+3 oy
636 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,294 puan) tarafından

Kızlar cuma gecesi doğum yaptım 

24 saat oğlum çiş yapmadı, sonra hastanede gözetime alında ben sünnet derisiyle oynadım 1 kez çiş yaptı.

Evdeyiz 1 buçuk günden beri yine çiş yapmıyor. Yarın sağlık ocağına gideceğiz ama acaba bugün normal dıktora götürsem mi?

Bu arada oğlumun 2 kulağında böyle şekil bozukluğu var, doktok böbrek rahatsızlığı nedeni olabilir dedi o yüzden çişten korkuyorum.

Bebeğimin kimliği henüz yok nasıl randevu alaçğım doktora☹️

image

36 Cevaplar

+4 oy
önce (3,991 puan) tarafından

Cocuk ciz yapamiyorsa hic bekletme derim, direk acile goturun. Yaziktir yavrucagiza.

önce (1,294 puan) tarafından

Tamm canım aynen acilden en azından ne yapacağımızı da öğreniriz

önce (7,478 puan) tarafından

acilden gotur tc si onemli degil randevuya da gerek yok yenidogan bebekler randevusuz pat diye gdiyorsun diye biliyorum orda kayit actiriyorsun soyadinla . mesela soyadiniz yildiz ise bebek yenidogan yildiz seklinde kayit acitorlar yada yıldız bebek olarak isim giriyorlar. cis yapmamasi onemli bir durum. kaka da yapmiyormu? kuzak icin ise katli kalmis duzelir oraya destek falan koyuyorlar sekil alir kulagi

Canım kakası çok var yapıyor sadece bu çiş 

önce (7,478 puan) tarafından

ozaman dedigi gibi bobreklerde soru. olabilir yada pipide . hic bekleme direk kalk git uyandir esini de yada bi taksi vagir hemen gt suan. yenidogana randevuya gerek yok. ozelde direk gidip giriyorsun 28 gun ucretsiz her bebek bakilir yenidogan sira mira beklemz

önce (51 puan) tarafından

Bebeğin TC si yoksa annenin TC si ile kayıt açılıyor. Ben de bebeğimin kimliği çıkana kadar böyle yaptım. Ayrıca bebek bu daha normal poliklinik randevusuz da bakıyor. Siz bir acilen gidin bence

-Reklam-
+2 oy
önce (1,241 puan) tarafından

Direk gidin yeni doğan için alırlar sizi diye biliyorum

Ya bilmiyorum ki netten bakıyorm randevu yok. Ya acilden giriş yapcam ya sekreterle ğörüşyem ama en iyisi götürmek

önce (1,241 puan) tarafından

Götür acile canm onlar halleder. 

+1 oy
önce (21,449 puan) tarafından

Oy kokusu burnuma geldi sanki mis gibi. Kulak için bandana tarzı bir şey kullanıyorlar bir araştır istersen ama çiş için mutlaka bekleme doktora git 

Sağol canım benim 😘 kulağı inşallah sadece bir şekil bozukluğu olur bandana sipariş verdik. Asıl doktor dedi şekil bozukluğu böbrek rahatsızlığı ile ilgili dedi üstüne çiş de yapmıyor 🥺

+1 oy
önce (321 puan) tarafından

Kendi adınıza doktora gidebilirsiniz yenidoğan olduğu için anne adı altında kontrole goturebiliyorsunuz bizde öyle olmuştu. Bekletmeyin ciddi bir sorun bu.

Tamm canım bugün götüreyim çok sağol

+1 oy
önce (2,084 puan) tarafından

Bekleme sen direk götür canım 

Direk doktora götüreyim sağol canım

+1 oy
önce (1,086 puan) tarafından

Benim oğlum unda cok gazı vardı doğum raporunu götür mutlaka oda daha 3 günlüktü

Ayy zaten bu gaz olayı bizi bitirdi. Her emzirme de ağızdan çıkmasına rağmen hala gece boyu ğeza oluyor 

+1 oy
önce (441 puan) tarafından

Maşallah bebise gözün aydın canım yenidoğan bebek de kimlik şart değil senin kimliğin ile kayıt acarlar 

Evet canım öyleymiş yaptık 13.0 randevu 

+1 oy
önce (4,671 puan) tarafından

Canım hiç bekleme git. Soyadıyla kayıt olur kimlik önemli değil. Çiş hayati bir konu bebeklerde. Müsaitlik falan bekleme at pusete götür. 

Pipi derisine msj yaptım çişini yaptı şükür baya derin uyudu.

