+2 oy
1,510 göst.
Diğer kategorisinde (508 puan) tarafından

Selamün aleyküm kardeşlerim uzun zamandır kafama takılan bişeyi size sormak istiyorum örnek vereyim bugün kabak mücveri yaptım oğlum da tavuk istedi ama yapamadım bende mücveri köfte gibi yaptım kizarttim ekmek arasına kattım bak sana tavuk kizarttim dedim oğlum ne ara yaptın anne dedi sürpriz yaptım sana dedim olleyy dedi yedi kabak desem yemez çünkü 3 tane yedi tavuk sanıp tek amacım yesin diye ben yalan söylemiş mi oldum 😏 Başka zamanlarda da mesele baya oldu pizza istediler gece yaptım sbah  kahvaltıya kattım babası dedi siz uyurken aldım  çok sevindiler evde yapınca yemiyorlar çünkü yaptımız şey günah mıdır içim içimi yiyor yaa

20 Cevaplar

+6 oy
tarafından

En İyi Cevap

Sevgi Allah kulunun neden ne şekilde yalan  söylemek zorunda  olduğunu bilir . Unutma ki  Allah biz kullarına bir şah damarı gibi  yakın. Senin durumun ortada. Dışarıdan tavuk alamıyorsun dışarıdan pizza söyleyemiyorsun evde ki imkanlarına çocuklarına bir şeyler sunmaya çalışıyorsun hangi aile ister veya hangi ebeveyn ister böyle olmak ? Senin gibi olmayan bir çok aile ebeveyn  bile var . Hatta bur zaman da sen istisna bir ebeveynsin.  Allah merhametsiz bir yaratıcı değil . O çocuklar ileride belki de çok güzel yerlerde olacak ve sizi kurtaracak. Sonra siz anlattığınızda ne ile övünecekler biliyor musun annem bize yokluk göstermemek için çabaladı Allah razı olsun şükürler olsun ki böyle bir annemiz vardı. O yüzden Allah ın her zaman “ merhametli”ve kullarının daima yanında olduğunu görüp duyduğunu bil . 

(508 puan) tarafından

Okurken göz yaşlarım Kendi kendine aktı 😥 benimde tek istedim onları sağlıkla büyütüp güzel yerlere gelmeleri Rabbimin adaletine ve merhametine güvenim sonsuz abla inşallah evlatlarımda büyüklerinde tüm yaşadıklarımiza isyan eden değil de şükür eden bir kul olsunalr çünkü ben hiçbir zamn isyan etmedim çünkü şükür edecek çok şeye sahibim Rabb'im sevdiği kulunu imtihan edermiş abla Rabbimden gelen herşeye razıyım inşallah hayırlı evlat olurlar çok teşekkür ederim güzel yorumun için Allah razı olsun inşallah güzel ablam 🤲❤️

tarafından

Bende yokluktan geldim ailemin durumu hep iyi değildi yeri geldi meyve suyu diye şekerli su içirmişler bana bebekken süt almaya  1 ekmek dahi almakta zorlanırlarmış salçalı ekmekle geçermiş soğan kavurup yerlermiş soğuk sularda duş almak zorunda kalırlarmış icra borçlarından kuru tahta da otururlarmış ben  bunların hiç birini hatırlamıyorum belki de belli etmemek için bana yalan söylediler zamanın da ama tırnaklarıyla geldiler şu an ki zamana her şeye sahibiz . Ben gurur duyuyorum ailemle Allah a d hep şükür ediyorum . 

(508 puan) tarafından

Bende yokluktan geldim İdil abla çok aç kaldım günler oldu şükür her halimize yaşadım kötü günler unutmadım aksine bana ders oldu çocuklarıma daha iyi anne olmam için yaşayamadım çocukluğumu onlara yaşatmak istiyorum herkes geçebilir kötü günlerden kimse yarına kefil olamaz önemli olan isyan etmemek inşallah benim çocuklarimda benimle gurur duyar 🥲

tarafından

Duyacaklar emin ol  ❤️

Abla deme kız valla iyice yaşlandım sendroma giriyorum İdil de bana 😂😂😂

(508 puan) tarafından

İdil deyince saygısızlık yapmış gibi hissediyorum 😂😂 içim rahat etmiyor 

-Reklam-
+3 oy
(31 puan) tarafından

HZ. Muhammed misafir olarak gittiği evdeki kadının çocuğunu gel sana bir şey vereceğim diyerek çağırdığını duyunca ona ''Çocuğa ne vereceksin?'' diye sordu . Kadın hurma vereceğini söyleyince Allah resulü : eğer aldatıp ona bir şey vermeseydin sana bir yalan günahı yazılmış olurdu diye buyurdu. 

(31 puan) tarafından

Elbette ki iyiliği için yapıyosunuzdur ben aklımda kalan bi hikayeyi atmak istedim size ama bunun size günahını Allahtan başka kimse bilemez ama benim düşüncem çok masum yalanlar aslında Allah masum yalanlarınızı affetsin inşallah :)) 

(508 puan) tarafından

Amin inşallah Allah'ım binlercekez razı olsun inşallah güzel kardeşim Uzun zamandır kafama takılıyor benim gibi yapanlar var mıdır günaha giriyor muyum diye bundan sonra daha da dikkat ederim inşallah 

(3,642 puan) tarafından

Web'den öne çıkan snippet

Peygamber şu üç maksat dışında yalan söylemenin helâl kabul edilmediğini bildirmiştir: Aralarında geçimsizlik bulunan karı kocayı barıştırmak, savaş sırasında düşmanı şaşırtmak, insanlar arasındaki husumeti önlemek (Müsned, VI, 459, 461; Müslim, “Birr”, 101; Tirmizî, “Birr”, 26).

(31 puan) tarafından
+1

Allah sizden de razı olsun dinimiz konusunda bu kadar ince düşünceli insanlar görmek beni çok mutlu ediyor

(508 puan) tarafından

Amin inşallah güzel kardeşim cümlemizden inşallah yorumunuz beni çok mutlu etti ☺️

+2 oy
(2,742 puan) tarafından

Dinde yalanın büyüğü küçüğü olmaz. Yalan yalandır. Yumuşatmanın alemi yok.

Kişi yalan söylemenin günah olduğunu kabul ederse sadece günahkar olur. Ancak “bu kadarcık yalan da günah olmaz” derse Allah korusun dinden çıkar. Çünkü helale haram, harama helal denmeyeceği gibi günahları da hafife almak dinden çıkmaya sebep.

Yani kısaca amelde bozukluk değil, itikatta bozukluk dinden çıkarır. İnce mesele.

O yüzden yalan söyleniyor bile olsa “yalan söylemenin günah olduğunu” kabul etmek gerekir. Böylece insan dinden çıkmaz. Ama kalkıp da “bu kadarcık yalan da günah değil” derse itikatı bozuk olacağından Allah muhafaza imanı gider.

Ben de zengin veya her şeye para yetirebilen bir insan değilim, zaten öyle de büyümedim.

Senin yaptığın seni bağlar, benim yaptığım beni. İnsanlar en basitinden saati söylerken bile yalan söylüyorlar aslında.

Sorduğun soruya binaen diyorum bunları, dini boyutu budur. Benim için etik, ahlak boyutu da din olduğu için yani. Çocukları öp bizim için. Allah’a emanet kardeşim.❤️

(508 puan) tarafından

Çok güzel anlatmışsınız gerçekten çok teşekkür ediyorum Allah'ım binlercekez razı olsun inşallah kırmadan incitmeden anlattınız için bazen bazı şeyleri istedimizde değilde başka müsait oldumuz zamanlarda alıp yapıyorum imkanlar elvermebiliyor bazen binlercekez şükürler olsun sağlıklı olsunalr gerisi boş benim için genel olarak onların yedi şeyleri yaparım onalr bize değil biz onlara uyum sağlarız☺️Arada küçük yalanlar söylüyorum ama günah oldunu gerçekten düşünmedim ev sahibime sormuştum onalr yesin diye söylüyorsun günah değil demişti ama yinede içime sinmedi burayada sormak istedim bundan sonra dahada dikkat etmeye çalışacam günah işlemekten kaçıyoruz bile bile de günaha girmek asla istemem yalan söyledimi kabul ediyorum dinden çıkmış olmadım değil mi çünkü günah oldunu bilmiyordum gerçekten başka konuda yalan söylemem mesela parka gidecez dersem gerçekten götürrüm eşime de her zamn söylerim yapmıycan şey için cocoukalra umut verme bir örnek vereyim oğlum tlfnda görmüş Magnum dondurma hayatım boyunca alıp yemedim eşim dedi birgün paramız olursa alırım bende umut verme deidm çocuk aklına katıyor çünkü unutmuyor hergün soruyor baba ne zamn alacaz diye en sevmedim şey umut verilip yerine getirilmeyen şey o konuda çok hassasım öpüyorum kardeşim sende Allah'a emanet ol🤲❤️

(2,742 puan) tarafından

Bana benim annemi hatırlatıyorsun. 🥹❤️

(508 puan) tarafından

Yaaa 🥲 kurban olurum ❤️

+1 oy
(450 puan) tarafından

Aaa hergun yaptigim şey.;)Yoksa yemicek o besini alamiycak.Neresi gunah canm bunun.Cocugu secici olan cogu anne yapar bunu

(508 puan) tarafından

Gerçekten çok seçici her meyveyi bile yemiyorlar sevdikleri şeyleri bile bazen yemiyrolar aşırı seçiciler bir yolunu bulmaya çalışıyorum yemeleri için 

(450 puan) tarafından

Benim oglum sadece elma ve muz yiyor.Bizim cocukken sahip olamadigimiz o kadar yiyecek varki yemiyor.Mesela bir cocuk yaş pasta yemezmi;)Gerci cok yararli deil yemesin de.Bende takviye kullaniorm biraz daha istahini acti canm

(508 puan) tarafından

Benimkiler de çilek karpuz ve erik yiyorlar çoğu meyveyi yemezler hele yaş pastaya bayılırlar her çocuk farklı kızım ekşi seviyor oğlum tatlıya bayılır kızım sevmez mesela biz hiç bişey kullanmiuoruz çok iştahlı da değiller bacım 

+1 oy
(24,313 puan) tarafından

Pek de doğru sayılmaz bence. 

(508 puan) tarafından

Evet günahmış Allah'ım affetsin inşallah dikkat edecem bundan sonra inşallah 

+1 oy
(6,763 puan) tarafından

Bu günahsa eminim bütün anneler cehennem de yanacagiz 

(2,818 puan) tarafından

Sen öyle nitelendiriyorsan yapacak birşey yok. Tercih senin, bende yalvarmiyorum okuman için. Herkes her yorumda özgür olduğu için bende senin yorumundan rahatsız olup yazdım bu kadar. 

tarafından

🥰🥰🥰

(9,041 puan) tarafından

İdil Eslem günah mı değil mi diye sormuş insanlarda buna da cevap vermiş. Günahsa günah, değilse değil yazılmış. Bunun neresi acımasızlık Allah aşkına 😄 sorulan soruya cevap verilmiş 

tarafından

Offffff 

(5,032 puan) tarafından

Okuduğum en doğru yorum sanırım..

0 oy
(2,818 puan) tarafından

Söz ve davranışlarıyla ümmeti için en güzel örnek olan Allah Resûlü (s.a.s), yalan konusunda o kadar hassas davranmıştır ki çocuklara yalan söylemeyi hatta yalan söyleyerek şaka yapmayı dahi yasaklamıştır. Der diyanet. 

