+5 oy
1,863 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,072 puan) tarafından

Bu doğru mu ya. Hem nufus artsın diyorlar hem de artmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar

28 Cevaplar

+3 oy
(2,072 puan) tarafından

En İyi Cevap

İsteğe bağlı olanlar yasaklanmış. 

image

(3,750 puan) tarafından
+1

Iyi de psikolojik olarak kendini hazir hissetmeyen napsin sscmwlik

(14,946 puan) tarafından
+2

Kendini hazır hissetmiyorsa çocuk yapmasın 😆

(2,822 puan) tarafından
+5

Bunun kararını doğuran, büyüten emek ve bütçe harcayan karar vermeli. Doğum korkusu diye birşey var zaten yeni anne olacak birinin tercihine de sırf normal doğuma hazir degil diye karismayalim artık. Ulkecek bayılıyoruz herkese onu da yapmasın bunu de etmesin demeye 

(3,750 puan) tarafından
+1

Duygularima tercuman olmussnuz@cansuece

-Reklam-
+12 oy
(6,628 puan) tarafından

O zaman kadın doğum drlarına ve ebelere sabır konusunda eğitim versinler. Dayıyorlar suni sancıyı hem anneye hem bebeğe eziyet ediyorlar. Neden? Çünkü beklememek için. Hemen doğum olsun bitsin derdindeler. Doğum bir süreçtir ve iyi yönetilmesi gerekiyor. Suni sancı ile kaç anne bebeğini kaybetti kaç annenin engelli bebeği oldu biliyorlar mı?

(6,628 puan) tarafından

Sezeryan da mecburi de normal doğum da isteğe bağlı. Reddedilirsin tabi

tarafından

Cok saol normal dogum du ama mecburidir diye bisey diyemedim cok can yakiyor

tarafından

27 saattttt suni sancı çekmiş bir bennn 

Tamam riskli bir hamilelikti ama bir anneeye 27 saat suni vermek nasıl mantık bence suni yasaklanmali 

Herhangi bir şancim yoktu kasılma vs hicbirsey yoktu 

Sadece tansiyon kaynaklı 38de bir sabah hade alalım dedi bende sezaryen sandım imzaladım kagidi sonra bir aldılar beni odaya bağladılar nstye kıpırdama 27 saat qc susuz o suniyle baş başa tek başıma bıraktılar sonra gelen giden el atıyor bakıp gidiyor 

Birde bekliyor tam suni pik yapıyor o ara sokuyordu elini 

Velhasıl akşam saatlerinde doktor geldi Allah razı olsun 

Suni ayarına bir baktiki bir kizdi ki kadına yazık deglmi saatlerdir sancıyı çekiyor açılma yok azaltın suniyi dedi en azından biraz rahatlasın dedi öyle düşürdüler 

Bence en saçma şey suni 

Sezaryen yerine suni sancı kalkmali

tarafından

Cok haklisin her glenin muayene etmesi zaten cokkkk sacmaa

(2,135 puan) tarafından

Ya o açlık olayı da zor bana suni sancı vermeden önce birşeyler ye dedi yedim suni sancıyı verdi ben neyse çok beklemedim kolay oldu ama yanımdaki kadının şekeri düştü o sancılara rağmen uyuyordu ebe kalk hareket et böyle doğumun zor olur dedi istemsiz uyuyorum dedi gercekten de doğumu zor olmuş ben önce gelmiş benden sonra da doğurdu 

+11 oy
(164,069 puan) tarafından

saglik acisindan keyfi isteyene yasaklanmis bence dogru bi karar rahatsizligi olmayan insan neden anestezi almak ister 🤔 benim yasadigim ulkede zaten yasak yasak olmasada ben kendimi kestirmej omur boyu dikis iziyle yasamak istemem

hayir sezeryanin yasaklanmasi dikis izi icin mantikli gelmiyo ama mesela cani normal dogum istemedi icin gidip narkoz alip dogum yapmak mantikli gelmiyo bazi seylerin degismesi lazim normal dogumlar epiduralle olmali asılar zorunlu olmali yaptirimlari olmali hani hersey yolunda anne ve bebek saglikli sirf anne kulakdan dolma bilgilerle kendini gazladi icin narkoz almasin yaa ben bak 20 lik disim cekilcek aylardir korkumdan gitmiyom disciye ama bakarsan 2 normal dogum yaptim en tirsan insan benimdir ama sezeryan bama cok korkunc geliyo gebesin gun aliyon saati belli o saatte narkoz alican dunyadan kopup uyuyucan falan ben o strese dayanamazdim yaa sezeryan olanlar harbi kahramanlardir

(1,912 puan) tarafından

Kimse kahraman değil abi. Senin mantığınla estetik ameliyatları da yasaklanmalı?? Haksız mıyım?

estetikde keyfi ama o farkki yaa bende o yurek yok olana helal olsun

(1,912 puan) tarafından

Neresi farklı mesela??

(2,939 puan) tarafından

@BabyBoyum spinal anestezi oluyor sen uyanik oluyorsun arkandan minik bi igne vuruyorlar ve çocuğunun dogumuna şahit oluyorsun 

Genel anestezi nadir yapılıyor artık 

+8 oy
(7,486 puan) tarafından

Kendi bedenimiz hakkinda kendi kararimizi veremiyoruz şaka gibi 

(2,072 puan) tarafından

Maalesef öyle.Önce gitsinler eğer sorunları çözsünler

+5 oy
(891 puan) tarafından

Arkadaşlar hemen linçlemeyin planlı sezaryen keyfi anlamında deniyor zorunlu olarak elbette ki yapılacak bir kere sezaryen oldun mu zaten normal yapamazsın ayrıca özel kuruluşlar demiş 

(891 puan) tarafından

Gündem değiştirmeye bir şey diyemem benim tek derdim sağlık çevremde sezaryen olup da iyi ki oldum diyen birini göremedim evet normal doğum kolay değil maalesef ama anne oluyoruz biz bir zahmet zorluğu olsun dünyaya yeni bir can getiriyoruz çevremdeki insanların zor toparlandığını görünce gerçekten çok üzülüyorum sezaryen olanlara elbette iyi bir doğum geçirenler de var Rabbim her birimizin doğumunu hayırlı güzel kılsın inşallah sezaryen normal fark etmez hayırlı evlatlarımız olsun inşallah

(1,912 puan) tarafından
+1

Al ben olayım çevrendeki ilk insan. Planlı sezaryen doğum yaptım. İlk günden itibaren bebeğime kendim baktım. Soranlara inandıramıyordum. Bir tane parol içmişliğim yok doğum sonrasında. Aynı dönem bir hafta arayla çocukluk arkadaşım vajinal doğum yaptı. Makamına kadar dikmişler. Çocuk mekonyum yutmuş enfeksiyondan yopun bakımda kaldı. Omzu kırılmış bi ton onla uğraştılar. Valla benim çevremde de vajinal doğumunu keyifle anlatan yok. Bu yüzden hangisinin riskini alacağı anneye ve hekime kalmış. Arkadaş devlet neden benim bir tarafımın derdine düşüyor ya. Bak olay sağlıksa estetik ameliyatlar yasaklansın. Olay sağlıksa gereksiz suni sancı kullanımı yasaklansın. Olay sağlıkla devlet hastanesi ebeleri denetlensin. Olay sağlıksa bu günden sonra kullanılacak suni sancı, doğum komplikasyonları,  bebek ölümleri, postpartum sonrası anne ölümleri, lohusa depresyonu, tssb tanısı ile postpartum sonrası tedaviye başlayan anne istatistiklerine bakın. Kararın ne kadar doğru(!) Olduğunu göreceksiniz 

(3,750 puan) tarafından

@kadinca sezeryan oldum 1 saatte ayaktaydim hicbri zorluk yasamadim hala kendi dogrunuzu dikte etme.cabanizi anlamiyorm

(3,750 puan) tarafından

Vajinal dogumun rahim sarkmasi ,cinseligi ve estetigi onemseyenler icin bissuru dezavantajlari var 

Normal dog7mdan sonra vajinal estetik,daralrma ,idrar kacirma dan dolayi ameliyat olanlari neden dile getirmitorsunz herkes8n kendi.secimi sifir yan etkisiz olay y9k her iki.dogumda normaldir anlayin sunu

(1,912 puan) tarafından

@Heidi nin koylusu 👏👏👏👏👏

+5 oy
(9,010 puan) tarafından

isteğe bağlı sezaryen yasaklandı. normal doğuma teşvik amaçlı. 2-3.gebeliklerde daha doğrusu ilki sezaryen olanları pek bağlayan bir durum yok

(891 puan) tarafından

Kesinlikle yaa bende onu demeye çalışıyorum sabahtan beri 

+5 oy
(982 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yani ne düşünsem bilemedim bi bakıma iyi. Normal doğum istediği halde bi arkadaşımı normal yapamazsın sen diye sezeryana aldılar özel hastanede. Ne demek yapamazsın. Valla özelde normal istiyordum olmadı diyeni çok duydum. O sebeple özele kısıtlama gelmesi normal istediği halde sezeryana teşvik edilen için iyi olmuş. Ama sezeryan isteyipte olamayacaklar için de can sıkıcı bi durum. Planlı sezeryanda isteyen yapabilmeli. Sonuçta annenin isteği önemli. Bende devlette normal istedim yapmadılar ona kalırsa. Sancım yoktu suni sancıyla falan uğraşmak istemediler sezeryan dediler. Devlette yapıyor bunu.

+3 oy
(1,597 puan) tarafından

Nasıl yani isteğe göre sezeryanmi kalkmış 

(2,072 puan) tarafından

Öyleymiş

+3 oy
(7,078 puan) tarafından

Sacmaladilar iyice ya gerekli durumlarda sezeryan çok iyi bir çözüm he keyfi korkudan yapan oluyor eyvallah ama ben 10 ay önce miyom ameliyatı oldum açık hemde bildiğin karpuz yarıldım 2 saat sürdü ameliyat ve rahim de yara var. Ve en az 5 yıl geçmesi gerekiyor cocuk yapmam ve normal doğurmak için doktorum mecburi sezeryan olursun hemen istersen dedi. Yırtılma olur rahimde ve yaralar çok zorlanır çok sıkıntı yaşarız dedi Ve bizde istiyoruz kızım 5 yaşında çünkü artık. İyi o zaman hamile kalayım normal doğurup ö.leyim ben ne saçma ya 

(7,078 puan) tarafından

Ben ozelde yaptım nişanım geliyor suyum gelmiyordu açılma da geç ilerledi baya bekledim yani doktor dedi ki eğer suyun gelse hiç beklemez sezeryana alırdım seni dedi 

(3,750 puan) tarafından

Keyfi korkudan da yaptirabilir kime ne ki tum hamilelik o stresle gecmesi korkmasi daha mi sagkikli isteyen yaptirsin kendi bedeni kendi secimi

(7,078 puan) tarafından

Tabiki yaptırabilir ama bence çok zorda kalmayınca tercih edilmemeli . Bak ben normal doğurdum iyi ki diyorum yarım saate kendime geldim ayağa kalktım  he gerekse eyvallah ama miyom ameliyatı oldum aynı sezeryan kesisi gibi hala ağrısı oluyor . Hastanede çektiğim rezillik de ayrı kalkamadım şu an mecbur olmasam gözümü çevirip bakmam eğer doktorun tavsiyesine uyup tevekkül ettin mi normal doğum çok güzel ilerliyor kimsenin hikayesini dinleme bı şey izleme herşey aksi gider eyvallah 

(3,750 puan) tarafından

Oda yanlis ben sezeryan oldum bir gunde ayaga kalktim ne bel agrisi ne basja agri kalmadi sadece tek zorlugu ilk gun biraz basagrisi oldu 

