+1 oy
210 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,612 puan) tarafından

Kızlar tuvalet eğitimi ilk gün nasıldı bizimki lazımlık hariç heryere yaptı maşallah kaç gün sürer sizce alışması :(

10 Cevaplar

+1 oy
önce (3,356 puan) tarafından

Benim alistirdigimda hiç bi yere bu damla dahi yapmadı 3 yaşındaydı bence lazimlik boş klozet adaptörü al daha temiz ve rahat. Eğer tuvalet dışında kaciiryorsa belki daha zamanı gelmemiştir 

önce (2,612 puan) tarafından

Maşallah vallahi tebrik ederim bebeğini:)) ya ne bileyim sevdi lazımlığı zaten kendisi seçti rengini falan getirdik yok 1 kere yapmadı ama korkma falan yok bildiğin sadece altına yapıyo

önce (3,356 puan) tarafından

Kaç aylık biz de lazimlik aldık bi hafta içinde kaldırdık tiksinc geliodu bana hem klozete daha çabuk alıştı 

Bana da öyle geliyo ama şuan halıya yapmasındansa ona yapsın diyorum :) 2 ay sonra 3 yaşına giriyo

önce (7,566 puan) tarafından

of of bende son adet bezleri kullaniyorum yeni paket almayacagin bez bitimine dort bes adet kalinca siftah edicem bayram sonrasi muhtemelen .  gozumde buyuyor yeminle. 3 haziranda 3 yaş olacak. kizimi 29 aylik ogretmistim cok kolaydi hicbir yere isemedi 3 gunde ogrendi . oglum normal insan gibi insan olmadigindan hicbirseyine guvenemiyorum cins inat haylaz huysuz yaramaz kurcalak  falan yani kizim gibi sakin cocuk degil o nedenle inadina iser gibime gelio ama bakalim

-Reklam-
+1 oy
önce (3,960 puan) tarafından

İlk gün çok normal canım en az 1 hafta bekle 😁

1 hafta sonra çıkarsa şükredirerim bence 1.5 ay sürer bu :D

+1 oy
önce (2,895 puan) tarafından

İlk 2 3 gün etrafa sıçması normal benimki tuvalet hariç heryere yaptı koltuk arkasına gidip isiyordu sonra sonra oturdu 

Kaç yaşındaydı konuusuyomuydu dışarda naptın yatarken bez taktın mı

önce (2,895 puan) tarafından

Ben bezi direk çıkardım ne gece ne gündüz ne disarda taktım 2 yaşında değildi tam konuşuyordu hatta bir buçuk yaşında yazın denemek istedim baktım hiç anlamiyor 1 hafta boyunca işedi her yere ben geri bağladım yapınca ağlıyordu sonra durmadan her tuvalet gidişimde anlattım bak şimdi ben tuvalet gidicem sonra çıkıp elimi yikicam sende tuvalet yap bezi atalim dedim baktım istemiyor bezi tekrar şans verdim çıkardım bu sefer istekli olduğu için hemen koşuyordu çiş diye tutamadığı için az islaniyordu 2 hafta sürdü o az islanmalari gece kendim onun yanında yattim alarm kurdum alarma gerek kalmadan ben otomatimen kalkiyordum altına bakıyordum hiç uyandirmadim özellikle ilk gece karışmak istemedim baktım hiç yapmadı altına sabah uyanır uyanmaz hemen tuvalet gitmek istedi sonra tabi gene gece bakmaya devam ettim böylelikle gece korkusunu yendim gelince kendisi kaldırdı dışarı içinde şuan çıkmayın o biraz tuvalete alışsın dışarı çıkınca ona söyle eger gelirse bana söyle seni tuvalet götürürüm tutman lazım diye benle kızım ilk dışarı çıktığımızda söyledi ben direk dönerci vardı oraya girip tuvaletini yaptırdım öyle öyle tutmayı öğrendi şuan 3 yaşında kafam rahat kendisi giyinir kendisi çıkarır tuvalet kendisi gider bu sene çocuk tuvaletini kaldırdım bizim wc kullanıyor misafirliğe fln gidincede aynı şekil devam ettim altına yapacak büyük tuvalet bile altına yapacak ben en çok büyükten çektim korkuyordu yapmıyordu kabız oluyordu daha neler neler sadece sabır edin bol bol dikenli yolun arkası çok güzel kendisi anlayınca gayret edecek ama eger istemiyorsa zorlama onun istemesi çok önemli daha çabuk biter süreç

+1 oy
önce (1,135 puan) tarafından

Valla canom benimki 12 gün boyunca her here yaptı inan lazımlığa oturuyor ama yapmıyordu sadece 2 veya 3 kere yaptı pes edecektim 12. Gün lazımlığa yapmaya başladı az az başladı şuan 3 ay oldu nazen hala kakasını ve çişini yapmamaya direniyor  hadi çiş yap dışarı çıkalım diyorum öyle yapıyor lazımlığa da böyle ödüller ile alıştırdım jelibon vercem çilek vercem diye diye alıştı zor oluyor sırf bi halım çiş kokuyordu kaç kere koltuk sildim ettim saymakla bitmez bu arada hala altına yaptığı zaman oluyor gün içinde mutlaka oluyor en zor süreç bence bu ama pes etme derim geri dönüş yapma

Ayy bizimde oturuyo korkmuyor ama dediğin gibi yapmıyoda ben kendimi Bayrama kadar niyetledim çıktı çıktı çıkmadı bezlerim napim kız 3 haftada çıkmayan çocuk demekki hazır değil

