+1 oy
122 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,301 puan) tarafından

Bebe büskivisi yedirdiniz mi? Kızım 5 buçuk aylık yedirmek için erken mi sizce? Süt ile mi yapılır su ile mi  yaptınız? 

9 Cevaplar

+6 oy
(1,403 puan) tarafından

Bence yedirme yanlış hatırlamıyorsam 1 tanesinde 4 ,6 adet küp şeker varmış ortalama çocuğa bisküvi diye direkt seker yedirmek nekadar mantıklı bence vermeyin. Oğlum 2 yaşında bebe bisküvi nedir bilmez. Normal gıda denetin 3 gün kuraliyla 1cyasindan sonrada ev yapımı kek bisküvi yapıp verebilirsiniz.  Paketli gıda önermek doğru olmaz hepsinin raf ömrü korunması adına koruyucu maddeler kullanılıyor. 

-Reklam-
+3 oy
(297 puan) tarafından

Canım ben olsam hiç yedirmem. Onun yerine meyve püresi, sebze püresi vs yapar yediririm. En nihayetinde paketli gıda, kimi markalarin içinde şeker, palm yağı falan var. Ben yetişkin halimle yemekten kaciniyorum ki çok severim... Dolma yapıp sokmayı robottan geçirip yedirebilirsin, koyu kıvamlı kemikli çorba icirebilirsin. 

+3 oy
(992 puan) tarafından

bebeklere bebe bisküvisi verilmez. şekerli hepsi. mümkünse 2-3 yaşından önce verme, hatta sonrasında da verme. ek gıda demek bebe bisküvisi demek değildir 

+2 oy
(3,528 puan) tarafından

Paketli hiçbir şeyi çocuğuna vermemelisin. Organik içerikli ya da evde yaparsan olabilir o da şekersiz olmali. Zaten 8. Ayından sonra verebilirsin ancak 5 aylik bir bebek sadece 3 4 cay kasigi sebze meyve yiyebilir. 

Hayvansal sut için 2 yasi beklemelisin sütün sindirimi zor olduğu için bebeğine ancak zarar verirsin. 

+2 oy
(437 puan) tarafından

Bebe bisküvisi yerine somun ekmeğin içini versen daha sağlıklı olur sen bı tane brbe buskuvisinin tadına bak nekadar sekrli 

+1 oy
(13 puan) tarafından

1 yaşından küçükse su ile verebilirsin canım 1 yas alti süt verilmiyor diye hatırlıyorum 

(1,301 puan) tarafından

Teşekkür ederim. 

(992 puan) tarafından
+2

2 yaşına kadar çocuğu şekerverilmez. bebe bisküvisi de şeker deposudr

(307 puan) tarafından

sut 1 yas altida sonra da verilmez bu arada 

+1 oy
(3,039 puan) tarafından

Kızıma 7 aylıktan sonra vermeye başladim. Laktozsuz süt ve suyu karıştırıp, az ısıtıp eziyordım. İçine yumurta sarısı koyup yediriyordum. 

+1 oy
(3,646 puan) tarafından

Hic yedirmedim cunku sagliksz oldugunu okumustum. Sadece tokluk hissi verip hicbir besin değeri yokmuş 

0 oy
(4,700 puan) tarafından

Süt zaten veremezsin iki yaşını beklemen lazım doğal bebek bisküvileri var yada evde kendin yapabilirsin ılık su ile ıslatıp ver 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
15 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 457 göst.
31 Mart 2021 Diğer kategorisinde Zumra rana (4,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 94 göst.
28 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Sibelhome (1,368 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 681 göst.
3 Eylül 2021 Diğer kategorisinde 1993cagla (337 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,445,990 soru

23,755,052 cevap

315,123 kullanıcı

...