+2 oy
170 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (3,773 puan) tarafından

Kayınvalidemin komşuları bebek görmesine gelecekler evlendiğimde beri hiç gelmediler. Güzel ağırlamak istiyorum. Perşembe günü 7 kişi büyükler 2 tane de çocuk var. Menüyü böyle düşündüm ama sizce uyumlu mu 

Kıymalı börek

Açma

Turşulu mısırlı havuç tarator 

Mercimek köftesi 

Kuru dolma

Meyve soslu yalancı profiterol

(Mercimek köftesi yerine kısır veya patates salatası da olabilir)

8 Cevaplar

+1 oy
(1,197 puan) tarafından

Börek varken domaya gerek yok sanki  ikisinden biri yeterli 

Ama dolma daha mantıklı çocuklar böreği cok döküyor 

Rus salatasi 

Cigkofte 

Kiyir poğaça 

Dolma

Tatli

Fikir olur belki 

Burda böyle yapıyorlar 

(3,773 puan) tarafından

Çiğ köfte yemiyor gelenler. Dökülsün sıkıntı değil yeter ki yesinler 

-Reklam-
+1 oy
(725 puan) tarafından

Bence uyumlu. Daha ne olsun. Ellerine sağlık şimdiden. 

(3,773 puan) tarafından

Teşekkürler canım 

+1 oy
(6,655 puan) tarafından

Mercimek köftesi yerine kısır yap tursulu şey yerine ıslak kek yap yeterli menun cnm

(3,773 puan) tarafından

Tatlı var zaten ıslak kek gitmez ki. Kısırla mercimek köftesi de ikisi olmaz. Yoğurtlu diye onu yapmak istedim 

+1 oy
(5,285 puan) tarafından

Bence menün güzel açma yerine kurabiye olabilir gibi geldi hep tuzlu  tatlı bir çeşit olmuş ama yenmez diyorsan hiç değiştirme 

(3,773 puan) tarafından

Yok sanmıyorum kurabiye gitmez açma da belki çocuklar kıymalı sevmez diye düşündüm 

(5,285 puan) tarafından

Hiç değiştirme o zaman gayet güzel menü kısır patates salatası mercimek köftesi hepsi sevilen mezeler hangisini canın istese yada kolayına gelirse onu yap

(3,773 puan) tarafından

Kısır dolmayla gitmez gibi patates salatası olur belki 

(5,285 puan) tarafından

Aynen hem sanada kolay olur 

+1 oy
(3,594 puan) tarafından

Menü süper canım bence aynı yazdıkların yeterli ve doyurucu da gayet şimdiden ellerine kollarına sağlık Allah bin bereket versin inşallah 🤗

(3,773 puan) tarafından
+1

Oyy bizim gelin sağolasın canım benim ❤

+1 oy
(290 puan) tarafından

Bizim ulkede misafir gelirse yapilan ilk seyler etli sarma,pilav etli.dovĝa,tavuk,rus salatasi ve tatli yapiyorlar daha cok.Menyunuz guzel sizin.Benim ulkemde boyle o yuzden dedim.Mesela siz misafirlerinize corba verirsiz.Bizde misafire corba koymayiz 

(3,773 puan) tarafından

Siz nerelisiniz merak ettim. Ama bana gelen misafirlerim yemeğe değil gündüz 5 çayına dediğimiz gibi gelecekler yoksa yemek olsa bizde de yemekler etli vs olur. Çorba neden konulmaz onu anlamadım 

(290 puan) tarafından

Ben Azerbaycanliyim.Corba kendimiz icin bisiririz.Misafire corba koymayiz.Amma ben sizlerde,televizyonda falan hep goruyorum corba koyuyorsunuz siz.Yanlis anlamayin ben corba seviyorum sadece bizde boyle ben gitiyim hic bir evde corba gormedim

(3,773 puan) tarafından

Neden peki bizde başlangıç olarak çorbasız olmaz

(290 puan) tarafından

Nedenini bilmiyorum kulturumuzde yok herhalde

+1 oy
(8,150 puan) tarafından

Allah aşkına kendini böyle hırpalama. İnan neler neler yaptım, bir süre sonra hiçbir şey yapmadım, yüzüm bile gülmüyor oldu. Lütfen az ve öz. Yeter yani 

(3,773 puan) tarafından

Doğrudur insanoğlu nankördür ama misafir berekettir biz öyle gördük yaptığımı Rabbimin rızası için yapıyorum sevdiğim insanlar eğer öyle şeyler düşünürlerse de kendileri kaybeder 

(8,150 puan) tarafından

İnan ben de öyle. Ama inan çok fazla. Gerek yok yani bu kadarına.  Bir kısır, bir börek ya da poğaça bir de tatlı olsa yeter

0 oy
(1,679 puan) tarafından

Mercimek köftesi yapiyorsun zaten kisir yapma derim..

(3,773 puan) tarafından

Mercimek köftesi yerine demek istedim 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 66 göst.
+1 oy
5 cevap 126 göst.
13 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Mrv37 (3,773 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 262 göst.
0 oy
3 cevap 107 göst.
6 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Miskokulum (493 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,470 soru

23,830,404 cevap

318,823 kullanıcı

...