Bazı çocuklar inat ediyor be her çocuk bir değil iki  üç günde öğrendi diyenleri okudukça stres oluyordum ama her çocuk farklı öğrenme süreçleri değişiyor ama 3 hafta dene gerçekten 25 aylıkken başladım ben doğum var diye yoksa 28 de falan yani şimdilerde başlardım 

Konuşuyor muydu peki kendini ifade ediyo muydu ay inşallah çıkar ya bizimkide stres yaptım 

Kelşmeler tam çıkmıyor ama kendini ifade ediyor anlıyorum ben çişi gelince pipisini tutuyor falan anlıyorum yani sende zamanla anlarsın

Sen stres olma önemli olan senin hazır olman

Ben Bayrama kadar süre verdim kendime 3 haftaya yakın var yeter değil mi :) 3 yaşına girecek çünkü yazık bu yazda bezli gezmesin 

+1 oy
önce (367 puan) tarafından

Tek bı defa ıslattı kendini o kadar valla ben lazimlik falan almadım direk klozette alistirdim aldım kucağima oturttum tuttum yaptı alıştı maşallah diyelim 😁

önce (4,737 puan) tarafından

Küçücük çocuk kakasını nasıl yaptı klozete 🥴

önce (367 puan) tarafından

Yaptı valla bizim klozet şekli falan küçük bende tuttum yapti

+1 oy

Kendi çocuğumu anlatmayacağım ama tuvalet eğitimindeki büyük yanlışları anlatabilirim sana. 

1. Kesinlikle 3 yaş öncesi başlanmamalı. Psikolojik olarak ne kadar hazır olursa olsun hiçbir çocuğun popo kasları 3 yaş öncesi tuvalete, klozete kaka ittirmek için hazır değildir. Bebeğin gelişimine göre 33-34 Ay itibariyle denenebilir. Ay biz 18 aylıkken başladık diyenler o çocuk daha ergenlik döneminde hemoroid, makat yırtığı, çatlak vs ile uğraşınca anlarlar sebebini. 

2. Doğruca klozete oturtmak. Büyük yanlış. Başlangıç için kesinlikle çoğunun bacak boyunda bir lazımlık kullanılmalı ki çocuk alıştıra alıştıra ıkınsın. Bez dışında bir yere kaka bırakacak kadar popo kasları güçlenince klozet aparatına geçebilirsiniz. Doğrudan klozete tutanlar evlatlarına acımıyor diye düşünüyorum...

3. Bezi bırakmadan en az 2 ay önce anlatın. Artık abi/abla oluyorsun bez takmana gerek kalmayacak diye. Huzursuz huysuz tepki verirse merak etme şimdi değil biraz daha zamanımız var diye diye alıştırmak lazım. Çat diye geçmek çocuğa büyük güçlük.

4. Biraz bez takıp biraz takmamak. Beze veda edeceksiniz tamamen edin. Gece takayım sokakta takayım olmaz. Bir ıslak mendil bir de yedek kıyafet alın yeter. Altına yaparsa da yapsın. Özellikle erkek bebekler daha geç öğreniyor ama merak etmeyin sabırla beklerseniz ortalama bir haftada tuvalete hay hay beze bye bye.

5. İlk günden başarı beklemek 😄 Yapmayın kuzunuza bunu. Senelerce çişini bezine rahat rahat yap dediğiniz yavrunuza artık çişini tut diyorsunuz ve bunu bir günde yapmasını bekliyorsunuz... Fazla acımasızca 😔

6. Rahat olun. Çocuk bu robot değil. Çiş de kaçıracak kaka da. Sanki biz hiç kaçırmadık, hâlâ bezli olmadığımıza göre elbet öğrenir onlar da. 

Mesane ve bağırsak vücudumuzdaki en önemli sistemlerden. O yüzden nazik ve doğru davranmak şart. Siz küçücükken başlayan, doğruca klozete tutan, bir günde hallettik diyen ve bunları r başarı sanan kimseye itibar etmeyin. 

Ah canım bugün 2. Gün neler dedim tık yok sürekli altına yapuyo sinyal bile vermiyo ve zaten 3 yaşına girecek 2 aya

Gayet normal gidiyor. Yaptığı zaman nasıl tepki veriyorsun peki? 

0 oy
önce (4,900 puan) tarafından

İlk 3 gün altına kaçırmıştı kızım 

3 gün sonra noldu peki

önce (4,900 puan) tarafından

Lazimliğa oturdu korkmadan. Sonra çişini denk getirince mantığı anladi ondan sonra kaçırmadı hiç ama 5 dk da bir tuvaletteydik 😀

0 oy
önce (737 puan) tarafından

Biz geçen sene 2 yaşındayken başladık 1 ay sürdü bizim ama bu süreç çocuktan çocuğa değişir bnce 

0 oy
önce (47 puan) tarafından

Bizde gece sorunu yasıyoruz gunduz kendisi gıdıyor ama gece kaçırma sorunumuz var az önce götürdüm ama yapıyor yinede 

0 oy
önce (230 puan) tarafından

Ben de aynı yaklaşık bir haftadır her yere yaptı dışarda bir kere takmadım markete yapınca evde ufak ufak alıştı ama dışarda korkuyorum takıyorum takma diyorlar ama bilmiyorum ya çok zor geliyor bana 😫

önce (230 puan) tarafından

Bu arada benim ki lazimliga yapıyor nedense çok seviyor hatta annemlerde uygun olanlardan aldım. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 302 göst.
3 Eylül 2022 Diğer kategorisinde csmcsm (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 171 göst.
26 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Yv (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 230 göst.
0 oy
16 cevap 538 göst.
27 Temmuz 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu