+3 oy
496 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (66 puan) tarafından

Şimdi aramizda bekar olanlarda vardır evli olanlar zaten çoğunlukta da size sorsan anneliğin bize tanımı nasıl yapardiniz?

Tek çocuk üzerinden düşünmeyin aslinda kocalarinizin da annesi oluyorsunuz bu konuda evlenecek olanlara yada bekarlara ne soylemek istersiniz?

31 Cevaplar

+10 oy
(608 puan) tarafından

Kesinlikle evlenmeyin bekarlık kadar güzel bişey varmı ya doya doya uyuyun eve annelikte çok güzel bir duygu ama çok sorumluluk istiyor kimi var kaldırır kimi var kaldıramaz o yüzden en güzeli bekarlık 

(66 puan) tarafından
+1

Bu da farklı bir bakış açısı 

(608 puan) tarafından
+2

@Mys-2boys2girls haklısınız zaten ben kendimi göz önünde bulundurarak da konuştum doğru kişiyi doğru insanı bulupda evlenmek de güzel oda doğru zamnda yoksa benimki 2 çocuğun evin yalnızlığın verdiği pskolojik baskı yi tasiyamak çok çok zor 

(4,219 puan) tarafından
+2

Senide anlıyorum kuzum ağır bir görev annelik heleki eşten destek yoksa. Ama inşallah ilerde çocuklarınla arkadaş olunca iyiki diyeceksin iyiki varlar .. çocukların 13 15 yaşlarında olunca inan en büyük dostun arkadaşların oluyorlar ve onlar sana destekçi oluyor .

(608 puan) tarafından
+1

Amin tek temenim kızlarımın büyümesi onlar düzgün bir şekilde büyüsün die elimden geleni yapıyorum ama tek başıma da çok çok yoruldum ne eş var ne anne baba var ne kardeş var ne arkadaş var hiç kimse yok ben ve 2 kızım 

(66 puan) tarafından

İnşallah allah yardımcınız olsun 

-Reklam-
+8 oy
(1,242 puan) tarafından

Aklı olan evlenmez hem evlilik hem çocuk sahibi olmak deililik bence  evlilik extra yük sorumluluk vazgeçmişlik hemde beraberlik sahiplik çocuk sahibi olmak ise kendinden çok çocuğunu düşünerek hareket etmek hep kendinden ödün vermek kendini kaybetmek onun için yaşayıp onun için tedirgin olmak sevgisi ayrı elbette 

(1,242 puan) tarafından
+3

Şimdiki aklım olsa evlenmezdim çalışır paramı biriktir ev kredisine girer hem ev hem araba alırdım anneme babama yardım ederdim istediğim yere gidip arkamı düşünmeden hareket edebilrdim 

(66 puan) tarafından
+1

Tabiki büyük bir sorumluluk aile kurumu bir çok seyden çok farklı ozellikle de annelik o yüzden ne demek istediğinizi anlayabiliyorum kendi annemden biliyorum 

(1,242 puan) tarafından
+1

Evet  öyle oluyor

+6 oy
(6,523 puan) tarafından

Kocan iyiyse ne isin var dügün evinde , dügün senin evinde gir oyna cık oyna

Kocan kötuyse ne isin var ölü evinde, ölü senin evinde gir agla cik agla

(66 puan) tarafından

Müthişsiniz maşallah hocam:)

(852 puan) tarafından

Ayy ben bu repliği çok seviyorum gerçi orda koca yerine karın diyor. 😂😂

(6,523 puan) tarafından

Bende degistirdim kiz benim de hosuma gidiyor cok

+5 oy
(4,219 puan) tarafından

Erken evlilik hayır❌

Geç evlilik evet ✔️

Hiç evlenmemek bana mantıklı gelmiyor. Hep 20 li yaşlarda kalmıcaz bu Dünya'nın 40 50 60 lı yaşlarıda var yapayalnız hayat mı gecer . Anne baba biyere kadar . Sonra cam kenarında ömürmü geçircez . Rabbim yavrularıma uzun ömür versin hayırlı evlat olsunlar hep iyiki dedirtsin Rabbim onlara baktıkça

(66 puan) tarafından
+1

Amin inşallah:)

+3 oy
(25,863 puan) tarafından

Öncelikle şunu söyleyeyim. Eşinize anne olmak fikri çok yalnış. Biz onun eşi,hayat arkadaşı oluyoruz. Huylu huyundan vaz geçmez misali. Hiç bir bekar sevdiğinin kötü huylarina göz yummasin. Evlendigimde ben değiştiririm demesin. Değişmiyor çünkü olan size olucak. 

Hayat arkadaşınızı dogru seçin. Onunla bir ömür geçireceğinizi unutmayın.  Sevgi aşk bunlar geçici şeyler. Sevgiliyken kurulan çoğu hayaller gerçek olmuyor . Evlilik bambaşka bir evren. 