Yani günah sanırım evet, neresi günah diyen arkadaşlar var da cocuklara yalan söylemek çok büyük bir yasak dinimizde. Bilmeyen arkadaşlar için paylaşmak istedim

(508 puan) tarafından

Bu güzel bilgi için gerçekten çok teşekkür ederim Allah'ım binlercekez razı olsun inşallah  güzel kardeşim benimde içim rahat değil aslında günaha giriyorum mu  diye düşünüyorum hep onların iyiliği için evet ama günah oldunu bile bile yapmam bundan sonra 

(2,818 puan) tarafından

En güzeli sevdirmeye ve kabullendirmeye çalismak. Durumlarınizi az çok biliyorum çocukları böyle her istediği olacak şekilde değil elde ne varsa onunla beslenip ona tatmin olacak şekilde yetiştirin. Yaşınız da çok küçük, erken annelik daha da zor. Herhalde 22 siniz yanlış hatırlamıyorsam. Yanlış anlamayın benim durumum çok şükür eşimde bende çalışıyoruz ama ben kızım yemeğini yemediginde başka birşey yapmıyorum. Bir saat sonra veriyorum yemiyorsa onu acıkınca yiyor. Daha da çok küçük 1.5 yaşında. Aynı sekild eşimi de öyle boşver bir yumurta kır dediği çok gün oldu. Hayır dedim bunu yiyeceksin başka yok. Biraz böyle düzene alistirin. Çocuktaki sececi beslenmeyi aç kalmadan asamazsiniz

(508 puan) tarafından

Evet 22 yim bazen yemiyorlar başka yemek yok diyorum yesinler diye ilerleyen saatler yiyorlar ama bazı yemekleri aç olsalar dahi yemiyorlar kuru ekmek yerler yinede yemezler bende vicdanen rhat olamıyorum yemiyrsa makarna yapıyorum yumurta yapıyorum 

(2,818 puan) tarafından

Tabi sevmedikleri besinler mutlaka olur, her besine yapmiyorsan zamanla alisirlar, sağlıkla buyusunler 

(508 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah güzel kardeşim ☺️ hepimizin evladi sağlıkla büyüsün inşallah uzun ömürleri olsun 🤲

0 oy
(1,392 puan) tarafından

Yalan söylemek günah ama iyi bir şeyde olduğu için orasını bilemem Rabbim affetsin hepımızın günahını. Ama postlarına çok denk geldım bi tavuk nedir ya onu da mı alamıyorsunuz eşin çalışmıyor mu çalışıyorsa paranız nereye gidiyor da çocuklar mahrum kalıyor böyle

(508 puan) tarafından

Çocuklarım şükür mahrum kalmıyor kardeşim ben mahrum kalırım onları asla bırakmam bazen istedi an alamıyoruz Başka gün alıp yapıyorum bunada şükür 🤲 

0 oy
(803 puan) tarafından

Canım ben dil belası diye bir kitap okudum orada yalanın çok kötü olduğunu yazıyordu, ama böyle hiç yalan söylenemez diye bir durum da yok yani şöyle karı koca arasını yaparken ufak küçük yalanlar olabilirmiş bu da onun gibi yemek seçmektense bu şekilde yemesi daha doğru diğer türlü de onlara günah olacak nimet seçiyorlar diye yada sevmiyorum çok iğrenç demeleri bile Sakıncalı diye düşünüyorum sonucda nimet 

(508 puan) tarafından

Oğlum sevmedi yemeklere çok kötü çok iğrenç diyor bende yesin diye küçük yalanlar söylüyorum vitamin alsınlar diye onlar yiyince ben kendim yemiş gibi seviniyorum çünkü iştahlı bı çocuk değiller ben eşim asla secmeyiz 2 yumurta kırıp yine yeriz cocoukal neden böyle anlamıyorum 

0 oy
(1,738 puan) tarafından

Ya neden günah olsun bı annenin çocuğuna yedirmek için bı yemeğin adını başka bişey olarak söylemesi neden günah olsun bı mantıklı düşününce akla yatmayan hicbirsey dinde kabul edilmez. Başka başka örnekler verilmiş bu yaptığınla alakası yok onun. Çocukların öyle öyle alışır sever sonrada teşekkür eder ben yanlış bişey goremedim

(1,738 puan) tarafından

Ya nesi günah bunun tövbe tövbe ya çocuğuna yemediklerini yediriyorsun alıştırıyorsun ogretiyorsun tadını bilmiyor ki böyle böyle alışır yer yemek ayirsa burun kıvırsa o günah değil mi biz çocuklarımıza nimetleri yedirmek onları tattırmak değerini öğretmekle mükellef değil miyiz ya geniş açıdan bakın ameller niyetlere göredir lütfen böyle ezbere fetva almayın helede çocuk yetiştirirken iç sesini herkesten fazla dinle ve onemse derim

(508 puan) tarafından

Kafam çok karıştı benimde 😁 bile bile de günaha girmek istemiyorum 😔 çok teşekkür ederim yorumun için Allah razı olsun inşallah güzel kardeşim 

(1,738 puan) tarafından

Canım kafa karistircak bişey yok mantığın sana en doğrusunu söyler şimdi şöyle düşün çok kötü bişey oldu Allah korusun moralinde çok bozuk cocugunda geldi sordu anne noldu dedi napcan yalan söylemek günah diyip ne olduysa anlatcak mısın mecbur gecistircen bişey yok dicen bu mantıkla buda günah ya akıl var mantık var dinde akla yatmayan hicbisey yoktur sen cocuklarini güzel yetiştirmeye elinden geldiğince iyi bakmaya harca enerjini Allah niyetleride bilir amelleride görür günahında olacaksa böyle olsun illaki günaha giriyoruz ben böyle bakıyorum 

(508 puan) tarafından

Yorumun çok doğru gerçekten insan mecbura kalmadı zamn bile bile de yalan söylemez zaten çok teşekkür ederim elimden geldince onalr için çabalıyorum bende Allah razı olsun inşallah kardeşim ☺️

(1,738 puan) tarafından

Şimdi diğer yorumlara baktımda böyle hadisler bu şekilde genel olarak yorumlanmaz hangi durumlar için söylenmiş hangi olay üzerine neyden bahsediliyor bakılması gerekir. Dürüst olcaz diye çocukların psikolojisini bozar insan bu mantıkla. Ona kalırsa ayıcık uyucak hadi sende uyu diyoruz bu da yalan anladın mı 😆 böyle olmaz bu işler 

0 oy
(8,947 puan) tarafından

Yapmıyorum böyle şeyler desem yalan olur. Eşimde çok uyarır. Her şekilde yalana giriyor 

(508 puan) tarafından

Bundan sonra dahada dikkat edelim inşallah ben günah oldunu düşünmedim ama kafamda soru işareti oldu hep 

0 oy
(7,838 puan) tarafından

Ben çok kendimden emin bir şekilde günahtır veya değildir diyemeyeceğim. İmam Gazali'nin dilin afetleri adlı kitabın da yalandan da bahsediliyor ve evet küçük yalanların bile dinimiz de yeri yok. Yalana sadece bir kaç durum da izin verilmiş. Sizin durumunuz farklı geldi bana ama eviniz de bir yokluk var ve bunu yapmazsanız çocuklarınız aç kalacak belki de,duyduğunuz pişmanlık bile çok güzel ve Allah niyete bakıyor kardeşim kötü bir niyetiniz yok sizin yani ama bundan sonra yine de söylememeye dikkat edin en doğrusunu yine Allah bilir ❤️

(508 puan) tarafından

Yorumunuz kalbime dokundu çok güzel kırmadan incitmeden yazmışsınız güzel kardeşim ☺️ çok seçiciler bazen gerçekten mecbur kalıyorum gerçeği söylesem ya hiç yemezler yada kuru ekmek alır eline yerler kötü niyetim yok evet ama içim huzursuz oluyor günahtan kaçarken bile bile yalan söylemek istemem ben mesela günah olmiycani düşünmüştüm gep çünkü yesin diye bazen gerçekten seçecek olmuyor mesela mecbur onu yicez herşeyi seçti için artık yapacak bişey gelmiyor aklıma ismini söylemeyince ikiside yiyorlar 

(7,838 puan) tarafından

Sen çok güzel bir annesin. Rabb'im bol rızık versin inşallah çocuklarının istediği herşeyi alabilme imkanı versin 🤲 

(508 puan) tarafından

Yaaa duygulandirdin beni mutlu ettin Güzel ablam amin inşallah Allah'ım binlercekez razı olsun inşallah 🤲 ❤️ 

