Evde kaç kez denedim olmuyor. Jöle gibi oluyor. Neyi yanlıl yapıyorum bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz.
Hazır yoğur ile mayalayinca öyle oluyor maalesef. Mayanı değiştir
Onunla alakası yok canım
Bende senelerdir hep hazır yogurtla yaparım
Mayan iyi olmayabilir.
Market yoğurdu kullanıyorum maya olarak
Yogurtlar genelde öyle oluyor. Ben ayranla mayaliyorum
İlk defa duydum ayranla mayalandığını
Bana daha basit geliyor canım bardak ayranla çalkala dök.
Teşekkür ederim
Hazır yoğurtla mı mayaladın
Birde süt çok sıcak olmayacak
Evet hazır yoğurt kullanıyorum
Hazır kullanırsan öyle oluyor Birinden mayalıl yoğurt al okunla mayala tam tutar ☺️
Hazir yogurtla alakası yok canım
Ben senelerdir hazir yogurtla mayalarim
Hiç olmaz oyle
Sütün sıcak ya da soğuk olursa oluyor. Ben maya olmazsa hazır yoğurtla yapıyorum gayet güzel oluyor. İlk yaptıklarım benimde hep jöle gibi oluyordu meğerse bir tık sıcak yapiyormusum. Parmağını sok 7 ye kadar say hafif cis edecek parmağın. İdeal sıcaklıkla yaparsan olmuyor yapış yapış
Teşekkür ederim. Bu gün tekrar deneyeceğim
Sicakken mayaliyorsun muhtemelen. Hazir yogurt yerine paket yogrt mayasi satiliyor şokta onunla mayalayablirsin
Bende hazır yoğurt ile yapıp o mayaladigim yoğurt ile devam ediyorum serçe parmağımı içine koyuyorum 8 e kadar sayıyorum parmağım çok yanarsa biraz daha bekliyorum soğusun parmağım içinde fazla yapmayınca yapıyorum 5 6 saat bekletiyorum 1 günde dolapta bekliyor gayet güzel oluyor
çok uyguna gıda termometreleri satılıyor bence onlardan alırsan tam kıvamı olur. 45 dereceye kadar ılıtıp mayalıyorum sonra da iyice sarıp fırına koyuyorum. fırını da önceden 50 derecede biraz ısıtıyorum. taş gibi oluyor. sıcaklık bence çok önemli.
1,487,718 soru
24,319,718 cevap
345,260 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın