+3 oy
379 göst.
önce Diğer kategorisinde (593 puan) tarafından

Ben patates kızartamiyorum arkadaşlar yapış yapış oluyor napmam lazım şöyle kafelerdeki gibi olması için :D:D

16 Cevaplar

+3 oy
önce (286 puan) tarafından

Benim annem önce patatesleri güzelce yıkıyor sonra kuruluyor papatesleri , sonra bir iki yemek kaşığı mısır nişastası biraz tuz koyup patateslere buluyor ve çıtır çıtır oluyor bir dene canım belki hoşuna gider 

-Reklam-
+3 oy
önce (1,141 puan) tarafından

Bol yağ ve yagi güzel ısınmış olucak birde 

Patatesi rengi donmeyene kadar karistirma

+2 oy
önce (2,449 puan) tarafından

Doğradıktan sonra güzelce yıkamalı ve 15 dakika kadar soğuk suda bekletmelisin. Kızartmadan önce kağıt havlu veya temiz bi bezle kurulayıp kızgın derin yağa atarsan kafelerdeki gibi patates kızartmış olursun😂

+2 oy
önce (4,380 puan) tarafından

Uytuk granit tencereye bol yağ koy öyle kizart canım çok güzel kızarıyor 

Tabağa alırken de altına havlu kagit koyuyorum yağını emiyor 

+2 oy
önce (21,566 puan) tarafından

Bol yağda ince ve uzun doğra fazla fazla koyma

+2 oy
önce (4,608 puan) tarafından

Kizarmasini beklemeden karıştırıyorsun bu yüzden yapış yapış oluyor kızgın yağa at biraz bekle rengi değişsin hafuf öyle karıştır 

+2 oy
önce (5,052 puan) tarafından

Taze patates çıkmadan almıyorum şimdi satılanlar kötü hep bim yada yarım kredinin soyulmuş parmak patates var alıp kızartıyorum yeni ürün patates çıkıncaya kadar bir iki ay bundan alıp kızartıyorum

önce (5,939 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim canım deniycem 

Rica ederim canım

önce (1,941 puan) tarafından

Biz Afyonluyuz kızlar ailem patates yetiştiriyor kızartmalık patates yemeklik patates ayrı olur hepsinin de bir cinsi vardır melodi cinsi kızartmalıktır ve kışlık olur yeni patates çıkana kadar yiyebilirsiniz hep kıtır kıtırdır bu aklınızda bulunsun ama pazardakiler cinsini söyleyerek satmıyor çünkü onlar bile bilmiyor genelde yetiştiren bilir 

Yeni mahsül çıkınca agira cinsi alıyorum yada bizim burda köy pazarı var teyzeler kırmızı patates getiriyor onu alıyorum

Agira da iyidir hem yemeklik hem kızartmalık 

+2 oy
önce (5,162 puan) tarafından

Tek çare agria cins patates suda falan bekletmeden direkt çıtır az yağlı güzel bir patates

Evet birde bulabilirseniz melodi cinsi çok güzel oluyor kış boyu kıtır kıtır olur 

önce (5,162 puan) tarafından

Onu duymamıştım denk gelirsem alayım 

+2 oy
önce (253 puan) tarafından

Ablam püf nokta ne biliyonmu. Patatesleri yıkayıp süz bı bezin üzerine dök. Tuz atma patatese o sulandiriyor. Patatesi yağa koy hemen üzerine tuz serp iyice kızarsın. Bazı patatesler geç kızarıyor hemen alma. Yağda derin olsun. Kizartmada yağa cimri olmayacan.

+1 oy
önce (1,513 puan) tarafından

doğrayıp soğuk suda bekletip kurulayıp öyle kızartacaksın

+1 oy
önce (572 puan) tarafından

Yıkayıp nisastasindan arindirirsaniz yapışmaz 

+1 oy
önce (2,530 puan) tarafından

Dondurulmuş patates al 😁

önce (161,477 puan) tarafından

+++++++++++++

+1 oy
önce (7,245 puan) tarafından

Ben soyduktan sonra yıkıyorum doğradıktan sonra yıkamıyorum birde bol yağ da az az kızartıyorum hepsini birden tavaya atınca da yapışık oluyo 

+1 oy
önce (4,640 puan) tarafından

Hiç karıştırmamani tavsiye ederim kızarana kadar bekle mümkünse 

+1 oy
önce (54 puan) tarafından

İlk önce patatesın kızartmalık olması lazım sonra patateslerı tahtada doğra soğuk buzlu suda beklet sonra kızartma tenceresi nde bol yağda kızart ve havlu yagıt serili tabağa üst üste gelmıcek şekilde koy

Bu şekildede olmuyorsa donuk patetes al kızart aynı dışardakiler gibi oda

önce (54 puan) tarafından

He bırde pişerken sakın çorba gibi karıştırma rengi dönünce kevgirlle karıstır

0 oy
önce (1,201 puan) tarafından

Once bol yağ koy ,iyice kızarsın yağ ondan sonra patatesi ekle ama azar azar bı kerede fazla bırakırsan yapışır .ama küçük not artık eski patatesler yok eskiden çok güzel kizarirdi çıtır olurdu şimdi yumuşuyor

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 289 göst.
4 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (3,765 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 105 göst.
4 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Gri Kedi (2,901 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 467 göst.
14 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
14 cevap 254 göst.

Kategoriler

1,449,834 soru

23,809,316 cevap

317,796 kullanıcı

...