İlk günden pes ettim ve bezi geri bağladım asla tuvalete oturmak istemiyor yalandan oturuyor kalkıp donuna yapiyor en son kakası geldi koltugub arkasjna saklandı dedim annem gel hadi tuvalete yapalım hayır dedi yıktı ortaligi koluma sıçtı eşinde bağla bence zamanı var boşver 3 yaşında ama bir kaç ay sonra denersin dedi ama üzüldüm baya sürekli ödül verdim anlattım yabindayum diyorum yok noo diyor başka birşey demiyor
Ödül yanlış, gel diyerek yanına çağırman yanlış, ilk günden altına sıçmayacağını düşünmen yanlış...
Canım hepsi normal zaten ama tuvalete oturmak istemiyor yada daha tam anlamadj biraz daha bekliycem bakalım
Benimki 25 aylık WC aparatı ve oturakli lazimlik aldım birnkez yapıyor sonrasında oyun oynarken daldı 4 kez falan kaçırdı camadir yetiştiremedim kakasınıda yaptı hani bende bunaldım biraz eşimde erken değince valla beş bağladım
Valla bende hepsini aldım canım ve çamaşırini hemen yıkayıp astım kurusun hemen diye olabilir dedim ilk günden ama oturmak istemiyor yani agliyor oturmuycam diye hep kaçırdığında dedim annem bak çiş yaptin ama bir dahakine tuvalete yapalım tamamı diyorum he he diyor ama yok gitmem istemiyor
Benimki oturyor ama yapmıyor işte benimkinin birnkac ayi daha. Var bekliycem bakalım
Ay koluma sıçtı lafina çok güldüm. Bu çocukların tuvalet korkusu ne olacak böyle.
Valla canım hiç böyle beklemiyordum çünkü aparati alali 6 ay oldu ve çok hevesli gelir oturur ellerini yıkardi ama demekki gerçeğe dönüşünce öyle olmuyormuş koluma sictigi yetmedi birde ayağına doğru sictigi için rahatsjz oldu ağladı her yerimiz bokk bildiğin eşimde dedi alışır bir kaç aydaha bekleyelim
Fark ettim ki herkes tuvalet egitimi veriyo bu ara bende dahil bizde sikinti yok gibi ama gece bagliyorum o kadar kendimi hazir hissetmedim sabah kalkar kalkmaz wcye tutuyorum cunku kakasi oluyo sonra da takmiyorum sık sık soruyorum cisin var mi diye yok diyo ilk gun tutamadi tvye daldi kacirdi anne bol bol isedim eyvah diye bagirarak geldi olabilir ilk gun bugun dedim ikinci gun sabah cok sordum saat basi tuttum aksama dogru da kendi soylesin diye sordum ama yok dediyse israr etmedim az bisey kacirmis kalanini tutmus yarisi donuna yarisi wcye dun hic kaza olmadi bugun de hic kacirmadi soyledi de ama ben klozete tam oturtamadim oylece benim ustume akti dur tut dediysem de tutamadi niye tutmadin diyorum tutamadim diyo bi de olsun cani sagolsun ogreniyo gibi olacak bu kadar kazalar annem uzun zamandir sen bezi birak kocaman oyuncak alcam diyodu dunde annemlerdeydim zaten oazarlik yapmislar orumcek adamli tsort dondurma park ve oyuncak diye sozlesmisler ara ara onu hatirlatiyorum her cisini soyleyip kacirmadiginda wcye yaptiginda bi odul veriyorum ibon seker seviyo bi kutu aldim alisana kadar yesin varsin boyle yani gece bagliyorum ama cocuk belki alisir da benin uykum agir uyanmazsam cisiyle kesin hasta olur uyanirim desem belli olmaz ama ben 1 sene oldu klozet aparati alali ara ara tutardim
Cok teşekkür ederim canım ama oturmak istiyir sanırım bizimki istemiyo otursada kalkıp donuna yapiyo ve tam anlatamiyo kendini daha anca konuşuyordu zateb acilmistj
Iste ben oncesinde alistirdim sevdirdim yani birlikte girerdik beni gorunce tesvik olurdu sende ister misin derdim ilk aparati aldim korktu dusecem sandi korktu ben tutuyoru seni korkma falan derken derken zamanla alisti bi gunde olmadi cisini yaptiginda komik suratlar sesler yaptim kakasini yapinca lan lop diye soktun falan dedim afedersin once sevdirdim yani sonrasinda da is ciddiledince hedi ve odul cikti oylelikle alisti 1 sene oldu ben baslayali
Canım aslında 3 yaşında herşeyi bilir bence devam et ilk 3 4 gün zaten çok zor olur bol sabır gerektiriyor. Bezi oğlunun gözü önünde çöpe at bak son bezdi artık bitti bundan sonra tuvalet var de ilk zamanlar oturmak istemez oturur yapmaz kalkınca üzerine yapar kakam yok der bı bakmışsın üzerine yapmış ben bı 10 tane kakali boxer cope atmisimdir yikayamadigim için sen tuvalete oturt saat başı kitap okuyun oyun oynayın ben en son telefon vermiştim sadece otursun bı 5 dk diye birde ne kadar doğru bilemem ama üzerine çiş kaka yapınca hemen degistirmedim bak tuvalete yapmazsan böyle uzerin pis olur bu şekilde oyun oynayamazsin hiç bişey yapamazsın demiştim 1 2 gün daha devam edip mecbur yapmıştı
Valla benim oğlum da çok korkuyordu bende baya zorlandım 1 hafta anamı ağlattı ama mahvoldum ya
😀😃🙂 koluma sicti da anılarım depreşti kız.
Eşin hakli canım benim 1 ay musade et çocuğa ama ona bu sürede övgüler yağdır. Benim oğlum tuvalete aliscak tuvalete baslicak okula gidicek arkadaşları olcak oyuncajlari olcak gibi ileriye dönük şeylerden bahset. Ben oğluma filancanin kızı için bahsedeyim o ablan tuvaleti öğrenmiş okula çağırmışlar sende öğren seni de cagirsinlsr bi sürü arkadaşı varmış hep oyun oynuyorlarmis bahçede park varmış diye anlatırdım hatta o kızın annesiyle birlikte alıp okula bırakırdık ortamı görsün heveslensin diye .
Biseye alıştırmak istersem biliyormusun bunu yapmayanı okula cagirmazlarmis derdim. Oğlumda hevesli ya hemen uyum sağlamaya cabaalardi.
Kendinden büyüklerle muhatap olsun 4,5 yaş felan. Huyu suyu değişir farklı düşünmeye başlar
Bak bi de ben oğluma senin gibi başarısız oldum asla kızmadım germedim güldük beraber tamam oğlum sen nezaman hazır hissedersen ozaman başlarsın dedim her alt açmada sordum nezaman tuvalete başlıyoruz diye o hep gitmicem istemiyorum korkuyorum felan derdi bende tamam oğlum sen nezaman hazır hissedersen ozaman başlarız hiç acelemiz yok derdim gulumserdim ama okula başlamak istiyorsan arkadaşların oyuncakların olsun istiyorsan tuvaleti öğrenmelisin yoksa almazlar seni okula diye hep güzelce anlattım amaa bigun oğlumda öğrenip okula baslicak derdim o dinlerdi kafaya koyardı susardı sadece bi gün dedim ki oğlum wger çiş kaka gelirde bana haber verirsen ve tuvalete çiş yaparsan lazimlik almıştım ona buarada , sana çikolata vericem derdim her çiş kaka yaptığında bukadar bukadar çikolata vercem derdim hatta verdim de bir ay sonunda kendi kendine anne çişim var dedi akşam inanmadım ödül istiyor sandım aldım tuvaletine oturttum ben odanın kapısında arkamdonuk bekledim ona özel alan oluşturdum. Sonra bitince haber ver dedim ve verdi de çok şaşırdık eşimle gittim tadelle çikolatayı bıçakla kestim ufak parça verdim bi sonrakine bidaha kesip verdim kacirirsa vermedim gece de başlamadım altına da yaptı aleti vardı zaten hiç kızmadım hemen 15 dk ya atıp yıkadım astım o utansada sarıldım bilerek olmadı biliyorum canım dedim öptüm. Sarıldık uyuduk sonra çiş düzene girince oğlum artık ödül sadece kaka yaptıkça vericem çişini yapınca değil dedim ama daha büyük bukadsr hatta bukadar büyük vercem dedim tamam dedi çiş de nikac defa dillendirdi kaka yapınca artık dedim onuda başardı çok şükür
Gece 2 ay boyunca ara ara kaçırmaya devam etti asla kızmadım olabilir yani rüya görür tutar korkar. Gece son cisten sonra uyutun derim ben yoksa yatak göl. Dışarı bezsiz çıkardım markete ekmek almaya özellikle götürdüm çişini yaptırdım ve yola çıktık yolda devamlı çiş kaka yapma sakın tut anneciğim yoksa insanlar bize gülebilir dedim hatta okula almazlar dedim . Çok şükür onuda başardı yavrum. Şubattan beri hicbisey yok çok şükür ara ara islatabilir hepimiz yaptık okadari alez serelim kizmayalim Sevgi şefkat sakinlik cesaret vermek bunu çözer
Bı kaç ay bekle canm emin ol sonraki denemende böyle olmicak
O sırada 5 ay üstüne yapan oglum😁
Canım benim haklısın ama ilk günden ne bekliyorsun ki hazır olup olmadığını anlamak için bile 1 hafta denemen lazım hazır olan sen değilsin . Tabiki hayır diyecek altına yapacak koluna da koltuğa da halıya da sıçacak sabretmen lazım sen hazır olunca başla
3 yaşına girmeden başladık geçen sene haziranda, daha hala çişini çoğunlukla altına yapıyor. 1 sene olacak. Bir iki gün söylüyorsa iki gün altına yapıyor. O kadar çok külot ve alt pijama eşofman aldık ki paramız ona gidiyor. Küçük kardeşi olduğu için böyle oldu diye düşünüyorduk ama arkadaşımın oğlu 2 yaşında öğrenmişti. Şimdi 4 yaşına girecek. O da artık altına yapmaya başlamış. Kızım mesela 1 ayda gece de dahil halletmişti maşallah. Onun da kardeşi olmuştu ama kendi yapıp kendi temizliyordu. Oğlum da geceleri yatağı kuru oluyor ama sabahları inatlaşıyor. Küçük çıkartma yapıştırmak işe yarıyor diyorlar bir de onu deneyeceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲😿
Cnm ilk günden ne bekliyordun ki ilk 1 haftadır bunun süresi 1 hafta sonunda karar vermelisin olup olmadıgına
Bu kadar sabırsız ve kararsız isen ertele zaten 3 yıldır beze yapan çocuk sorunsuz sıkıntısız hadi dediğinde tuvalete oturmaz zaten inatlaşmalar altına kaçırmalar elbette olacak alıştıktan sonra da devam edecek bir süre önce bu fikre kendini alıştır sonra çocuğu tuvalete alıştırırsın
1,492,204 soru
24,382,103 cevap
348,806 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın