0 oy
163 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (273 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

29 aylık kızım ne onun kendisine dokunulmasini istiyor ne de başkasına dokunmayı anne babaya bişey demiyor ama bizi öper ,bizim onu opmemize sarilmamiza izin verir ama sadece biz .başka cocuklarin da ona sarilmasini istemiyor .Evde veya başka güven duydugu ortamda çok rahat ,konuşur eder ama illede biriyle oynayım derdi yok .Evde bizimle de oynadığı için sanırım .Halbuki her ortama götürüyorum gitmediğimiz yer kalmadı .hergun parkta sayılırız .Mesafeli herkese karşı ya da sevgiye mi doydu napti .Şundan bundan istiyorum lafı da cikmiyo ağzından .Herşeyi kolay beğenmiyor ne olursa olsun .Aslında oynamakta istiyor elindeki oyuncakları uzatıyor ama karşıdaki çocuk benim oyuncağım şöyle böyle diyip vermek istemiyor.elinden alıyor .halbuki kizim ztn ona uzatıyor oyuncağı .sakin yapılı.utaniyorum bile demeye başladı . Gürültülü cocuk görünce içine kapanıyor gözleri doluyor .Hemen kucak istiyor.Cok seçici ortam oyuncak,kisiler vs Bilmiyorum benim böyle anlarda ağlayasim geliyor artık  .Hiç kızıp etmeyiz ,oraya buraya saldirmaz.

Kızımın bu masumlugu naifligi beni çok yıpratıyor bu herkes tarafından vay canına senin kızın sakin , kendi halinde fln diyolar.mukemmel biseymis gibi ama beni yoruyor , düşündürüyor .ileri de kendini nasıl savunacak .zorbalanma düşüncesi bile korkutuyor .okula gitse yine mi oyle olur .napicam bilmiyorum.normal mi bu durumlar ?

3 Cevaplar

0 oy
önce (498 puan) tarafından

Canım benim oğlum senin kızının aynısıydı nerdeyse çok sakin naif bşr o kadarda masum hareketli çocukları hayret içerisinde izlerdi elinden oyuncağı alınır ama kimseden bir şey alamazdı biri koşup değse hemen düşüverir ağlardı eşimle biz çok konuştuk kendini savunamaz bu neden öyle erkek çocuğu çokta naif olmaz diyorduk. Hala çok duygusal ama gel gelelim 3 yaşına girdiği gibi benim oğlana bişi oldu bildiğin düz duvara tırmanmaya çalışıyor öyle laf olsun diye demiyorum bak ciddiyim geçen buzdolabına tırmanmaya çalışıyor oğlum ne yapıyorsun düz dolap neresine basacaksın da tırmanacaksın diye güldüm bu hareketleri beni hem güldürüyor bazen nadide olsa sinirlendiriyor 2 dakika koltuğa oturamıyorum 1.5 yaşında oğlumda var o ayrı yoruyor beni ama oda durmuyor artık çocuk gördü mü koşuyor yanlarına gidiyor onlarla takılmaya çalışıyor mutlu oluyorum evet artık kendi kabuğundan çıkıyor diyorum yanlış bişi yaptığı zaman uyarıyorum hemen tamam tamam diyor:) yani demem o ki 2.5 yaşında da kızın bir zamanı var kabuğundan çıkmaya bu durum seni endişelendirmesin sadece çocuklarla oynayacağı alanlar yarat. Bizim hala çekingen inan bana ama arada böyle şeyler yapınca herşeyin bir zamanı var demek ki diyorum 

Parkta yanına geldiği zaman sen oynayacağı alana götür canım ben burada seni izleyeceğim de ağlayarak yanına gelecek eminim tekrar tekrar bunu yap. Bazı sınırları aşmanız gerekir. Çocuklu komşun varsa onlara gidebilir yada evine davet edebilirsin çocuk kalabalığı gördükçe seni yanında isteme arzusu biraz geri çekilecektir. 

önce (273 puan) tarafından

İllede aynı yaş grubu mu olmali boyle durumda .mesela 1 yasindaki bebek bile etki eder mi . çünkü illede karsidakiyle oynayım derdi yok .en azından onun oyuncaklarıyla oynasa gittiğim ortamda.hic olmazsa bir çocuk var yeterki çocuk olsun kafasindayim bnde çünkü bebek işte saldirmaz temas etmez belki

Canım kızının derdi oyuncak değil arkadaş ortamı görüp oraya ayak uydurması gerekir 1 yaşındaki çocuk etki etmeyebilir yaşıtı olmasına gerek yok ama aynı yaş aralığı olursa etkisi daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben oğlumu site içinde büyüttüm parka gittik geldik sürekli konuşması ortama ayak uydurması hep gerideydi anne baba olarak ne kadar ilgilensekte... geçen sene haziran ayında kayınvalidemin alt katını yaptırıp geldik uzun hikaye oraya girmiycem burda çocuklar aşağı iniyor yakar top oynuyor ne bileyim maç yapıyorlar scooter'la yarış yapıyorlar oğlum bir müddet sadece pencereden izledi aşağı inmek istemedi sonra oynayan ve mutlu olan çocukları görünce aşağı inmek istedi başlarda irkildi korktu ağladı yukarı çıkmak istedi etrafta çocuklar ona yaklaşıp top verdi yada kendi scooter'ını verdi onların bu yaklaşımı oğlumu mutlu etti. Demem o ki senin kızına kalabalık ortam gerekli oğlum bazen televizyona bakardı ama ona bile bakmaz oldu ya kendi kendine oynuyor yada aşağı arkadaşlarının yanına gitmek istiyor parka gideceğimiz zaman artık oğlum parkı görür görmez arkasına bakmadan koşup oynamak istiyor sizinde ihtiyacınız bu bundan eminim

İşte kendi yasitlari biraz haşin davranıyor .o yüzden bir tık kendi küçükleri olsa daha iyi olur diye düşündüm.insallah benim kızımda bu durumu aşar 

Allahın izniyle aşar canım inşallah 

-Reklam-
0 oy
önce (8,929 puan) tarafından

Postum var okuyabilirsin 5 yaşında olacak kızım anlattığın gibi sadece güvenli olarak kodladığı yer ve kişileri benimsiyor benimkide aynı 

Okuyacağım şimdi 

0 oy
önce (525 puan) tarafından

Benim kızda 29 aylik biri dokunsa oturup agliyor .

Temas asla sevmez .biri salincagini sallasa tetikte gözler hep arkada yine tanımadığı hiç görmediği çocuksa gozleri dolar .o yüzden farklı parklara götürmeme kararı aldım 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 351 göst.
0 oy
25 cevap 1,267 göst.
15 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Babysmom (783 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 662 göst.
28 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 315 göst.
20 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde merica87 (173 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,041 soru

23,852,688 cevap

319,956 kullanıcı

...