+4 oy
153 göst.
önce Diğer kategorisinde (278 puan) tarafından

İyi geceler hanımlar Allah kısmet ederse inşallah erken doğum olmazsa temmuzda doğum yapacam . Nasıl giydirmeliyim bebeği ben hepsini ince uzun kollu penye takim aldm ama herkes sıcak olur giydiremezsin kısa kollu al diyor napaym sizce sıcak mi olur gerçekten 

12 Cevaplar

+3 oy
önce (530 puan) tarafından

Öncelikle sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin gelelim şimdi şöyle söyleyim Evet çok sıcak olur ama çok küçük olduğu için değişiyor diye biliyorum benim oğlum Haziran doğumlu 40 i çıkına kadar uzun kolu İnceler den giydirdim yada içine atletli zıbın giydirip üstleri uzun kollu incelerden giydiriyordum temmuz sonları doğru da kisakollu giydirdim hep böyle böyle tabi bebeğiniz çok küçük olduğu için uzun kollu incelerden giydirmelisin derim yada benim dediğim gibi atletli zıbın giydirip üstü uzunkollu giydirebilirsin bu arada bu sene sıcaklar çok aşırı artcakmiş sanırım 

önce (278 puan) tarafından

Amin inşallah canım. Evet bu sene sıcak olacak diyorlar benim evde baya sıcak oluyor yazn ondan tereddüt ettim ama bende yeni doğanın kısa giyebileceğini sanmıyorum ama korkmuyorda değilim erken doğum riskim olduğu için çarşıya çıkamadım hepsini tek bir yerden aldm ve sadece ince uzun kollu takmlar vardı birde sıfır kol zıbınlar mecbur hepsini öyle aldm 

önce (530 puan) tarafından

En iyisi yapmışsın zaten buyunce olmucak çok fazla alma 3 veya 4 yeterlidir pişman olursun sonra aldimda olmadı diye 

-Reklam-
+2 oy
önce (4,135 puan) tarafından

Normal gunluk pamuklu kollu giydirdim yenidogudugu zaman temmuz agustos gibi. Ama asiri sicaklarda kisa kollu tisort tarzi zibinla durdu gunduzleri 2 3, yaninkisa kolluda bulundurmanda fayda var.

+1

Kısa kollu hiç bulamadm maalesef ama bir kaç takm alaym bence internetten falan . Teşekkür ederim canım 

+2 oy
önce (1,270 puan) tarafından

Bebekler sıcagı sevmez benim kızım 19 günlük şuan altı kısa kollu üstüne uzun kollu giydiriyoruz muslin battaniye atıyorum üstüne dışarı çıkınca da battaniye havalar o derece soğuk değil şimdi bile

Allah analı babalı büyütsün canm . Benim evde sıcak  havalar da sıcak sanırım benimkide rahat edemez uzun kollularla ama aldğm yerde kısa kollu hiç bişey bulamadım olmadı internetten alaym bir kaç takm 

+2 oy
önce (1,243 puan) tarafından

Bence küçük çocuğa kısa kollu giydirilmemeli. Uzn ince şeyleri olabilir. Müslin ya da bezimsi olanlar var onlar iyi olur. Penye kalin değilse sorun olur mu bilemiyorum çocuk tutmayı bile unutmuşum 😅

Bende yenidoğana kısa giydirmek istemiyorum sonuçta anne karnı sıcacık bir yer en azından dünyaya alışana kadar aynı hissi yaşamalı. Ama hava sıcak benim ev ekstra sıcak isilik falan olur diye korkuyorum olmadı bir iki takm kısa kollu alaym duruma göre giydiririm 

+2 oy
önce (3,374 puan) tarafından

Ben kızıma ilk yaz hiç kısa kol giydirmedim ki seninki yeni doğacak canı ne kesinlikle kısa kol giydirme 

Senin hangi ay doğmuştu. Benim kızda temmuzda doğdu ve o sene baya sıcak geçti aldgm hiç bir şeyi giydirememiştm zıbınlarla geçti yazı hep . Bu erkek olacak hayırlısıyla erkek bebekler sıcağı hiç sevmez derler şaştım kaldm 

önce (3,374 puan) tarafından

Benim 30 Nisan'da dogdu 

+1 oy
önce (267 puan) tarafından

Canım kışlık gibi kalın elbiseyse tabi terler yok ince mevsimlik ustse hiçbirsey olmaz Allah'ın izniyle ilk zamanlar bı  kırka kadar uzun kolluyla uzun tişörtünü giydir kirki çıktımı kısa kollu zıbın uzun kollu tişört giydir bebise rabbim sizlere bagişlasin yavrunuzu inşallah bı avazda kucağınıza alirsiniz

Amin inşallah canım. Yok kalın değil ince penye ama uzun kollu aldiklarm  . Ben bir iki takm uzun kollu alrm gerisini kısa kollu alrm diye düşünüyordm ama erken doğum riskim olduğu için çarşıya çıkamadım hepsini bir yerden aldm aldgm yerde de öyle çok çeşit yoktu 

önce (267 puan) tarafından

Canım benim bebeğim şuan 6 aylık hala uzun kollu giydiririm

+1 oy
önce (6,551 puan) tarafından

40 cikana kadar bizim giydigimizin 1 katı sonra normal giydiriliyor

Bende öyle düşündüm hiç kısa bişey almadm ama bir yandan da tereddüt ettim sıcak mi diye teşekkür ederim canım 

önce (6,551 puan) tarafından

Ben nisan sonu dogurdum haziran sonu itibari hep yazlik zıbın falan giymisti cocuk doktorumuz oyle demisti hastane cikisi ve penye battaniye ortmustuk biz 

Bende öyle yapayım evimde sıcak zaten kısa kollu zıbın bir kaç Müslin takm alrm serin olunca penye battaniye örterim 

+1 oy
önce (1,497 puan) tarafından

Evet sıcak olur. Belki ilk 3 gün önce uzun giydirilir ama öbür türlü ben sadece kısa kollu  zıbın ile oğlumu büyüttüm. Temmuz 13 te doğdu  İstanbul'da. 

Benim kızda 15 temmuz da doğmuştu çok sıcak bir seneydi zıbınlarla geçirmiştik günleri aldiklarm öyle duruyordu giydiremedim bunda da sanki boşuna almış gibi olurum giydiremezsem 

+1 oy
önce (466 puan) tarafından

Kesinlikle sıcak olur. Benim çocuklarım kış doğumlu. Oğlum mesela  eylülde doğdu 8 aylık şuan. Burda bi ara çok sıcak gittı ekimde ve evde nefes alamıyorduk. Oğlum sadece yarım kollu zıbın altına patikli ince altla durdu üstüne müslin örttüm. Soğuklar başlayınca da hiç kalın giymedi zaten 0 kol zıbın üstü tek kat ince alt üst. 2 çocuğuma da hiç yelek giydirmedim mesela. Kendime göre giydiriyordum gögsünü ve sırtını sürekli kontrol ediyordum sıcaksa zaten üşümüyordur. Zaten ilk zamanlar sürekli kucakta oluyorlar ister istemez ve annenin sıcaklığı e bir de hava sıcaksa çocuk yanar. İllk 10 gün anneden 1 kat fazla öneriliyor onu da doltorumuz şöyle anlatmıştı sen atletsiz yarım kol giyiniyorsan o atletsiz uzun kol giyecek sen atletli yarım kol giyiyorsan o atletli uzun kol giyecek. Atletle uzun kol giyiyorsan o da atlet üstü uzun kol üstü uzun kol giyecek demişti. Ilk çocuğumda herkes yenidoğan üşür diye kat kat sardırdılar dışarda kar varken çocuğum isilik çıkarmıştı doktor o zaman detaylı anlatmıştı giyim konusunu.

Teşekkür ederim canım en detaylı anlatmışsın en iyisi bir kaç bişey kısa kollu alaym sanırım aldıklarımı giyeemez  birde benim ev ekstra sıcak 

0 oy
önce (5,335 puan) tarafından

Benim kiz kardesim temmuz dogumlu. Annem o zaman sadece kisa kollu zibin ve corap giydirmis. Resimlerde oyleydi. Sordugumda da hava cok sicakti demisti. Hava sicakligina gore degisir. Eger 29 30 derece ise icine atlet zibin ustune ince penye takim veya muslin kumastan takim tercih edilmesini oneririm. Yenidoganda olsa asiri sicak isilik yapabilir veya sicaktan bunalip huzursuz olabilir. Geceleri daha serin, uzun kollu penye takimlar olabilir. Ben bi cocugumu mart bi cocugumu mayista dogurdum. Ona ragmen bi atlet zibin bi penye takim ya da tulum giydirdim.

Bende rahat etmez sıcaktan huysuz olur diye düşünüyorum en iyisi bir kaç bişey kısa kollu alaym teşekkür ederim canım 

0 oy
önce (6,214 puan) tarafından

Temmuz doğumlu oğlum zıbın la gezdi hep canım 

Benim kızda temmuzda doğmuştu 3 yıl falan oluyor aldıklarımı giydirememiştm zıbınlaydı hep bunda da erken doğum riskim vardı diye hani temmuzdan önce doğarsa serin olur dedim uzun kollu penye aldm kısa dolaşmam yasak olduğu içinde çarşıya çıkamadm bulunduğum yerden bir mazagadan aldm kısa hiç bir şey yoktu ama alaym bir kaç parça internetten 

0 oy
önce (59 puan) tarafından

Bende o aylarda doğum yapacağım. Kısa kol hiç almadım, hava ne kadar sıcak olsa da yeni doğan olduğu icin üşür yine. Biraz alıştıktan sonra kısa kola geçebilirsin.

Benim kızda temmuzda doğmuştu inan sadece ilk iki gün uzun giydirmiştm sonra zıbınlaydı hep sadece gece uzun kol giydirdim smdi de erken doğum riskim var temmuzdan önce doğarsa serin olur dedim uzun kollu aldm ama sanki giydiremem bunları da 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 55 göst.
+3 oy
12 cevap 139 göst.
21 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Gizem_clk21eker (1,415 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 255 göst.
+1 oy
1 cevap 76 göst.

Kategoriler

1,454,823 soru

23,875,064 cevap

321,065 kullanıcı

...