+5 oy
1,150 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,869 puan) tarafından

Bu doğru mu ya. Hem nufus artsın diyorlar hem de artmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar

28 Cevaplar

+2 oy
(7,434 puan) tarafından

Bana doğru gelmedi. Bence insan nasıl iyi hissedecekse o şekilde doğurmalı. 

Doğum eziyet olmamalı. 3 normal doğum yaptım ama ilk doğumum da sezeryanı çok istemiştim

-Reklam-
+1 oy
(4,468 puan) tarafından

Sezeryanlarda ölüm oranı yuksekmis canım 

Aslında o yüzden yasaklanmış 

(642 puan) tarafından
+1

Tam tersidir o. Normal doğumlarda anne - bebek ölümleri fazla oluyor. 

(4,468 puan) tarafından

Hayır canım 

Mecbur kalmadıkça sezeryan yapilmamasi gerekiyormus 

Esimin kuzeni sağlıkçı o söyledi 

Bence de doğru 

(642 puan) tarafından

Peki bundan şeyin haberi var mı? Benim gibi normal doğumdan korkan kadınların psikolojisinden? Sağlıkçılar annenin psikolojisinin de önemli olduğunu biliyorlar ama bundan bahsetmiyorlar. Bir çok kadın normal doğumdan dolayı travma geçirip bir daha çocuk yapmak istemiyor. Benim ilk doğumum mecburi sezaryendi. Ama buna rağmen ikinci çocuğumda ilk doğumumda olduğu gibi normal doğuma zorlayacaklarsa çocuk mocuk yapmam bi daha. Ayrıca isteyen kadın normal yapsın, istemeyen sezaryen. Siz istiyorsunuz diye ben niye normal doğurayım? Ayrıca normal doğumda vajina genişlemesi oluyor. Devlet bi zahmet kadınlara vajima daraltma ameliyatını da ücretsiz yaptırsın. 

(4,468 puan) tarafından

Benim de ilk dogumum kolay oldu 

Ama nedense ikinci çok zor oldu 

Sancim gelmedi acilmam olmadı 

Ve 1 gün aç susuz boşuna bekledim 

Korkudan çocuk geri kaçtı içeri 

Kalp atışı zayıfladı 

Ve karnima bastıra bastıra dogum yaptirdilar 

Doktorların tavsiyesi sezeryanda daha çok kanama oluyor 

Sezeryan dikişler Ve hareket etmesi daha zor oluyor 

Normal dogum da o an acı cekiyorsun ama sonrasında çabucak kalkıyorsun 

Bence bi nevi bunu kastediyorlar 

Ama dediğin gibi isteyen yada istemeyen kişilere göre değişmeli bence de 

Ha mecburi kalınması farklı bi durum 

Ama mecbur kalmadıkça sezeryan sağlık açısından tavsiye etmiyorlar 

Doguma yakın psikologum da demisti bunu bana

+1 oy
(875 puan) tarafından

E zaten öyle değil mi senelerdir. Keyfi keder kimse sezeryan olamıyor burda doktor uygun görürse olabilir öbür türlü normal doğum korkusundan sezeryan olamaZsin. Benim görümcem sırf bunun için doktorunu değiştirdi ilki normal oldu çok zor oldu kalça kemiğinde yamulma var zorlanma yüzünden ona rağmen ikincisi normal görünüyor hem korkuyor hemde asla bu kalcamla dayanamam diyor şimdiden dört aylık çok ağrısı oluyor oturamiyor. Sezeryan olmak istiyor kendi doktoru yoamaz diye diğerine rica etmiş baya doktor sonra kabul etmiş 

+1 oy
(340 puan) tarafından

Aşırı saçma bir şey olmuş. Sezaryen sayısını azaltmak istiyorsan önce merhamet sahibi ebe ve doktor sayısını arttıracaksın. Doğumda kafese kapatılmış ****** gibi bi odaya alıp eşinden annesinden ayırmayacaksın. Hadi çabuk doğur diye suniyi basıp onlarca kesi attırmıcaksın. Nst ye zorla bağlayıp saatlerce sancı çekerken hareketsiz bıraktırmıcaksın. Bir kere önce doğum yapan kişinin savunmasız ve acı çeken bir insan olduğunu unutmicaksın. Sezaryen olan çoğu kadından duyuyorum "ama benimki zorunlu sezaryendi" diye. Kadınlar kendi hür iradesiyle sezaryen olduğunu bile dile getiremiyor linçlencem diye. Çünkü anne sayılmıyor ya (!) çünkü yeterince acı çekmedi ya (!) çünkü sancı çekmekten korkması onu yeterince anne yapmıyor ya (!). Salın yahu şu kadınları artık salın !!

0 oy
(8,907 puan) tarafından

Benim doğum için Dr la konuşmaya gittiğinde annem teyzem kocam vardı yanımda zaten zor gebelik geçirdim doğumdan korkuyorum birde her kafadan ses çıkıyor biri diyor sezeryan ol biri diyor normal doğur hemen ayaklanırsın en son Dr anne olacak olan doğum yapacak olan o sizi istediğiniz gibi doğurturuz şimdi çıkın lütfen demişti banada karar senin diyip iki doğumunda her yönünü anlattı isteğimle sezeryan oldum ikinciye niyetim zaten yok ama bunun kararını onlar veremez kimene nufüs artsın diye çabalıyorlar güya bu şekilde dahada azalır 

0 oy
tarafından

Zamanında iyi ki sezeryan yapmışım ben devlette yaptım ama normal doğum ben de travma olacağı için çok saçma olmuş 

0 oy
(1,217 puan) tarafından

Eee benim ikiside sezeryan,3. Nasil olcak simdi😱

0 oy
(293 puan) tarafından

Bence güzel bir karar sezeryan hem anne hem Bebek için iyi değil araştırın bebeğin sağlığı için en iyisi normal doğum adı üstünde normal diğeri gerekirse mecburi olursa olması lazım yok korkuyorum yok psikolojim normale hazır değil diyenler emin olun 7 kat kesilmek daha korkunç normal doğumun zor olanı sadece çekilen sancılar sonrası rahatlık 

(1,869 puan) tarafından

Ben şahsen sezeryan olduğum için mutluyum. Bu karar anneyle doktora bırakılmalı. 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 233 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde honki ponki toninok (1,865 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 141 göst.
24 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Sevgi.su01 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 18 göst.
0 oy
0 cevap 20 göst.
24 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Sevgi.su01 (16 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,398 soru

23,844,164 cevap

319,496 kullanıcı