafından

Valla bayramım birinci günü oğlumla uğraşıyordu eltimin ve görümcemin oğlu herkesin içinde kahvaltı sofrasında bana bakın iyiyim iyiyim ama yengenizin ters tarafını ortaya çıkarmayın dedim. Görümcem de baktı şöyle bir ama hiçbir şey demedi. Kimse kimseye küsmedi. Yeri gelirse de o benim oğluma kızar. Sen çocuğu uyar tatlı bir dille. Komik olmuyor bak bazen şakanın da dozu vardır de. Şimdi böyle yapan ilerde ne yapmaz. 

(254 puan) tarafından

Haklısın ama işte gerçekten çok saygısız anlicak mi bilmiyorum bu sefer eşime diyicem benim hiç birşeyim değil onun yengeni çok istiyorsa eşime laf etsin bana değil 

+1 oy
(608 puan) tarafından

Görümcem elinde bal kaşığıyla etrafındaki dönüyor konuşup konuşmasına böyle takilmiyon senin isitigin hakaretler zoruna gitsin ama görümcem senle kinuşsun

(254 puan) tarafından

Arkamdan konuşup konuşmadığını bilmiyorum sadece alınsın kalbi kırılsın istemiyorum 

+1 oy
(3,376 puan) tarafından

Olur mu cabum 9 yas az daha buyuse ergenlige girecek yangesiyle nasil konusacagini ogrenememis bi terbiyesiz iste buna yetistirilmemis cocuk deniyo esin niye uyarmiyo ben olsam muhattap olmam daha 

(254 puan) tarafından

Muhatap olmuyorum balon atıyor yüzüme dış görünüşüme laf ediyor  eşime anlatım oda bidaha görürsem sen konuşma ben dayisiyim kızıp ağzının payını veririm dedi

(8,024 puan) tarafından

Diş görünüşte neyine ne diyor mesela

(3,376 puan) tarafından

Annesiyle muhattap olmam demistim ben yalniz cocuk o basindaki egitemediyse cocuk napsin iyi bisey yapiyorum saniyo 

+1 oy
(1,206 puan) tarafından

Çok ayıp bir daha benimle bu şekilde konuşma de bir kez olsun çocuğa. Sonra onlarda anlar uyarır cocuklarini

(254 puan) tarafından

Dedim aslında ayıp yapma falan ama anlamıyor İnanki eşime anlatım o bidahakine görürsem sen sus ben haledicem dedi bende iyi edersin falan dedim

+1 oy
(142 puan) tarafından

Ergenlerle laf dalaşına girmem ama haddini aşma derdim. Küçük zorba sana zorbalık yapıyor belli ki. Görümcen de alınacağına oğlunu terbiye etsin 

(254 puan) tarafından

Aynen öyle bende laf dalaşına girmek istemiyorum ama baya saçmalıyor 

+1 oy
(3,844 puan) tarafından

Valla çocuk felan dinlemem,kim küserse küssün umrumda olmaz,senin çocuğun aynısını görümcene yapsaydı senin gibi sessiz kalır mıydı 

(254 puan) tarafından

Yok valla kalmaz oğluma bağırıp hakaret eder bende bu saatten sonra susmicam

+1 oy
(2,226 puan) tarafından

Sen ne hadle benimle böyle konuşursun gibi direk orada da söyleyebilirsin

(254 puan) tarafından

Evet ama görümcem kırılmasın diye susuyordum artık susmicam 

(2,226 puan) tarafından

Bence görümcen seni düşünmeli kırılmaman için burada kırılması gereken sensin bi zahmet görümcen de oğlunu bi çeksin köşeye

(254 puan) tarafından

Gerçekten öyle haklısınız 

+1 oy
(1,799 puan) tarafından

Yalnızken yakaladığım an o çocuğun etinie sağlam bir cimcime atıp tehdidi ederim sıkıyorsa beni tehdit etmeyi bırak geçerken kafasını öne egmedenn gecemezdi

Bu arada şiddette karsiyim😁

(254 puan) tarafından

Ay kız Allah seni napmasin emi😂

+1 oy
(49 puan) tarafından

Esimin kuzeninin oğlu da öyleydi brn annesine söyledim kızdı babası kızdı ama çocuk arsız anlmaz inat zıt bir çocuk üst katimizda oturuyordu zile basıp kaciyordu camları aciyordum camdan içeri taş toprak atiyordu küfür ediyordu tükürüyordu dalga geçiyordu bi gün yakaladım kulagindan tuttum çektim bicakla koparacam kulağını dedim o günden sonra ağzını açıp tek kelime atmeyi bırak beni görünce kaçacak delik arıyordu senmisn onları yapan kızan kızsın alinan alınsın darılan darilsin başta dur demezsen ilerde daha çok yapar

(254 puan) tarafından

İyi yapmışsın gerçekten anlamıyorlar İnanki hak veriyorum sana olmadı bende bir köşede tehdit edicem 😂

0 oy
(4,714 puan) tarafından

3-4 yaşından sonra bu konuda çocukluk kalmaz bence. Çocuktur deyip geçilmez. Ne olacakmış 15.yaş gününde vahiy mi gelecekmiş düzelecek miymiş? Bunlar okul öncesi öğrenilebilen şeyler. Çocuk mocuk demem 9 yaşa.

0 oy
(2,908 puan) tarafından

Valla ben görümcem küssün umrumda değil ama derdim çocuğa yaptığın çok saygısızca bı daha bana böyle hitap etme senin yaşıtin değilim eğer görümcem laf etseydi bende ona kusura bakma ama birinin ona terbiyenin ne olduğunu anlatması lazım derdim 

(254 puan) tarafından

Haklısın canım bu saaten sonra bende umursamicam

(2,908 puan) tarafından

Hayırlısı olsun inşallah canısı ama cidden bir çocuğada kendini ezdirme hele ki anlayışsız bir annesi varsa 

İlgili sorular

+3 oy
8 cevap 359 göst.
0 oy
0 cevap 388 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde MEHYASEL (6,450 puan) tarafından soruldu
+1 oy
38 cevap 3,938 göst.
0 oy
15 cevap 520 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler