+4 oy
307 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (534 puan) tarafından

2 yasindaki kizimi anne sütttundenkestim.2.bucuk yasinda normal sut içmiyor sütlu puding sütlü meyve suyulari  ne yaptıysam içmiyor.siz nasil sevdirdiniz sütü.Anne süt pis diyor. 

.

15 Cevaplar

+4 oy
tarafından

Ben 14 aylıkken keçi sütüne başladım mandıradan günlük yada haftalık alıyoruz gece yatarken veriyorum sadece inek sütü hiç vermedim çünkü çoğu doktor önermiyor sevmiyorsa zorlama bence onun yerine yoğurt kefir peynir tercih edebilirsin istersen

(2,400 puan) tarafından

5 lt sütten çıkıyor canım , pişirme tekniği var , uygularsan çok güzel kaymak çıkıyor 

(4,744 puan) tarafından

Benim aldığım sütten de bazen yarım kilo çıkıyor ama jersey değil bence bir sordurayim eşime 

(2,400 puan) tarafından

Seninki de yağlı süt olabilir canım her zaman çıkmıyorsa . Çünkü ben normal sütten de çıkarıyorum kaymak ama diğer sütten çıkan kadar çıkmıyor 

(4,744 puan) tarafından

Değişiyor bazen az çıkıyor bazen çok 

(2,400 puan) tarafından

Hayvanın yediği yemeğe göre işte canım , süt yağlı olunca kaymak iyi çıkıyor 

-Reklam-
+3 oy
(2,400 puan) tarafından

Zaten sağlıklı değil, iyiki de sevmiyormuş

(534 puan) tarafından

Diş yapısı için iyi diyorlar dişleri çürük gibi 

(2,400 puan) tarafından

Canım aksine dişleri çürütüyor. Diş etleri arasında kalsiyum birikimi oluyor eee  2 yaşında ki çocuğun dişlerini temizletemezsinde. O birikmiş kalsiyumlar diş etleri arasında bakterilerin oluşumuna sebep oluyor ve dişleri çok daha çabuk çürüyor 

(534 puan) tarafından

Anladım canım benim diş yapim çok ince çok kötü bari kızım bana çekmesin istiyorum

+3 oy
(1,701 puan) tarafından

Faydadan çok zararı var fermente olarak tüketmesi lazim süt peynir yogurt kefir seklinde deneme bile icirmeyi zoraki kalatiyoruz böyle çocuklarimizin algısını 

(534 puan) tarafından

Ya  aslında sut ürünleri  pek sevmiyor.

+3 oy
(6,360 puan) tarafından

Sut faydali degil canim. Neden vermek istiyosun. Benim ki 3.5 yasinda hic icmedi. Ev yapimi ayran,yogurt,kefir falan verebilirsin. 

Gunluk dengeli ogunler hazirla kemik sulu ,etli,mevsim sebzeli. Gelisimi icin bu tarz beslenmesi daha dogru olur. 

Kahvalti da mutlaka 1 tane yumurta yesin,tahin,avakado da verebilirsin. Kasar peynirde faydalidir. Badem ve cevizde ekle.

(534 puan) tarafından

Ev yapımı busey yemiyor.coksecici kizim daha küçük bakalım artik 

(6,360 puan) tarafından

Disaridan bisey verirseniz yemez zaten. Hic vermemeniz gerekirdi. Hic vermeyin hele abur cubur ,paketli gida ,seker bunlardan uzak tutun. 

+2 oy
(13,431 puan) tarafından

26 aylık hiç süt vermeye çalışmadım valla. Neden içirmeye çalışıyorsunki

(534 puan) tarafından

Dişleri çürümüş gibi ve boyu da sankiorta geldi 88 boy 27 aylik belki bi etki eder

(1,077 puan) tarafından

Süt daha çok çürütüyor ama disleri

(534 puan) tarafından

Ewt herkes öyle söylüyor.vazgectim vermeyecem

(464 puan) tarafından

Ayrıca eklemek istiyorum boy da uzatmıyor. Uzatsaydı kardeşimin uzardı litre litre süt içiyordu resmen. 

(13,431 puan) tarafından

Ay biz ya 3 kı kardeşiz o kadar süt içirdiki annem bize özellikle kardeşim. Ablam 1.63 ben 1.58 kardeşim 1.60 😂 ve hepimizin dişleri çürük. Ama bol bol peynir ve yoğurt ye derim bak. Yumurta yedir. Kefir içir.Kemikleri gelişir dişleri güçlenir. Eşim aşırı yermiş halada öyle maşallah çok fazla peynir yoğurt yer. 37 yaşında çokda sigara içer ama 1 tane çürüğü yok hiçde dişçi yüzü görmemiş. Benimkilerin hepsi çürük 

(534 puan) tarafından

Faydali olduğunu düşünmüştüm ondan canlarım.

+2 oy
(5,407 puan) tarafından

3 yaşında hiç süt icmedi drlar önermiyor zaten ne kadar doğru bilmiyorum bende vermedim hiç yoğurt seven çocuk zaten 

(534 puan) tarafından

Ne güzel yogurt seviyor odur benim kızda hazır yogurt hazır ayran yer icer.

+2 oy
(3,766 puan) tarafından

Sevmiyor ve icmiyo. Kefir iciyo süt icmiyo çocuk . Peynir de yemiyo. Yoğurt kefir puding den devam 

+2 oy
(2,768 puan) tarafından

Kızımı sütten kestikten sonra hiç bir şekilde başka süt içmedi. Şuanda da içer ama öyle arada. İllede içmek zorunda değil. Bunun dışında peynir, yoğurt tüketiyor. 

(534 puan) tarafından

İnşallah benim kızda büyüdükçe sever 

+2 oy
(1,444 puan) tarafından

Ben cici bebe koymuştum ilk öyle sevmişti sonra yavaş yavaş cicibebeyi kestim

(534 puan) tarafından

Anladım canım cici bebe pek sağlıklı degilmis iyi ki kesmisisniz

(1,444 puan) tarafından

Yani ilk başlarda seviyodu diye sütüne koydum sonra sütü sade vermeye çalıştım alıştı . Daha da almadm zaten. 

+1 oy
(13,431 puan) tarafından

Bak canım. Instagram varsa takip edebilirsin

image

(534 puan) tarafından

Var canım  bakarim.

+1 oy
(1,383 puan) tarafından

Doğru söylüyor pis market sütlerinde bir sürü işlem var 

(1,383 puan) tarafından

Benimde bir tanıdığım firmalarına gitti bilindik bir markanın süt ayran vs markasina ordakiler süt olmadan da yoğurt olmadan da bir çok şeyi yapabildiklerini söylemişler çoğu sütsüz ve yogurtsuz yapiliyormus onu soylediginden beri guvenemiyorum

tarafından

Ayran üretimi yapan firmaların %98 i sütten ayran üretimi gerçekleştirir yoğurttan değil. Ayran ve yoğurt kültürü ayrıdır. Zaten tat farklı da vardır. Mevzuatta bu ikisi içinde gerekli kriterler bellidir. Birde fason üretim yapan yerler genelde üretim yapacağı firmanın isteği üzerine yapar ki zaten geçenlerde büyük bir firmanın sütünde su tespit edilmişti bunlar yakalandığında cezası büyüktür. Biz genelde bildiğimiz markaları alıyoruz. Gıda sektörü aşırı hileye açık bir sektör ancak dışarıdan aldığımız sütler de bir o kadar hileye açık. Onda bile güvenilir yerler bulmak gerekiyor ☺️ ben size market ürünü tekitin demiyorum herkes kendi istediğini tüketebilir. Ancak üreticiden alınan da marketten alınan da maalesef aynı riski taşıyor güvenilir olmadığı sürece. 

(713 puan) tarafından

Birkaç marka önerebilir misiniz mesela yoğurt ve süt için 

tarafından

Ben torku veya birşah ın torku üretimi olanlarını alıyorum. Arka kısmında üretici firma yazar panagro diye 

tarafından

Yoğurtta, peynir gibi ürünlerde ova da iyi ancak o genelde kona civarı veya yurtdışı çalışıyor. 

+1 oy
(2,519 puan) tarafından

Oğlum da hiç içmedi vermiyorum. Ayran ve yoğurt sever evde yapıyorum peynir de azar azar yer gayet yeterli sütü ben de sevmem hiç icmem

(534 puan) tarafından

Ben çok.severjm ballı bide.kizim sevmez

+1 oy
(713 puan) tarafından

Sevdirmeye hiç gerek yok, bunun yerine yoğurdu sevdirmeye çalışın. Fermente süt ürünleri sütten çok daha fazla faydalı, biz sevdirdik çok fazla içti şimdi hemoglobin 10 a düştü onu yükseltmek için uğraşıyoruz 

(534 puan) tarafından

Kayanamm onlar bi sut alıyor bi almıyor alınca da evde yogurt yapiyorum ona alışıyor sonra bitince market yogurt alınca artık ona alışıyor ev yapımı yemiyor anlıyor.

0 oy
(197 puan) tarafından

Benimkide icmiyordu içine bal koyuyordum veya kakaolu süt yapıyordum öyle alıştı sonra içindeki balı azalttım zamanla hiç koymadım öyle alıştı şimdi 3.5 yaşını geçti Ağustos ta 4 olucak sütü biraktiramiyorum

(534 puan) tarafından

Bal.da denedim olmadı sevmedi.

0 oy
(1,155 puan) tarafından

Ilık mı verıyorsunuz benimki de sevmezdi.pipetli içti ara ara az bişi sonra ısıtarak verdim içiyor artık

(534 puan) tarafından

Ewt ilik verdim sevmedi sutlu meyvesuyu larida denedim  olmadi sevmedi

.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 149 göst.
0 oy
5 cevap 120 göst.
0 oy
1 cevap 153 göst.
8 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Duru. F. 12354 (3,851 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,458,092 soru

23,916,901 cevap

323,305 kullanıcı

...