+3 oy
314 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,795 puan) tarafından

Bebeğim daha küçük 7.5 aylık. Ama büyük bebeğinde deneyip yürüdü gerçekten diyen var mı?😄 İnstagramda gördüm. Cuma sela ile öğle ezanı arasında yapılıyormuş.

9 Cevaplar

+12 oy
(4,812 puan) tarafından

Ya Allah aşkına tutar mı hiç? Tövbe haşa Allah da aman kulum bu Cuma ritüelini yapmış ben de bebesini yürütem mi diyecek :/

Ayrıca 7.5 ay yürümek için çok erken. Bebeğin erken yürümesi hiç de iyi bir şey değil. Yaşını doldurana kadar yürümesin hatta. 

"Ay 9 aylık yürüdü bizimki" diyenler pek matah bir şey sanıyorlar erken yürümeyi. Oysa bilseler beline ne kadar zararı olduğunu. Salın bebeleri ne zaman hazır olurlarsa o zaman yürüsünler.

(5,989 puan) tarafından
+3

Benim bebeğimin biri 9 aylık dedi yürüdü diğeri de 19 aylıktı yürüdüğünde. Sonuçta bebeğin kas, kemik ve sinir sisteminde sıkıntı yoksa yürüyor. Er ya da geç. Bebeklik süreci geçici keyif almak gerekiyor. Bu tür şeyler sadece insanın ruhunu yorar. 

(4,795 puan) tarafından
+1

Hayır benim erken yürümesinde gözüm yok. Ortalama bi vakit yürüsün yeter. Ama emeklemesini çok istiyorum. Ama daha emeklemiyor geri gidiyor sadece. Soruya yazmadım hepten saçma olur diye ama😄 bunu emekleme niyetiyle yapsam olur mu acaba diye düşündüm. Ben de hurafelere uzak biriyim ama bebeği emekleme ya da yürüme çağında olanlar böyle bi hurafeden haberdarsalar acaba mı diye düşünmüşlerdir bence ya😅 Benim takip ettiğim bi influencer yaptı da 😂 Ben de acaba ben emeklemesi niyetiyle yapsam olur mu diye yazdım hatta😄

-Reklam-
+3 oy
tarafından

Büyük oğlum tam yaşında yürüdü küçüğe yap dediler yaptım 14 aylık yürüdü 😂😂 çok saçma bir şey koca karı hurafesş

(4,795 puan) tarafından
+1

Ters tepmiş demek😄

+2 oy
(1,033 puan) tarafından

Duydugum en sacma sey olabillir.

(4,795 puan) tarafından
+1

"Saçma ama denemekten zarar gelmez" diyip yapanlar var😄

+2 oy
(21,937 puan) tarafından

Neler neler Yarabbi. Cumaya sallamak ne acaba. Nasıl cumaya sallaniyormus peki

(4,795 puan) tarafından
+1

Çıktım cumaya salladım selaya çocuğum yürüsün gelecek cumaya diyorlarmış😄 tabi 3 cuma yapmak lazımmış😁

(21,937 puan) tarafından
+2

Böyle şeylere inanma bacım. Hem 7.5 aylık bebek yürüyünce ne olacak. Daha çok küçük. Herşeyin vakti var. Bırak vakti gelince yürür zaten. Allah hersyi öyle bir sıraya dizmiş ki. O küçücük bilinçsiz bebek 3.5 aylıkken kendi kendine dogrulmaya başlıyor. Ben oturmak istiyorum artık der gibi. Zamanla daha dik oturuyor. Sonra kendi kendine emekler gibi sürünüyor. Sonra kendi kendine ayaklaniyor. Zamanı gelince yürüyor. 

(4,795 puan) tarafından
+1

Yukarı yazdığımı buraya da kopyalayım. O daha beter belki ama:D :

Hayır benim erken yürümesinde gözüm yok. Ortalama bi vakit yürüsün yeter. Ama emeklemesini çok istiyorum. Ama daha emeklemiyor geri gidiyor sadece. Soruya yazmadım hepten saçma olur diye ama😄 bunu emekleme niyetiyle yapsam olur mu acaba diye düşündüm. Ben de hurafelere uzak biriyim ama bebeği emekleme ya da yürüme çağında olanlar böyle bi hurafeden haberdarsalar acaba mı diye düşünmüşlerdir bence ya😅 Benim takip ettiğim bi influencer yaptı da 😂 Ben de acaba ben emeklemesi niyetiyle yapsam olur mu diye yazdım hatta😄

(21,937 puan) tarafından
+2

Daha anca emekler. Zamanı gelmemiş demek ki 😃

(4,795 puan) tarafından
+1

Emekleyecek gibi sanki ama bakalım ne zaman😀

+2 oy
(21,821 puan) tarafından

Bunu önereni duydum güldüm geçtim dua bile değil tam olarak rütiel gibi bir şey fayda sağlayacağına inanan var mı bilmiyorum ama varsa bile denk gelmiştir 

(4,795 puan) tarafından
+1

Ben de evlendikten sonra duydum eşimin bi akrabası yapmıştı. Ama amaan deyip geçmiştim ayrıntısını hatırlamıyordum. Bi influencer paylaşmış benimkinin tam emekleme yürüme döneminde o zaman dikkatimi çekmiş oldu işte:D

(21,821 puan) tarafından

Yürümesi için erken emekleme de hatta benim oğlum 10 aylıkken emekledi 14 aylıkken yürüdü bazıları hiç emeklemeden de yürüyebilir o yüzden neden diye sorgulama 

+2 oy
(776 puan) tarafından

Bisi diyemiyorum 

(4,795 puan) tarafından
+1

Değişik hurafeler mevcut😄

+1 oy
(14,312 puan) tarafından

Zamanı ne zaman gelirse o zaman yürür benimkide 13 ay'ı biraz geçince yürüdü belki daha da geç yürüyebilirdi veya erken yürüyen bebekler de var eşimin yeğeni mesela 8 aylıkken yürümüş bunun cumayla ilgisi olduğunu sanmıyorum 😁

(4,795 puan) tarafından
+1

Eğlence olsun, vakit geçsin diye uydurulmuş heralde😄

(14,312 puan) tarafından
+1

Evet olabilir 🤭

0 oy
(67 puan) tarafından

Yorumları okudum bir yandan güldüm bir yandan da inanın oluyor dedim benim oğlum 19 aylıkken yürüdü ve ben cumaya salladım denemekten ne çıkar dedim salladıktan bir hafta sonra adım atmaya başladı tesadüf de diyebilirsiniz işe yaradı da..

0 oy
(19 puan) tarafından

<!--StartFragment-->Değerli Anneler,  Bu mesajı, henüz 2 hafta-12 ay içinde ilk kez doğum yapmış annelere ulaşıp, onların önemli deneyimlerini öğrenmek amacıyla yazıyorum. Tez çalışmamın bir parçası olarak, sizlerin bu süreçteki deneyimlerini anlamak ve daha iyi bir destek sağlamak için bir çalışma düzenliyorum. Çalışmanın amacı: Bu anket, annelerin ilk doğum süreci ile ilgili yaşadıkları duygusal, fiziksel ve psikolojik değişimleri anlamaya yöneliktir. Katılımınız, bilimsel çalışmalara değerli bir katkı sağlayacak ve gelecekteki annelere daha iyi hizmet verebilmesi için önemli bir temel oluşturacaktır.  Çalışmanın süresi: Anketi doldurmanız yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Verdiğiniz cevaplar tamamen anonim olacak ve sadece bilimsel araştırmalar amacıyla kullanılacaktır.  Neden katılmalısınız?  Değerli deneyimlerinizi paylaşarak, toplumda diğer annelere faydalı olabilecek bilgilerin bir parçası olabilirsiniz. Katılımınız, bilimsel çalışmaların daha sağlam temellere dayanmasına yardımcı olacaktır. Anket anonimdir ve kişisel bilgileriniz asla ifşa edilmez. Katılım tamamen isteğe bağlıdır, bu yüzden ne zaman isterseniz katılmayı sonlandırabilirsiniz. Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8S69jRV-9z4OywNrYbNgLup0h22cuKdJc_RAbJT68_Fny-Q/viewform?usp=header  Eğer sorularınız olursa, çekinmeden bana ulaşabilirsiniz.  Şimdiden zaman ayırıp katıldığınız için teşekkür ederim. Tez çalışmamda sağladığınız katkı, başta diğer anneler olmak üzere birçok kişiye fayda sağlayacaktır.  Saygılarımla, Psikolog Azra Ceren Kibaroğlu [email protected]  

Merhaba ben yüksek lisans yapıyorum ve tez çalışmam için katılımcıya ihtiyacım var. 2 hafta 12 ay içinde doğum yapanlar, anketi doldurabilir mi?

<!--EndFragment-->

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 456 göst.
20 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ayparcasi-68! (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 564 göst.
7 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 91 göst.
28 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy