+2 oy
356 göst.
Diğer kategorisinde (782 puan) tarafından

Niye bu zmana kadar ayirmadin demeyin bebekken ayırmıştım zaten. Ama geçen sene babası yurt dışına çalışmaya gitti. Bu sebeple yalniz hissetmesin diye birlikte uyuduk. Smdi tekrar yatağına yatırmak istedik ama alismis. Asla kabul etmiyor. Konuşunca anlayan bir çocuk ama anlamak istemiyor. Her gece ağlıyor kötü rüya gördüm diyor uyutuyorm sadece 15 dk. Sonra tekrar ağlıyor susadım diyor. Hep hazır bir bahanesi var. Ne zman rayına oturur veya ne yapmam lazim. Kocaman çocuk anne baba arasında olmuyor.

16 Cevaplar

+3 oy
(1,839 puan) tarafından

En küçük kardeşim dogdugunda babam hep yanına alıp yatirirdi. Kardeşim nerdeyse 12 yaşına kadar babamla uyudu. Asla babam olmadan uyumazdi. Zavallı annemde koltuklarda uyurdu hep. Demem o ki sizde çok geç olmadan bir yolunu bulun bence. Uyku arkadaşı vs olabilir, su istiyorsa yanı başına suluguyla su koyun. Yani elbet bir yolu vardır 

(782 puan) tarafından

Acaba her anladığında yanına gidip uyutup tekrar yatağıma dönsem bir süre sonra alışır mi bu duruma. Anneniz gibi olmak istemiyorum:D

(1,839 puan) tarafından

Annem gibi olmayı kimseye tavsiye etmiyorum 😀 kuzenimin oğlu da 4 yaşında ve kuzenim gece yanında uyuduktan sonra kendi yatagina gidiyor. Çocuk alışmış sabaha kadar öyle uyuyor. Bence bı dene derim.

(1,934 puan) tarafından

Kız kardeşim 13 yaşında hala annelerin odasında yatar kendi bazasi annemlerin odasında.  Farklı oda da yatmıyor korkuyorum diye . 

Siz yine de akşam uyurken odasında uyutun pes etmeyin gece çok zorlarsa gelsin 

(782 puan) tarafından

13 yaş artık kronikleşmiş bı korku oluşmuş kardesinzde bence ama tabi herkes memnunsa ne diyelim :) gece yanıma gelmiyor odasından anneeeeeee diye bağırıyor :D gelip uyutup tekrar gidiyorm 

-Reklam-
+2 oy
(148 puan) tarafından

Canım benim oğlumda 4 yaşında tam ilk doğduğu günden beridir aramızda uyutuyoduk sonra kardeşi oldu emzirirken falan zorlanıyodum diye yatağını ayırdım ilk iki hafta zorladı bizi sonra çarşıdan beğendiği uyku arkadaşı ayıcık aldık onunla ikna ettik şuan 4 haftadır tek uyuyo bence uyku arkadaşı edine bilirsiniz 😊

(782 puan) tarafından

Aldım uyku arkadaşı hemde bir de değil birkaç çeşit aldım ama nafile. O zman seveceği kendi seçeceği bir nevresim takımı veya odaya farklı bir gece lambası falan deneyim. Demekki ilgisini çeken bir şey olunca uyur yani

(148 puan) tarafından

Onun yatağında birlikte uyumuş gibi yapın o uyuduktan sonra tek bırakın öylelikke alışır inşallah

(782 puan) tarafından

Aslında uyuduktan sonra kendi yatağıma gittiğimi biliyor. Herkes kendi yatağında yatmalı uyanınca beni görmezden diğer tarafını donup terkar uyuman lazım dedim. Yanlış mı yaptım 

(148 puan) tarafından

Çoçuğunuz kızmı erkekmi

(782 puan) tarafından

Kızım var 

+2 oy
(21,279 puan) tarafından

Yavaş yavaş alistirabilirsin bence. Yani pazarlik yapabilirsin. Gündüz uyuyorsa muhakkak yatağında yatsın mesela. Gece uyurken de sen bir süre yanında yat. Uyusun birlikte yatın. Sonra iyice dalınca git odana. Bazen geceleri git yanına yat. Sabah uyanmasına yakın yine yanına git yat mesela. Böylece yatağına alışır. Zamanla da azaltirsin. 

(782 puan) tarafından

Böyle de denerim olmazsa. Normalde yatağına alisikti bu durum çok şaşırttı ne yapacağımı hiç bilmiyorum herşeyi denerim :D

(21,279 puan) tarafından

Oğlum da 4.5 yaşında. İlla gece uyumadan önce yanında yatmami istiyor. Onların odasında uyumami istiyor.  Ben uykumda seni çok özlüyorum. Rüyamda hep seni görüyorum diyo. Demek ki normal bı durum. 

(782 puan) tarafından

Aaa olabilir hiç öyle dusunmedim. Ogluşunuzu da optm bol bol :) rüyasında görüyormus :D

(21,279 puan) tarafından

Okuldayken hep seni düşünüyorum. Hiç aklımdan çıkmıyorsun diyo bı de 🤣 öncesinde böyle değildi. Bı süredir iyice duskunlesti. Bence arada gelip gidiyolar çocuklara. Huy degistiriyolar. Seninki de değişir daha. Kolay alışır inşallah. 

(782 puan) tarafından

Ay inşallah inşallah 

+2 oy
(1,118 puan) tarafından

Benim kızım da bı ay sonra 4 yaş olacak bı ay sonra da doğum var.  Kızım bizim odadan ayrılmıyor. Ne yapacağım ben de bilmiyorum. Ben de 1.5 yaşından 3 yaşına kadar kaynanamla yaşadığım için ayiramadim 

(782 puan) tarafından

Ahh ahh mecburiyetten oluyor zaten hep bu durumlar. Birkaç tavsiye veren oldu belki içinden kendine uygun bir şey bulabilirsin inşallah 

(1,118 puan) tarafından

Okudum canım.  Umarım faydası olur 

+2 oy
(1,534 puan) tarafından

Çocuklarımın gözumun önünde olunca rahat uyuyan bir ben miyim surekli hastalar ustleirni aciyolr bı ara beraber yattm yere yatrdm büyüğü diğerini besige  kafam rahat uyuyorum kalkip bakmaktan uyuyamıyorum ayrı odada olunca

(782 puan) tarafından

Hiç rahat edemem öyle ya sürekli nöbetçi gibi :D 

(1,534 puan) tarafından

Bende öyleyim bazen sinir oluyorum ama elimde değil deprembe oğlumla tektm yatağını yeni almistk alışsın diye odamizdaydi daha bzm yatakta duruyodu o an yanımdaydı şükür kucaklayıp hemen yatak kenarına kivrilmistm benm evimin bütün  alıcıları dokulmustu  ben duvar lar dokuluyor çatlıyor sanmıştım o ses eşimi arayıp  duvarlar yıkılıyor diye ağlamıştım cok da mühim değil aslında bazısı çok büyütmüş aynı odada yatma olayını gorusum değişti belki o anı yaşayınca bazen sarilip uyurum bazen yatağında uyur bazen eşle yatmak gerekiyor ama illa ayri oda olmuyor zaten yazın klimalı odada yatıyoruz gene aynı cokda kafaya takmadim önce ayrı yatsın derdim ama küçük kardeşi beşikte bzm odamzda üzülüyor bazen ayrı yatınca yere serip yatırıyorum mutlu oluyor en azından kardeşiyle  yatar biraz büyüsün 

+1 oy
(1,604 puan) tarafından

Ben oğlumu alıştırmıştım 4 yaşında sabaha karşı yine gelir aramıza yatardı sonra deprem oldu başa sardık yine bizle yattı. Hamileyken ayırmaya çalıştım olmadı doğum yaptım emziriyorum sallıyorum altını açıyorum bazen gece zor oluyor artık diye kesin ve net bir şekilde çıkardım yataktan. Ama yine aynı odadayız yere döşek serdim orada yatıyor arada yine gelmek istiyor ama 5 dk dan fazla yatırmıyorum babasını gün içinde özlediği için izin veriyorum. Havalar ısınınca odanda yatacaksın dedim böyle böyle ayrı yatmaya alıştırıp yazında odasına göndereceğim. Belki eylül gibi bebeğim 1 yaşında olunca onu da aynı odaya koyarım birbirlerine destek olurlar. 

(782 puan) tarafından

Ay evet erkenden ayır valla yoksa olmuyor ilerde 

(1,604 puan) tarafından

Oğlumu ayıracak oda yoktu zamanında emdiği için uykuya yenik düşüp hep yanimda emzirdim sonuç bu oldu

+1 oy
(1,083 puan) tarafından

Ben onun yatağına gidiyorum birlikte uyuyoruz:)

(782 puan) tarafından

Ben yatamam ya :D

+1 oy
(107 puan) tarafından

Görümcemin hala annesiz uyumuyor 10 yaşında 

(782 puan) tarafından

Ay o çok fazla 

+1 oy
(2,056 puan) tarafından

Önce yatağını ayırın sonra odasını ayırın bence. Benim oğlumda 4 yaşına kadar ayrı odada yattı ama 4 yaşından sonra geceleri ağlamaya korkmaya başladı yatağını yanımıza taşıdık şuan 5 yaşında ve bizimle aynı odada uyuyor.

(782 puan) tarafından

O yaşta ayni odayı istemiyorum işte ben. Bana göre değil pek. Eşimde bende rahat uyumayı seviyoruz 

(2,056 puan) tarafından

Aynı odada uyuması sizi neden rahatsız ediyor ki. Aynı yatak değil size temas etmez 

(782 puan) tarafından

Söyledim ya rahat uyumayı seviyorum. Bir birey insan olarak doğal hakkım değil mi. 4 yaşında kocaman oldu artık olmax

+1 oy
(2,487 puan) tarafından

Allah sabir versin benimki de 3 yasinda babasi genelde gececi calisir o zamanlarda birlikte uyuyoruz evde oldugunde yerde dosek var kaynanamdan getirdik orda yatiyo ben hic dusunmedim ayirmayi ayirsam nasil olur bilmiyorum korkuyorum Allah korusun kalksa bisey yapsa ya da deorem falan olsa hep aklima kotu seyler geliyo daha kendini koruyamaz ki 

(782 puan) tarafından

Ben kötü düşünmüyorum öyle ya Allah korusun 

(2,487 puan) tarafından

Aslinda dusunmemek lazim da iste son zamanlarda cok seyler yasadik kolay degil unutmak 

+1 oy
(62 puan) tarafından

Aynı problemi biz yaşadık beşiğinde uyurdu 1 saat sonra kalkar gelmek isterdi. Gece yarısı ses yapmasın insanlar rahatsız olmasın diye malesef yanımıza alırdık. 

Tayin çıkıp şehir değiştirince tamamen odasını ayırma kararı aldık. Öncelikle o dönem ben de hamileydim çocuğum da 3.5 yaşındaydı annem de yardımcı olmak için bizimle kalıyordu 

Annem bir koltukda oğlum bir koltukta olacak şekilde önce bizden o konuda uzaklaşmasını sağladık.

Annem gittikten sonra da

-Annecim artık kendi odanda yatacak kadar büyüdün bak ışığın burada açık bu odanın kapısı da açık bizim odamızın kapısı da açık. Sen uyuyana kadar burdayım sen uyuduktan sonra odamda yaticam , eğer uyanirsan yanımıza gelebilirsin tekrar uyuturuz diyerek odasına alıştırmaya çalıştık

İlk zamanlar sık sık uyanıp geliyofu tabi hiç taviz vermedik götürdük yatırdık uyuyana kadar yanında bekledik saçlarını falan sevdik 

Zamanla alıştı şuan odasında sabaha kadar uyuyor sabah uyandığında yanımıza geliyor çok şükür. 4 yasinda

(782 puan) tarafından

Peki alışma süresi ne kadar sürdü haftalarca devam mı etti bu şekilde 

(62 puan) tarafından

İlk 1 hafta zorlandık ama baktı gördü kararlıyız e uykuya da birsekilde yenik düşüyor alışmak zorunda kaldı . 10 günde bu işi tamamen çözmüştuk. Şu da oldu mesela gece yanımıza gelemezsin ama sabah uyandiginda havalar aydinlandiginda gelebilirsin demiştim 8 gibi geliyor babası ise gittikten sonra artık bunu rutine bagladigimiz için ara ara odullendiriyoruz.

Doruk artık kendi yatağında uyuyup kendi yataginda uyaniyorsun, biz çok mutlu olduk sen de alıştın bizi uzmedigin için teşekkür ederiz diyip istediği seveceği biseyler hediye ediyoruz (maddi olarak pahalı şeyler değil tabi bazen bir oyuncak bazen sevdiği bir atıştırmalık)

Bu arada okulöncesi ogretmeniyim aslında o yüzden konuşarak ve kararlı ilerliyorum yaklaşımımi ona göre ayarlamaya calisiyorum 

Umarım sizinki de biran once alışır zorlanmazsiniz

+1 oy
(3,173 puan) tarafından

Valla biri 6 biri 3 yasi nasip olursa 1 2 haftaya bende ayircam bizimle yatiyolar nasil olcak bilmiyorum

(782 puan) tarafından

Allah kolaylık versin valla başka hiç bir şey diyemiyorum:(

(3,173 puan) tarafından

InsAllah zor olcak ama bakalim

+1 oy
(290 puan) tarafından

Ben bebekken ayırmıştım ama şu an beraber uyuyoruz. 5 yaşında. Gece kalkıp yanıma geliyor sürekli, yanında olmamı istiyor. Korkuyormuş. Nasıl düzelecek bu durum bilmiyorum.

+1 oy
(2,278 puan) tarafından

Bu olayda en önemli nokta istikrar. Siz kararlı olup bırakmayın. Gece uyuduktan sonra odanıza geçin uyandıkça yanına gidin. Bir süre sonra alışır. Benim oğlumda 4 yaşında. Kardeşi var 2.5 yaşında kızım. Kızım deliksiz uyur. Gece uyutup yatağıma gidiyorum. Oğlum uyanırsa geliyor beraber yatağa gidip uyutuyorum sonra tekrar geri geliyorum. Ama gecede en fazla 1 kere oluyor bu. 

+1 oy
(1,558 puan) tarafından

Benimde aynı yaşta çocuğum var o da yeni odasında yatmaya başladı eşim göreve gittiğinde hep yanıma aldığım için biraz zor oldu ama artık alıştı ona hep şunu söylüyorum çünkü korktuğun her an yanında ama artık herkes kendi yatağında yatmalı hatta kendi yatağında yattığı ilk zamanlarda istediği birşeyi yaptım ödül gibi aaa aferin bak kocaman oldun gibi çağrışımlarda bulunduk kötü rüya gördüm dediğinde de tekrar uykuya dalana kadar yanında yattım uykuya geçene kadar yanında yatıp uyuyunca kendi yatağıma geçiyorum eğer siz kararlı olup yatağınıza getirmezseniz max 10 günde düzenlerine alışıyorlar ilk 2 3 gün çok yordu ama şimdi uykusu geldiğinde kendi gidelim diyor hatta 2 yaşında bir çocuğum daha var ikiside kendi yataklatına alıştılar sayılır 

(782 puan) tarafından

Bu benim 5. Gecemdi yine aynı şeyleri yasadik ya ağlayıp durdu sabaha kadar. Bende alisicak diye umuyorum. Ne güzel hemen alışmış oğlunuz 

(1,558 puan) tarafından

Senin ki de alışacak sen kararlı ol yeter ilk günler zor ama her çocuğun alışma süresi farklı oluyor odasında oyun oynatmayı dene ya da gün içinde gidip yatağında oturarak kitap okumayı odasını sevdirmek lazım yaş itibariyle hemen alışık oldukları durumdan kopmak kolay olmuyor ama alışıylrlar yeni düzene de endişe etme 

(782 puan) tarafından

Anladım çok teşekkür ederim birakmicam devam edicem çok sağolun 

+1 oy
(3,318 puan) tarafından

4 bucuk yasindaki kızımla 6 ysindaki oğlum hep bizimle yatıyor baba yurt dışında çalışıyor 20 günde 1 geliyor yanimiza geçen sene oda yaptım gayette güzel yattılar yataklarında hatta hiç dönmeden uyuyorlardi benim yatakta savaş ediyorlar uyurken mübarekler ama benim oğlum havale geçiriyordu doktor yanliz yatmasına izin vermiyordu 7 yaşına kadar takip edilmesi gerekiyor 

(782 puan) tarafından
+1

Yaa çok geçmiş olsun inşallah yasamazsiniz aynılarını tekrar

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 248 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 12345ebe (1,044 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 230 göst.
2 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Sgb (2,013 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,446,395 soru