Seçtiğiniz kişi sizi koruya bilmeli. Size karşı saygılı olmali en önemli şey bu. 

Herneuse evli olmayanlar icin anlaticak cok şey var aslında. Ama burda bekarlar cok fazla değil. 

Gelelim anneliğe:ANNELİK cok garip birşey. Hayatta kimseyi düşünmediğin kadar evladını düşünüyorsun. Yani diyelimki ölücegin geliyor aklına. Kendini düşünmüyorsun. Direk ben ölürsem yavrum ne yapar bensiz diye düşünüyorsun. 

Onun göz yaşı kalbini deliyor sanki kendini cok caresiz hissediyorsun. 

Onun bir gülüşüyle dunyalar veriliyor sanki sana.

Ben kızımla nefes aliyorum. Her planimda kızım var.Onsuz geçen yıllarım garip geliyor baana. Şimdi düşününce eksikmisim gibi hissediyorum.  Bilmiyom anlatamiyorum tam anlamiyla. Anlatılmaz yaşanır misali.

(66 puan) tarafından

Haklısınız doğru söze ne denir ki :)

(21,495 puan) tarafından

Sendeki olgunluk çoğu otuz yaşındaki insanda yok harikasın şeker kız adın gibi de şekersin balsin ha 🥰🥰

(25,863 puan) tarafından
+1

Yaaaaaa ay ben boyle yorumlara cok cok cok mutlu oluyorum ya ❣️❣️❣️

Cok teşekkür ederim.  ,🍓🍓

+3 oy
(349 puan) tarafından

Gercekten tek tavsiyem evlenmek için evlenmeyin.Cocugum olurda bu adam cocuguma nasil baba olur diye düşündügunuz adamlarla evlenin.Sonra olan cocuklara oluyor.Onların gunahina giriyorsunuz psikopatlarla evlenerek cocuk yaparak. Evlenmeden once anlamadim oyle oldugunu yalanlarina kendiniz inanmayi birakin.Bir erkek evlenmeden oncede gosterir kendini.Adam gibi biriyle evleninki evliliginizde yuvanızda huzurlu olsun.Tek tavsiyem budur aile kurmak isteyenlere.

(66 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim haklısınız katılıyorum;)

+2 oy
(3,376 puan) tarafından

Bekarin burda ne isi var kiz 

(66 puan) tarafından
+1

Niye olmasın ki :)

(3,376 puan) tarafından
+1

Yani ben bekarken boyle seylerden haberim yoktu instagram falan var genclerin takilacagi bende hamilelikte yanlisla buldum e evlenmeden kac kisinin coluk cocuk olur ki ay ne biliyim kadinlar patformu ya gerci bazen nisanli sevgilisi olan falan cikiyo burda da 

(66 puan) tarafından
+1

Vardır ya illaki :)

(3,376 puan) tarafından

Erkeklerin oldugu platformda benim bekar kizlara sasirmam sacmalik oldu zaten haklisin 🤭

(66 puan) tarafından

😁😁

+2 oy
(2,533 puan) tarafından

Evlilikte de çocuk bakımında da iniş-çıkışlar var olabilir. Her zaman söylediğim bişey var. Evlilik doğru insanla yapıldıysa dünyanın en güzel şeyi. Çocuklarda meyveleri. Çocuk büyütürken çok zorlanıyoruz belki ömürümüzden veriyoruz ama onların sevgisi paha biçilmez. Şimdi zor ama ileride iyi ki diyeceğiz. O yüzden en başta kendimize eş seçerken önce iyi bir koca olur mu diye sonra da çocuklarıma düzgün örnek bir baba olur mu diye düşünüp öyle karar vermeliyiz. İnsan çok sevince ufak tefek kusurları görmüyor veya görmezden geliyor. Ama herşey o küçük detaylarda gizli. Aklında acabalar varsa asla o yola girilmemeli.

(66 puan) tarafından

Evet en önemlisi kırıntılardır zaten:)

(2,533 puan) tarafından

Evet. Küpün içinde ne varsa dışına o sızar...

(66 puan) tarafından

İşe kırıntılardan başlamak gerekiyor o zaman:)

+2 oy
(2,570 puan) tarafından

Anne olduktan sonra önceliğin her zaman çocuğun oluyor. Her şeyin en güzelini, en iyisini çocuğun için yapıyor ve ayırıyorsun. 

Kendimi eşimin annesi gibi de görmüyorum. Olay buna dönerse konu farklı yerlere gider. Eşler birbirinin yol arkadaşıdır. 

