+1 oy
268 göst.
önce Diğer kategorisinde (112 puan) tarafından

Linçleyecekler lütfen yazmasın 

Görümcem 9 yaşında aşırı kıskançlığı yüzünden kızıma kızdığı zaman vurması yüzünden bayadır gitmiyordum 

Neyse dün asma yaprağı toplamak için gittim onlarda evde oynuyordu bende yaprak topluyorum eve geldim baktık balkonda minderden ev yapmışlar içinde oturuyorlar bende çıktım yanlarına baktım telefona bakıyorlardı bulaşıklar vardı onları yıkadım ettim tekrar çıktım yanlarına bakmadım bu sefer kızım dedi ki 

Hayır ben korktum selime açma dedi 

Bu söylemi üzerine baktım telefondan korku videosu yazmış 3 yaşındaki çocuğa bunu izletiyor 

O sinirle salakmısın sen çocuğa niye bunu açıyorsun dedim 

Sonra eve gelecek olduk ağladı işde bende gideyim yarın okul yok orda yatayım diye neyse geldi yattık gece kızım sürekli korkarak uyandı ağladı 

Sabah oldu eşimde dedi ki çocuğun kağıdını tak gece sürekli ağlıyor korkuyor dedi 

Bende kardeşin yüzünden oldu dün çocuğa korku videosu açmış dedim oda çocuğa niye korku videosu açıyorsun dedi kızdı uzun suredir korkarak kalkmıyordu 

9 yaşında herseyi biliyor anlıyor niye böyle yapıyor anlamıyorum sıkıldım bu durumdan aile sözü dinlemiyor bizi dinlemiyor çok umursamaz napacagımı bilemedim 

Uzun oldu k. Bakmayın 

10 Cevaplar

+4 oy
önce (1,962 puan) tarafından

asla yalnız bırakma çocuğunu. inadına yapar yine yapar 

önce (112 puan) tarafından

Benim yapma dediğimi zaten inadına yapıyor sürekli yapıyor uzun zamandır gitmiyordum pişman oldum gittiğime dünde 

-Reklam-
0 oy
önce (2,974 puan) tarafından

Dün de benim gelin diyordu çocuğu korkutayim diye yirmi yedi yaşında 

Ay yapmasın yazık çocuğa içim acıdı resmen gece kızıma sinirden catladım ama bişey yapamadım 

0 oy
önce (1,411 puan) tarafından

Şimdiki nesil gerçekten laftan anlamaz hâle geldi . Neyi yapma desen yaparlar , yap dediklerini de yapmazlar . Bence ikisini tek bırakma . O da çocuk ne yapacağını insan bilemiyor . Kıskançlık da varsa dikkat et hep .

Bazı şeyler bile bile yapıyor dün cokda durmadım yarım saatte bitti işim daha tek başına bırakmam 

Bir hafta önce kaydırak aldım ağladı annesine ona niye alıyorlar bana almıyorlar diye gerçekten çocuk değil benimde 5 yaşında kardeşim var hiç kıskanmaz kızımı 

Suan hamileyim 12 haftalık daha bilmiyorlar öğrenince onuda kıskanacak benim niye kardeşim yok diye eminim 

O zaman bir psikiyatri ye götürsünler normal değil bu kadar kıskançlık. Allah korusun birgün zarar verse kim hesabını verecek 

Babası hastalık gibi durumlarda çok takıntılı desem de asla sanmıyorum götüreceklerini 

Çünkü 38 kilo ben bu çocuk aşırı kilolu boyuda kucuk hastaneye götürün bi kan verin belki bir sıkıntı vardır dedim babasında şeker çıktı onun korkusuna götürmüyorlar 

Allah yardımcın olsun canım o zaman ne diyeyim . Bir yandan da üzüldüm kıza. İnşallah düzelir öyle kalmaz 

Annesi de kendi de dikkat etmesi gerekiyor inşallah aklı başına gelirde bogazından kısar sımdı hava hoş biraz daha büyüyünce pişman olacak 

0 oy
önce (917 puan) tarafından

Telefonla oynamalarina izin verme ikiside çocuk sonuçta 

Normalde bakmaz ama görümcem açmış annesinin telefonundan 

önce (917 puan) tarafından

Tamam işte canım sende annesine şöyle vermesin telefonunu 

Telefona bakacaksınız oynamayın de. 

Sınırlamı koyacağım bende bu saatten sonra içim acıdı resmen gece kızıma ama bişey yapamadım sadece okudum 

0 oy
önce (2,937 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bunların hepsi annesinin babasının yüzünden çocuk her iki ağladığında telefonu vermek yerine güzel bir şekilde terbiye verselerdi böyle olmazdı, çocuk çocuk diyoruz ama sonuç olarak onlarda birer birey, ağaç yaş iken eğilir ne ekersen onu biçersin 

Ooo maşallah yaa vallahi ailesi onu terbiye etmezse o çocuktan çok çekerler 

2 oğlandan çekmediğini çekecekler zaten kızını dövmeyen dizini dover 

Dövsün vursun demiyorum zaten vurmazlar ama sınırlarını bilmesi lazım 1 hafta benim yanıma gönderseler adam ederim 

Mesela burda yattığı zamanlar altına yapamıyor çünkü kızarım ama evde kızan eden olmayınca yapıyor 

Olmadı ailesiyle konuş durumu izah et baktın dinlemediler artık onların bileceği iş 

Yok canm kendileri de görüyor halini artık kıyamıyorlar mı yapmak mi istemiyorlar bilmiyorum kızıma zarar vermesin ne hali varsa görsün 

Sende kızını ondan uzak tut neden bunu yapıyorsun diye sorunca da gereken cevabı verirsin

0 oy
önce (5,579 puan) tarafından

Benim görümcenin kızı da böyle 9 yaşında ne saygı ne bı şey bilmediği yok o telefonda bir araya geldiler mi asla izletmem telefon onunla iki gün fazla muhattap oldu mu benim kız da saygısız hareketler yapıyor 

Kesinlikle bir araya geldi mi verme telefonu gerekirse bir araya getirme yanj

Evet bu saatten sonra ne telefon ne başka oynarlarsa yanımda 

önce (5,579 puan) tarafından

Kesinlikle daha da verme o yaşta çocuk her haltı biliyordur çocuk diye gecistirilmez 

Aynen öyle biliyor işine gelmiyor 

0 oy
önce (11,544 puan) tarafından

Valla bizim mahallede 8 9 yaşında kız çocukları var onlarla kıyaslıyorum gayet akılları başında. Benim çocuklarla oynadıkları zaman yapmayın dediğim bişeyi asla yapmazlar tamam Özge abla derler oynamaya devam ederler. 

Görümcen de çocuk ama aklı erecek ve anlayacak yaşta, resmen inadına yapmış. Sende bir daha onları yalnız bırakma kızınla, telefon fln da izlemelerine izin verme.

Kendi annesinin telinden acmiş daha beraber bırakmam ikisini 

Anlamak istemiyor çok umursamaz kardeşim var 5 yaşında gerçekten kardeşim diye degıl yapma dediğimi yapmaz bu asla laf dinlemiyor bir fazla yapıyor sinir oluyorum bende 

0 oy
önce (1,007 puan) tarafından

İkisi de çocuk, doğru. Ama 9 yaşındaki çocuğun çocukluğuyla 3 yaşındakinin çocukluğu bir değil ki.

Ben 7 yaşında her şeyi biliyordum. Yatak işi dahil. Kafam basıyordu. 9 yaşında benle ablam tek başımıza ailemden uzak yatılı medresedeydik.

Mutfağa da girerdik, temizlik de yapardık. Annem 9 yaşında ev geçindiriyordu. Dayım 7 yaşında yoğurt yaparmış, börek açarmış.

Çocuklara “onlar çocuk” gözüyle bakılma yaşı ne zaman bitiyor?

Çocuklar sevmedikleri insanı dinlemiyorlar. Her yaştan talebem oldu, hala da oluyor. 7’den 70’e. Seni dinlemeleri için evvela sevmeleri lazım.

Ben arıza çocuk çok severim çünkü ben de onlardan biriydim. Benim de elimden çok sevdiğim bir hoca tuttu mesela. Kuralcı ve disiplinli yapımı ortaya çıkardı. Sevdim çünkü. Bana asla kızmadı, asla kayırmadı, itmedi. Aksine hep nazikçe ve bir şey olmaz düsturuyla benimle iletişim kurdu.

Siz de önce kendinizi sevdirip sonra yapmamasını istediğiniz şeyi dile getirebilirsiniz.

Yoksa o da çocuktur algısıyla ilerleyerek çocuk bir bakmışsın söz dinlemez olmuş.

Halbuki imamı Gazali çocuğa edep vermek hususunda ısrarla erken yaşta başlanmasını vurgular. Ağaç yaşken eğilir, kuruyunca kırarsın.  

Hadi canm beni sevmiyor diyelim ee bu çocuk annesini babasını da mı sevmez 

2 . Sınıfa gidiyor kadın akşama kadar hikayeni getir selime hikayeni oku selime sureklı böyle annesini babasını da dinlemiyor sadece eşimden korkar 

önce (1,007 puan) tarafından

O zaman eşin söyleyecek

Biraz daha sınırı zorlarsa kalbini kıracak oda fazla ses etmiyor 

Hatta ben diyorum bazen büyüdüğünde bu çocuktan çok çekecekler falan diye eşim büyüdüğünde konuşuruz onu diyor 

Ben evlendiğim sıralar pantolon giyiyordum babası karıştı giymesin makyaj yapmasın zart zurt diye 1 sene orda kaldım gıymedim yapmadım makyajı şimdi kendi kızı herseye hevesli aşırı kilolu şort da giyer ellerini kalemle boyar dudağını boyar 

Bana yaptırmadıklırını sinir olduğu şeyleri kızında görecekler dilerim görsünler orda çok çektirdiler bana 

önce (29 puan) tarafından

Şu yorumu okuyana kadar sana hak veriyordum. Korkutma konusunda yine haklısın

Ama bir silkelensen mi ferhunde, bunlar nasıl cümleler. Sırf kayınpederine olan inadından 9 yaşındaki yaramaz bir çocuktan medet umup, büyüyünce de karşı oldukları şeyleri yapmasını ümit etmen? Nasıl bir vicdana sahipsin

Yaşadıklarımı bilseniz hak verirdiniz umarım bi ben bi Allah biliyor ben geliniyim eşimin karışmadığı şeylere onun yüzünden hep kısıtlandım sevmiuorlardı beni ilk başta gözle görecek şekilde belliydi yeri geldi her gece ağladım onun yüzünden 

Üzerinden yıllar geçsede unutmuyorum hastayım yatıyorum diye telefonumu bile kırdılar eşim askerdeyken dolaplarıma gelene kadar karıştırdı özelim iç çamaşırım hiç bişeyim kalmadı o evde özel şimdi ayrıyız küstük eşim askerden geldikten sonra kızım olacağı zaman kendileri gelip barıştı 

Bana karışmaya hakkı yoktu çünkü eşim bile karışmıyordu o zamanlar ona mecbur olduğumuz için yapmak zorundaydım 

Daha çok şey var ben ağladım benim anam ağladı o gözyaşlarında hep beddualar döktüm ne hakkı var beni ve annemi ağlatmaya dilerim çeker 

Hak verin veya vermeyin yaşadıklarımı ben biliyorum 

0 oy
önce (370 puan) tarafından

Çocuğunu asla onunla tek birakma

Akıllandım artık daha bırakmam 

0 oy
önce (668 puan) tarafından

Bunda linçlenecek bir durum yok. Sonuna kadar haklısın. Herkes kızardı böyle bir şeye. 

+1

Aynen öyle 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 497 göst.
0 oy
38 cevap 1,171 göst.
30 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Ocakk (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 178 göst.
0 oy