+1 oy
391 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6,289 puan) tarafından

Kızım o kadar yorucu bir çocuk ki bebekliğinden beri. Hiç kolaylamıyor tam tersi git gide bizi deli ediyor. Asla beklemeyi bilmez 2 dk da olsa telefonda konuşuyorum mesela asla konuşturmuyor sözümü kesiyor ben konuşacağım diyor. Meşgulüm diyelim bulaşık yıkıyorum meyve doğramamı istiyor tamam vereceğim dememe rağmen öyle bir beyin şişiriyor  verene kadar asla susmuyor anında her isteği olsun istiyor. Sabah tek yaptığım 30dk spor orda 10 kere böldü beni anne bak anne bunu yap kaç kere dedim sporumu bitirip ilgileneceğim yok nafile söz dinlemiyor. Kahvaltı yapıyorum 5 dk oda oturduğum ordada 10 kere beni çağırıyor.  Kalkıp tuvalete gidiyor durup dururken orda ağlıyor ne oldu diyorum kapıyı kapat diyor cevap yok. Kitap okuyacaktım kitap konsolun arkasına düştü çok ağır çekemiyorum onu al diye ağlıyor baban gelince alır diyorum yok ona oturup kriz yapıyor. Cidden yoruldum bir çocuk her konuda mı eziyetli olur ağlaması mızmızlanması bitmiyor. Sürekli ona bakalım onunla ilgilenelim istiyor. Nefes alsa bak diyor o derece. Bunlar geçici mi ne zaman bitecek bu huyları

6 Cevaplar

0 oy
(8,935 puan) tarafından

Benim oğlum öyleydi keyfîn bilir ağlaya bilirsin diyip ona aglama fırsatı verdim yeri geldi krizlere girdi 1 ay kadar bu şekilde devam etti ondan sonra baya toparladı ağlayarak birşey istediğin de mümkün olduğunca vermiyorum ağlaması bitince gel şimdi ağlamadan söyle diyorum öyle istediği oluyor bırak ağlasın ağlaması bitince otur sürekli konuş durumu izah et şuan egite bilecegin yaşta  çünkü 

(6,289 puan) tarafından

Benimki bebeklikten beri çok ağlıyor. Bir ay sadece böyleyse öpüp başıma koyardım..bizimki 3 yıldır böyle

(8,935 puan) tarafından

Bir ay böyle demedim sadece yola getirene kadar bir ay uğraşırsın bir ay çok fazla ağlar ağladıklarını duymayacan

(6,289 puan) tarafından

Kızım o kadar inatçı ki. Asla bir şeyi kolay kolay kabul etmiyor. Ancak 3 4 ay uğraşsam belki düzelir. 

(8,935 puan) tarafından

İnan o kadar sürmez yeterki istigrar li olun benim oğlumun dil geriliği var aşırı derecede hırçın ona rağmen kısa sürede faydasını görmeye başladık 

-Reklam-
0 oy
(8,494 puan) tarafından

Bizimkide aynı eksiği yok fazlası var. İstediği kadar ağlasın istediğini yapmıyorum. Bu ara çileden çıkarıyor beni iyice tavan yaptı. Sabretmeye çalışıyorum son 6 ay kaldı 4 yaşına girsin hemen anaokuluna verecem. Bende psikoloji kalmadı çünkü mental olarak hiç iyi değilim 

(6,289 puan) tarafından

Bende birde 11 aylık başka kızım var. Benimde büyük kızım ağostozda gidecek anaokuluna. Ama akıllandım 4 yaşa kadar evde tutmak büyük pişmanlık. Küçük kizimi tam 3 yaşında göndereceğim.  Çocuk evde sıkılıyor 3 yaşından itibaren oyalanmıyor evde 

(8,494 puan) tarafından

Bana hep şey diyorlar sizin bütün ilginiz bunun üstünde olduğu için şımarık olmus bir tane daha yapın akillanir. Demek ki öyle degilmis. Tüm bunların üstüne birde kardeş kıskançlığı girerse daha kötü olur. Allah'tan konseyi dinlemedim. Benim kız evde hiçbir şeyle oyalanmiyor o yüzden herseye ağlıyor. Oturtup kendi kendine oynamıyor tv izlemiyor ben ayağa kalktığım an arkamdam geliyor ne iş yapsam ona karışıyor buda beni geriyor. Hadi mutfakta oyalansin diye yanima alıyorum ama işin dozunu kaçırıyor. Mesela beraber kek yapıyoruz. Sonra bi bakıyorum unu almış onunla oynuyor her yere döküyor bu kez bana daha çok iş çıkıyor. Ee napim neyle oyalayim istediği olamayınca ağlıyor. Parka çıkıyoruz orda iyi oynuyor ama bir saat dur iki saat dur doymak bilmiyor bu kezde eve gitmem diye ağlıyor. Yolda market görüyor bi postada ona ağlıyor. Sokak ortasinda rezil oluyoruz hergün. En mantıklısi anaokulu olduğuna karar verdim bende. En azından oyun kurmayı öğrenir enerjisini orda atar eve gelir. Söz dinlemeyi öğrenir. Kim ne derse desin şimdiki çocuklar çok zor. Üç beş tane doğurup büyütenin elinden öperim benim bir tanede elendim

(6,289 puan) tarafından

Vallah benim yalan yok 2 yaşındayken hamile kaldım o zamana kadar bütün günüm kızımla oyna ilgilen kitap okumakla geçti.  Abartmıyorum eşimle nöbetleşirdik sırayla oturup oynardık çünkü asla yalnız kalıp oyun kurmazdı. Simdi 2 cocuk eskisi gibi ilgilenemiyorum 7 24 ilgim onda değil. Ama o istiyor ki böyle olsun. Ama nerde asla mümkün değil. Bende okulda mutlu olacağını düşünüyorum. Bakalim az kaldı ağostozun birinde başlıyor inşaAllah 

0 oy
tarafından

Sana yemin ederim ki kızım  8 yaşına girecek tamda anlattığım gibi ☹️ dk başı bı şey istiyor ona kalsa tuvaletimi yarıda bırakıp onun istediği şeyi yapacam

(6,289 puan) tarafından

Hay allahim düzelmiyor mu o yaşta. 🥲Peki başka çocuğunuz varmı 

tarafından

Evet iki yaşında bı oğlum var oasla öyle değil 

0 oy
(10,351 puan) tarafından

Genel olarak huysuz huzursuz bir çocuk anladığım kadarıyla. Ya böyle alıştırılmış ya da bir şey anlatmaya çalışıyor.

Benim anladığım duygusal olarak biraz bağımlı bir çocuk. Böyle çocuklar annesiz kalmak istemez babasız kalmak istemez sürekli yanında bir destek arar. Bazılarını mizacı böyledir ama bazılarını da aileler bu hale getirir. Doğduğundan beri her ağladığında ona aman ağlamasın diye müdahale ettiyseniz böyle olması normal. Ama ona alan tanıyıp ağlamasına müsaade ettiyseniz yine de böyleyse bir çocuk psikoloğuna görünün derim. Çocuk muhtemelen bir şeyler anlatıyor size. Duygularını yönetmeyi öğrenemeden abla olmuş bir de, o da katlamıştır içindeki fırtınayı. Duygularını yönetmeyi geliştirmeden okula vermeyin derim, okulda da çünkü öğretmenine ve arkadaşlarına aynı tepkileri verecektir. 

(6,289 puan) tarafından

Tamda isabet ettiniz. Gerçekten bağımlı bir cocuk. Asla yalnız kalmak istemez. Yemek yerken bile başında durmam gerekiyor. Başka bir odaya gitsem kalkıyor yemiyor. Asla bir odada yalnız oynamak istemez onunla oynmazsam bile yanımda dur der. Ben böyle alıştırdığımı düşünmüyorum dogdu doğalı temas manyağı bir bebekti. Sadece kucakta uyurdu yatağına koyduğum gibi uyanırdı. Memesiz asla uyumazdı 8 aylıktı ayrılık kaygısı basladi odadan çıktığım gibi krize girerdi. Kısacası evet temas ve ilgi manyağı bir cocuk. Babası da tamamen böyle. Çocukken de aynı bir karaktere sahipmiş. Ikinci kızım hiç öyle değil ama temas kucak hiç sevmez. Karnı tok uykusunu almışsa yerde durur oynar. İlk kızım karnı tok olsa bile yan yana bile kabul etmiyordu illa kucakta durmak istiyordu. Bu karakter tipi de çok zor cidden bende tam tersiyim. Birinin bana yapışmasından asla hoşlanmıyorum bunalıyorum

(6,289 puan) tarafından

Ağlama konusuna  gelince bebekken her ağladığında kucağıma aldım sakinleştirmeye çalıştım biraz tetiklemiş olabilirim ama ana sebep fıtrat karakterinin böyle olduğunu düşünüyorum 

(10,351 puan) tarafından

Olabilir fıtrat böyle gibi görünüyor. Arkadaşımın kızı da böyleydi terapi ile harika bir sürece girdiler okulda falan çok uyumlu şu an maşallah 🧿

(6,289 puan) tarafından

Aslında başkasının yanında hiç böyle eziyetli değil. Hatta misafirlikte sesi hiç çıkmıyor sakin sakin koltukta oturuyor. Gören maşaAllah pamuk gibi çocuk diyor. Tabi evde bize yaptıkları ağlama krizlerinden haberleri yok. 

0 oy
(1,791 puan) tarafından

Benim oglumda haziranda 3 olacak. Ayni davranislar hatta daha fazlasi bile var. 6 aylikta kizim olunca zor oluyor. Eylulde anaokuluna baslayacak oglum

(6,289 puan) tarafından

Benimde 2 çocuğum ikincisi 11 aylık.  Benimde yakında başlayacak anaokuluna agoztozda ona da bize de iyi gelecek.

0 oy
(506 puan) tarafından

Benim oğlumda 3.5 yaşında ya dk da 30-40  kez anne der sürekli benle konuşur birşeyler ister ve  ne yaparsak yapalım elimi ayagima dolastirir birşey yaparken diğerini ister , bir şekilde gün geçiyor ya ne yapalım canları sağolsun çözümünü bende bilmiyorum canım inşallah vardır bazen insan bunaliyor ama ben alıştım galiba bu düzene 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 822 göst.
12 Şubat 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Limonlu kek (5,908 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 328 göst.
0 oy
4 cevap 304 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Miniminnak (5,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 784 göst.

Kategoriler

1,509,789 soru

24,635,818 cevap

365,460 kullanıcı

...