+1 oy
296 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (5,008 puan) tarafından

Kızlar şimdi şöyle anlatayım. Şuan oturduğum evde tam bir yıldır oturuyoruz. 3+1 normal bi daire. Ev çok güzel olmasada konumu için burayı tuttuk. 15 bine oturuyoruz bu ay ev sahibi zam için eşimle konuşmuş. Eşimde emlakçı bu arada piyasa hakim. Ev sahibi 20-22 den ağzını açmış. Ama çok. Eşimde 18 den fazla vermem demis bikaç örnek göstermiş şuan bu bölgede daireler bu fiyat son bir yıldır sektörde oynama yok kiralar sabit gidiyor nerdeyse. Her neyse eşim 18 den fazla isterse çıkarız falan dedi. Kaç gündür ev bakıyoruz 2,5+1 e çıkalım dedik ama baktık onlara sığacak gibi değiliz eşyamiz çok. Benimde taşınmaya gücüm yok çünkü gurbetteyim yardim edecek kimse yok tek başıma yapacam herşeyi. Zaten boyun fıtığım var biraz yorulsam sol tarafım uyuşuyor komple. Eşime dedim 18de anlaşırsak burda kalalım ama evi boyatalım çünkü duvarlara kirli ve her yer çivi izi. Birde mutfak masasi ve balkon seti istedim. Tamam kalirsak alırım ama tasinirsak cok masraf olacak onları alamam. Şimdi ben napayım 😀 taşınıp daha güzel bir eve mi geçeyim yoksa burda mi kalayım. 1 yıl daha oturmak için evi boyamaya değer mi bilemedim. Çünkü 1 yil sonra ev sahibi kendi gelip oturacak 

7 Cevaplar

0 oy
önce (173 puan) tarafından

Bu antepdeki ev sahipleri bu fiyatları neye göre istiyor inan bilmiyorum nefret ettim iyice en son depremden sonra benimkini de 6 binden 18 e çıkardı Antalya'ya taşındım havuzlu güvenlikli sitede 25 veriyorum en azından memleketimdeyim hayır denizi falan filan var Antep de neyin abartisi bu aklım almıyor 

Ben yerinde olsam ev bulur çıkarım Bir sene sonra zaten kendisi oturacakmış

Yani bencede etmez diyorum ya benim eski evim de site içerisinde güvenlik falan yok normal bir daireydi sıfırdı depremde çatlamadı gerekçe buymuş efendim depremde sağlam kalmış bu yüzden fiyat böyleymiş hani hayatımda bu kadar saçma gerekçeler duymadım ben hiç pişman değilim Antep'ten ayrıldığıma  

önce (5,008 puan) tarafından

Bizde ayrılacaz ama şuan değil bi 10 yıl sonra falan 😀 

önce (766 puan) tarafından

Simdiki ev sahiplerinde gerçekten vicdan yok galiba anneme 8 bin koymuş üstüne fazla dersende çık demiş bide İstanbul büyükçekmece de deprem bölgesi olmasına rağmen hala uçuk fiyatlar 

Bu sene hükümetin belirlediği zam oranı fazla çünkü. Zam oranına göre 22 olması lazim ev sahibide onu uyguluyor 

Antep'te depremden sonra görmeliydin sen biz vicdana gelirler belki Allah korkusuyla insanlara yardımcı olurlar derken benim evim yıkılmadı benim evim daha az  çatladı diye bir zam yapanlar oldu ağlanacak hale gülüyoruz 😂 duygucuğum hakkında hayırlısı olsun inşallah  ama demeyeceklere de o fiyat verilmez taşınmak da çok zor hele ki tek taşınmak gerçekten zor ben de iki çocukla tek başıma topladım tek başıma yerleştirdim   ben de geleceğim bir hafta sonra Antep'e uygun olursan gel kahve içelim

-Reklam-
0 oy
önce (3,773 puan) tarafından

Bence hiç o boya çilesini çektiğine değmez canım anlasabilirseniz ,1 yıl daha otur, 20 22 ye gentas filan veriyor 😃

Evet şuan şehir Hastanesi'nin dibinde bile 18e evler var cok güzel. Değse verilir ama degmez evin hiçbir artışı yok herseyi eskimis yıpranmış 

Valla madem eşin bu işle uğraşıyor taşınadabilirsin yaa daha güzel evler çıkıyordur illa ki 😅

Yaa ev çok da işte taşınma maliyeti de cok. 18 e yeni ev tutsak bir kira bedeli bir depozito birde emlak hzimet bedeli nakliye derken 70 binu buluyor 

Doğru canım bizde benzer durumu yaşayacaz diğer ay bakalım nasıl olacak 

Size nerde lazım ev olurda çıkarsanız 

0 oy
önce (837 puan) tarafından

Ben olsam cikarim  1 sene sonra da tasinirken yorulacaksın simdi de.Nakliye de kirada artmis olacak hem.

Kiralar dahada düşecek diyor eşim çünkü Suriyeliler gidiyor burayı çok etkiledi Antepde çok fazla Suriyeli olduğu için 

0 oy
önce (1,040 puan) tarafından

Umarım anlaşırsınız ve duzenınızı bozmak zorunda kalmazsınız. Anlaşamazsanız da sağlık olsun gözünüzde bu kadar buyutmeyın. Iki günde toparlanacak iş değil yavaş yavaş fazla eşyalarınızı toparlarsınız. Yük olacak fazlalıkları da elden çıkarmayı düşünebilirsinz

Hakkımızda hayırlısı olsun ya kaç gündür düşünüyorum ne olacak diye bakalım bu hafta belli olacak gidecek miyiz kalacak mıyız 

0 oy
önce (1,207 puan) tarafından

Zaten çok esyan varmış balkon seti ve mutfak masası gereksiz bence. Kendi evin olsa anlarım ama daha sonra taşınacağın eve uydurmaya calisacaksin sonra bu eşyaları. Zaten seneye de tasinacakmissiniz bence daha uygun fiyatlı idare edeceğiniz bir eve çıkıp birikim yapip kendi evinize cikmaniz mantıklı olacaktır. 

Ev almayı düşünmüyoruz. Eşime göre parayı eve bağlamak mantiksiz. Ticaret için kullanıyor. O yüzden alma niyetindeyim çünkü masa şart oldu artık kızımda büyüdü 

0 oy
önce (559 puan) tarafından

Eşin biraz işine geldiği gibi konuşmuş 15 bine 3 bin artış çok az yıllık tüfe ortalamasına göre artış oluyor genelde

Devletin belirlediği zam oranına göre 22 olması lazım ama bu ev 22 asla etmez. Ultra lüks akıllı daireler bile 19 bin. Devlet bi oran belirlemiş ama piyasa öyle değil şuan o fiyata ev gitmiyor

0 oy
önce (511 puan) tarafından

Yorumları okudum şok oldum Kayseri'de normal daire kirası 9 bin şu an biz oturuyoruz araştırdık genel 9 bin /10 bin niye sizin oralar 25 bin 18 bin istiyor Kayseride yarı fiyat kira?🤔

Gaziantep böyle değildi Suriyelilerden sonra çok pahalı bi şehir oldu

önce (511 puan) tarafından

Kayseri'de fazla mülteci var ama kiralar diğer şehirlerde aşırı pahalıymış. Aldığınız asgari ücretli maaşı kiraya veriyorsunuz sanırım çok zor yaşam. Allah ev sahiplerinin kalplerine hidayeti Müslümanlığı nasip etsin. Ölümlü dünyada acimlaraida kalmamış.

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 78 göst.
0 oy
2 cevap 58 göst.
10 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Sngl&8 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 137 göst.
0 oy
1 cevap 76 göst.
8 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Sena kaya (10 puan) tarafından soruldu

Kategoriler