+2 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde (1,480 puan) tarafından

Kızlar merhaba bir süredir Allah rızası için bi bebeğe yardım etmek istiyordum ama çevremde yardıma muhtaç bebek bulamadım 

Bugün kaynanam abisinin gelinin doğum yapacağını bebeğe tek bir atlet bile alamadığını evlerine odun kömür dahi alamadıklarından bahsetti benimde aklıma o bebeler yardım etmek geldi 

Kaynanam oğullarımın küçük kıyafetlerini vermemi söyledi ama iki bebeğe giydirdiğim için yıprandı Hemde bebek kız olduğu için göndermek istemedim yeni kıyafetler alıp göndermek istedim 

LCW dan güzelce 7 takım aldım hastane çıkışı dahil evden de oğullarımın unisex ceket yelek ve montlarından koydum ikişer tane yani aklınıza gelebilecek bütün ihtiyaçlarını kıyafet anlamında tamamladım kaynanamada sende bez biberon falan alsan çok iyi olur aslında ben bunları aldım diye gösterdim 

Kaynanam siparişi iptal et ne gerek var o kadar para harcamaya dedi bende anne zaten ben uzun zamandır bi bebeğe çocuğa yardım etmek istiyordum aldığım şeyler ihtiyaç dedim yok canım hemen iptal et ne gerek var bir tane takım yeter diye konuştu dinlemedim tabi ki ama çok üzüldüm sonra durup durup bana sen bunları almışsın şimdi ben hala olarak 2 takım alsam ayıp olacak senin aldıklarının 3 tanesinin parasını vereyim ben almış gibi olsun dedi güya ben 7 tane aldığım için altta kalmak istemiyor kendisi en ucuz kalitesiz yerden alacağı için LCW dan aldığıma gönlü olmadı altta kalmamak için bende anne hayır için yapılan şeyi konuşmak hoş bişey değil sende almak istediğin kadar al sonuçta kimse el açıp dilenmiyor ben kendim istediğiö için yaptım desem de eşime dert yanmaya başladı ne gerek vardı bu kadara ben altta kalacağım şimdi çok alsam bir dert az alsam bi dert dedi 

Sorun şu ki bu akrabalarımız başka şehirde yaşıyor ve bu eşyaları kaynanam götürecek açıkçası benim göndereceğim kıyafeti ben aldım diye göstermesinden şüphe ediyorum 

Yani önemli olan Allah rızası kul bilmese de olur ama benim özenerek seçtiğim yaptığım şeye bu kadar karışması beni çok rahatsız etti aldığım kıyafet ve eşyaları bi poşete koyup bir not yazıp adımı yazmayo düşündüm ama sonra saçma geldi sizce ne yapsam kızlar yardımcı olur musunuz 

Yardım konusunu buraya yazmak istemezdim ama durum böyle olunca aklım karıştı fikir yürütemedim o yüzden yazmak istedim marka adet belirtme nedenimde anlamanız için lütfen linç etmeyin 

11 Cevaplar

+5 oy
(333 puan) tarafından

Siparişi iptal et direkt onların adrese yolla 

Ben olsam öyle yapardım

(1,480 puan) tarafından

Canım köyde yaşıyorlar ve büyük ihtimalle kargo gitmiyor şehir merkezine uzak 

-Reklam-
+1 oy
(1,060 puan) tarafından

Hayır Allah için yapılır evet hoş bir durum değil ama Allah bilsin yeter bence

(1,480 puan) tarafından

Yaa öyle canım tabi Allah içimi biliyor ya evdeki oğullarımın eski kıyafetlerini göndermek istemedim Hemde ne zamandır aklımda olan bir düşünceydi bu konu ama kaynanamın genel huyu bu ya mesela ben bi çorba yapsam bunu gelinim yaptı diye söylemez övmez ama kızı ya da kendi yaptıysa iki saat o çorbayı över gözüm yok ben Allah rızası için sadaka niyetine yaptım ama bunu da yengesi düşünmüş almış diye söylemesini isterim göşteriş için değil ne kadar özendiğim görünsün istiyorum sadece 

