Arkadaşlar eşim mükemmelliyetçi bir insan. Evlendiğimizden beri haklı haksız doğru yanlış hatalı vs derdinde. Herşeye şikayet herşeye itiraz derdin de. Belediyeye yola trafikte ki arabaya yoldan geçen insana herşeye yaaa. Buna bende dahilim. 4 yıllık evliyiz ve 4 yıldır hergün eleştirip kusur bulup söyler. İlk başlar da kibarca sonra sert dille en sonunda da bağırarak uyarıyorum. Ama yok değişmiyor bende artık duymuyorum onu. Neyse 3.5 aylık bebeğim var ve ağlıyordu sürekli ben de gün boyunca çok yoruluyorum eşimde ters ters baktı bana bende sinirlendim destek olacağına köstek oluyorsun dedim. Geçen gün niye el bezini sandalye üzerine koydum diye söylenip durdu. Evi süpürmeye çalışıyorum ama bebekten detaylı yapamıyorum. Sürekli evi.... götürüyor deyip duruyor. Eşimde yarından itibaren bebekle ilgili hiçbir şeyle ilgilenmiyorum dedi. Normalde de ağladığı zaman ben bakıyorum zaten ayrı odada yatıyor ses olmasın diye eee gece de ben ilgileniyorum. Bende senin ekmeğine bal yap tereyağı sürdüm sen bilirsin dedim. O da bana bıktım senden dedi bende bıktıysan git boşan dedim.Sonra sende değil senin tavırlarından bıktım dedim dedi. Sonra yine beni suçladı niye o kelimeyi kullandım diye. Bende hep sen şikayetçisin benden o yüzden dedim. Öyle dardayım ki hem bebekle uğraşıp hem de eşimin tavırlarıyla uğraşıyordum. Soğudum eşimden bende mi sıkıntı arkadaşlar.
Maalesef senin eşinde sıkıntı var hem de gelip geçecek çözümü olan bir sıkıntı değil
Eşime göre de ben sıkıntılıyım. Yani adam sadece benimle değil herkesle sıkıntılı. Hep şikayet eleştirii yetinememe. Sonra ben bağırdığım için bıkmış kendisi bilir valla sanki durup durduğum yerde bağırıyorum. O asla kabul etmez hatasını. Öyle siyasi ki
Hasta olan ben hastayım demez zaten ya sana hastasın der ya da eninde sonunda seni hasta eder
Narsist insanla baş etmek zor... Allah yardımcın olsun bacım
Amin canım Allah razı olsun. Artık onu yok sayıyorum çünkü bebeğim var ona yetmem lazım. Eşime göre o her zaman haklı ne de olsa
Hayır canım eşinde tabii ki sıkıntı. Muhtemelen çocukluğunda ailesi tarafından çok fazla eleştiriye maruz kalmış. Acısını senden çıkarıyor. Biliyorum kolay değil ama o sinirliyken sen sakin kalmaya çalış ve bu şekilde anlaşamayacağınızı, kendisine çeki düzen vermesini, sende gördüğü hatalarını eleştirmek yerine, güzel davranışlarını takdir etmesinin seni daha motive ettiğini ona belirtmelisin. Eleştirilerin seni dibe çektiğini söylemelisin. Anladığım kadarıyla eşin mükemmeliyetçi biri. Minik bi bebekle, kusura bakmasın sıcak yemek bulabiliyorsa şükretsin.
Canım tabiki de bu yazdıklarını güzellikle söyledim uyardım kendimi kötü hissettiğimi eleştirilerin beni zedelediğini onun yerine motive edecek şeyler dese daha hevesli olacağımı söyledim ama yok anlamıyor. 4 yıldır bu konuşmalardan sonra yine beni hatalı çıkardı. Artık pes ettim o konuda. Onun dışımda bebeğimle ilgileniyorum ve yemeğimi temizliğini de ihmal etmiyorum. Ama eşime yetmiyor işte
Allahım kolaylıklar sabırlar versin canım benim. Sen hala lohusa sayılırsın. Allah eşinin kalbine merhamet versin. Yuvanıza saadet versin. Senin ve bebeğinin kıymetini bilmesini nasip etsin. 🤲💕🌸
Amin canım hepinizin yuvasına nasip etsin inşallah
Daha ne kadar sabretsin ki kadıncağız
Sabret demedim, sakin kalmaya çalış dedim. Minik bebek var ortada. Ve patolojik bir vaka var. Ya tahammül edecek ya da terk edecek. Fırsatı olsa zaten terkeder. Asr suresinde hakkı ve sabrı tavsiye edenler övülmüş. İmtihan dünyasında olduğumuzu unutmamalıyız.
Narsist insan, Allah yardımcın olsun.
Amin. İnşallah
Eşiniz çok bencil açık ve net . Bu erkekler iyi ki çalışıyorlar hee. Yemek temizlik cocuk camasir bulasik market , gece gündüz 7/24 anne deseler biz hastalar biz başlarına uyuyama üstüne sabah 6,7 ,8 dikil ayağa yedir doyur ev işi camasir bulasik yemek cart curt derken onlar çalış gel ayağını uzat yat yardm isteyince yoruldum ettim uykum var bilmem ne ...
Kadınlar erkeklerden kat be kat daha dirençli arkadaş hem çalışan eve gelip çocuklarla ilgilenen çok anne var gıkını çıkarmıyorlar helal olsun ❤️
Evet bencil ama ona göre de dünyada ki diğer herkes cahil
Birazda egoist ve ön yargılı sanki . Eşimde öyle o hata yapar ama ben yaparsam ooooo vay sen söylesin böylesin yok efendim bilmem ne.... Ben demistimler günlerce sürer. Kendi yapınca da sessiz kalır beyfendi. Daha neler neleeerr. Allahcyardim etsin ben çok kavga ediyorum haksızlığa asla gelemem.
@Glstanbeste canım kocanı kocamın ve benim yanıma gönder ömrü boyunca aslında tek cahil kendisi olduğunu anlasın 🤣🤣 adamın etrafında muhtemelen okumamış (Muhtemelen kendinde okumamıştır) ve kendini geliştirmemiş insanlar olduğu için kendini çok zeki sanıyor
@DP, benimki okudu 3. Dereceyle bitirdi ona nedemeli:)) okumakla bitmiyor bence kafada bitiyor. Kişi biseyleri kabullenmedikce böyle mal gibi kendini bisey zanneder. Konuşsan anlamaz açıklasan kabul etmez kendini savunsan kavga çıkar. Sussan sana zarar yani kişi biseyleri kabul etmedikçe olmuyorsa olmuyor arkadaş.
Kesinlikle canım , sadece okulla değil kendini geliştirmekte çok önemli . Vallahi Allah yardımcınız olsun
Eşin narsist canım geçmiş olsun
Amin canım
Kendine hizmetçi tutsaydi yaa tipe gel bir kaşık suda boğmalik böyle tipler
Burcunu aşırı merak ettim. Başak mi?
Evet eşim başak burcu ama bende başak burcuyum ben böyle değilm
İyy yemin ediyorum başak burcu erkekleri problemli. Kızları böyle değil. Eşim başak burcu senin anlattığım kadar olmasada ondada aşırı mukemmelliyetcilik var. Tek artısı bana mudahele etmemesi . İşime karismiyor. Ama onla vakit geçirmek beni geriyor. Özellikle disardayken. En yakın arkadaşımda başak burcu. Çok severim ve cokda beğenirim. Kızları ve erkekleri arasından ciddi fark var. Eşimin bazı gereksiz saçma tavırları beni ayar ediyor. Yemek yaparım yemeğin tuzuna suyuna bu kulp bulur. Dışarda dediğin gibi herkese kulp bulir arabadayken
. Kısacası beni gerer bazen nefret ederim . Bende bu tür şeyleri kabul edemiyorum baskinligimdan ötürü duruldu ama taviz versem gene aynısı olur gibi. Ama yinede var
Benim kocam da başak burcu yaşayan bilir aynen fena oluyorlar. Yetersiz hissettiriyorlar, cimri oluyorlar. Dişlerini göstermezsen tepene çıkıyorlar..
Esin normal degil kesinlikle Allah yardımcın olsun
Bir haftasonu iki gun hem bebekle hem evle ilgilenmesini iste. Gece gunduz karisma. Gec baska odaya gece uyu onun gibi hem sana da 2gun dinlenmek iyi gelir. Sag sutunu dolaba koy kendi beslesin kendi baksin bakalim ev bal dok yala kaliyor mu hala. Sen de gec karsisina bu ne daginiklik, yemek yok mu, temiz camasir yok mu vs de. Empati kuramiyorsa empati kurmaya zorlayacaksin boylelerini. Bu donemde her turlu destege ihtiyac oldugunu belki biraz olsun anlar. Sev.isip cocuk dogunca baba olunmuyor. Ebeveynlik tek kisiyle yapilmaz, onun da cocugu bakmasini bilecek. Hastalansan maazallah bakamayacak durumda olsan cocukla kim ilgilenecek. Bilmesi lazim bazi seyleri.
Ya da daha ilimli bir yol izlemek istersen uykusuz ve yorgun oldugunu, hem bebege hem eve hem esine son zamanlarda yetisemedigini, destege biraz ihtiyacin oldugunu soyle, gorevleri paylasmayi rica et. Cocugun herseyine de sen bakmak zorunda degilsin, cunku tek ebeveyn sen degilsin. Emziriyorsan beslemeyi ona birakamazsin belki ama altini degistirir ya da uyuturken sen evin baska bir isiyle ilgilen mesela. Yine h.sonu iki gece sen uyut ben bir gece dinleneyim de vs vs.
Niye bu kadar takiyosun canım sikayetciysen sen yap diyeceksin
bazı esler evdeki kaynana
Eşim öğretmen 8 5 çalışıyor.2 aylık bebeğimiz var. Evi de süpürür etrafı da toplar bebeğimizle de ilgilenir bir de büyük kızımız var. Eşim titiz bir adam ben yetişemiyorum baktı o yetişmeye çalışır. Çünkü görüyor tükeniyorum. Sabah 6 da bebeği o devralıyor 7.30 a kadar uyuyorum. Bunu kocana oku. Yaşı muhtemelen bizden küçüktür. 40 yaşında benim eşim o gocunmuyor bak yuvamızda huzur olsun yeter mantığımız ben bunları seni üzmek için yazmadım daha önce de çok yorum yaptım sana bebekten önce eşin ciddi sorunlu senin.
bemde benzer bisi yazcakdimda yazsammi yazmasammi diye karar veremedim sen yazmissin 🖤❤️🖤❤️
Sevdoş aklın yolu bir 🩵😘
Bu durumu yasayan o kadar cok kadin var ki biri de benim esim ben is yaparken ugrasma o kadar kendini yorma dinlen der ama bi yerde bisey gorsun niye boyle yapfin diye soylenir gecen gun disardan geldik cadir aldik cocuk cadir kurcam diye durmuyo esim el yikayacak ust degisecek sigaradini icecek keyif yapacak derdinde ben tavuk cikardim hemen soslayip dolaba koymam lazim bi yandan beyefendi kahve istedi bi yandan cocugu sakin tutmaya cakisiyorum ben bunlari yapasiya kadar cadirin kutusunu yirtmis kostum iceriye cocuga kiziyo ya sabir dedim kurdum cadiri o ara mutfaga gitmis purincin kapagini niye kapatmadin karinca girecek diyo gel de sinirlenme neye yetiseyim ben bu sabah uyandik kahvaltiya sunu yap bunu yap ben cocugun altini ustunu degistirdim kahvaltiyi hazirladim sofrayi kurdum yedik yatak odasina gitmis neymis cocugun bezini niye atmamisim kokmus yatak odasi
Farklı olay benzer durum canım. Cidden aşırı zor
Aksama kadar dolandi pesimde trip attim ama ben altta kalmam
Eşine aşırı gıcık oldum. Sıkıntı sende değil kocan da.
Maalesef benim eşimde aynı büyle daha beter bence herşeye boş boş konuşuyor canımı çok sıkıyor insanlık hali mecburen soğukluk hissediyor kendine 😔bizim imtahanimizda bazen eşten yana
Mükemmeliyetçi değil aslında narsistlik. Benimde böyle bir eşim var. Kendisi bazen aşırı pasaklı, pasaklı haliyle beni eleştirir. Bende bir türlü çözüm bulamadım. Muhatap olmak istemezsin yine bir tartışma konusu bulur. Bataklık gibi bir adam. Battıkça batıyorum.
Bataklık gibi bir adam attıkça batıyorum yazmışsınız ya aynı bende öyleyim
Rabbim sabır versin biz kadınların çektiği nedir böyle
Kızlar benimki de çok mükemmeliyetçi çok elestirir ve benim de kusurum anı öfke patlaması kolay şeyler yaşayarak bugüne gelmedim ne yazikki bu benim kusurum ama bu aralar çok şık düşünüyorum ben mi narsistim eşim mi diye çözümü nasıl bulabilirim ben narsistim ben mi fark ediyorum yoksa eşim narsist ve beni iyi bastirip kendimi mi hatali görüyorum diye soruyorum
1,492,030 soru
24,379,931 cevap
348,651 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın