+2 oy
204 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (54 puan) tarafından

Arkadaslar oglumun 2-4 kelimeli cumleler kurmasi, kurdugu cumleler bazen anlasiliyor bazen anlasilmiyor. 4 bucuk yasinda. Biz anliyoruz ama disardaki insanlar icin bazen zor olabiliyro. Arabalarla surekli oynamayi seviyor, renkleri karistirior,10 a kadar sayiyor ama bazen onuda karistirior. Kendinden kucuk yastakilerle daha rahat oynuyor, yappoz yaparken bazen konsantre olamiyor,veya cabuk birakiyor

Sizce oglumda sorunmu var?

8 Cevaplar

0 oy
(37 puan) tarafından

Çocuklar bazen geç konuşa bilir bu gayet normaldir etrafında çok insan olmamasından dolayı olabilir geniş ailedeki çocuklar daha hızlı konuşur ona kitap okuyun sürekli konuşun endişelenmeyin bu gayet normal benim etrafımdaki cocuklar hep böyle normal 

-Reklam-
0 oy
(5,087 puan) tarafından

Bazi kelimeleri tam telaffuz edemeyebilir. Bu normal. Ama kurdugu cumlelerin genelde anlasilir olmasi beklenir bu yasta. 3 yas gbi olsa normal diyebilirdim ama okul zamani da sikinti olmamasi icin bi uzmana sormanizda fayda var. Benim arkadasin cocugu da boyle anlasilmaz konusurdu, dil terapisi aliyodu suan daha anlasilir oldu. Yani biz anliyoruz artik. Bu sirada bol bol kitap okuyun sizden dogru telaffuz duysun.

0 oy
(3,112 puan) tarafından

Ekran a ne kadar maruz kalıyor? Tv telefon?

0 oy
(1,654 puan) tarafından

Brnim oğlumda öyleydi anaokuluna gönderdim açılsın konuşması diye öğretmen bile tam anlayamıyordu. Dil terapistine gitmemizi söyledi. Rapor çıkardık ve dil terapistine başlattık. Şuan baya düzeldi konuşması. Bence sizde bir dil terapisti ile görüşün. Süreçler uzayabiliyor. İlkokula başlamadan düzelsin konuşması akran zorbalığına maruz kalmasın. 4.5 yaşında anaokuluna gönderdim. Rapor çıkarma kararı alana kadar 5 oldu. 1 senedir gidiyor. Şuan 6 yaşinda birkac harfi söyleyemiyor o kadar. 

(54 puan) tarafından

Bizde basvurduk canim yani iyi gecer dimi,yetisir yani arkadaslarina,kendinden kucuk yastakilerle daha rahat oynuyor dior ögretmeni cunku dili ona yetiyor.ama kendinden buyuk olanlarla diyalog kuramadigi icin oynayamiyor. Iste 1 ile 3 ay arasi bakalim ,oyuzden kendimi cok suclu hisediyorum, gecmi kaldim,bide duruma göre dil ögrenimi var dedi ögretmeni, bunu da tam anlamadim ama 

(1,654 puan) tarafından

Çabuk gelişir korkmayın maalesef günümüzde akranlarından uzak ve yalnız büyüyor çocuklar bu nedenle dil gelişimleri yavaş ilerliyor. Ve sanırım erkek çocuklarında bu daha çok var. Staj yaptığım anaokulunda 5 kız 5 erkek öğrenci vardı kızların hepsi çok düzgün konuşuyordu ama erkeklerin hepsinin konuşmasında birazda olsa sıkıntı vardı. Benim oğlum şimdi 6 yaşında oldu çok şükür çok çok fazla yol katetti. 

0 oy
(21,313 puan) tarafından

Bı uzmana gittiniz mi daha önce.

0 oy
(1,195 puan) tarafından

Kesinlikle akranları ile olacağı kreş anaokulu diyorum. Oğlumda aynıydı çünkü yeri geldi ağlamıştım akranları gibi neden akıcı konuşmuyor bazı kelimeleri cikaramiyor diye. Çalışıyordum öğretmenim ve kendi kendime çok vicdan yapmıştım başkalarının çocuğunu eğitirken kendi çocuğuma faydam olmadı mı ki diye. İnan pinpiriklenmişim sadece. Bu sene anaokuluna gönderdik 4bucuk yaşındayken ve 6 ay içinde o kadar yol kat etti ki maşallah. Konuşmamiz tamamen düzeldi ve birçok şey öğrendi . Bizlerle yetişkinlerle bazen olmuyor malesef ki,bizden 10 günde öğreniyorsa kendi yaş grubundan 10 saniye de kapıyor. Rabbim evlatlarımızı korusun acılarını göstermesin onların. Korkma annesi Allah'ın izniyle bir şey yok erkek çocuklar kızlar gibi olmuyor malesef ki her anlamda

0 oy
(1,871 puan) tarafından

Benim kızım 3 bucuk yasında anne baba dede abi den baska kelimesi yoktu cocuk psikiyatri ye götürüp dil terapisi için rapor cıkardık eğitime basladık faydasınıda cok görüyoruz kelimelri attı bazen ikili bazen 3 lü kelime kuruyo dün gece eşimle görüntülü konusuyoduk babasına baba sus abi uyuyo dedi birden kal geldi bize 🤣

0 oy
(21,184 puan) tarafından

Bunun için bi doktora götürebilirsin canım hem seninde için rahat eder belli olmuyor bazı çocuklar geç konuşuyor 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 169 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,299 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 208 göst.
30 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tokyo (171 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 227 göst.
0 oy
5 cevap 149 göst.
12 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (797 puan) tarafından soruldu