+1 oy
369 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,078 puan) tarafından

Selam kızlar. Biraz uzun ama okursanız sevinirim. 

Ben görümcemin  biriyle çocuğumu dövmeye yeltendi diye çok fena kavga ettim. Kendisi yaşadığım ilçede dillere destandır, rezilliğiyle, dedikoduculuğuyla,fitne-fesatçılığıyla herkesi bezdirmiş bir insan. Evliliğime verdiği zararları, bana yaşattığı travmaları hala atlatamıyorum. 5 yıldır konuşmuyorum. Ramazan bayramında kayınbabam ve kaynanam seni barıştıracağız dediler hayır dedim kesin bir dille. 

Bayramın 2.günü kaynanam beni aradı, niye barışmıyorsun o sana ne yaptı ki dedi. Bende ağzıma geleni söyledim, senin kızın öyle senin kızın böyle diye herşeyi anlattım. Kaynanam tabiiki şok oldu onca laf söylememe, benden beklemiyordu. Herkes bıkmış falan diye anlatınca kimmiş onlar dedi, bende isim vermedim ama kaynanama senin kız kardeşlerin, senin abilerin, yengelerin, görümcelerin , komşuların tüm köy illallah etmiş dedim, kaynanam şaşırdı kapattı telefonu. Eşim de bana iyi yapmışsın, iyi ki söyledin dedi. 

Neyse, geçen hafta kaynanamı aradım size gelelim diye, yok işimiz var, yok yoğunuz falan dedi ama bu arada wpp durumdan takip ediyorum hep kızlarıyla beraber. Hep kahve atıp laf paylaşıyorlar. 

Eşim bu sabah annemi ara, size geleceğiz de. Eğer gene bahane bulursa gidip orada kim var kim yok kırıp döküp dağıtacağım(diliyle) dedi. Benim karımın ağırlanmadığı evde bacılarıma nefes aldırmam dedi.Ki eşim ayarsız, anne baba dinlemez benim için herkesi ters düz eder.  Ben aramadım, iş büyür eşim kavga çıkarır orada diye korkuyorum. Eşim darlıyor beni hadi ara diye. Sizce kaynanamı aramalımıyım? 

10 Cevaplar

+6 oy
önce (1,395 puan) tarafından

Seni ortaya atana kadar kendi arasın.sonuçta onun babasının evi.

önce (4,078 puan) tarafından
+1

O özellikle benim reddedilmemi istiyor ki fena dağıtsın. 

-Reklam-
+3 oy
önce (9,670 puan) tarafından

Arardım ben ne güzel iste kabul etmeseler tümünden kurtulursun

+1

Kocam pislik çıkaracak. Huzurum kaçacak ya

önce (9,670 puan) tarafından
+2

Bağzen bazı kavgalar olması lazım boşver kime güveneceğinı iyi anlar 

+2 oy
önce (2,510 puan) tarafından

Kendi arasın 

+1

Aramıyor işte, bana ara deyip duruyor

+1 oy
önce (4,224 puan) tarafından

Bencede o arasın hiç karışma 

+1

Aramıyor işte, benden bekliyor

+1 oy
önce (960 puan) tarafından

Çok kötü bir tavsiye olacak ama bazen bazı kavgalar edilmeli diye düşünüyorum. Tabi sen en akıllıca kararı vermişsin. 

+1

E ama elimde oraya gitmemizi istiyor. Çocuklarım babanne dede tanısın diyor

+1

Ben de büyükleri tanıması taraftarıyım, hala amca bir tık az olabilir ama bence çocuklar yaşlıları görerek büyümeli.

Sıla-i rahmi de kesmemek lazım, kocanız ve çocuklar için şart ama sizin için değil. Farz değil, vacip değil.

Kocanızla araları iyi olsun, bir şey olmaz. Sizden uzak olurlar, başınız ağrımaz.

Yani daha ne diyebilirim, bilemedim. Rabbim en hayırlısını nasip etsin. 

Büyükleri tanısınlar diye tüm çabam. Yoksa inan ölseler cenazelerine gitmem. Ama çocuklar var, elim kolum bağlı. Eşim kafama silah dayasa aramazdım, ama çocuklar var onlar için tüm bu ılımım. 

Allah kolaylık versin kardeşim 

Amin ya, inşAllah. 