0 oy
(11,463 puan) tarafından

Hiç aklıma gelmemişti ama bunu araştırcam çünkü kızıma bende yapıyorum peynir asla yemez bişeylerin içine koyuyorum anne bunda peynir varmı diyince başlarda evet var ama yemen lazım tadı gelmiyor diyordum ama yine yemiyor hayır yok diyorum var desem yemeyecek 

(508 puan) tarafından

Kardeşim araştırınca banada bilgi verir misin birçok anne yapıyordur bence benimkiler de ismini mecbur başka söylüyorum yoksa ağzına bile sürmez

0 oy
(28,684 puan) tarafından

Üzülme anne olarak yapman gerekeni yapmışsın canım afiiyet sağlık şifa olsun paşaya🥰

(508 puan) tarafından

Yaa çok teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun inşallah 🥰❤️

0 oy
(1,245 puan) tarafından

Yıllar önce din kültürü dersimize ilçe müftüsü giriyordu derste bir söz söylemişti hiç çıkmaz aklımdan " sizi doğuran anneniz size ne kadar merhametli affedici birde sizi yoktan var eden Allahı düşünün, sizi yaradan size merhamet etmez mi " demişti. Tabiki günaha giriyor olabilirsin ama Rabbim neyi ne sebeple yaptığımızı o an başka çıkış yolumuz olup olmadığını gören tek varlık o yüzden içinizi ferah tutup Allah'a dua etmekten başka çare yok 

(508 puan) tarafından

Yorumunuza kalbimi bıraktım❤️ Rabb'im görüyor neden yalan söylediğimi o konuda içim rahat ama yinede acaba günaha giriyorum mu diye de merak ettim Allah'ım affetsin inşallah günaha girdiysem bu konuda 😔

0 oy
(6,628 puan) tarafından

Cocugun iyiligi icin yapiyosun. Oyleyse tum anneler gunahkar yani. Cocugunu ikna icin hangi anne cocuguna boyle seyler demiyo ki.

(508 puan) tarafından

Bende bu düşüncedeyim çoğu kişi yapıyordur kötü niyet yok amacımız onlar yesin karınları doysun ama günahmış kardeşim Allah'ım affetsin inşallah 🤲

(6,628 puan) tarafından

Allah ne niyetle yaptigimizi bilecek yucelikte. Kesin hukum vermek bence bize dusmez. Bu benim dusuncem tabi.

(508 puan) tarafından

Mecbura kalmasam söylemiyorum zaten arada oluyor hergün yaptımız bişey değil kardeşim 

0 oy
tarafından

Görümcem çok yapıyor patatese yumurta katıp sadece patates köftesi diye yediriyor çocuk anlıyor yok diyor 

Ben hiç yapmadım ha dururum el vermeseydi belkide yapardım kendimi biliyorum rabbim herkesin yardımcısı olsun güzel bı köfte yaptım sebzeli desen daha iyi olur sorarsa dersin yada sormadan etli tavuklu demeyin bence 

tarafından

Patatesse patates tavuksa tavuk brokoli ise brokoli yani icjnde ve var diye sorsa yumurta var derim yada sevmediği şeyi sevdiği şeye kararım ama katmadim demem yalan yalandir en çok korktuğum yalandır rabbim yalan söylemekten cümlemizi korusun mecbur bırakmasın 

tarafından

Sunuda ekpemek isterim küçükken annem çok yapardı her şekilde kandirirdi farkına vardığımda daha çok yapardı asla affedemiyom.mesela saçımi keserdi duşta kesmedim derdi kimseye güvenim yok 

Kurabiye yapacağım derdi başka bişey yapardı aynısı derdi 

(508 puan) tarafından

Oğlum anlamıyor anlasa yemez çok zor bı çocuk sevmedi şey olursa gerekirse aç kalır genel olarak eşimde bende yemek secmeyiz Allah ne verdiyse yapar yeriz onların da öyle alışmasını istiyorum herşey her zman alamıyoruz yoklukta da varlıkta olmayınca alamiycamizi bilerek yaşamalarını istiyorum bende günaha giriyorum diye soru işareti oldu kafamda ama çoğu zaman mecburiyetten onların iyiliği için Rabb'im affetsin inşallah 

0 oy
tarafından

Helal olsun seni yetiştiren annenden babandan gurur duymalısın.işte annelik bu dur.

(508 puan) tarafından

Ailem beni yetiştirmedi be ablam 16 yaşında evlendim bazı özel sebeplerden dolayı bana çocukluğumu bile zehir ettiler ben çok kötü şartlarda büyüdüm anne oldumda aslında evlatlarımla birlikte büyüdüm bende yasitlarim okula giderken uyurken ben yemek temizlik yapar bebeğimi emzirirdim küçücük bı bedende kocaman bir olgunluğa sahibim yıllardır hayat buna mecbur bırakıyor bazen ben onlarla gurur duymuyorum utanıyorum gurur duydum tek kişi eşim ve kendim 

0 oy
tarafından

Bunun günahı mi olur canım benim?

Buzlukta etler varda sanki sen mi erteledin sanki . Gönlü kırılmasın incinmesin boşluk olmasın diye sende her anne gibi sen de pembis yalanlar ufak oyunlar yapabilirsin normal yani. Bazen oğlum bi anda evde olmayan biseyi istediğinde bende malesef yapıyorum ufak tefek numaralar.  Hem şöyle bi gerçek var hayatta her zaman istediğimizi alamayız elde edemeyiz dün elimizdekini bugün bugün wlimizdekini yarın  ha deyince elde edemeyebiliyoruz.  Bende öyleyim  oğlum gecenin bi saati öyle şeyler ister ki yada bazen öyle şeyler talep eder ki o an almam imkansız oluyor napalim cocuk bunlar aklına her geleni isteyebilirler ellerinde var yok anlayamazlar. 

Her zaman isteklerinde kazanamazlar bırak birazda kaybetsinler  😀.  Üzülme canım hayat bu hersey dahil. Gün olur bulursun bol bol gün olur bulamazsın zor ulaşırsın  sen gerekeni yapmışsın gönlü olmuş neguzel takma kafana canım benim ❤️

(508 puan) tarafından

İmkanim olsa düşünmeden alırım bazen çok mecbura kalıyorum küçük yalanlar söylüyorum eşim bazen onlar hiç istemeden alır markette indirime vs giriyor esirgeyen bir anne baba asla değiliz bin şükür onalr yiyince rahatlıyorum mutlu oluyorum aksine ☺️

tarafından

Ozaman takılma bukadar canım ne gerek var.  Sen her zaman iyi bir annesin unutma. Hem mücadeleci hem iyi niyetli hemde çok da tatlış bi annesin. ❤️

(508 puan) tarafından

Yaaaa 🥲 Bana kendimi çok iyi hissettiriyorsun seni çok seviyorum güzel yürekli adaşım sende çok tatliş annesin ❤️😘

tarafından

Yaaa canım benim  utandırma gızzz  😀😃

(508 puan) tarafından

😁❤️❤️❤️

0 oy
(428 puan) tarafından

Ya inan bunu birçok anne yapıyordur.ben de tavuğu papates diye yediririm kızıma.sarimsak dişini de aynı patates diye yer.

(508 puan) tarafından

Peki soruyor mu anne bu ne diye Benimkiler soruyor ben başka bisey söylüyorum ismini o yüzden günah oluyormuş kardeşim Benimkiler de patatesi de tavuğu da çok sever ama bazen sevdiği şeyi bile yemek istemiyorlar farklı şekilde yapıyorum belki gözlerine güzel gelirde yerler diye seçmelerini asla istemiyorum ama seçiciler maalesef 

(428 puan) tarafından

Bnmki büyüdü artık.hepsinin ne olduğunu biliyor.kucukken yiyordu sormuyordu.simdi yemek istemiyor.

(508 puan) tarafından

Benimkide büyüdükçe anlıycak 😁

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 149 göst.
1 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Su_misali (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 592 göst.
29 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 814 göst.
11 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (629 puan) tarafından soruldu