+3 oy
505 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (66 puan) tarafından

Şimdi aramizda bekar olanlarda vardır evli olanlar zaten çoğunlukta da size sorsan anneliğin bize tanımı nasıl yapardiniz?

Tek çocuk üzerinden düşünmeyin aslinda kocalarinizin da annesi oluyorsunuz bu konuda evlenecek olanlara yada bekarlara ne soylemek istersiniz?

31 Cevaplar

+1 oy
(68 puan) tarafından

Gönlüne göre bırını buldunmu tadından yenmez bısey evlilik.  Annelik ise anlatmakla anlatılmaz . Dumyayı yakarsın cocukların ıcın bır dıken batsa parmagına İnsanın canı nası gıder annelık oğrettı 

(66 puan) tarafından

Evet çok doğru anlatmışsın teşekkür ederim 🙂

-Reklam-
+1 oy
(832 puan) tarafından

Bu soruyu ilk önce kendimize sormamız gerek. 

Anneliğe hazır mıyım? 

Eşim iyi bir eş mi yada baba ? 

Yeterince bilgim var mi? 

Rahatımdam ödün verebilir mıyım? 

Vs vs vs bunlar tamam sa tamamdır bence. 

Eş iyiyse  destekcisi olursa anne bilgiliyse çok güzel. 

Evlilik de öyle :) 

+1 oy
(4,152 puan) tarafından

Yok canım niye kocamın annesi olayım çok saçma 

+1 oy
(747 puan) tarafından

Evlilik=yok olmak.                                                           Anne olmak=sorumluluk+mucize mutluluk sonsuz sevgi

+1 oy
(1,525 puan) tarafından

İlk önce evlilikten başlayayım güzel bir evliliğim var bazı tuzlu şeyler olsa da güzel fakat keşke biraz geç evlenseydim daha güzel olurdu diye düşünüyorum sorumluluk gerektiren bişey 

Çocuk konusuna gelecek olursam benim için doğduğu an dünyanın en paha biçilemez en güzel günüydü oğullarımın doğduğu gün anneliği çok sevdim zorlu yollardan geçtik bazen dayanamadım ağladım bazen mutluluktan ağladım bir insanın yaptığı şey ya da ağzından çıkarttığı a kelimesi bile insanın hoşuna gider mi gidiyor işte çocuğun olunca o bi aa desin dünyanın en güzel aa kelimesini sanki o söylemiş gibi oluyor içi ciğerlerine kadar huzur doluyor insanın o an tabi ki bunların yanı sıra çok zorluğu var en basiti hastalığı bir hastalanıyor Karaları bağlamadığımız kalıyor bi iyileşseydi bi düzelseydi diyip duruyorsunuz o hastayken ağzına lokma koyası gelmiyor insanın bir diğeri de sorumluk sahibi olmak en zor kısmı bu işte uyku problemleri yemek problemleri diğer problemleri hepsi geçiyor ama acaba güzel bi gelecek sunabilecek miyim nasıl bir ortama yetişecek diye insanın aklında sürekli bi soru işareti oluyor haberlerde olumsuz bi olay duyunca önceden çok umursamazdım ama anne olduktan sonra hep empati kurma gereği duyuyorum oğullarımı nasıl bi gelecek bekliyor diyorum kendi kendime annelik dediğim gibi çok güzel çok sevdim anne olmayı ama çokta zor bişey büyük oğlum 3 yaşında küçük oğlum 18 aylık ama sanki doğduğum günden beri onlarlaymışım gibi hissediyorum sanki 3 yıldır değil de hayatımın her anında varmışlar gibi yani 

Rabbim hepimizin evini yuvasını çoluğu çocuğunu korusun iyi insanlarla karşılaştırsın yavrularımızın ayaklarına taş değmesin 

Yuva kurmak isteyene de Allah hayırlı yuvalar yavrular nasip etsin inşallah 

(66 puan) tarafından

Amin çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için 🙂

+1 oy
(256 puan) tarafından

Herkes isyanda 😂

Sevdiğine evlenmek çok ama çok güzel bide bebeğiniz olunca cennetlik o derece Allah'ıma binlerce kez şükrediyorum annelik duygusu mükemmelin ötesinde güzel bir duygu ama kaynana ve kocanın aileside cehenemlik en iyisi evlenme  😒 

