+3 oy
430 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (100 puan) tarafından

Kızlar oğlumun göbek deliği bu şekilde çarşamba günü hastaneye götüreceğim kimisi bırak geçer diyor kimisi de götür diyor korktum ilk oğlumda da aynısı olmuştu kayınvalidem bir sargı bezinin içine 1 tl koyup bantlanmıştı geçmişti yani ne kadar sevmesemde bu tarz olayları hastaneye götürmeye karar verdim ama başına gelen var mı lütfen yargılayacak olan yorum yapmasın şimdiden teşekkür ederim 🙏 

image

15 Cevaplar

+5 oy
(898 puan) tarafından

Evet cnm götür bencede çok mu gazlı bir bebek çok mu ağlıyor göbek fıtığına benziyor geçer inşallah cnm 

-Reklam-
+3 oy
(138 puan) tarafından

O kadar yazdım silindi 1 litre suyu o neden nasıl taşısın,  zaten fıtık değilse doktor pamuğu top yapıp oraya bastırıyor bantliyor

(898 puan) tarafından

Şu koymamış cnm kaynanası 1 TL yi bantlayip gazlı bezle basitmiş ki düzelmesi için ve ilk oğlu düzelmiş diyor 

(138 puan) tarafından

Aaa 1 litre anladım ben 

(100 puan) tarafından

1litre suyu nasıl koyayım ben 😀

(138 puan) tarafından

Bende linclefim bacı hakkını helal et 

+3 oy
(77 puan) tarafından

Benim kızımın göbeği de böyleydi Biz doktora götürdük Bizimkiler 35 haftalık doğmuştu ikizler özellikle erken doğan bebeklerde bu şekilde göbek fıtığının olabileceğini ve 1 yaşına kadar düzelebileceğini düzelmezse ameliyat oluracağını söyledi Biz de aynı şekilde bir peçetenin arasında 1 TL sarıp göbek deliğine böyle baskı uyguladık zıbın arasında sonra zamanla geçti ama şu an Normal yani Bence siz de eski usul baskı uygulayabilirsiniz Biz faydasını gördük Geçmiş olsun

(77 puan) tarafından

Bastırdığın zaman böyle içine girip çıkıyorsa O göbek fıtığı zaten bağırsak yani bağırsak şişmesiymiş Yani biraz baskı uygulayın yine de doktora da götürün tabii

+3 oy
(143 puan) tarafından

Öncelikle Sakin olun ve saçma sapan 1 tl köy sar bağla gibi yöntemleri yapmayın. Benim oğlum da da vardı. 37 haftalık doğmuştu. Yüzde doksan erken doğan bebeklerde olan bir durum. Sebebi henüz karın kasları gelişmediği için ve gazlıysa biraz da fazla ağlıyorsa ondan kaynaklı oluyor. Göbek fıtığı deniyor buna. Her ne kadar görüntüsü rahatsız etse de hiçbir zararı yol. Bebeğinizin canı acımıyor merak etmeyin. Kendiliğinden geçecek. 4 yaşına kadar vakti var. Benim oğlumun 7 aylıkken yok oldu . Çok gazlıydı ilk 4 ay çok ağladı. Gaz bitince ağlamalar azalınca o da yol oluverdi bir anda. Bir doktor bana müdahale edip bişeyler bastırıp sarma bağırsakları düğümlenir gibi bişey söylemişti. Ben hiç uğraşmadım orayla. Yok gibi davrandım. Zaten geçti gitti. Çocuk doktoruna götürüm size benim söylediklerimin aynısını söyleyecek. Ama doktora gösterin ki içiniz rahat etsin. Sağlıkla büyütün

(1,933 puan) tarafından

Ama benim kardeşim bundan dolayı 40 günlükken ameliyat oldu 

(143 puan) tarafından

Farklı bi durumu vardır , bastırınca içeri gitmiyordur vb. Göbek fıtığına 4 yaşına kadar müdahale edilmez aksi bir durum yoksa 

+2 oy
(1,395 puan) tarafından

Bence bekletme acil götür göbek fıtığına benzettim ben 

+2 oy
(6,233 puan) tarafından

Oğlumdada vardı 1 tl sarıp koyduk düzeldi önlem almazsanız dışarı sarkar ameliyata kadar gider maazallah 

+2 oy
(238 puan) tarafından

Benim kızım 3 aylık yeni yeni gecmeye başladı cnm

+1 oy
(17,953 puan) tarafından

Fıtık gibi duruyor. Bekletme çok doktora göster. 1 yaşa kadar geçmez ise ameliyat yapılıyor.

0 oy
(9,348 puan) tarafından

Bazı doktorlar uzun bırakırlarmış kordonu keserken benim kızkmda 1 yasına kadar böyleydi hele bide birsey yesin uzunca belli olurduu kendi kendine gecti 2 yasında ama genede bir göster 

0 oy
(9,361 puan) tarafından

Göbek fıtığı olmuş benim oğlumda da oldu Dr eğer içeri doğru gitmezse kesinlikle getirin demişti her seferinde kontrol ediyordum sorun yoktu çok şükür 1 yaşında şuan geçti 

0 oy
(3,507 puan) tarafından

Aynısını bana aile hekimi de demişti ama ben yapmamistim. Sen yinede götür doktor görsün 

(100 puan) tarafından

Sonuç ne olmustu

(3,507 puan) tarafından

Bizimki bu kadar çıkık değildi diye hatırlıyorum o yüzden hiçbir şey yapmadan geçti sanırım 

0 oy
(1,928 puan) tarafından

Kızımda da oldu .göbek fitigi bu. Zamanla kendi kendine geçiyor. Doktorumuz özellikle üzerine bastıra bastıra demişti. ETRAFTAN DUYMA CAHİLCE YÖNTEMLERİ SAKIN UYGULAMAYIN DEDI. UZERINE KESINLIKLE PARA KOYUP SARMAYIN DEDI. kızımın kendi kendine gecti

0 oy
(454 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun.Sargı bezini ikiye katla rulo yap göbeğin tam üzerine koy ve üzerinden sar. İlk başlarda  göbeğini sarmış olsaydın  böyle olmazdi. Göbeği çıkmış yada fıtık gibi duruyor. Karin ağrısıda olur huysuzluk yapar bu mutlaka Dr gösterin 

0 oy
(21,178 puan) tarafından

Göbek fıtığı bu canım oğlumdada vardı ihmal etme 

0 oy
(20 puan) tarafından

Kızımında böyleydi özellikle 6 aylarında sürekli dışardaydı bastırdığımız zaman içine gidip geri çıkıyordu doktora götürdük zamanla kendisi geçer dedi suan 3 yaşında geçmiş sayılır ama siz götürün yinede 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 316 göst.
24 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde polatzulal35 (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 650 göst.
26 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 436 göst.
28 Mart 2023 Diğer kategorisinde Nzl123 (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 138 göst.
22 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Defne_batuhan (3,355 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,447,083 soru

23,771,301 cevap

315,966 kullanıcı

...