Doğumdan sonra kolay kolay bebekleri bırakıp kalkmazlar. Kedilerde de insanlar gibi nişan gelir. Doğum başlamış, fellik fellik uygun yer arıyordur. Gizli saklı neresi varsa girmeye çalışacak. Ellemeyin, nereyi seçerse oraya uygun bir yatak yapın.
Doğum anında yanında olmanızı isteyebilir. O da bizim gibi bir canlı, korkuyor. Tedirgin etmeden nazikçe sevip konuşabilirsiniz.
Defalarca doğum yaptırdım. İlki zor çıkar ama bir kere çıktı mı yarım saat bir saat arayla teker teker çıkartır.
Bebekten hemen sonra plesenta çıkmalı, unutmayın.
Ayrıca her doğanı yalamak MECBURİYETİNDE. Yalayarak ağzını açmazsa bebek ölür. Oldu ki yorgunluktan yalamıyor, bir bezle alıp burnuna getirin. Kokunuz geçmesin.
Benim kedim kokuma aşina olduğu için ben rahatça dokunup elime alabiliyordum. Ama sanırım sizinki sokakta da geziyor. O yüzden tam alışmamış olabilir. Siz ne olur ne olmaz diye ellemeyin.
Doğum esnasında karnına masaj yapabilirsiniz nazikçe. Kasılmaları hissedersiniz zaten. Aynı bizim gibi oluyor, bir fark yok.
Doğumdan sonra uzuuuun süre kalkamayacak. Yemini suyunu ağzının yanına koymayı ihmal etmeyin.
Sık sık rahatsız etmeyin, bebekleri taşır.