+1 oy
147 göst.
önce Diğer kategorisinde (350 puan) tarafından

Bebeğinize zeytinyağı sürdükten sonra ne kadar bekletiyorsunuz yıkamak için. Bide zeytinyağı sürünce kıyafetten kokusu çıkmaz diye eski bir kıyafet giydirip ayrı yıka dediler sizler nasıl yapıyosunuz

11 Cevaplar

+3 oy
önce (861 puan) tarafından

İlk doğduğu zamanlar sürdüydüm gaz masajı yapmak için birde banyo sonrası sür derlerdi ama maalesef isilik yaptı asidik olduğu için birdaha da sürmedim

önce (350 puan) tarafından

Aaa e eskiler hep sürermiş gelişim için

önce (861 puan) tarafından

Evet bana da alt komşu ve taksi şöförü söylemişti banyo sonrası sür masaj yap çocuk pamuk gibi olur vs ama tabı hazıran sıcağında vücudu  benek benek oldu bıraktım bende

önce (7,306 puan) tarafından

annem benmari usulu yagi eritiyor asiti cikiyor oyle. asidik yapisi. icine lavanta da katiyor aktardan alinan lavanta . yagda bekliyor biraz aromasini veriyor. sinra suzuyo ince bi tulbentten. lavanta da bebegi rahatlatir sakinleatirir hemde aroma verio bebeyagi gibi yani. durulamaya yikamaya gerek yok zaten bebegin teni sunger gibi emio kollara suruyor fiyelim bacaga gelene kadar kollar emio ya oyle vicik vicik yapmaya gerek yok temizleme pamugu ile yada elle lisyin surer gibi ovalayarak surmek daha guzel el isisiyla masaj da oluo . zaten kiyafete gelene kadar coktan teni emio bebegin yagi

-Reklam-
+3 oy
önce (5,810 puan) tarafından

Hiç sürmedim çünkü kıllanma yapıyor bebek yağı sürüyorum banyodan sonra güzel masaj yapıyorum

Araştırınca tüylenme yapmadığı yazıyor. Hakiki zeytinyağı

önce tarafından

Kıllanma yapmıyor, hakiki zeytinyağı kullanılması lazım. Bizim annemler kendi üretiyor, beni kardeşlerimi hepimizi zeytinyağı sürüp masaj yaparak büyüttüler. Erkek kardeşim bile kılsızdır yani. Kız kardeşimle bende öyleyiz kıllanma yapsa bizde yapardı heralde :D hep öyle büyütmüşler bizi. Hatta biryerlerin de ağrı sızı olunca kendilerine de güzelce zeytinyağı ile masaj yaparlar

önce (5,810 puan) tarafından

Hanımlar bana doktorun dediği bu bende fikrimi söyledim sende yapmadi diye bende yapmayacak  diye birşey yok kıl köklerini beslediği için olur dediler gülünecek bir şey göremedim 

+3 oy
önce (1,387 puan) tarafından

Sürdüm kokusuna kalmıyor kıyafetten çıkıyor 

Normal günlük kıyafetlerini kullandınız yani

önce (1,387 puan) tarafından

Evet kullandım yıkayın a iz lkalmadi

+2 oy
önce (49 puan) tarafından

Sadece saçında  konak olunca banyo öncesi saçına sürüp  tarardım , sonra hemen banyo yaptırırdım. Vücuduna hiç sürmedim asidik  olduğu için.

Başa sürülünce dişleri geç çıkar demişlerdi bana

önce (49 puan) tarafından

İlk defa duydum ama geç çıktı denebilir. :) Kızım 10.5 aylık 1 ay oldu dişleri çıkalı.

+1 oy
önce (828 puan) tarafından

“Zeytinyağını yiyin ve onunla yağlanın. Çünkü o mübarek bir ağaçtandır.”
(Tirmizi, Et’ime, 43; İbn Mace, Tıb, 7)

Daha az önce bebeleri yıkadım, bolca yağladım. Ne giydireceksem giydirdim. Hep de böyle yaparım hiç kıyafetlerinde kalmadı. Hakiki zeytinyağı da koku yapmıyor elhamdülillah.

Ben hiç mahzurunu görmedim şahsen. 

Bacak aralarına sürüyor musun? Ben pişikken poposuna sürdüm bir kaç kez ama yine de zararlı olur diye sürmüyorum

+1 oy
önce (1,243 puan) tarafından

sürmedim çünkü asitli bir yağ cildini yakabilir. 

önce (1,243 puan) tarafından

asi5 oranı düşük bir zeytinyağın varsa sür 

0 oy
önce (743 puan) tarafından

Her banyo sonrası her yerine sürüyorum pehlivan gibi oluyor 2 çocuğumu da öyle büyüttüm şimdi 3.de sıra saçlarına da sürüyorum yüzüne

Sürdükten sonra ne zmaan yıkıyosunuz? Boynundan yukarıya sürme dediler dişleri geç çıkar dediler

önce (743 puan) tarafından

Kız zaten banyodan sonra sürüyorum kıyafetlerini giydiriyorum yıkamıyorum ki zararı yok kalsın yalan diyorlar oğlum 4.5 aylık diş çıkardı yüzüne saçlarına boynuna hep vururdum güçlü olsun diye saçları gür olsun diye

Çok teşekkür ederimm.. İnşallah benim bebem de öyle olur :) 

0 oy
önce (3,511 puan) tarafından

Vücuduna sürmedim. Asit değerini bilip ona göre kullanmak gerekiyor veya kullanmamak. Yani zeytinyağı sürülmez veya sürülür diyemeyiz. Asit oranı uygunsa sürülebilir . Konak olunca kafasına sürmüştüm. Vücudunu nemlendirmek için bebek yağı gibi kimyasallar kullanmak istemedim kantaron yağı sürdüm. Pişik için ,kabızlıkta makata hâlâ kullanıyorum 

0 oy
önce (2,370 puan) tarafından

Yeni doğduğu dönem konak olmuştu bende her banyo öncesi en az 1 saat sürüp bekleyip yıkıyordum çokta güzel yumuşatıyor 1 yıldırda pişik olunca poposuna sürüyorum hemen iyileştiriyor 

0 oy
önce (372 puan) tarafından

Pehlivan mi yağlıyoruz zeytinyağı sürmek ne ya :) şaka bir yana zeytinyağı özellikler bebeklerin ilk aylarinda önerilmiyor asidik ve yakıcı olduğu için. Gerek olduğu zaman çok az şekilde bebe yağı kullanılır 

0 oy
önce (1,394 puan) tarafından

Doğduğundan beri sürüyorum iki yaşında şuan peeling saatimiz var o zaman sürüp banyoya giriyoruz bebekken banyo günü sürüyordum ama üzerine hemen yıkamıyordum aksine derisinin iyice emmesini bekliyordum, kıyafetine sinmedi her zaman kullandığım kıyafetleri birşey de olmadı, fakat biz zeytinyağını bahçeden topladığımız zeytinleri kayınbaba çektirip getiriyordu hakiki yağ idi 

İlgili sorular

+1 oy
29 cevap 337 göst.
27 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Hilay (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 134 göst.
18 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 248 göst.
15 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Rabiaaaax (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 169 göst.