0 oy
306 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından

Kız kardeşim 19yaşında bir kız. Reşit yani. Malesef babam bize bakmadı bakamadı iş bulmadı çalışmadı dayım baktı. Şuan kardeşim okuyor aile evinde kalıyor dayımlarla yani ordan uni gidip geliyor. Dayım bugün arabada kardeşime senin baban hiç çalışmadı hepiniz tepeme çıktınız dedi. O da cevap vermedi eve geldiler meyve mi yemişler ne yedikten sonra dayım kardeşime saçına dokunmuş kardeşimde sanki kıyamet koptu gibi ağladı bağırdı gitti saçıno yıkadı saçım kirlendi diye. Annemde üstüne gidiyor utan yaptığın harakete oda beni düşündüğün yok senin kardeşin arabada babama hesap soruyor çalışmıyor diye ben mi iş bulayım ne yapayım ben benim suçum ne. Sizin yüzünüzden babamı bile görmek istemiyorum diyor

Artık büyüyor akıllanması gerekiyorken birazda çocuklaşıyor 

15 Cevaplar

+1 oy
önce (1,081 puan) tarafından

Cocuklasmiyor haklı.

Keşke biraz onun yönünden baksanizzz 

Babam 5 sene çalışamadi belinden dolayı çok zorlu bir süreçti ama ufak ufakta olsa gidip çalışıyordu 

Bizi kimseye muhtaç etmedi ben hiç aç yatmadım mesela benim gözüm kimsede kalmadi mesela kimse bana biz size baktık demedi babam bizi kimseye muhtaç etmedi 

O zamanlar millet okula 5 lira getiriyordu bizz 10 götürürdük

Amcam babanız çalışmıyor neden okuyorsunuz derdi ama çıkarıp 5 krs vermezlerdi 

Ama babam yinede çabaladı ve biz büyüdük babamla gurur duyuyorum 

Kız kardeşini düşün baba çalışmıyor dayida kalıyor dayı laf söylüyor 

önce (5 puan) tarafından

Bende böyle büyüdüm ben öyle ani ataklar yapmadı içimde çok kırıldım geceler test çözerek ağladım yemeği bile zorla yedim kendimi o eve ait hisetmedim şimdide kardeşimde sıra o benden farklı olarak öfke patlaması yaşıyor 

önce (1,084 puan) tarafından

Çünkü o sen değil sende o değilsin. Benimde iki tane kızım var biri 15 diğeri 19 yaşında ikisininde yapıları çok farklı. Büyük kızım aynı olaya neden tepki verirken küçük kızım aşırı tepki veriyor. Burada kardeşini çok haksız bulamadım asıl dayının yaptıgı yanlış. 

-Reklam-
0 oy
önce (1,063 puan) tarafından

Kim bakarsa baksın maalesef ki baba sevgisini arıyor. Dayın isterse dünyaları dersin yine de Baba sevgisi arar. Ayrıca haklı. Kardeşinin suçu değil bu dayının öyle demesi yüreğine çok Dokunmuştur.. Üzüldüm kardeşini anlıyorum istemsiz öyle bir tepki vermiş bu süreçte ona destek olamlısınız

0 oy
önce (18,754 puan) tarafından

Kardeşin çok doğru tepki vermiş hiç kızmayın babası kötü insan tembel vs olabilir falat sonuç olarak babası kan bağı var atsa atamaz satsa satamaz dayının babasıyla sorunu var diye acısını kardesinden çıkartması mı gerekiyor hem ne bekliyordunuz ki biri benim babama laf edecek ben susacam hiçbişey demeyecem neyim ben robot muyum meselesini eniştesiyle halletsin kızıyla değil parayı veren emri mı veriyor herşeyi söyleme herşeyi yapma hakkı mı oluyor bu arada annenede çok kızdım kızını ne diye ezdiriyor

önce (5 puan) tarafından

Anneme göre tek suçlu babam çalışmıyor diye hep böyleydi 

önce (18,754 puan) tarafından

O zaman meselesini babanla halledecek 

önce (6,154 puan) tarafından

Anneniz calisti mi ?

önce (5 puan) tarafından

Çalışmadı sürekli söyledim git çalış kimsenin eline bakma diye yok temizlikçi olucam yok bu olucam şu olucam dedi ama hiç birşeyde yapmadı

Evet babaniz hatali. Ama anneniz de babaniz kadar hatali. Calisip bi sekilde size bakmasi gerekirdi. 

Temizlikci olsun,cocuk baksin,yemek yapsin,fabrika da calissin. Yani alternatif cok. Hem de sigortasi olurdu. Yaslaninca napacak. Dayiniz da bakmak zorunda degil. 

Anne-baba cocuguna esit duzeyde bakmak zorunda. 

Benim annem bizim icin cok calisti. Benim babam da tembeldi. Ama kimseye muhtac etmedi bizi. 

0 oy
önce (13,974 puan) tarafından

Haklı kız çocuklaşma değil gururu kırılmış

önce (5 puan) tarafından

Benimde hep yüzüme vurdu içimde kızdım ben sesimi çıkardım ama kardeşim dışa vuruyor

Saçına dokundu diye saçını yıkadı annemde bununla kardeşinin tarafını tutuyor kalbini kırdın dayının diye

önce (5,102 puan) tarafından
+2

içine atmak pekte matah bir şey değil kardeşin en iyisini yapıyor. İlerde içinde kalacağına duygularını yaşasın. Sen öyle atlatmışsın kardeşin böyle atlatabiliyor demekki. Madem aynı şeyleri yaşıyorsunuz herkes gibi karşısında durup yanlışsın demek yerine yanında olduğunu hissettir destek ol. İnşallah bir an önce kendine güzel bir hayat kurar. 

önce (13,974 puan) tarafından

Cicikuş a katılıyorum. İçine atmak övünülecek bir şey değil. Hadsiz olan dayın. Babanın sorumsuzca tavrını kardeşine yükleyemez annen de anne gibi davransın evladını desteklesin bence. Kardeş değil kim olursa olsun önce can gelir.

0 oy
önce (900 puan) tarafından

Bence akıllanması gereken kardeşin değil. Dayın baktıysa baktı gelip yüzüne mi vurması gerekıyo. Senide baya ezmişler belli ki kardeşinin kızmasına çocukluk gibi görüyosun bu yüzden. 

önce (5 puan) tarafından

Evet ezdiler 

0 oy
önce (156 puan) tarafından

Cocuklasiyor mu????Bikere o kıza yapilanlar haksizlik asıl.Dayin iyilik yapmış bakmissa birazda çenesini tutacak İki lokma veriyor diye kizin uzerine uzerine neden gidiyor babasini kotuluyor Genc kizin sacina pis eline surmesi ne demek.Saygiszlik.

0 oy
önce (1,706 puan) tarafından

1) iyilik yapıyorsan insanın başına kakmayacaksın (dayın başa kakmış)

2) çocuk bile olsa dokunurken kişinin rızası alınmalı (belki kardeşin dokunmasını istemedi veya önceki lafa alındığı için bu hareket ona kötü hissettirdi)

3) anne kızını anlamak yerine yüzeysel şekilde kardeşini korumamalıydı. (evlat ki bu evlat ergen. birşeye tepki veriyorsa önce o tepkinin nedenini anlamaya çalışmak gerek)

4) dayın, baban konusunda haklı olabilir belki ama bunu bu üslupla ergenlik çağındaki kıza söylemek yerine sorunlarını yetişkinlerle çözmeliydi. istemiyorsa bakmasaydı, iyilik yapmasaydı. ya da bunu annene, babana söyleseydi yani ergen kız zaten neyin ne olduğunu görüyor ve yaşadığı şeyin yükünü omuzluyor. bir de bunu başına kakmak belki de depresyona girmesine bile neden olabilir.

0 oy
önce (1,356 puan) tarafından

Kimsenin günahına girmek istemem ama kardeşiniz dayınız tarafından tacize uğramış olabilir. Dediğim gibi konunun uzmanı değilim ama birkaç kere böyle davranışla karşılaştım genelde travma sonrası gelişiyor. @Fkolgun ne düşünüyorsun balım

önce (5 puan) tarafından

Bahsettiğiniz kişi piskolog mu? Ama bu huy hep kardeşimde var anneme bile izim vermiyor dokunmasına. Universtede bir kadın hocası var sadece o saçına dokunduğunda hiç bir tepki vermiyor

önce (5,892 puan) tarafından

Saç ile ilgili bir travması var. Bakın obez bir kız geldi bize. Kız sürekli yiyor 25 yaşında. Çocukluğuna inildiğinde çocukken oral tecavüze uğramış. Kardeşin çocuklaşmıyor sadece artık tepki veriyor. Ezilmekten yorulmuş bitmiş tükenmiş. Üniversitedeki hocası onu değerli gördüğü için ona tepki vermiyor olabilir. Ha dayınız taciz ediyor diyemem ama acaba mı olabilir. Dayınız 19 yaşındaki bir genç kızın neden saçına dokunuyor? Ve kardeşiniz saçım kirlendi demesi çok ciddi bir tepki bu. Bence kesinlikle bir psikolojik destek almalı kesinlikle 

önce (5,892 puan) tarafından

Saçına dokundurtmamak bir huy değil bir tepki

önce (1,356 puan) tarafından

Kesinlikle bence de tepki. Kesinlikle ivedilikle üzerine düşülmesi gereken bir konu

0 oy
önce (712 puan) tarafından

E o da haklı ama bakıyor diye küçücük çocuğun başına babasini neden kalkıyor dayiniz bir iyilik yapılacaksa tam yapılmalı babasının faturasını çocuğuna keserek yapılmaz hele de ergen gururunun incinecegi kaçacak sığınacak liman arayacagi yaşlar böyle devam ederseniz saçma sapan bir erkeğin yanına kaçar gider kurtulmak için.

önce (712 puan) tarafından

Kızın saçını yıkaması ayrı düşündürücü zaten belli ki rahatsızlık hissrttigi çok başka bir konu var belki de size diyemiyor.

önce (5 puan) tarafından

O huy onda var izin vermiyor saçına dokunmasına

0 oy

Madem yuzunuze vuracakti hic bakmasaydi. Terbiyesiz. Dayiniz haksiz. Kardesiniz de gitsin devlet yurduna falan yerlessin oradan daha huzurlu olur en azindan. 

Anneniz de haksiz tabi daha once ki olayi bilmiyosa ona gore de tepki vermis de olabilir. Ama anladigim kadariyla dayiniz genelde bu sekildeymis annenizde az cok biliyodur aslinda. 

Anneniz calisiyo mu anneniz calissin,kardesiniz part-time is baksin. 

0 oy
önce (5,371 puan) tarafından

Burda kardeşinin suçu yok ki dayın suçlu annen suçlu baban suçlu tek suçsuz olan kardeşin 

0 oy
önce (1,165 puan) tarafından

Dayının soyledigi şey hiç hoş değil ona ne ben olsam sanane seni mi ilgilendirir bile derdim simariklik falan değil valla bacim

0 oy
önce (1,486 puan) tarafından

Sende sanırım onlara hak veriyorsun ve kardeşini haksız görüyorsun. Yanlış düşünüyorsunuz. Babanız suçlu evet ama  annenizde o kadar suçlu. Koca çalışmamış çocuklarına bakmamış. Gururlu ve cocuklarını ezdirmek istemeyen bir kadın, ki yanında kaldığı insanlar bu şekilde yaptığı iyiliği başına kakarken annen hala suçluyu başkaları belliyorsa annende büyük problem var demektir. Bir anne gerekirse kimseye boyun eğmez gider çalışır babalarının yapmadığını yapar, çocuklarına bakar. Kimseyede tek laf etme hakkı vermez. Bak benim annem 50 yaşında tekstilde çalışıyor. Rahatsızlandığı bile oluyor. Ama bir gün bile senin annenin yaptığını yapmıyor. Neden? Çünkü babamın çalıştığı maaş yetmiyor. Kardeşlerimi başkasına muhtaç etmemek için, başkalarının söz hakkı olmasın tek laf edemesinler diye bazen gece 12lere kadar mesaiye kalıyor. Kardeşin ne baba sevgisi görmüş anladığım kadarıyla anne sevgisinden de yoksun büyüyor. Çünkü annen başkalarına karşı sizi eziyor. Kardeşinin ne tepki vermesini bekliyorsun? 

0 oy
önce (7,070 puan) tarafından

Sence gerçekten sorun kardeşinde mi?? Kızın ne suçu var. Dayın neden gidip kıza sataşıyor erkekse gidip babana söylesin 😐 ayrıca dayın kardeşine bilmediğiniz şeyler yapmış olabilir mi?? Nedense çok masum gelmedi bana 

önce (5 puan) tarafından

Saça dokunma huyu onda hep vardı. İzin vermez öyle herkese sadece unide kadın hocası var ona sesi çıkmaz 

önce (7,070 puan) tarafından

Tamam hassas olduğu bir konu saygı duymanız lazım. Kınamak yerine üstüne gitmek yerine 

0 oy
önce (21,092 puan) tarafından

Yaşadığı hayata ve aileye göre davranışları gayet normal hırçın olması yani 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 57 göst.
5 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Hosmerim (2,952 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 495 göst.
3 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 516 göst.