+2 oy
219 göst.
önce İnternet & Teknoloji kategorisinde (139 puan) tarafından

Üç beş saattir Adet olmuşum gibi sancım var arkadaşlar. Dünden beri progestan kullanıyorum. 8 haftaligim. Sadece coook az lekelenmem var diye verdi. Kese etrafi kanama alanı olduğu için uyandığımda beri ne göğüs hassasiyetim kaldı nede miğde bulntim

5 Cevaplar

+1 oy
önce (951 puan) tarafından

İki gebelik geçirdim, ikisi de yüksek riskliydi. Hastane yatışı verildi ama ben reddettim hatta.

İlkinde 3 defa düşük tehlikesi geçirdim, kanamam vardı devamlı. Durmadan belim ağrırdı aynı adet ağrısı gibi. Her defasında dinlenme dediler.

Ayaklarını yukarı kaldırıp tuvalet hariç HİÇBİR ŞEY için kalkmaman lazım güzelim. Maşallah doktorun da sana olumlu haber vermiş. Bu saatten sonra kendini yormaz bolca dinlenirsen Rabbimin izniyle hiçbir şeyin kalmaz.

Ben yurtdışındaydım ve her işi eşimle birlikte görmek zorundaydım, dinlenmek çok da mümkün değildi.

4 aylıkken uçak kazası geçiriyordum az kala, uçak düşme tehlikesi geçirdi. O esnada da düşük tehlikem vardı, kanamam çoktu. Hatta doktora anlattığımda “Üzülme ama biz düşecek olan bebeğe bırakın düşsün deriz, bazen vücut kendisi için en iyi olanı yapıyor” dedi.

Nitekim oğlum da 33. haftada erken geldi. Hipertansiyon ve preeklampsi sebebiyle erken doğurdum, meğer bebek vücudumu zehirliyormuş. Elhamdülillah oğlum şimdi 16 aylık, maşallahı var.

İkinci gebeliğimde de düşük tehlikem vardı ama onda bebek bakma zorunluluğum da olduğu için dinlenmek hepten zordu. Erken gelmesin diye çok fazla iş yapmadım, evi pislik götürdü. Sadece oğlumla ilgilendim. 38. Haftada da kızım doğdu, elhamdülillah şimdi maşallahı var. O da 5 aylık oldu teyzesi.

Korkma. Olan olur, ölen ölür demişler. Sen seferden sorumlusun, doğumu Allah’a aittir. Rızkı, nefesi, ömrü varsa gelir. Yoksa 2 cihan birleşse can veremez.

Sen relax ol bu süreçte çünkü senin ruh halin çocuğunun ömrü boyunca karakterine yansıyacak. Böyle korkan biri mi olsun? Sakin olsun istiyorsan sen de sakin ol. 

Peki psikolojik olabilir mi? Benim sancım vardı ama nst’de çıkmamıştı. Ultrasonda bakıp sıkıntı yok dediler ama hala sancım vardı. Psikolojik dedikten sonra geçti.

Bir de rahimin kendisinde ağrı olmaz ki, ya kasıkta olur ya vajina duvarında. Veya çatın genişler onun ağrısı olur. 

Yani ben hiç yaşamadım da duymadım da.  

önce (139 puan) tarafından

Hani insan der ya gidip ped takım. Artık regl olmusumdir. Bask bir ihtimal kalmaz. Ve gerçekten ilk kanlar gelmiştir ya. Tamda o sekilbir rahim ağrısı. 

Tamam sakin ol. Doktorun olumlu konuşmuş, elhamdülillah diyerek korkmamaya çalış. Şükredin ki arttırayım buyurmuş Mevla teala. Sen bebeğin sağlığına şükret, Rabbim sağlığını arttırsın. 

Sağlıklı ve hala yaşıyor olduğuna emin olsam

Asıl tam şu an, tam şimdi emin olmadığın ve bilmediğin bir husus hakkında mahzunsun. Dua ettiğin an zaten gebeliğin getirdiği bir masumiyetle duaların kabul olacaktır.

Dilediğin her şey için edebilirsin. Fırsat ganimettir.

Doktorun yaşıyor demesinden ziyade Rabbine duyduğun güven daha yoğun olursa o zaman Allah katında senden daha sevimlisi olmaz. 

-Reklam-
0 oy
önce (21,616 puan) tarafından

Bilgim yok post yukarı 

0 oy
önce (99 puan) tarafından

Adet olmuşsun gibi sancı normal mi bilemedim canım. Bebeğinin kalp atışı da varmış. Lekelenme kanamaya doğru dönecek mi onu takip etmeni tavsiye ederim.

Çok moralim bozuk. Daha yeni doktordan geldim evime. Doktor acilden beni hatırladı kontrole gerek yok dedi on gün sonra gel dedi gönderdi. Çünkü kanamam lekelenmem bitmiş miş . Ağlamamak için zor tutuyorum kendimi

Kanama lekelenme bitti yani ? İyi bari canım bu iyi bir gelişme 😅

Suanda yok. İnsallh sağlıklıdır bajsaudi da rahtlasaydim

Galiba 10 gün beklemekten başka çaren yok 🥹 bebişin sağlıklıdır inşaAllah 🤲🏻

İnsallah

0 oy
önce (7,417 puan) tarafından

İlaç kullanacaksın başka çaresi yok. Bende ilk gebelikte yaşadım belli bi haftaya kadar eşinle birlikteliğe dikkat et riskli bu durumda 

Vallahi bırakın birlikteliği adam sarılmaya korkuyyor uyurken. 

0 oy
önce (988 puan) tarafından

Allahın izniyle hiç bişey olmaz canım merak etme benim ilk hamilelikte 36. Haftaya kadar kanama oldu ara ara bide tam korona zamanıydı ilçe degistirmek bile yasaktı Dr bir kere gittim ilaç bile vermediler bana düşün 

Adet ağrısi gibi ağrı bir yana dursun  tek ayağımın üstüne basamadigim zmaanlar oldu 

Üstüne üstlük bir de kan uyuşmazlığım varmis yani kanama olması benim için en az 10 kat daha tehlikeliymis zehirlenme olabilicegi için bunuda doğuma yakın öğrenmiştim Allah koruyunca koruyo 

Dinlen bol bol çay ve kahveden uzak dur güzel beslen yaticaksin yani gerekirse her şeyi bir kenara bırakıp sürekli yat şu zor zmaanlar geçene kadar 

Rabbim korktuklarimizla sinamasin bizi 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 275 göst.
0 oy
13 cevap 656 göst.
16 Haziran 2022 Diğer kategorisinde _Mimoza_ (2,800 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 464 göst.
20 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 437 göst.