+2 oy
188 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (5 puan) tarafından

Kizlar 2025 den sonra 3. Cocugumu dogurdm ben simdi tek seferlik 5 bin mi alacak yoksa aylik 5 bin mi 

Soyle duydum 2025 den sonra dogan cocuk 1. Cocuk die mi sayiliyor 

8 Cevaplar

+2 oy
önce (679 puan) tarafından

Bu konuda en net bildiğim şey 10 çocuğunda olsa hali hazırda,2025 sonrası doğan 1. sayılıyor 😊

önce (1,989 puan) tarafından
+2

Aynen  yanlış biliyorsunuz, 3.cocuk sayılıyor. Diğer iki için birşey almıyorsunuz direk 3.cocik için aylık gelir veriliyor. bunun için bir çok arkadaş post açtı bilenler yanitladi

Diğer ikisi için bişey alınmıyorsa bu ödeme için 2025 sonrası doğan yine birinci sayılıyor mantıken . Yoksa tabiki evin 3. çocuğu oluyor. Ama ödeme için ilk çocuk oluyor. Siz yanlış biliyorsunuz.

+1

Sizin dediğiniz mantıkta herkesin doğurduğu ilk çocuk. Herkes tek seferlik 5.000 alır. Kimse bu sene 3 çocuk doğuramaz. Kimseye haliyle ikinci ve üçüncü çocuk için ödeme yapılmaz bu yıl. Önceki postlarda arkadaşlar yazmıştı kaçıncı çocuğun doğumunu yapıyorsanız ödemeniz ona göre yapılıyor 

Arkadaşlarınız yanlış yazmış . 2025 ve sonrası doğan çocuklara sadece ödeme yapılacak . Bu kapsam da 2025den sonra doğan ilk cocugumuz için para alıyoruz . 

Bakın çok kesin konuşuyorsunuz ama sizin söylediğinize göre herkes ilk çocuğu doğuruyor kimse 2025 te daha ikinci doğumu yapmadı yani herkese 1. Çocuk parası verilecek bu durumda. Ama bakanin ikinci üçüncü çocuk başvuruları içinde açıklaması var. Sizin dediğiniz gibi olmasi imkansız yani

Açıklamayı aynen iletiyorum 

Başvuruları almaya başladık, bu sabah 9 itibarıyla 169 bin 921 başvuru aldık. İlk ödemeyi mayıs ayında annelerin hesabına yatıracağız. Burada birinci çocuk için başvuru oranı yüzde 43. 73 bin 317 aile birinci çocuğu için başvurmuş. İkinci çocuk oranı yüzde 30 civarında başvuru sayımız ise 51 bin 128. Üçüncü çocuk başvuru oranı yüzde 18, başvuru sayımız 29 bin 879. 3 artı çocuk için başvuru oranı da yüzde 9 civarında.15 bin 597 ailemiz bu yıl itibarıyla dünyaya gelen her bir çocuğu için bu destekten faydalanacak. En çok başvuru İstanbul'dan, ikincisi Ankara, üçüncüsü Şanlıurfa'dan."

Sizin dediğinize göre kimsenin ikinci çocuk başvurusu yapmaması gerek 😂 ama yapan sayıyı görüyorsunuz herhalde. Bunlar 2025 te iki çocuk dogurmadi. Sizin dediğiniz yanlış. Bu kadar net konuşmayın. Kaçıncı çocuğu doğuruyor iseniz buna göre ödeme yapılıyor. 1.cocuk ise tek seferlik 5000, ikinci 1500 aylık, üçüncü aylık 5000. Yani bu anne sizin dediğiniz gibi 2025 sonrası ilk cocuk olduğu için değil 2025 sonrası 3.cocugunu doğurduğu için 3.cocuk ödemesi alacak. İlk iki çocuk için bir ödenek Yok. Doğurduğu çocuk kacinciysa ona göre ödeme alınıyor. Açıklamadan da anlayabilirsiniz. 

-Reklam-
+2 oy
önce (1,943 puan) tarafından

2025 sonrası için geçerli canım yani tek seferlik 5 bin lira alacaksın 

önce (102 puan) tarafından
+1

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz. Benoyle olmadigni dusnuyorum.varmi bu durmda olup tek seferlik para alan gördüğünüz. Merak ettim

önce (1,943 puan) tarafından

İnşallah öyledir bir çok anneye umut olur  ama ben 2025 sonrası doğumlar için biliyorum 

+2 oy
önce (572 puan) tarafından

Benim bildiğim her ay 5.000 alacaksın

+2 oy
önce (608 puan) tarafından

Her ay 5 bin alacaksın diye biliyorum

+2 oy
önce (1,251 puan) tarafından

Her ay 5000tl alıyorsun

+2 oy
önce (860 puan) tarafından

3 üncü çocuksa her ay 5 bin alırsın canım 

+2 oy
önce (1,186 puan) tarafından

Her ay 5 bin alacaksın  .Bu ay başlamış  diye biliyorum. Başvuru yaptıysan sonucunu kontrol et .sürekli post açıyorlar burda da  orda görmüştüm müşteri hizmeti her ay alacaksın demis

+1 oy

Önceki postlarda ilgili arkadaş yanıtlamisti 3.cocuk yani aylık 5 alıyorsunuz. Doğurdugunuz ilk çocuk olmadı önemli değil. Bu mantıkla zaten 2025 te 3 çocuk doğuran olmayacağına göre zaten herkesin 1.vocuk yani tek seferlik 5 alması gerek 😂 böyle birşey de olsa 2025 sonrası doğan çocuklar diye tek seferlik 5 şeklinde açılırdı bu yardım. Ama 1.2.3. diyor ya kaçınciyi doğuruyorsaniz ona göre para alacaksınız. 2025 te doğan her çocuk 1.cocuk sayılmıyor öyle olsa zaten 2.3.cocuk yardımı kimseye verilmez mantıken 😂

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 286 göst.
4 Nisan 2023 Diğer kategorisinde emirinannnesi (215 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 203 göst.
+1 oy
3 cevap 103 göst.
+5 oy
5 cevap 208 göst.

Kategoriler

1,450,102 soru