+3 oy
496 göst.
Diğer kategorisinde (988 puan) tarafından

3. Doğum olucak Allah nasip ederse bir terslik olmazsa normal şekilde 

Refakatçi olmadan doğum yapsam bakabilir miyim acaba kızlar ya insan var aslında ama kimsenin gelmesini istemiyorum eşim dedi ücretli yapanlar varmış onu da hiç istemiyorum bebek çalma olaylarından falan korkuyorum çünkü 😕 tek başına taburcu olan varmı aranizda morale çok ihtiyacım var şu an da sanırım sizden başkada kimse yok anlaticak akıl alicak 🤍

28 Cevaplar

+4 oy
(1,123 puan) tarafından

Sen bızden daha tecrubelısın aslında 3.doğumun ben 1 doğum yaptım illaki bebeği kontrole vs götürmek gerekiyor hastane taburculuk öncesi lazım oluyor gece yorgun düşüp uyursanız en azından yanınızdakı destek olur size

(988 puan) tarafından

Haklısın canım ama bebegi ebeler alıp goturuyo bizim burda işitme testine falan sonra Dr odaya gelip kontrollerini yapıyor 

(1,123 puan) tarafından

Anladım biz kendimiz götürdük hep çocuk doktoruna kalp doktoruna felan araştırma hastanesı idi o yüzden bılemıycem

-Reklam-
+2 oy
(984 puan) tarafından

Benim ilk dogumumdu erken doğum oldu kızım hemen yoğun bakıma girdi. Eşimin kalmasına izin vermediler kalacak kimse yoktu annemler gelip gitmek zorundaydı. Bebek yanımda olmadığı için kendi kendime bakabildim koridorda gezerken normal doğum yaptığımı zannedenler vardı ama insan istiyor yanında birini 

(988 puan) tarafından

Haklısın canım 

(3 puan) tarafından

Eşiniz sizinle kalabilir. Kimse olmayınca mecbur kabul ediyorlar

(984 puan) tarafından

Devlet hastanesi kabul etmiyo

+2 oy
(1,071 puan) tarafından

Benim alttaki dikislerim çok kötüydü zor oturup kalkiyordum. Tek kalsam çok zorlanirdim heralde 

(988 puan) tarafından

İlk gün çok ağrı oluyo dikislerde doğru 

+2 oy
(4,148 puan) tarafından

Niye böyle bişey istiyorsun . 2 çocuğuna annen yada kaynanan baksa eşinde yanında kalsa . Normalde olsa insan birine ihtiyaç tır doğumda 

(988 puan) tarafından

Erkek alirlarmiki canım refakatçi olarak 

(4,148 puan) tarafından

Benim eşim kaldı özel hastanede 

Devlette de özel oda tutarsan yada tek kişilik odaysa alırlar eşinide

+2 oy
(25,785 puan) tarafından

Canim ben ilk dogumumda dil bilmedigim ulkede 4 gun yanimda kimse olmadan hastanede kaldim. Hic zorlanmadim. 

Hatta her sabah akşam tüm dogum yapanlari aşağı kata cagiriyordular . Temizlemek icin . Bebeklerimizi bebek bakicilarinin yanina birakiyorduk. Kimseninn yaninda refakatci kalmiyo burda. Gece ahliyinca hemen uyandim zaten o konudada zorlanmadim. 

(988 puan) tarafından

Evet bende bakabilicegime inaniyorum insanın kendi elinde dimi yapamam edemem dersem zaten yapamam ki 

İlk oğlumda korona vardı tek bakmıştım 

+1 oy
(688 puan) tarafından

Bende anne baba abla kardeş hiç bişey yok. Herseyimde eşimin ailesi yardımcı oldu . Sonra onlar gitti Eşim kaldı . Tek başıma da olurmuş ama ne gerek var kimsesiz gibi tek kalmaya ki. Canın bişey istese gidip getiren oluyor,uyurken biri bebeğe bakıyor. Çok canım aciyinca eşim pijamama kadar giydirdi. Bebek değiştirme kaçırma ihtimaline karşı bile biri olmalı . Lavaboya girerken bile aklın kalır ya gelir biri bişey yaparsa diye . Bebeğini kaybeden acılı insanlarin bebek boğmaya kalktığını bile gördüm. Sen neden istemiyorsun ki ? 

(988 puan) tarafından

Canım kapilarda kilit var bide WC Ler de odada ya zaten 

+1 oy
(1,645 puan) tarafından

Sence varsa yüreğin tek kalmaya helal deyip kutlamak isterim seni

(988 puan) tarafından

İlk oğluma tek bakmıştım ama bilmiyorum ki aniden bişey olur da sezeryan olur korkusu var

+1 oy
(241 puan) tarafından

Keşke tek kalsaydım diyeceklerim.bu kacar annem yattı hiç kalkmadi 

(988 puan) tarafından

Aynen öyle oluyo gerçekten insana yük oluyolar bide dimi

+1 oy
(688 puan) tarafından

Ben 37 haftalikti başka şehre taşınmak zorunda kaldım eve geldim eşyalar curcuna sancım geldi has gece gittim sabah 6 gibi doğum yaptım esjm dahi kimse yoktu yanımda tektim eve psikolojik olarak kendimi çok kötü hissettim ama yaptım yani refakatçi olmadanda oluyor tabi olsa daha rahat siz kalkmadan bebeği felan verir ama olmadımi yapacak bişey yok 

(988 puan) tarafından

Olmaya varda ben istemiyorum ya rahat edemiyorum diye 

(688 puan) tarafından

Oda size kalmış artık 🦋sağlıkla alın kucağınıza 

+1 oy
(63 puan) tarafından

Her doğum bir değil tecrübeli olabilirsin ama ikisi iyi geçmişse belki bu daha ağrılı geçer pansımanıdır doktor muayene eder bebek muayene için götürmen gerekiyor hastaneden çıkmadan çıkış işlemi ne bilim her türlü şey olabilir bir baktın serum taktılar sana bilemesin bebeğe nasıl bakarsın bence biri olsun yanında ne olacak sanki 

(988 puan) tarafından

Tabiki orası doğru canım hiçbir doğum bir olamaz haklısın 

+1 oy
(1,204 puan) tarafından

Bebek çalma olaylarından korkuyorsanız aksine birinin olması daha iyi olur hem kendi kendinize bakabilecek misiniz doğumdan sonra

(988 puan) tarafından

İlk oğlumu korana virüs zamanıydı yasaktı bakmistim ama canım bilmiyorum ki

(1,204 puan) tarafından

Çalma olayları yok srtik ya tutuklandı onlar

(988 puan) tarafından

Canım refakatciyi dışardan tutarsak tanimicaz sonuçta insan korkuyo 

(1,204 puan) tarafından

O zaman birini usticeksinis mecbur

0 oy
(62 puan) tarafından

Bende ilk dogumumda tektim şuan da tek olucak gibiyim şükür sorun yaşamadık bı tek erken çıkmıştım ben imza verip doğumum çok uzun sürmüştü kan degerlerimden dolayiydi benim oda doğum sonrası düştü zaten

0 oy
(412 puan) tarafından

Önceki tecrübelerine bakarak doğumunun nasıl geçtiğini az çok bilirsin. Benim ilk doğumum oldu mesela, acayip zorladı beni, dikişlerin acısından oturamıyodum bile, ilk günün özellikle ilk saatinde bebeği tutacak bakacak talatim yoktu açıkçası, tek başıma idare edemezdim. 1 2 saat sonra az çok toparladım ama gene de bebek konusunda desteğe ihtiyaç duymadığımı söyleyemem. Seni en iyi sen bilirsin kısacası

0 oy
(249 puan) tarafından

Canım dünyanın bin bir türlü Hali var mutlaka birisi olsun yanında. Benimde cuma günü acil sancım başladı yatış yapalım hemen doğuma alalım dedi doktor ama kimsem yoktu ailemin memlekten gelmesi 1-2 günü bulurdu o yüzden cesaret edemedim ailemi bekledim

0 oy
(11,468 puan) tarafından

3.doğumun olacakmış sen daha iyi bilirsin. Ilk 2sinde nasıldıysan bunda da ona göre karar verirsin. Normal doğumu bilmem ama sezaryende tek asla olmaz. 8-10 saat kalkmak yasak zaten. Bebek ağlasa kalkıp alamıyorsun, tek başına kalkmak istesen bile dikiş ağrısı oluyor vs.

0 oy
(21,582 puan) tarafından

Şöyle ki ikinci dogumumda ilk gece hiç uyumadım. Bebek hiç uyumadı çünkü. Devamlı kalktım emzirdim yatırdım falan. Kisaxasi hiç uyumadım. Annemden yardım almamaya çalıştım. Sabah bı tansiyonum çıktı. 20 olmuş. Hiç dinlenemedigim için olmuş olabilir bilmiyorum. Ve ben doktor kontrolüne gittiğim sırada bebeğime annem baktı. Ve aşıya falan götürdü. Yani yardım almak bence daha iyi. Sonra sıkıntı olmaması açısından. Çünkü doğum hakikaten bünyeyi çok zorluyor. Ve dinlenmeyince bünye düşüyor. Ben doğum sonrası o kadar iyiydim ki. Çok rahat yürüyordum. Ama ertesi gün fena düştüm işte. Tansiyon ilaçları serumlar almak zorunda kaldığım için 1 gün bebeğimi emziremedim. Birileri olsa yanında iyi olur. Dinlenmen lazım 

0 oy
(208 puan) tarafından

Annen veya kız kardeşlerin varsa kalsınlar canım ne olacakki yada kayınvaliden kaçıncı doğum olursa olsun insanın ilk gün birine ihtiyacı olur yanında sonuçta

0 oy
(100 puan) tarafından

Ben yurtdışında kalıyorum burda doğum yaptım. 3 gün  hastanede kaldım. Normal doğumdu. Dikiş yoktu. Ve ilk doğumumdu. Eşim sadece ilk gün akşam 4 e kadar yanımda kaldı diğer türlü hep tektim. Çok zor geçeceğini düşündüm. Ama hiçte öyle olmadı. İnsan yapabilirim derse yapar bence. Yardım butonu var mesela ben onu bile hiç kullanmadım. İlk gün belki zorlanırsın. Dikişlerin olsa  o sıkıntı işte.  Bence riske almayın yanınızda biri olsun. İnsan ne olacağını bilmiyor. 

0 oy
(2,518 puan) tarafından

İlk dogumumda altımda kesim vardı ve bebekle yoğun bakımda kaldım 15 gün kimsen yoldu geceligimin koluna ağlayıp diğer kolumla omzumu ovalayip garib geldin garib gidiyin bunu da anlatırsın deyip bebeğime yerdim tam 20 aylık şuan....her yerde tek tabancayim garib geldim garib gidiyorum....

0 oy
(3,943 puan) tarafından

Bence biri muhakkak olmalı. Sen yorgun düşüp uyuyacaksin muhtemelen o sırada bebeğe biri bakmalı bide ya çalarlarsa Allah korusun 

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 66 göst.
+1 oy
5 cevap 78 göst.

Kategoriler

1,451,023 soru

23,825,046 cevap

318,556 kullanıcı

...