(66 puan) tarafından

Evet doğrudur:)

+2 oy
(4,703 puan) tarafından

Ben eşimin annesi değilim. Bu bakış açısını da sağlıksız buluyorum. Çoğu ilişkinin sıkıntısı bu zaten. Eşlerimiz çocuk değil, yetişkin koca insanlar. Kimse kimsenin ebeveyni olmamalı ilişkilerde. 

Anneliğe gelince, tanımı her gün değişen çok zor, sarsıcı ama bir o kadar da tatmin edici bir yol. 

(66 puan) tarafından

Bunu şöyle söyleyeyim bir yerde okumuştum o sebeple yazdim tanıma gelince gerçekten güzel bir tanım olmuş teşekkürler 

+2 oy
(11,910 puan) tarafından

Evli olduğun zaman eskisi gibi kendi halinde takılamıyorsun bekarlıkta tek kendini yaptıklarını düşünürken evlenince iki kişi adına düşünmen gerekiyor her şey ortak oluyor çocuk olunca da tabi 3 veya çocuk sayısına göre daha fazla kişiyi düşünmen gerekiyor baya kafa yorucu aslında 😄

(66 puan) tarafından
+1

Bu en açıklayıcısı oldu sanirim 😁😁

(11,910 puan) tarafından
+1

Evet durum bu gerçekler 🤣

(66 puan) tarafından
+1

Birisi bana sorsa bunu anlatırdım 🙂🙂

(11,910 puan) tarafından

Benimde aklıma ancak bu şekilde tanımlamak geldi 

(66 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için:)

+2 oy
(968 puan) tarafından

Kadın doğar çocuk olur.

Büyür kardeş olur.

Serpilir genç olur. 

Evlenir hanım olur.

Doğurur anne olur.

Büyütür anne olur.

Yedirir anne olur.

İçirir anne olur.

Giydirir anne olur.

Korur anne olur.

Yaşlanır anne olur.

Ölür yine anne olur.

Yani demem o ki, bekarlığımız kısa sürüyor. Annelik ebedi. Attığınız adımın ne denli büyük sorumluluk taşıdığını idrak etmeden yürümeye kalkmayın.

Rabbim ömür verirse hayatınızın HER ANINDA dibinizde duran bir canlıya bakım vermek ve onu maddi manevi hayata hazırlamanız gerekiyor. Psikolojisine kadar düşünüp midesinde ne var ne yok bilecek kadar da dikkatli olmak gerekiyor.

Her yaşıyla birlikte kişi kendisinden de bir şeyleri feda ediyor.

Aslında anneler büyümez, anneler devleşir.

(66 puan) tarafından

Vayy baya güzeldi teşekkürler 

+2 oy
(8,908 puan) tarafından

Kocamın annesi değil eşi hayat arkadaşıyım kocana annelik yapmıyorum yapmamda evlenecek olanlara sadece iyi tanıyın diyorum ve hoşunuza gitmeyen hal ve tavırda tepkiniz net olsun ben bunu değiştiririm nasılsa şimdi susayım demeyin o çok sıkıntı oluyor çünkü evlilik bence çok güzel yol yormuyor yoldaşın sana denk olduktan sonra 

Hele anneliği hiçbir duyguya değişmem kızımla tamamladım 

+2 oy
(3,166 puan) tarafından

Evlilik tam bir delilik çocuk ise ömür törpüsü. Ama evet çocuğun olunca dünya üzerinde ki en sevdiğin o oluyor.  

+2 oy
(21,495 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kocamın annesi değilim.  annesinin büyütemediğini ben büyütemem. annelik dünyanın en çok fedakarlık isteyen en meşakkatli ama en keyifli işi bir oğlum var varlığına binlerce şükür onunla tamamlandığımı hissediyorum kesinlikle hayatım ç.ö. ve ç.s. diye dönemlere ayrılıyor 

(66 puan) tarafından
+1

Allah uzun ömürler versin ikinizede 🙂🙂

+2 oy
(2,510 puan) tarafından

Evlilik çok güzel bir şey ama benim kocam gibi çocuk çocuk diye direten bir kocanız yoksa tabi. İlk 3 sene en az çocuk yapmayın gezin tozun. Hazır hissettiğinizde de 1 tane yapın. 1 çocuk resmen bedavadan anne olmakmis. Bugün 20 dk yalnız kalıp bulaşık yikadigim için çok mutlu oldum biri yurutecle geliyor diğeri anneeeeeğğ diye geliyor çünkü 😁

(66 puan) tarafından

Yaa ne tatlııı 🙂

+1 oy
(2,834 puan) tarafından

Evliliğin ilk senesi çok ama çok zor geçer çünkü başka hayat başka damak tadı farklı insanlar ve eşinle aynı yatağı paylaşmanın duygusu var, ilk zamanlar insan adapte olamaz işte Allah'ın izniyle eşler birbirini aynı evde tanımaya başlarsa birbirlerine saygı Sevgi duyarsa yavaş yavaş herşeye düzene girer, bu işin başta temeli sabırdir net. Vakti gelince kendini hazır hissedince çocuk istersiniz, işte bu sefer de ebeveyn olmaya hazırlık başlar her çocuk farklıdır kişilik farklıdır bunu ancak çocuk sahibi olunca anlarsın, böyle işte bunlar benim kendi şahsi düşüncem 

(2,834 puan) tarafından

Ne demek rica ederim canısı ❤️ 

(66 puan) tarafından
+1

🩷🩷🩷🩷💅💅

(2,834 puan) tarafından

Kalp tamamda oje ne alaka  😂

(66 puan) tarafından

Yanlışlıkla oldu o yanındaydı kalbin ahahahahah

(2,834 puan) tarafından

Sjsjsjsk tamam

+1 oy
(1,767 puan) tarafından

Bekarlara iyi düşünüp taşınmalarını sadece cicim ayları olarak kalmadığını ileride bir kavga da neler yaşayacaklarını düşünmelerini tavsiye ederim. Özellikle gurbete gidecek olanlara. Bunaldığınız zaman çıkıp kolaylıkla gideceği bir akrabası bile olmayacaklar iyi düşünsün. Evli olanlara da zaten yapacak birşey yok 😄 bir yuva kolay kurulmuyor eşlerin birbirine adapte olması huyunu suyunu öğrenmesi ailesini tanıması yıllar alıyor. Yeni evliler hemen çocuk yapmasın, tek çocuk olanlar hemen ikinciyi yapmasın. İkinciyi yapanlar kendini kollasın 😁 ama annelik gerçekten çok güzel birşey keşke yapmamız gereken tek şey annelik olsa o zaman o kadar güzel ki annelik anlatamam. Anneleri yoran çocuk değil üzerine yüklenen diğer görevler. Ve beklentilerin yüksek olması. 

(66 puan) tarafından

Evlilik terapisti gibisiniz bu nasil yorumdur helal olsun 💅💅🩷🩷

(1,767 puan) tarafından
+1

Tesekkur ederim tecrübelerimi aktarmaya çalıştım başardıysam ne mutlu bana 🤗

(66 puan) tarafından
+1

Evet tabiki olmaz olurmu çok ne kadar yardımcı oldu anlayamazsın 🙂

+1 oy
(493 puan) tarafından

Evlilik... kafa dengi anlayışlı biriyle evliysen gayet güzel.  beraber gez dolaş ye iç ama cocuk cok cok zor. cocuk için bir değil bin kez düşünülmeli. Üç beş yıllık sorumluluk degil bir ömür sorumluluk bu. Annem 70 yasinda hala bizim sorunlarimizla ugrasiyor hala bize üzülüyor. Benim çocuklarım var Allaha bin şükür sağlıklı olsunlar hayırlı evlat olsunlar bir şikayetim yok Rabbime hamd olsun ama cocuk sahibi olmasaydık eşimle ben hep gezer yer içer sinema tiyatro konser  deniz tatil vs. keyfimize bakardık gelecek kaygısı falan da olmazdı ama çocuğun olunca hep kaygilisin hep bir gelecek planın var cocugun icin en iyisi olsun arayisi var gezme yeme içme her şey çocuklara göre olmalı evi dahi çocuklara göre dizayn etmelisin. Ayrıca kötülük cok evlatlarımızı bu çağda nasıl koruyacağız? Cocuk olmasa dert olsa kaygısı sorumluluğu bitmez kısacası çocuğu isteyene kaldırabilecek olana versin Rabbim.

(66 puan) tarafından

Amin çok teşekkür ederim 

+1 oy
(1,637 puan) tarafından

Ben annelikte kendimi buldum kendi bilmedigim yönlerimi keşfettim ve anneliği çok ama çok sevdim o kadar zor ama o kadar güzel ki Allah herkesin evladına saglikli uzun ömür versin bebek isteyenlere de hayırlısıyla nasıp etsin. 

Esimizinde anası kısmı kısmen yani yemegini utusunu çamaşırıni evin ihtiyaclarini derken bı nevi öyle oluyor ama annelik bambaşka birseymis gerçekten. 

Şimdi kızımı buyuturken içimdeki küçük kızı da büyütüyorum diyebilirim 🥲

(66 puan) tarafından

Yaa ne güzel çok teşekkür ederim 🙂 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 512 göst.
16 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde kaavimsi (2,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 144 göst.
26 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Papatya1308 (63 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 486 göst.
24 Mart 2022 Diğer kategorisinde M.D (1,584 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 186 göst.
8 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Fatmay. (432 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,322 soru

23,842,830 cevap

319,420 kullanıcı

...