+2 oy
213 göst.
Diğer kategorisinde (66 puan) tarafından

Merdümgiriz, Farsça kökenli bir kelime olup, "merdüm" (insan) ve "giriz" (kaçan) kelimelerinin birleşiminden oluşur. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre merdümgiriz, insan içine karışmaktan hoşlanmayan, insanlardan kaçan kimse, yani mizantrop anlamına gelir.

Merdümgiriz kişiler genellikle yalnızlığı tercih ederler, sosyal ilişkilerden kaçınırlar ve insanlarla bir araya gelmekten çekinirler. Toplum içine karışmaktan ve insanlarla bir şeyler yapmaktan hoşlanmazlar. Bu kişilerde sıklıkla çekingen ve gizemli bir tavır gözlemlenir.

Özetle, merdümgiriz, insanlardan uzak durmayı ve yalnız kalmayı tercih eden kişileri tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

10 Cevaplar

+3 oy
(2,506 puan) tarafından

Merdümgiriz olduğumu öğrendim 😁 çekingen değilim ama evim evim güzel evim hiç içinden çıkmak istemiyorum 😂😂

(66 puan) tarafından
+1

Bu kelimeyi görene kadar bende bilmiyordum 🙂🙂 oyleymisim

(2,506 puan) tarafından
+1

Bende ilk defa görüyorum kız 

(66 puan) tarafından
+1

Ama olsun biz böyle daha güzeliz 💃💃💃💃

(2,506 puan) tarafından
+1

😁😁😁 ama maalesef zorla sosyal oluyorum işte 

(66 puan) tarafından
+1

Sende istiyorsun hadi hadi millete laf atma 😁😁

-Reklam-
+3 oy
(9,552 puan) tarafından

Bu benmişim çekingen bir yapım var maalesef keşke girişken olsaydım ama olmuyor değişmiyor :) 

+3 oy
(4,236 puan) tarafından

Ay yok ayol hic ben degilim ben ortama girer girmez selamun aleykum derim sohbet muhabbet ederim herkesle de sicakkanliyim ha disari cikmayi sokakarda gezmeyi oek sevmem ama oturmalar oh bayilirim kadin kadina sohbet mis

+3 oy
(3,410 puan) tarafından

Evde oturdukça çıkasım gelmez, dışarı çıktıkça da eve giresim gelmez😹 Ama ergenlikte ve evlilik öncesinde merdümgirizdim hatta babam ayda bir yemeğe çıkarırdı, ne gerek var evde yesek ne olur derdim o derece yabaniydim 😿 eşim de sağolsun gezmeyi çok sever, onun sayesinde yendim merdümgirizliği 😹 ya merdüm bana mürdümü çağrıştırdı ve canım mürdüm eriği çekti şu an 🥴

+2 oy
(3,706 puan) tarafından

Çekingenlikten değil de insan sevmiyorum . Ben de öyleyim. 

+2 oy
(643 puan) tarafından

İnsanları tanıdıkça ve onlardan yanlışlar gördükçe yalnızlığı daha bir sevmeye başladım. Eskiden çok sosyal biriydim yani merdumgiriz değilim ama şimdi herkesten kaçıyorum. Ev kuşu oldum adeta. Sevdiğim arkadaşlarımla ve ailemle bir şeyler yapmayı severim. Bunun dışında kimseyi göresim yok. Sokağa bile kalabalık olmayan vakitlerde çıkmayı tercih ediyorum. İnsan göresim yok 

+1 oy
(53,604 puan) tarafından

merdumgiriz olmadığımı ogrendim suan☺️

+1 oy
(1,256 puan) tarafından

Merdümgirizi ev kuşu olmakla çok karıştırmışınız, hayır arkadaşlar ev kuşu olup insanlarla vakit geçirmiyor olmanız sizi merdümgiriz yapmaz.

Gerçek merdümgirizler evlenmezler de, çocuk sahibi de olmazlar. İnsanları sevme gibi bir özellikleri yoktur.

Görmeye, duymaya, herhangi bir insan hakkında bilgi sahibi olmaya bile tahammül edemezler. Hakiki asosyal bunlardır.

Bu adamlar sorulan sorulara cevap bile vermiyorlar. Ben de bir tanesiyle büyüdüğüm için biliyorum. Hakikaten bambaşka bir evre. Yalnızlık bunların cenneti. 

+1 oy
(4,937 puan) tarafından

Ben de küçükken öyleydim sonra aşmaya başladım ama şimdi de bi durum olursa çağıran eden olursa katılırım kendim başlatmayı pek beceremiyorum. Antremansızlıktan hep😄 İstiyorum çok ama yapamıyorum.

+1 oy
(2,517 puan) tarafından

Bu tam olarak ben. Cekingenim ve yeni insanlarla muhatap olmak beni geriyor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 163 göst.
0 oy
5 cevap 99 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 398 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde BALIMMM (184 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 256 göst.

Kategoriler