+2 oy
130 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (142 puan) tarafından

Arkadaşlar babam vefat etti 3 ay önce bana bir miktar para kaldı üstüne bir miktar para ekleyince ev almak istiyoruz Ben kayınvalidem ile altlı üstlü oturuyorum Tabii ki ilk işim Buradan çıkıp ev aramak ben ilk başından beri kendi yaşadığımız şehirden başka yaşayabileceğimiz şehirlere göç etmekti eşim bunun hemen öyle kolay bir karar olmadığını ilk önce kendi yaşadığımız şehirden bir ev almak daha mantıklı diyor bana Ama ben buradan ev alırsam en az 20-30 yıl oraya takılıp kalacağım mecburen benim burada kaybedecek bir şeyim yok akrabalarımla yılda iki üç defa görüşürüm olmasa da olur kayınvalidemle belirli problemlerimiz var zaten ben bu şehirde Durdukça İlerleyen zamanlarda daha farklı şeylere maruz kalacağım uzak olup tatlı olmak istiyorum kendi annem de burada ama o da aynı şekilde kendi çapında bir hayatı var İki tane çocuğum var ben yaparım diyorum ya başka şehirde Eşimin de buna ikna olmasını istiyorum Yalnız bizim mesleğimiz memurluk türü olmadığı için tayin türü bir şey yok eşim orada beğendiğimiz şehirde iş bulacak o şekilde gideceğiz Bir yandan da pişman olur muyum Ben memnun olmasam da belirli şeylere alıştık böyle gidenlere soruyorum ya da internette bakıyorum mutlu olduklarını söylüyorlar ama yine de bilemiyorum uzaklara gidip farklı yerler farklı nefesler farklı insanlarla farklı işler kazanabilirim diye düşünüyorum bu fırsatı aileme tanımak istiyorum eşimin kafası çok dağınık çocuklarımıza ve bana tam olarak odaklanamıyor  çocukların tüm ilgi  ve alakalarını neredeyse ben ilgileniyorum çocuklarımla arasının kötü olmasını istemiyorum Bunu da uzaklaşırsak toparlarız diye düşünüyorum böyle duygular yaşayan oldu mu sizce kalmalı mıyım gitmeli miyim

4 Cevaplar

+1 oy
(1,900 puan) tarafından

İs imkani olan şehirlere gidebilirsin Gebze bursa gibi yerlerde hem güzel şehirler hemde iş imkanı olan yerler taşın gitsin 1 sene zahmet çekersiniz sonra alışırsın.. 

Millet yurtdisina taşınıp risk aliyor

(142 puan) tarafından

Evet ben bu kafadayım işte millet ne hayaller kuruyor neler yapıyor Nerelere gidiyor biz şuradan şuraya gitmeye korkuyoruz bir şeyler başarmak için mutlu olmak için adım atmak gerekiyor

-Reklam-
0 oy
(1,139 puan) tarafından

Başka şehire taşınıp bir düzen kurmak bence çok kolay değil eşin orda iş bulabilecek mi bulsa yetecek mi bunları da düşünmen gerek eşime başka şehirden güzel fırsat geldi anlaştılar 1 ay çalıştı ne doğru düzgün para verdiler ne verdikleri sözü tuttular bende risk alıp taşınmayı düşünüyordum ama ya rezil olursam çocuğuma bakamazsam dedim vazgeçtim kurulu düzeni bozup yeniden düzen kurmak çok zor 

0 oy
(21,850 puan) tarafından

Eşinin işi orda iyiyse eğer başka şehirde ev almak yerine kaynanana uzak bir ev almak daha mantıklı geldi bana. Bu şekilde haftada iki haftada gorusursunuz. Ara açılmış olur. 

0 oy
(506 puan) tarafından

Bacım başka şehiri vs bilmem etmem ama babandan kalan parayla ev alacaksan şayet yarının neler getireceğini hiç birimiz bilemeyiz. Evi alirken kendi adına ve noterde belirterek babamdan kalan para ile alıyorum diyerek al. Allah göstermesin tabiki ama boşanma durumu vs olursa seninde adına olsa eşinin adına da olsa yarı yarıya düşüyor yaaa o olmasın yani. Babandan kalan parayla alındığı belli olursa sadece seninn olur 😉😉😉

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 315 göst.
17 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 95 göst.
+4 oy
11 cevap 323 göst.
0 oy
9 cevap 221 göst.
4 Mart 2025 Moda kategorisinde Gri Kedi (2,915 puan) tarafından soruldu

Kategoriler