önce (4,671 puan) tarafından

Yine de muhakkak doktor görsün canım her seferinde masaj yapılmaz

+1 oy
önce (1,421 puan) tarafından

Abla iyimisn nasıl duruyorsun öyle demkki pipisinde fln ıdrar yolunda sorun var çis yapmadgnda böbreklere zarar verir hemen acile gtmen gerekiyor 

0 oy
önce (709 puan) tarafından

Güzelim kimlik çıkana kadar geçici kimlik veriyorlar.

Bi e devletten falan bak nüfus müdürlüğüne git olurmu oyle

Yaptık canım dedikleri gibi ilk 28 gün anne üstünde bakıyorlarmış

0 oy
önce (21,839 puan) tarafından

Ayyy kıyamam yavrum ya hemen götür bak doktorda demiş zaten bekletme hiç acilden bi sorsana yada hastanenin numarası yokmu belki yardımcı olurlar

0 oy
önce (2,510 puan) tarafından

Çiş yapmaması ertelenebilecek bir sorun değil canım. İlk 28 gün yenidoğan randevusuz gidebilirsin hastaneye. Hemen götür anlat derdini

0 oy
önce (721 puan) tarafından

Doğum yaptığın hastaneye git

0 oy
önce (1,714 puan) tarafından

Çiş yapmiyorsa canim doymuyor demektir günde en az 5 6 defa değişim yapman lazım dolu olması lazım birde belkide pipide tıkanıklık vardır sen acil doktora gitmelisin. gecmisnolsun detaylida kulaktaki şekil bozukluğunu görmedilermi rabbaim sağlık versin büyüyünce artık estetik operasyon olur canını sıkma daha büyük sağlık sorumu olmasinda

Sadece çokça kaka yapıyor şükür pipi derisine msj yaptım çişini yaptı baya bir derin uykuya daldı

0 oy
önce (6,519 puan) tarafından

Dogum belgesiyle bakiyorlar dogum belgenle git canim 

Evet öyleymiş canım yaptık 13.0 da randevuya gitcez birkez çiş yaptı msj yaptıktan sonra 

0 oy
önce (656 puan) tarafından

Allah'ın izniyle bir şey yoktur pipisinde belki ufak bir sıkıntı varsa sünnet ediyorlar kurtuluyor erken sünnet yapılıyor canım benim

Derisine msj yaptım çişini yaptı şükür belki sünnet yaparlar 

önce (656 puan) tarafından

Eet bitanem korkma Allahin izniyle bobrekle alakalı dgl benim yeğenime öyleydi erken sünnet ettiler çiş yapamiyirdu yaptığı zamanda bile çığlık atıp agiyordu 

0 oy
önce (1,206 puan) tarafından

Sen kendi adına randevu açıyorsun. Yada başka çocuğun varsa onun adına al ben öyle yapıyordum

Öyleymiş canım çok sağolun yaptık

0 oy
önce (5,437 puan) tarafından

Bu durum beklentilerle bir durum değil ki güzelim ne randevusu hangi ildesin bilmiyorum ama şehir hastaneleri olan yerlerde genelde çocuk acil oluyor hemen giriş yaptırın icapcı nöbetçi doktorlar gelirler 

Anne kendi üzerinde açabiliyormuş 28 gün randevusuz gidiliyormuş. Yaptık canım çok sağolun 

0 oy
önce (16 puan) tarafından

Benim oğlumda yapmazdı pipisinden dolayı sünnet oldu gecti kusması felan varsa varsada nasıl kusuyo ona göre birşey soylcm

Yok canım kusma yok, sabah yine pipisinn derisine msj yaptım çişini yaptı şükür. Öğlen gideceğiz doktora 

önce (16 puan) tarafından

O zmn sen bı doktora git sünnetlik olablr yani

0 oy
önce (461 puan) tarafından

Naptın bacım götürdün mü hastaneye? Bi de bebeğin kulaklarıyla oynamayı denedin mi düzeltme amaçlı? Benim oğlanın da ilk doğduğu zamanlar sürekli düzleşiyodu bir iki kez de böyle katlanmıştı yatırmadan kaynaklı, kıkırdak henüz sertleşmediği için ne yana çeksen öyle kalıyo gibi bişey. Tabi sert bi haldeyse onu bilemicrm

Canım sabah pipi derisine msj yaptım baya çiş yapmış yavrum kıyamam o kdr derin bir uykuya daldı ki....

Öğlen 13 .00 doktora ğötürces yine de 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 166 göst.
6 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Y (134 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 180 göst.
30 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 751 göst.
17 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde KAHVESEVERANNNEE (2,634 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,370 göst.
20 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,993 soru

23,837,943 cevap

319,205 kullanıcı

...