0 oy
önce (796 puan) tarafından

Kocan da tuhaf karisi agirlanmak zorunda miymis orasi annesinin evi ozel alani istedigini alir istedigini almaz kendisi cikmis cikismis oradan hosunuza gitmiyorlarsa konusmazsiniz olur biter.

Ya işte karışık işler. Bizi izlerler, hep ararlar normalde. Güzel de ağırlarlar ama görümcem hakkında söylediklerimden sonra yani doğruları söylediğinden beridir soğuk olmalarını hazmedemedi eşim. Ahlaksız olan o, biz niye dışlandık diyor. 

0 oy
önce (1,022 puan) tarafından

Benim anladığım sen arasan da aramasan da o kavga olacak gibi geliyor yani yine huzurun kaçacak diyecek niye aramadın beni dinlemiyorsun bence ara 

Ya da konuş eşinle ben aramak istemiyorum sen ara diye 

Söyledim, beni değil seni reddetsinki bak napıyorum onları dedi

Yani seni reddedip reddemeyecegini öğrenmek istiyor aslında seni savunması güzel birşey o kadar çok var ki eşini savunmayan ailesine karşı ezdiren

Bu duruma gelene kadar, eşimi bu duruma getirene kadar neler çektim Allah bilir. 

Orası öyle her evlilikte sorunlar oluyor elbette benim eşim de savunmazdı konuşurduk şöyle yapacam böyle yapacam arkası boş birşey yapmazdi şükür şimdi arkamda duruyor hiçbirsey kolay kolay ilerlemiyor anlıyorum o yüzden seni

0 oy
önce (4,086 puan) tarafından

Ay ne güzel bir eşin var😀

Eşimin iyisi de iyidir, kötüsü de rezil dir :D

önce (4,086 puan) tarafından

Ooovvv Allah yardımcın olsun o zaman

0 oy
önce (21,839 puan) tarafından

Bence ara olacak olan olsun ki herkes yerini bilsin benim kaynımda bana hakaret etti kavga etti benimle eşim gitti tekmeyi vurdu saydı sövdü geldi şimdi sıkıyosa açsın bana ağzını bırak elleme eşin senin yanında olsun görsünlerki hadlerini bilsinler 

Ay onlar had bilmezler. Anlatsam dizi diye dinlersin. Şeytan ayakta alkışlar inan ki. Ama eşimi gene bulaştırırsam eğer ciddi pislik çıkar. 

önce (21,839 puan) tarafından

O zaman boşver canım

0 oy
önce (21,446 puan) tarafından

Ya kavgaya gerek var mı?  Ya da bu kavga sebebi mı?  Benim kayinvalidemle hiç böyle bir kavga etmedik ama beni zorlamasına asla müsaade etmem ama kimseye de sen neden böylesin demem yani mesafeni koyar geçersin yok benim karimın ağırlanmadığı ortamı dağıtırım yok kızlarını ağırlayamaz fazlaca ukalaca geldi sen barışmaya mecbur değilsin ama kaynananda seni o ortama çağırmaya mecbur değil ki 

Bu olayların 10 yıllıkta geçmişi var. O 10 yıllık geçmişte kocamı defalarca bana sarılıp hüngür hüngür ağlatmışlıkları var. Hepsini yazsaydım çok uzun olurdu, kısa yoldan kestirdim. kaynanamların yaşadığı evi bahçeyi dedesi eşime verdi, herkese herşey verdi ama eşimin ki gözlerine battı ayıldı bayıldı pislik üstüne pislik çıkarıp eşimden tapuyu aldılar. Kaynanam yerlere atlayıp üstünü parçalıyordu, eşim lanet olsun dedi ve tapuyu onlara verdi. Kendi hakkından vaz geçti. Bu yüzden eşim diyorki herkes kendi hakkını aldı yiyor, ben neden benim Olan yere çağırılmıyorum. Benim eşim Neden ağırlanmıyor orada

önce (21,446 puan) tarafından

Bütün torunlarına vermişse eşinin vermesi yanlış olmuş ama öyle davranan birinin açıkçası ben ruh hastası olduğunu düşünür toptan iletişimi keserim ana baba da ana babalığını bilecek bence 

Ruh hastası zaten. Akıl hastanesinde yattı aylarca. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 393 göst.
5 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 352 göst.
18 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 554 göst.
+4 oy
15 cevap 1,114 göst.
19 Aralık 2024 Diğer kategorisinde nilanka (182 puan) tarafından soruldu