İki gebelik geçirdim, ikisi de yüksek riskliydi. Hastane yatışı verildi ama ben reddettim hatta.
İlkinde 3 defa düşük tehlikesi geçirdim, kanamam vardı devamlı. Durmadan belim ağrırdı aynı adet ağrısı gibi. Her defasında dinlenme dediler.
Ayaklarını yukarı kaldırıp tuvalet hariç HİÇBİR ŞEY için kalkmaman lazım güzelim. Maşallah doktorun da sana olumlu haber vermiş. Bu saatten sonra kendini yormaz bolca dinlenirsen Rabbimin izniyle hiçbir şeyin kalmaz.
Ben yurtdışındaydım ve her işi eşimle birlikte görmek zorundaydım, dinlenmek çok da mümkün değildi.
4 aylıkken uçak kazası geçiriyordum az kala, uçak düşme tehlikesi geçirdi. O esnada da düşük tehlikem vardı, kanamam çoktu. Hatta doktora anlattığımda “Üzülme ama biz düşecek olan bebeğe bırakın düşsün deriz, bazen vücut kendisi için en iyi olanı yapıyor” dedi.
Nitekim oğlum da 33. haftada erken geldi. Hipertansiyon ve preeklampsi sebebiyle erken doğurdum, meğer bebek vücudumu zehirliyormuş. Elhamdülillah oğlum şimdi 16 aylık, maşallahı var.
İkinci gebeliğimde de düşük tehlikem vardı ama onda bebek bakma zorunluluğum da olduğu için dinlenmek hepten zordu. Erken gelmesin diye çok fazla iş yapmadım, evi pislik götürdü. Sadece oğlumla ilgilendim. 38. Haftada da kızım doğdu, elhamdülillah şimdi maşallahı var. O da 5 aylık oldu teyzesi.
Korkma. Olan olur, ölen ölür demişler. Sen seferden sorumlusun, doğumu Allah’a aittir. Rızkı, nefesi, ömrü varsa gelir. Yoksa 2 cihan birleşse can veremez.
Sen relax ol bu süreçte çünkü senin ruh halin çocuğunun ömrü boyunca karakterine yansıyacak. Böyle korkan biri mi olsun? Sakin olsun istiyorsan sen de sakin ol.