+1 oy
(3,688 puan) tarafından

Hiç samimiyetiniz yok mu canım gelinle, biz konuşuruz mesela 

Eğer iletebilirsen direkt sözlü olarak ilet işte böyle bı durumdaydim aklıma sen geldin elimden geldiğince birşeyler koydum kayınvalidemle gönderecem desen haberi olmuş olur 

(1,480 puan) tarafından

Başka şehirlerdeyiz canım sadece düğün dernek görüşüyoruz numarası falan hiç bişeyi bende yok eşimin dayısının gelini zaten buradaki akrabalarıyla iletişimim var ama farklı şehir olunca çok bi muhabbetimiz olmadı 

Yaptığım yardımı dile getirmek istemiyorum ama kaynanam hep yaptığım şeyleri görmezden gelmeye çalışır herkese de öyle göstermeye çalışır yani bişey yapmıyormuşum gibi

Mesela görümcemin bebeği oldu ona da aynı şekilde takım falan aldım hediyelik kaynanam herkese dayısı bi güzel şeyler almış ki yeğenine dedi oysa eşimin aklına bile gelmez böyle şeyler tamamen benim kendi düşüncemdi bu olayda öyle ben kendi içimden geldiği için yaptım dile gelmesi önemli değil ama ne kadar özendiğimin görünmesini de istiyorum 

(3,688 puan) tarafından

Yani bu yaptığını göstermek değil kayinvalidenin tutumundan rahatsız olmak,bilmiyorum nasıl duyrulur çok çok iyilik yap denize at demişler seninkide öyle olacak gibi 

(1,480 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım güzel yorumun için eşimin işi araç alım satımı her araba alıp sattığında illa bi sadaka veririz çocuklarımız için evimizin bereketi için ama ben hiç birebir bi yardım yapmadım hep bir aracı yoluyla oldu yani uzun zamandır da bu hissi yaşamak istiyorum yani birine el uzatınca nasıl bi duygu halinde olurum diye düşünüyorum ama dediğim gibi hep aracı yoluyla olduğu için bu duyguyu tam yaşayamadım bu Sefer yaşayacak gibi oldum kaynanam böyle diyince bi şüphe ettim nasıl olsa sen çok aldın iki üç tanesini de kendim almış gibi göstereyim tarzında konuştu çünkü bilemiyorum ya kafam karıştı biraz da üzüldüm 

+1 oy
(326 puan) tarafından

Kesinlikle linçlenecek bir durum yok Rabbim hayrını kabul etsin bacım kaynanan da eski kafalı biri olduğu için 2 takım bile olsa israf diye düşünecek onlar çok yokluk gördüler o yüzden hoş görmek lazım sen yapacağını yaptın gerisini Allah'a havale et Rabbim eminim ki en doğrusu neyse onu oldurur ayrıca bunun yanı sıra askıda ekmek için de gönlünden ne kadar koparsa bir fırına para verebilirsin evsiz veya ihtiyaç sahiplerine ulaşmış olur 

(1,480 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım amin inşallah 

Askıda ekmek bulunduğum şehirde hiç denk gelmedim görmedim canım 

Bir kaç kez internette gördüm ama sayfaya güvenemedim ne yalan söyleyim 

Eşim araba alım satım işiyle uğraşıyor yani durumumuz önceki kadar olmasa da iyi şükür eşim araba alıp sattıkça hep ufak tefek bişeyler yapmaya çalışıyoruz çocuklarımızın başı gözü için ama çevremde çok ihtiyaç sahibi kimse yok rastgele camiye veriyorum bazen, bazen bi tanıdık aracıyla muhtaç kişilere ulaştırıyorum 

Ama uzun zamandır aracı olmadan kendim yapmak istiyorum yani o hissi tatmak istiyorum birine el uzatmak nasıl bişey diye düşünüyorum ama aracı yoluyla gözüm görmeden yaptığım için her seferinde bu hissi tam olarak yaşayamadım bu Sefer yaşıyorum ama kaynanamın böyle demesi bende şüphe oluşturdu tabi ki bilmeselerde olur benim yaptığımı ama özenerek aldığım seçtiğim şeylerde de adımın geçmesini adıma aileme karşı dua almayı çok istiyorum yoksa hak bilsin kul bilmese de olur dediğim gibi 

(326 puan) tarafından

Bilmiyorum sizin orada var mı ben Van'da yaşıyorum devlet hastanesinde bebekler için bir oda var anne babası hayatta olmayan ya da maddi durumu kötü olan ailelere kıyafet yardımı yapılıyor sizde yapabilirsiniz ben yapacağım tüm iyiliklerde açıkçası önce Yüce Rabbim senin rızanla kızım ve eşimin sağlığı sıhhati için şunu yapıyorum sen kabul et diyorum sonra yapıyorum o şeyi önemli olan niyet 

+1 oy
(3,106 puan) tarafından

Telefon numarasını bul bir yerden. Hem hayırlı olsun dersin hem de aldıklarını söyle. Bunlara ihtiyacım olur diye düşündüm dersin.

+1 oy
(680 puan) tarafından

Benim bebegimede burdan Allah bin kere razı olsun bı anne gönderdi hep dua ederim bence gönlünden bişey geçiyorsa kimseye bakma iyilikte hayırda Allah için yapılır.Kimse bu ghnune guvenmesin bende 5 6 yıl öncesine kadar bunları yasayacavin deseydiler bu deli derdim o yüzden gönlünden geçeni yap 

+1 oy
(7,406 puan) tarafından

allah hayrini kabul etsin . kaynannain karismasi yersiz bide yariş degilya bu sonucta senin hediyen icincen bisey sonu ta bir takim hediyen digerleri hayrin. kaynananin yarişa girmesine gerek yokki. ustteki arkadasin dedigi gibi takimlardan birinin icine not yaz.  

benim esimin de ana babasi yik : ben dogurunca kayseriden amca yengesi geldi beni bebegi gormeye. bebege ceyrek getirder bide bi valiz dolusu kiyafet. sunu aldim bunu ettim  neler getirdim falan. megersem kayseride konu komsu est dost akraba herkes birer parca bisey koymus vermis nasilsa gdiosun istanbula bizdende bunu gotur gibisinden.😂 yenge aldi hepsini zannetmistim. sonralardan anladik o  bu vermis bizim hediyeyi de gotur diye.:) ben hic beklemedigim icin zatn fazla fazla aldim kendim. koca valiz kiyafet de gelince cocuk cogunu giyemedi kaldi etiketli kalan bile oldu .

kaynana senin paketlerden birkacinin uzerine çökebilir yani olasi bir durum bu😂 amqn coksede sonucta niyet belli sen 7 paket degil 4 paket goturmus olursun kaynanaz 3 unu kendi aldi gibi etsin bise olmaz karsilik beklemiosun sonucta o aileden

+1 oy
(3,906 puan) tarafından

Guzel bir pakette birlestir hepsini, sagini solunu guzelce bantla acilmayacak sekilde. Guzelde bir not yaz, degisim fişi varsa onu ekle kac parca olduğu belli olur zaten. Ama nottan kayinvalidene bahsetme, icine koy paketin

+1 oy
(21,665 puan) tarafından

Kargoyu oraya gönder bence canım 

0 oy
(1,210 puan) tarafından

Mesaj at . Adresine direk yollamayı düşündüm fakat adresini bilmediğim için kaynanamla gönderiyorum.  Vs yaz ona işte 

0 oy
(14,633 puan) tarafından

Onların adresine sipariş et ya da kargoyla gönder kaynanana fırsat verme ne kötü kalpli kadınmış 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 344 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
44 cevap 1,010 göst.
8 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Buse19 (143 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 120 göst.
+3 oy
1 cevap 174 göst.

Kategoriler