+1 oy
83 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,404 puan) tarafından

Selam kızlar bu hafta 30 haftalık olcaz Allah izin verirse, 4 kilo falan almışım hatta birazda kilo vermişim şu sıralar.

İlk gebeliğimde 14 kilo aldım diye hatırlıyorum ikisinde de suyum fazla ama 2. Gebelikte dikkat ediyorum artk. 

Siz kaç haftalıksınız kaç kilo aldınız  

4 Cevaplar

0 oy
(4,321 puan) tarafından

Vallah süpersin maşaAllah en fazla 10 kg ile tamamlarsın doğumdan sonra kilo verme derdin olmaz 

(1,404 puan) tarafından

Yaa öylede keşke canımın her istediğini de yiyebilsem zor oluyor böylede

-Reklam-
0 oy
(1,662 puan) tarafından

Ay şöyle bikac kilo alarak tamamlamayi nasıl beceriyorsunuz yaa zaten çocuk, suyu, plasenta on kilo eder nasi oluyor bilmem ben doğumda tamı tamına 25 kilo almıştım 😆 yirmisini geri verdim kaldı 5 😆

(1,404 puan) tarafından

Hamur işi tatlı abur cubur yemiyerek sjsjs doktor diyet dedi şekerim yüksek çıkıyor, bende beklemiyordum kendimden bu performansı :)

(1,662 puan) tarafından

Aa ben gebelikte yediğimi hayatım boyunca hiçbir dönem yemedim yaa asla dikkat etmedim bida ne zaman yicem özgürce amaan dedim 😆

(1,404 puan) tarafından

İyi yapmışsın, bi sorunum olmasa bende yerdim 😁

0 oy
(2,538 puan) tarafından

Ben ilk etapta aldım 11 kilo felan sonra şeker çıktı diyet yaptım 3 kilo kadar verdim 80 kiloyum 34 haftalık hamileyim 8 kilo aldım diyebilirim

(1,404 puan) tarafından

7 aydır diyetteyim arada kaçırıyorum, şeker yüklemesinde çıkmadı bişey ama suyum fazlaymış. Geçen 2 saatlik şekerimş ölçtüm 200 çıktı diyete devam ediyorum bende 

(2,538 puan) tarafından

Dikkat Et canım bende bu ara diyetisyenin verdiği listeye çok uyamadım o yüzden vermişim geçen hafta gittiğimde kızdı ilk başta kilo verecektin şimdi değil şimdi bebek senden besleniyor artık her hafta yarım kilo alman lazım dedi ben 1 haftada yarım kilo daha vermişim ama elimde değil ki yiyesim gelmiyor midem bulanıyor bu ara canım hiç bişi istemiyor.

Hamilelik zaten zor bir süreçken hastalık vs çıkınca daha zor oluyor maalesef ama geçici bir süre inşallah sonrasında düzeleceğiz inşallah böyle motive etmeye çalışıyorum kendimi sende öyle teselli et canım Allah yardımcımız olsun inşallah 

(1,404 puan) tarafından

Bende yarım kilo falan vermişim bu bebek için kötü bişey mi, yani benimde isteyerk yaptığım bişey değil kilo vermek bu dönemde

(2,538 puan) tarafından

Benim bebeğim 2 haftada 53 gr almış canım ilk etapta kilosu önden gidiyordu şuan haftamla uyumlu olmuş diyetisyende bu yüzden kızdı bebek şuan tamamen senden besleniyor bebek kilo alamaz dedi doktorum bişi demedi çünkü zaten öndeydi ya haftasıyla uyumlu oldu ama ben üzüldüm aç kaldı mı acaba diye

(1,404 puan) tarafından

2 hafta önce 1200 gr dı, Pazartesi gitcem tekrardan bakalım artk ne kadar olmuş bebeği besleyen şeyler yemeğe çalışıyorum.