(66 puan) tarafından

Hiç sorma ya evlilikten vazgecicem az kaldı 🙂🙂

+1 oy
(454 puan) tarafından

Evleneceğiniz zaman düşüneceğiniz ilk şey kızımın veya oğlumun böyle bir babası olmasını ister miyim olsun hanımlar ben eşimden razıyım Rabbim de ondan razı olsun inşallah herşeyi birlikte yapar her yere birlikte gideriz doğumumda bile kimsem yoktu kapıda eşim tekti görümcemi saymıyorum refakatçimdi o da geceleri bazen çok uykum oluyor saatlerce kızımıza bakıyor ki bilen bilir 2 3 aylık bir bebek ağladığı zaman bir türlü susmaz ve kızlar hepimiz annemizi severiz ama bazıları tövbe haşa annelerine tapıyor onlardan uzak durun çünkü sizi karşısındaki kim olursa olsun arkanızda durabilecek biri hak ediyor ha bir de çocuk için de kendinize şunu sorun yeri geldiğinde sabahlara kadar susmadan sürekli ağlayan bir bebeğe hazır mıyım bu bebek ne de olsa herşeye ağlar Rabbim bunu okuyan herkesin gönlüne göre versin inşallah 🥰

(454 puan) tarafından

Bu arada hem yaşça hem de ruhen olgun biriyle evlenin emin olun ki erkekler geç olgunlaşıyor ben 21 eşim de 30 yaşındayız severek evlendik çok şükür bir ömür birbirinizin yanında olacaksınız iyi günde kötü gün de vardır kötü günde hep birbirinizin yanında olun ki iyi günler çabuk gelsin 🥰

(1,811 puan) tarafından

Çık sükut bende 46 eşim 38 yasinda  yaşlı adam ile evlenmeyin 😄

(454 puan) tarafından

Seninki de olgun ama abla en azından benim lafım yaşıtlarıma kalkıp da 25'ten aşağıda biriyle evlenmek çocuğa bakmak gibidir bunu yaşamasınlar ve kesinlikle bunu içten söylüyorum tanımadan kesinlikle evlenmesinler biz 1 yıl sevgiliydik bundan önce de 6 yıl arkadaştık ve annemin kuzeni 😅😅

+1 oy
(1,811 puan) tarafından

Evlilik gorsecile.kavram herkes yasadigi hayatı özetliyor evlenmeyin diyen çok buradada  benim.gibileride cikar evlenin der..

Ben geç evlilik yapan son virajda rabbimin izni ile çocuk sahibi olan biriyim...

Egerki karakteri sana uygunsa huyunu suyunu  sevgiliykenfe azda olsa çözüyorsum begeniyorsan evlenmek iyi birsey.

Eşinle geziyorsun paylaşıyorsun ikinizin çocuğu oluyor tek hayatta zor.

(454 puan) tarafından
+1

Rabbim bir ömür güzel günler güzel anlar yaşamayı nasip etsin inşallah abla maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah 🧿 🧿 🧿 🧿 🧿 

+1 oy
(14,550 puan) tarafından

Bekarlar söylemek istediğim evlilikten öncesi partneriyle acikca konuşması. Her işi kadın yapacak kafasında olan Bi adamdan koşarak uzaklaşması. Zamanla değişir, ben adam ederim, fikrini degistiririm... gibi dusuncelere kesinlikle girmemeli. 

her isi kadına yüklüyor ve empati yapamıyorsa o adamdan ne eş olur ne de koca.

Bu hataları yapmış biri olarak söylüyorum. Aşk her şey demek değil. Eğer erkek kadını degersizlestiriyorsa kadının da aşkı kalmıyor ve evlilikten sonrası tam bir kaos. Kadın sınırlarını çok net çizmeli bu konuda.

Yoksa evde oturup temizlik, cocuk bakımı, hatta erkeğin evde yapması gereken ufak tefek tadilatı bile üstlenir zamanla...

+1 oy
(6,714 puan) tarafından

Evlilik doğru insana rast gelince güzel gider bide maaşı ahlaki Sabri güzel ise evliliğinden tat alırsın ama sorumsuz biri ile evlenirsen o evlilik hıc çekilmez o yüzden doğru insana denk gelmeyene kadar hiç evlenmeyecen

+1 oy
(303 puan) tarafından

Bence evlilik guzel eyerki dogru kisiyle evlenmissen.Seni seven sayan kisiyle hayat dahada guzel.Mesela ben 8yildir evliyim hala kapidan esim girdiyinde yuzum guler.

Annelik bam baska birsey tarifsiz bir duygu.Mesela gecen elimi yaktim kaynayan su doktum.Onceden olsaydi oturur aglardim.Amma simdi bakmam gereken 5yasinda oglum 3aylikda bebeyim vardiye sakin kaldim acimi icime attim.Bir yandan elimi uflerken bir yandan bebeyimi guldurmeye calistim.Sonra oglum hastalandi 2gun birsey yemedi muzdan baska bende hic birsey yiyemedim.Evet zorluklari var amma buna ragmen cok guzel birsey Annelik karsiliksiz sevmek

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 516 göst.
16 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde kaavimsi (2,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 144 göst.
26 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Papatya1308 (63 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 486 göst.
24 Mart 2022 Diğer kategorisinde M.D (1,584 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 186 göst.
8 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Fatmay. (432 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,905 soru

23,850,918 cevap

319,887 kullanıcı

...