Iyi bir doktor yapinca sezeryani hic zorluk cekmyorsunuz yada bunyeyle alakali 

Ben ameliyat5an ciktim bir saat sonra yalnz oldufum icin esim izin alabilmesi icin evrak gerekiyordu o evrak islerini yaptirdim 

(7,078 puan) tarafından

Benimde sezeryandan zor bir durumdu 1 gün aldı toparlanmam ama bence o kesi izi anestesi gerçekten mecbur kalmadıkça tercih edilmemeli 

+3 oy
(2,694 puan) tarafından

Aa ne alaka yaa. Mesela ben ilk doğumum normal doğumdu zorlandım baya diye eğer ki olursa ikincisini sezaryen olurum diye düşünüyordum şahsen. O da zor tabi ama denemek istemiştim 😊

(2,072 puan) tarafından

Keyfi de olabilir. Buna annenin psikolojisi ve doktor karar verebilir bence 

+3 oy
(1,960 puan) tarafından

İlki sezeryan olanlar

(2,072 puan) tarafından

İşte onu bilmiyorum. Benim ilki sezeryandı. Ama doğum sancısı da çektim. Eğer 2 . Çocuk düşünürsem onu da sezeryan olmak isterim. Devlet buna asla karışmamalı.

(9,010 puan) tarafından
+1

ikinci de sezaryen olur büyük ihtimalle. çünkü sezaryendan sonra normal doğum uzun bir süreç, herkesin bünyesi de kaldırmayabilir

+3 oy
(5,986 puan) tarafından

Yoo ben yaptım 

(9,010 puan) tarafından

bundan sonra ilk doğumlarda yasaklandı 

(5,986 puan) tarafından

Ne aqn yasaklandı 

(9,010 puan) tarafından
+1

daha yeni çıktı. bundan sonraki ilk doğumlarda. amaç normal doğuma özendirmek. bir yerde haklılar Türkiyede sezaryen oranı çoğu gelişmiş ülkeye oranla baya fazla. 

ama bunun çözümü yasaklar olmamalı. bilinçlendirme lazım. kadınları doğumdan korkutmamak lazım. 

(5,986 puan) tarafından

Ozellelxw yap yine sezeryan yapar paran olsun

+3 oy
(3,750 puan) tarafından

Keyfi vveya degil bu kadar mudahale sacmalik 

Kisi psikolijik olarak hazir hissetmiyordur agri esigi dusuktur dusunsenize stresi gebelik boyunca boylesi daha mi iyi kisininn kendi karari kendi bedeni

(978 puan) tarafından
+1

Kişi psikolojik olarak hazır hissetmesi için eğitim alması araştırması gebelik eğitimlerine katılması lazım. Öyle armut piş ağzıma düş psikoloji hazır olmuyor. Bunu iyiliğin için söylüyotum. Hastanelerin gebe okulları var. Oranın kurslarına gidebilirsin. Normal doğuma bakış açın öyle bir değişir ki. Sezeryan bir tercih değil. Zaruri hallerde kullanılan bir seçenek. 

(3,750 puan) tarafından
+1

Ben sezeeyan oldum bu bir oyle armut pislik durum degil 2 herkesin kendi bedeni kendi karari 

Hrr iki dogumda normaldir 3 

+3 oy
(587 puan) tarafından

Sırf uğraşmamak için kesisizde doğurabilecek insanları kesmeyide yasaklasınlar o zaman.ben belki kesi olmadan doğurabilecekken daha ilk dakikada kesiyi atıveren ebelere falan ceza verilsin arkadaş.sağlam dokuyu nasıl uğraşmamak için kesebiliyorlar rızamız olmadan?

+2 oy
(9,723 puan) tarafından

İşde buna kızdım 😤

+2 oy
(6,767 puan) tarafından

Hanımlar bu kadar dert etmenize gerek yok devlet hastanelerinde zaten isteyerek keyfi sezeryan olamıyorsun özellere bu gelmiştir büyük ihtimalle özellerde para alabilmek için normal doğurabilsem dahi seni sezaryeni yönlendirir siz  canınızi sıkmayın oraya bir kulp takarlar yolunu bulurlar 😀😀😀

+2 oy
(510 puan) tarafından

İlk doğumumdu ve bebegim kilolu olmamasına rağmen doğumda omzu kırıldı. Şimdi ben tekrar normal doğumu nasıl göze alabilirim ki doğurmam daha iyi nüfus niye artmıyor diyorlar bu yüzden artmıyor bende isterim iki tane üç tane bebek yapayım beraber büyüsünler kocaman bir aile olalım ama ben KPSS çalışıp atanma ve geçinme dersindeyim zorlu hayat koşulları sebebiyle çocuk ikinci üçüncü hatta dördüncü planda kalıyor maalesef.

(3,750 puan) tarafından
+2

Aynen millet.maddiyatsizliktan dusunmuyor ona cozum bulsunlar 

(6,305 puan) tarafından

Burda amaç özel hastanelerin sırf ceplerini düşündükleri için sezeryan yaptırtmaları . benim özel hastanede çalışan bir ebe arkadaşım vardı. O anlattı hiçbir sebeb yokken kaç kişiyi korkutarak sezeryana aldılar demişti. Aa senin çatın dar AA nabzı düştü bebeğin AA sen normal doğuramazsın deyip anneyi korkutup sezeryana almışlar.......Sizinki sezeryan gerektiren bi durum kilolu bebeklerde normal doğum zorlanmaz. Doktor hatası belliki sizin

(2,072 puan) tarafından

İyi de yapacak doktor her türlü yapar. Bi punduna getirir. Bebek tehlikede der, anne tehlikede der acil sezeryana alır. Mesele koşulları düzeltmek. Kadının bedenine karışmak değil

(510 puan) tarafından

Canım benim bebeğim kilolu değildi ki üç kilo yoktu bile buna rağmen omzu kırıldı. Aslında bilinenin aksine sezaryen bebekler için en risksiz doğum şekli. Çünkü doğumda anne kadar bebekte zorlanıyor doğum kanalına giriyor o da içerde stres yaşıyor ama sezaryende direk bebeği alıp çıkarıyorlar. Sezaryen doğum anneyi normal doğum ise bebeği zorluyor. Valla iyi yapıyorlar sezaryene yönlendirmekle normal doğum hiçte övülecek bir şey değil o doğum ağrısı kalbi bile zayıflatıyor. Yapabileceğine inanmayan kadınlar sezaryen olsun bence. Ben destekliyorum sezaryen doğumu bir daha bebek düşünürsem mutlaka sezaryen isterim.

(6,305 puan) tarafından

Yanlış okumuşum canım kilolu bebek die okudum

+2 oy
(5,248 puan) tarafından

Çok saçma, kadının bedeni hakkında başka birilerinin söz hakkı olmamalı, isteyen istediği şekilde doğruru. Keyfide olabilir buna kimsenin karışma hakkı yoktur 

+2 oy
(1,049 puan) tarafından

Planlı sezaryen nasıl nüfüs artmasına engel oluyor? Ben normal de yapsam, sezaryen de yapsam ennn fazla 2 çocuk yaparım. Hayat şartları ve Türkiye'nin suç oranının yüksek olmasından kaynaklanıyor bu nüfüs azalması. Kadınların kendi bedeni hakkında saçma ***** kararlar vereceklerine ilk başta hayat şartlarını ve Türkiye'nin suç oranlarını düzeltsinler. Bunu düşünemiyorlar mı ilgililer? 

+2 oy
(30,406 puan) tarafından

Yanlış yapıyorlar çoğu insanın cesareti yok  o sanciyi çekmeye  doğurganlik azalır bu şekil yaptıkları için

Herkesin kendi kararı 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 302 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (9,010 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 102 göst.
30 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (626 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 207 göst.
24 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Sevgi.su01 (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 56 göst.
24 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Sevgi.su01 (59 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,212 soru

24,398,252 cevap