2 haftada çok az kilo almış haftasına göre önde gittiği için kurtarmış kilodan. Sağlıcakla alırsın İnşallah canım kucağına 

(2,538 puan) tarafından

İnşallah herşeyi güzel çıkar canım 🤲

Evet bende üzüldüm birde ilk gebeliğimde hiç bir. Sorun sıkıntı yaşamadım herşey çok olağan gitmişti oğlumun kilosu gelişimi hep öndeydi 4 kilo doğdu ben bundada sorun yaşamam diye düşündüm ama öyle olmadı ve normal olsun kilosu orası önemli ama besleyemiyorsam gelişmiyorsa benim yüzümden ona üzülüyorum 2500 kilo altında olmaz inşallah sağlıkla gelsin bebeklerimiz 🤲🤲

(1,404 puan) tarafından

İlk gebeliğimde sezaryen oldum 2700 dü oğlum ama daha sonra güzel toparladı, bi sıkıntı çıkmaz İnşallah önemli olan sağlıgı tabi kilo sınırını atlatınca. 

Benim her gebeliğim sıkıntılı buna da şükür :)

(2,538 puan) tarafından

Kesinlikle kilo sınırı geçsin yeter sağlıklı olsunlar inşallah 

Sizde ne givi sorunlar çıkıyor :( zor ya dün canım tatlı istedi ama öyle böyle değil rüyamda sabaha kadar çikolatalı kurabiye ıslak kek yaptım yedim ağlayacak gibi oldum uyandığım da ara ara modum çok düşüyor 😅

(1,404 puan) tarafından

2 düşüğüm bi kimyasal gebeligim var, Genetikten test falan yaptırdık kan pıhtılaşması çıktı bende.

İlk oğlumda gebelik düşündüğüm andan itibaren iğneye başlamıştım. Kırkım çıkısıya kadar kullandım.

Bunda hapa başladım Hamile kalınca iğneye başladım.

Hep şekerden şüphelendik endokrin doktorum bebeğinin sağlığı için diyet dedi şekerim çıkmadı böyle olunca arada kaçamak yaptım tabi sıkı bi diyet yapmadım, şeker yüklemesinde şeker çıkmadı suyum fazla olduğu için yine diyetle devam ediyorum.

Evet çok zor tatlı yiyememek geçen oğlumla eşim dışarda yediler ben onlara baktım 😁

(2,538 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım Allahım yardım etsin kan sulandırıcı iğneler çok acıtıyor diyorlar öyle duydum umarım sağlıka kucağına alırsın doğumdan sonra yiyeceklerimin listesi var instagramdan bir sürü tarif kaydettim yapmak istiyorum hepsini tbai inşallah kalıcı bir şekerim yoksa😅 tabi bundan sonra potansiyel şeker hastasıymışım ama yinede abartmadan yiyebilirim bence, 😅

(1,404 puan) tarafından

Acıtıyor tabi ama alıştım şükür ki tedavisi var anne olabiliyorum 🥺

İlk gebeliğinde varmıydı şekerin, gebelik şekeri kalıcı olmayabilr İnşallah dilediğini yiyebilirsin 

(2,538 puan) tarafından

Çok şükür acıaı var ama dediğin gibi sonu güzel 🤲ilk gebeliğimde hiç bişiyim yoktu çok rahat bir hamilelik geçirdim mide bulantısı ve ağrıları saymıyorum tabiki ☺️ 

Ah inşallah doğumdan sorna bitti şükür diye konuşuruz 

(1,404 puan) tarafından
+1

İnşallah canım

0 oy
(1,958 puan) tarafından

4 kilo almistim 37+5 doğurdum 6 kilo ile bitiridim

(1,404 puan) tarafından

Doğumdan çıkınca kaç kilo verdiniz ? Bebegin kilosu nasıldı

(1,958 puan) tarafından

Benim biraz erken oldu 3440 kg doğurdum kendi kiloma geri dondum diyet yapmıyorum 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 231 göst.
18 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde VB. (453 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 132 göst.
25 Ekim 2021 Diğer kategorisinde VB. (453 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.
25 Ekim 2021 Diğer kategorisinde VB. (453 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 102 göst.