Kızlar merak ettim sohbet edelim mi
Nasıl annesiniz ev düzeniniz nasıl
Aman dağıtsınlar nolacak diyen anne misiniz
Yoksa asla dağıtamazlar bi köşede oynasın diyen anne misiniz :)
Ben kendim dağıtmalarına müsade ediyorum geçen ay temizlik yaptım duvar silmeli falan hemde misafir odasının kapısını kitledim ama akülü araba ve traktörleri o oda da olduğu için sürekli anne lütfen aç diyip durdular 😂sadece birgün dayanabildim sonra açtım açtığım gibi içinden geçtiler tabi
Bir de böyle hem çocuklu hem temiz olan annelere özeniyorum ya benim iki erkek bebem var iki aydır evden sanki göcüyormuşuz gibi oluyor günde abartısız 4 kere düzenliyorum bir de yatarken düzenliyorum yine aynı hergün iki süpürge yapmama rağmen yerde hala kırıntılar oluyor camları aynaları söylemek bile istemiyorum 😂😂😂sizin evleriniz nasıl merak ettim
Totom oturak görmüyor
Diyeceklerim bu kadar :///
Artımı verdim gideyim 😪
Kadın olarak anne olarak işimiz hayatımız gerçekten çok zor
Kendimi tükenmiş hissediyorum artik
Onlar dağıtıp oynuyor ben topluyorum :)) kendilerine zarar verecekleri bir şey yapmadkları sürece hiç kısıtlamam
Depremden önce kızıma izin vermezdim odan da oyna salona oyuncak taşıma derdim ama İstanbul depremini yaşadıktan sonra amaaann yanımda olsunlarda dedim dağınık olsun kafasındayım artık 🫥
Bak bu bende de oldu yani dağıtmasına hep müsade ettim doğdu doğalı karışmadım ama hep içten içe kendimi yedim evim temiz değil hep dağınık diye düşünüyordum çocuk olmadan önce sürekli temizlik yapan biriydim severim temizlik yapmayı dekor yapmayı falan ama çocuktan sonra ne tam temizlik ne dekor kaldı hatta dekoru artık onlar yapıyor boya kalemleriyle 😂
Dediğim gibi önceden müsade etsem de içim içimi yerdi dağınık olunca büyük oğlum 12 aylıkken Maraş depremi oldu Kayseri de yakalandık fena sallandı merkez üstü sandık kesin çoğu yer yıkıldı Kayseri de dedik deprem olmadan önce 5 Şubat saat 21.30 sıraları oğlum oyuncaklarıyla oynadı uykusu geldi onu uyutmak için yatak odamıza geçtim emzirirken bende uyumuşum oyuncaklar oda da köşede bir yerde dağınık kalmıştı sonra gece 04.00 civarlarında deprem oldu zaten apar topar çıktık evden sabaha kadar dışarda bekledik korkudan eve gelmek istemedim kaynanamlara geçtim ikinci depreme de orda yakalandık :( yine indik aşağı oğluma kıyafet iki parça almıştım depremin ilk olduğu gece ikinci deprem sonrası akşama doğru eve geldim oğluma apar topar kıyafet ne bulduysam alıp çıktım gözüm evi görmedi artçılar sürekli olduğu için bi süre eve giremedik güvenli bir yerde kaldık 2 hafta kaldığımız yerde yine oğluma gerekli şeyler oldu eve geldik eşimle eşyaları alırken gözüm odadaki dağınık kalan oyuncaklara takıldı o an hüngür hüngür ağladım oyuncaklara bakıp zaten yas süreci korku panik hepsi bi anda aklıma evim temiz değil diye düşündüğüm günler geldi keşke şu an evimde olsaydım da evimin her yeri dağınık olsaydı dedim :(o oyuncaklarla göz göze gelme anı hala aklımda o yüzden böyle şeyler aslında şükür sebebi evimiz dağınıktır bazen kötü hissediyoruz ama aslında milyonlarca şükür sebebi var o dağınıklıkta ama o an biz bilemiyoruz işte
Rabbim bir daha böyle bi acı yaşatmasın ülkemize
Ayyy amin inşallah canııım gerçekten de söylediğin gibi depremi yaşamadan önce odanda oyna salona getirme derdim o gün 6 aylık bebeğim ve 6 yaşında ki kızım oda da oynuyolardı bende Ocak siliyordum 12.49 da bir anda 6.2 şiddetinde sallandık evde tektim eşim felan yoktu bennn çığlık çığlığa depremmmmm oluyor dediiim tesettürlüyüm o günde atlet ile dolaşıyordum üstümü giysem mi giymesem mi koşturuyorum resmen bina yıkılacak dedim sonra gittim hemen feracemi aldım fermuarını bile çekmedim üstüme başörtü aldım attım kafama düzeltmedim bile çocukları kaptığıımm gibi yukarı fırladım herkes sokakdaydı zaten çok kötüydü 4 gün kaynanam da kaldık müstakil evlerdi tahtadan sonra evime geldim hala alışma süresindeyim 😑😑😑
Şimdi artık salon da oynayın da 1 oda öteye bile gitmeyin düşüncesindeyim bebeğimi öğlen kendi odam da beşşiğin de bile uyutmuyorum kızımın odasında uyutuyorum daha yakınım da olsun diye
Geceden her yeri silip supiyorum yemekleri yapıyorum sabaha sadece çocukla ilgilenmek kalıyor tek çareyi böyle buldum, öğle uykusunda da onunla uyuyorum ya da çay saati yapıyorum gece. Geç oluyor uyumak böyle olunca ama mecbur.
Aslında çok mantıklı
Valla çözümü böyle buldum
Aman dağıtsın şimdilik, büyüyünce kendisi dagittigini toparlayacak
Hiç sanmıyorum canım toplayacaklarını 😂benim kuzenimin kızı var çocuk oynuyor oyun bitince bi güzel oyuncakları toplayıp sepetine koyuyor ama bizimkiler asla toplamaz kandırmaya falan çalışsam da nafile
Dün akşam üzeri evi topluyordum oğullarımda peşimde nereye gitsem oraya geliyorlar annecim hadi siz gidin oyuncaklarınızı toplayın bana yardımcı olun lütfen dedim büyük oğlum biraz durdu durdu sonra anne ben kaç yaşındayım dedi 3 dedim sen kaç yaşındasın dedi 24 dedim bak senin iki tane yaşın var sen büyüksün sen topla dedi 😂iki yaş 2+4 diyor yani iki basamaklı olduğu için 😂lafta yetişmiyor ya baya bi gözüm takılı kaldı ne cevap versem acaba diye düşündüm 😂
Zehir gibiler zehir😀 benimki şimdi bir buçuk yaşında öğrensin diye bazen hadi oyuncakları toplicaz diyorum başlıyorum ben toplamaya o da bazen topluyor. Valla ben xok merhametli olsam da yerine göre de çok sert biriyim ağaç yaşken eğilir. Kendisi dagittigini zamanı gelince kendisi toplicak yoksa oyuncakları alır saklarım yada çöpe atarım 😀
Canım benim büyük oğlumda o yaşındayken benle beraber topluyordu şu an küçük oğlum 18 aylık o da topladığımı görünce gelip atıyor sepete ama sıkıntı büyüyünce başlıyor ne yaptım ne ettiysem toplamıyor iki parça atıp anne az kaldı öbürlerini sen topla diyor bazen 😂
Yok valla bana sökmez daha ben şimdiden sert davranmaya başladım . Anneligimi sorguluyorum 😀
Takıntılı değilim yemek konusu dışında
Asla gezerek yemesine izin vermem benim de iki oğlum var
Bunun dışında yastıklarla mi oynadılar mutfak çekmecelerin mi kurcaladılar önemsemem hiç zaten önemli tehlikeli şeyler hep yukarda oluyor
Birde oyuncakları odalarından dışarıya mutfağa getirmelerine izin vermiyorum evim çok küçük basıp kırıyorum istemeden.
Cocuklarim küçük olduğu için evi süpürüp banyolari temizlediğime şükrediyorum 😄
Onlar uyuyunca evi toplarım sadece yastıklari falan düzeltirim geri kalan vakit benim olur
Aman dağıtsınlar diyenlerdenim. Bu yaşlar bir daha gelmeyecek çünkü.
