+1 oy
153 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (254 puan) tarafından

Kızlar komşumun oglu cok yaramaz arsız bı cocuk buda kuculenlerını kardeşinin ogluna vermek ıstemıs gelınıde almamış senın oglun yaramaz benımkıne gecer dıye huyu varmıdr böyle bişi bende merk ettım 

11 Cevaplar

+2 oy
(1,083 puan) tarafından

Karakter, kişilik ya da huy gibi özellikleri etkiler mi? Etkiler. Ancak kişinin kendi karakterini baştan sona değiştirmez.

Nakşibendi hazretleri (ks), Mevlana (ks), Cüneyd-i Bağdadi (ks), Ebu Yezid el Bestami (ks) ve yanlış hatırlamıyorsam Abdulhalik Gucduvani (ks) birinin eşyasını 40 geçmeden kullanmazlarmış.

Manen gaflet olur derler, hatta pek çok menkıbe vardır bu hususta.

İnsanların gözünün kaldığı yemeği yersen hastalık olur, başkasının kalktığı yere, onun sıcaklığına oturursan en kötü özelliğini alırsın. Abdestsiz yapılan yemek gaflete sebep olur gibi. Vs vs…

Büyük alimlerin kitaplarını okuduğunuzda bu tür vakaları çok görürsünüz.

Topyekün değişmez kişi ama ibadeti kolay yapıyorsa artık zor yapar, nazik biriyse öfkeli olur gibi ufak çaplı değişiklikler olur. Olmaz diyen veya cahillik diyeni de anlamam, ganimetler dağıtıldıktan sonra bile sahabeler kullanmadan önce bir müddet bekletirlermiş. 

-Reklam-
+1 oy
(2,187 puan) tarafından

HHahaha Haykırdım böyle saçma bir durum yok inanmayın yahu 

+1 oy
(2,575 puan) tarafından

Olabilir kıyafetlerin enerjisi vardır mesela eve bu misafir geldi koltuk örtülerini makine atarım onlar gittikten sonra... Eskiden bizde giymisizdir o komşunun kızı doktor oldu bende düşler ülkesinin gelgit akıllısı oldum.giyilebilir yıkanır olur biter su herşeyi temizliyor 

+1 oy
(14,412 puan) tarafından

Hayır tabiki de öyle şey mi olur ya nereden duymuş da inanmış 🤦🏻‍♀️

+1 oy
(1,277 puan) tarafından

Normalde inanmazdım batıl inanç derdim ama benim arkadaşımın yigeminin kiyafetleriyle büyüdü yani ilk 3 ay ,ay bakıyorum kız anlatıyor huyunu sanki benim oğlum yani ,sonra dedim yok asla kimsenin kıyafetini giydirmeyecem evet ilk başta çok saçma gelirdi ama işte bakıncada mantıklı tarafida var .

+1 oy
(749 puan) tarafından

Cahillik.. Ben de giydiriyorum başkalarının kıyafetini, oyuncaklarını da kullanıyorum. Hiç öyle bir şey olmadı. Kıyafetle alakası yok bunun. Uzun süre birlikte oynarlarsa üzüm üzüme bakarak kararır tabii. Huy bulaşması kıyafetlerle olmaz, birbirine bakarak, birbiriyle vakit geçirerek olur. 

+1 oy
(1,771 puan) tarafından

ablamın kıyafetleri ile büyüyen ben ve ablamla hiç alakam  olmaması :)) aynı anne büyüttüğü halde o kadar farklıyız ki anlatamam

+1 oy
(112 puan) tarafından

Hiç alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü ben kızımı hep ordan burdan gelen yardım vs. Kıyafetlerle büyüttüm maddi durumum olmadığı için. Ve hani bu gibi bir şey olacak olsa kıyafetini giydirdiğim o birkaç çocuğum huyumu geçti kızıma sanmıyorum. Yani gönül isterdi elbette hep sıfır kıyafet giydireyim iekdine ait olsun fakat imkan olmayınca mecburen öyle oluyor o yüzden bu gibi şeylere takılmamak gerek diye düşünüyorum 

+1 oy
(375 puan) tarafından

Resmen bahane;)))Cok sacma canm tabiki oyle bisey yok;)

+1 oy
(2,691 puan) tarafından

Kendine bir sebep aramış, bunu bulmuş 😊

Öyle olsa ohooo, benim çocuklar ne olmuştu şimdi. 

+1 oy
(709 puan) tarafından

Valla güzel uydurmuş 😂😂 Bi gün sevmediğim biri bişey verecek olursa burdan girerim. 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 384 göst.
+1 oy
15 cevap 263 göst.
0 oy
1 cevap 79 göst.
14 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1anne (794 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 335 göst.
10 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Fatma2 (12 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,540 soru

23,884,702 cevap

321,514 kullanıcı

...