+1 oy
245 göst.
Diğer kategorisinde (1,012 puan) tarafından

Kızlar şimdi biz konteyner da kalıyoruz Haziran ayına kadar taşınmamız lazım kiracıyız bu arada konuya geliyim

Önümüzdeki ayın 15inden sonra evlere bakmaya başlayacağız TOKİ'den kaynanam da orda ama o 1.etapta ben 2 veyan 3.etap istiyorum daha bulabilirsek tabi paramıza göre neyse dün kaynanam gile gittik bir tanıdıkları var ona da TOKİ'den ev çıkmıştı giriş kat giriş tarafına bakıyor bir'de diğer odalar sabah güneşi alıyorsa alıyordur yani tam bilmiyorum adamın eşi çocukları depremde vefat etti sadece oğlu kendi var oğlu başka şehirde okuyor adamın bahçe evi var orda kalıyor ev boş yani ama kaynanama da yakın yürüme mesafede 5-10 dk adam satmayı düşünüyorum bazen kiraya verecem bazende ben oturacam diyormuş dün de eşime geçerken gösterdim direk yolun kenarı zaten kaynanamgile giderken alalım mı diyince bende yok direk giriş kat fln dedim eşimde sen de hiç bir şey beğenmiyorsun kiralık ev tutuyum otur dedi bende seslenmedım ama şöyle o evin 2-3 seneye kadar baya değerlenir hastane yapılıyor çok yakın olacak bende zaten çalışmak istiyordum hatta bu sene sonuna doğru çalışabilirim kaynanamın çalıştığı yerde yani çok kararsız kaldım kaynanam bize yakın olursa karışabilir mi huzursuzluk istemiyorum ama bir'de ev sahibi olacağız daha sonra da çok degerlenecek siz olsanız ne yaparsınız bir'de biz kıraya çıkarsak eşya almayacağız ev alırsak komple baştan sıfır döşeyecegız ama ne zaman ev alırız tabi Allah bilir çok kararsız kaldım

9 Cevaplar

+1 oy
(1,178 puan) tarafından

Daha sonra satar yenisini alırsınız 

Gün geçtikçe evler ucuyor

(1,012 puan) tarafından

Demi eşime söyleyelim alalım adam çok iyi benim köylüm hep bana köylüm der her zaman sorar kaynanamgile fln bak bunlar yabancı sen bir şey olursa bana söyle ben cevaplarını veririm der 😂

-Reklam-
+1 oy
(21,302 puan) tarafından

Alma şansınız varsa tabiki almak. Her ay kira ödeme derdini geçtim karışan görüşen yok çık diyen yok. Çok güzel bir şey insanın kendi evinde oturması ben ücretsiz izin kullanıp oğlumu kendim büyüteceğim derken sırf kiradan kurtulmak için altı aylıkken işe dönüp ev aldım hiçte pişman olmadım o zamanki bütçemize göre en iyisi idi hatta sağdan soldan borç bile aldık şu an iş yerime çok yakın burdan ayrılınca da satıp daha iyisini almayı düşünüyoruz inşallah 

(1,012 puan) tarafından

Şöyle bir şey biz o evi alacağız ama adama bir miktar para vereceğiz ev deprem konutları olduğu için taksit ödemeleri var yani biz adama trilyonluk para vermeyeceğiz sadece tapu parası gibi 500-600 tl adam daha ne der tabi bilmiyorum da ben öyle söylüyorum

Bende ev sahibi olmak istiyorum ama ev giriş kat fln olunca geri çekiliyorum 2-3 kat fln olsa zaten hiç düşünmem tmm derim ama düşünüyorum bu kez de ya ev 2-3 sene sonra değerlenıp pişman olursam ya o zmna da kirada oturur kalırım ev almakta zorlanır ama kesin değerlenir hastane yapılıyor çünkü genelde de hep hastane okul etrafı fiyatları yüksek olur şuan da kaynanamın evinin tam önünde de ilk okul, orta okul yapılıyor onun evi de çok güneş almıyor ama 3.kat o yüzden yeri iyi çok aşırı kararsız kaldım yani eşime de yazdım adamla konuş diye

+1 oy
(2,047 puan) tarafından

Al canım biraz oturun ileride ev deiişikliği olur satın alın kirada yaşamak çok zor 

(1,012 puan) tarafından

Bende öyle düşündüm sonra çok değerlenecek eşimin hep hayalî iki katlı villa oluyor ya ondan istiyor hep büyük düşünmek gerek der bende elimizdekilerle idare ederiz o zmn ileride bende çalışacağım zaten kreşte kaynanam da şuan orda çalışıyor 3 yaşında kızım var o da benimle gelecek kreşe ev zaten tam yolun yanında kaynanam arabayla gelip hemen bineriz yürüme mesafesi çok kısa daha sonra zaten ilk okula fln giderse kaynanamgılın karışındakine gider ben işten geç çıksam da hemen alırlar o yönden de iyi olur 

(2,047 puan) tarafından

Evet o açıdan iyi olur hemde villa hayalinizde belki gerçekleşir inşallah nasip olur canım 🙏❤️

(1,012 puan) tarafından

İnşallah canım çok hayalimiz varda işte ekonomi yönden olmuyor gün geçtikçe her şeye zam geliyor şuan o villalar 2-3 trilyon arası

+1 oy
(8,804 puan) tarafından

O evi şuan satması yasak istenizde alamazsınız ha satacağım diye güvendirip sonradan vazgeçebilir daha 4 sene sonra satış izni çıkacak çünkü birde şuan ödeme planı net olarak belli değil yani taksitler ne olacak ne kadar olacak kimse bilmiyor bu yüzden o topa girmezdim 

(1,012 puan) tarafından

Yok satma şöyle oluyor ev sahibine bir miktar para verip senet imzalıyorlar ben bu kadar para aldım onun karşılıgnda evi sattım diye o gün gelince de ev sahibi direk ev alana tapuyu devrediyor bir'de ev sahibi güvenilir benim köylüm olur doktor yani öyle yanlış yapacak birisi değil 

(8,804 puan) tarafından
+1

Evet biliyorum bende hataydayım ama o senet çok bişey ifade etmiyor noterler onay veremiyor çünkü satış yasağı var ayrıca adam ev değerlenince vazgeçtim diyebilir değil köylüme babamın oğluna güven yok bu devirde elinizdeki paradanda olursunuz 

(1,012 puan) tarafından

Yok sanmıyorum canım adam öyle yapacak değil direk hayırlı olsun eviniz der çıkar gider hatta bir ara oğlunun yanına bile gitmeyi düşündü artık adam hayattan bezmiş gibi yani 2 kızını eşini toprağa verdi

0 oy
(5,231 puan) tarafından

TOKİ evleri sağlam kullanışlı oluyor kayınvaliden zaten çalışıyormuş sende çalışırsan karışacak zamanı olmaz bide adam evin parasını ödememiş sadece devir işlemi olur oda evin yarı parası bile olmaz bence kaçırma al konteyner da daha ne kadar kalacaksın heryerde deprem oluyor şimdi istanbul tarafına yönelecek devlet oradada çok yapılacak iş var bulduğun sağlam evi al otur kaynanan laf edip karışırsa cvp ver lafının altında kalma

(1,012 puan) tarafından

Ev canım çok sağlamlar evler bir'de ben K. Maraş Afşin ilçesineyım yani deprem bölgesinde güvenebileceğim ev yok ama şöyle ben de çalışırsam kaynanamla aynı okulda çalışacağız 2-3 sene sonra hastaneye başvuru yaparım çıkarsa şansıma yani

(5,231 puan) tarafından

Sende çalış dediğin gibi hastane olacak evin yakınına belki orayada başlarsın hayatın en azından maddi manevi huzura girer rahat edersin depremden dolayı zaten çok sıkıntılar çektiniz

(1,012 puan) tarafından

Evet canım 2 buçuk senedir konteyner dayım şimdi bir'de kirada oturmak istemiyorum ilk evlendıgımız de 1 sene kaynanamla oturduk ayrı eve çıktık kiralık 7 ay oturduk deprem oldu ondan sonra konteynera geçtik artık bir düzenim oturduk istiyorum

0 oy
(1,743 puan) tarafından

Canım karışacak olan Fizan da da olsa karışıp hayatı zindan edebiliyor. İmkanın varken al sonra paranın bir değeri kalmıyor iki ayda bile ev fiyatları uçuyor. Allah karşına çıkarmış kaçırma derim. 

(1,012 puan) tarafından

Aynn öyle ama TOKİ'de kiralar iyi 4bın den başlıyor 9-10 bine kadar eşimde yok dedi kirada otur ben arabayı büyütecem dedi 😂

(1,743 puan) tarafından

Olan kendisine olur yıllarca kira öder. 

(1,012 puan) tarafından

Alırız da ama ne zaman olur bilmiyorum belki başvuru da yapabiliriz yeniden kiracılar içinde yapılıyor ya

(1,743 puan) tarafından

Hayırlısı olsun hakkınızda

(1,012 puan) tarafından

Âmin Can'ım

0 oy
(3,726 puan) tarafından

Toki evleri sağlam güvenilir oluyor planı da düzgün oluyor alabiliyorsaniz alin ama benim bildiğim o evleri 2 yil satamiyorsun kiraya bile veremiyorsun eğer bir alım satım oldugu anlaşılırsa ev ikinizden de alınıyor verdiginiz para da havaya gider 

(1,012 puan) tarafından

Yok canım burda öyle sıkı yönetim yok kaynanam da mîras malı aldı annesinden kaynanamın adına çıktı normalde kardeşlerine para vermesi yasaktı çalışan görevli abla normalde yasak ama yani verirsen de burda çalışanlar bilmesin demiş kaynanam kardeşlerine her birine100 bin TL para verdi 6 kardeşine şimdi kendisi oturuyor kendi de öyle almış gibi oldu yani

(3,726 puan) tarafından

Biri şikayet edebilir kimseye duyurmayin bari

(1,012 puan) tarafından

Yok canım burda herkez öyle arıyor inan ki hatta keşke biz önceden haberimiz olsaydı diyen bile olur

(3,726 puan) tarafından

Tamam simdi öyle derler sonra niye bize denk gelmedi diye şikayet ederler. Ben bile duyurabilirim su an mesela. Yasadisi bir sey yapiyorsunuz

(1,012 puan) tarafından

Canım zaten eşim yok diyor kirada otur ben arabayı büyütecem dedi😂

0 oy
(1,219 puan) tarafından

Kız yok alma başka bak kesinlikle evi in huzuru daha önemli ,

(1,012 puan) tarafından

Eşim yok diyor zaten kirada otur ben arabayı büyütecem dedi 😂😂

(1,219 puan) tarafından

Aslında ev daha mantıklı arabadansa

(1,012 puan) tarafından

Eşim şimdi böyle söylüyor ama ev fln çıksın düşünür yani biliyorum huyunu bana konuyu kestirip atmış gibi davranıyor ama öyle değil

0 oy
(239 puan) tarafından

Kayannan evine neden karisssinki karıştırmassaniz alın bence evler bir yandan uçuyor 

(1,012 puan) tarafından

Karışır canım başka yerde evli kızı var ona bile karışır onlar da ev aldı 2 katlı alt kat kirada eniştesine oranın kirasını kızım alsın alma elinden o da birikim yapsın diyor bizim eve hâyli hâyli karışır yani

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 438 göst.
13 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde MehSinOz (228 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 158 göst.
23 Mart 2024 Diğer kategorisinde Nisan KC (4,100 puan) tarafından soruldu
+6 oy
45 cevap 3,170 göst.
7 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 184 göst.