Bende öyleyim eşim misafir odasını açma bari orası temiz kalsın dedi aslında evim temiz ama bazen anlık olarak boya kalem geçirdikleri zaman çok güzel resimler çiziyorlar duvarlara koltuklara hatta perdelere 😂önceden böyle huyları yoktu ama küçük oğlum anlamaya başladığından beri durum böyle kitledim temiz kalsın ani misafir gelir belki diye düşündüm ama sonra dayanamadım sonuçta burası yaşam alanları kısıtlamak doğru olmaz diye düşündüm
Amaan 1 saatlik misafir için evin asıl sahiplerine evi kısıtlamak çok gereksiz. Bu boya kalemlerini ben de benim çocuklara versem sanatsal çalışmalar yaparlar kesin, ama ben gözetim altında veriyorum sadece 😇
Eğer ki yemek yada iş yapıyorsam birlikte oyun kuruyor iseler karışmıyorum dağıtmalarına sonra birlikte oynuyoruz
Kıyamıyorum da havalar soğuk olunca çocuklar evin içinde eşim nöbette oluyor arkadaşa gitsen her gün gidilmez bu yüzden sınırlar dahilinde izin veriyorum ☺️
Canım ben yemek yaparken yemin ederim evin diğer yerleri göçebe evi gibi oluyor 😂yemek bitince mutfaktan çıkıp bir bakıyorum ki her yer her yerde 😂evi toplarken bana yardım ediyorlar tabi benim zorumla 😂dün oyuncaklarınızı toplayın dedim büyük oğlum anne ben kaç yaşındayım dedi 3 dedim sen kaç yaşındasın dedi 24 dedim bak senin iki tane yaşın var sen büyüksün sen topla dedi hahahaaj iki tane yaş 2+4 yani 😂😂😂
Ben aman dağıtsinlar kafasindayim onun için sürekli evim dağınık ve sürekli ayaktayım
Üç yaş kızım bir buçuk yaşında oğlum var çok şükür 🙏
Dağıtsınlar modundayim
Bi kere çoçuk oluyorlar canım zaten ev içindeler çikartsak aşina olabiliyorlar doğayla o da az götürüyorum oyun alanı park gezmeye ama bence yetersiz
Biz bahçe içinde doğayla iç içe büyuduk o yüzden çocukluk haklı bana göre
Keşif halindeler sıkılıyorlar kısıtlı alanda
Bende böyle düşünüyorum canım bizim evimiz müstakil bahçeli bir evdi bahçemizde salıncak vardı rahmetli babam sonradan kendi emeğiyle kaydırak ve tahtaravalli yapmıştı sabahtan akşama kadar eve girmez bahçeden çıkmazdık kışın zaten sobalı olduğu için tek oda da otururduk ders kitap derken az dağılırdı 5 kardeş olmamıza rağmen benim 2 oğlumun dağıttığı kadar dağıtamazdık hatta kışın ben can sıkıntısından 8.9 yaşlarımdayken annemin tv ünitesine serdiği dantelleri alıp köşede bi yerde o dantelleri hamur gibi düşünür oklavayla hamur açmış gibi yapardım şimdi çocukların çoğu binada 4 duvar arasında bende senin gibi haftada bir kere oyun parkına götürürüm parka henüz tam gidemedik hava durumundan dolayı sürekli evdeler canları sıkılıyor diye ses etmiyorum onlar uyanıkken yalandan topluyorum uyuyunca tamamen topluyorum
Her şey onlar için sağlıkla sıhhatle büyusunler inşallah🙏
Dağıtsın bir ara toplarız nolmuşkine diyen anneyim 🤣🤣
Küçük oğlum 9 buçuk aylık 10 aydır evimin camlarını silemedim. Ev içindeki işlerimi kanguru ile yapıyorum temassız 5dk durmuyor uyku süreleri gündüz çok kısa 20 dk kadar. Bazen yemek bile yapamıyorum eşim isten gelince pratik şeyler hazırlayıp yiyoruz o zaman. Bir de 6 yaşında oğlum var anaokuluna gidiyor beslenmesini gece hazırlıyorum kahvaltıda 2 lokma ekmek yiyebiliyorsam sevinçten ağlayacak gibi oluyorum o derece ki bunlara rağmen hala nasıl sütüm geliyor mucize belimin sirtimin kollarımın ağrısı paha biçilemez
Seni çok iyi anlıyorum küçük oğlum tam da anlattığın gibiydi bir de üstüne 2 yaşına girmemiş bi bebek daha vardı yani büyük oğlum yemek yapsam evi toplayamazdım evi toplasam yemek yapamazdım bir de üstüne iki ilgi bekleyen bebek vardı küçüğü susturmaya çalışırken büyük etrafa aklına gelen her şeyi döker saçardı şu an büyük oğlum 3 yaşında küçük oğlum 18 aylık çok şükür rahatladım küçükken çok zordu çünkü biri dağıtıyor diğeri ağlıyordu toplamaya vaktim olmuyordu ama şimdi ikisi de kendilerini idare ediyor oyun kurup oynuyorlar dağıtma hızı 2x oldu ama ağlayıp sızlayan olmadığı için toplayabiliyorum sana da allah yardım etsin canım bebiş biraz daha büyüyünce rahatlayacaksın inşallah
Valla bende surekli duzenlemeye calisiyorum surekli don don ama benim soyle mesela yatsk odam hic toplu kalmıyor cunku biz yatiyoruz esim kalkiyo esim yatiyo biz kalkıyoruz gececi oldugu icin orsyi iptal sayiyorum cocuk odam duzenlidir zaten kucuk bi oda cocuk sadece oglen uykularini orda yapiyo oyuncaklari da orda duzenlice durur onun yaninda mutfak var orayi surekli toplu tutmaya calisiyorjm ama yinede illaki dagiliyo en fazla 2 saat trmiz durur o da oglrn uyuyoruz diye mescid odam dagilmaz salona gelirsek kuyamet orda kopuyo iste yani esyalar duzenli durur ama cocugun oyuncadiri etkinlik masasi bidikletin biri salonda durur onlari dsgitir tv onjnde ve sehpa uzerinde 2 pecete var onlari neden bilmiyorum asla orda sevmiyo hep yere atiyo bi de ordski oyuncaklardan sikildikca odasina gider baska oyuncak getiririr o iste soyle oluyo oyuncaklari kategori halinde bloklari getirir oynar sıkılır toplar arabalari getirir oyunar toplar gibi gibi dagitir ama5 dk surmez toplamak
Zararlı bir şey yapmadığı sürece istediği kadar dağıtabilir. Net toplamayı akşam o uyuduğu zaman yapıyoruz eşimle. Bu zamanlar bir daha gelmeyecek, ileride istesem de oyuncak oynamayacak
Misafir odasında oynamaz orda oyuncak yok kapısını kapatırım ama oturma odasının sağolsun içinden geçiyor 28 aylık duvarlarım da boyanmadık yer kalmadı bi duvarı boyaması için izin verdim ama bütün duvarları boyamayı tercih etti canı sağolsun bazen beraber boyadık bir daha bu yaşlara gelmeyecek zaman hızlı geçiyor doya doya herşeyi yaşasın gün sonunda beraber topluyoruz arı vız şarkısı var onu açıyorum hadi kızım toplama vakti diyorum topluyor hiç kafama takılmıyor dağınıklığı biri birşey dese o konu da lafını da veririm hicbirsey kızımın mutluluğundan daha önemli değil
15 ayı bitirid oğlum birkaç oyuncagi oturmadan gerisi odasında ben topluyorum o gidip döküyor karışmıyorum çünkü istediği gibi oynasın dolaplara kilit vurdum cuzdukilidi şimdi bir dolabı açmasına izin vermiyorum gerisi önemli değil
Önceden ahlakı davranışları hariç ev içinde kendilerine zarar vermeyecekleri ölçüde sınır koyan bir anne değildim. Ama artk biri dört diğeri iki buçuk yaşına gelmek üzere ve ben arkamı dönüp bir yeri temizleyip toplarken aniden evin on yeri mahvolmuş şekilde oluyor. Ben de akşamdan ve sabah erken kalkarak evi temizleyip topluyorum. Gün içinde de oyuncaklarını sadece odalarında ya da salonda oyun köşeleri var orda oynaya biliyorlar. Ya da bir şey istedikleri zaman benden istiyorlar. Yoksa önüne geçemiyordum.
Oglun heryerde oynayabilir.Ben çalışan anneyim temizlik gunlerim cmtesi;) Mutfağım tuvaletim banyom her zaman temizdir.Geri kalanlar ivir zivir oyuncak zaten toplaniyor.
Bu saatte evi toplamak için kalkan anneyim 😁
Çocuğundan çok dağıtan anne. Çocuğa da haliyle müdahale etmiyorum en son beraber topluyoruz veya toplamadan uyuyoruz
1,492,521 soru
24,387,160 cevap
349,059 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın