+4 oy
913 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (19 puan) tarafından

Herkese iyi akşamlar daha önceden de bu konu hakkında bir post açmıştım sanırım yine sizlerle konuşmaya ihtiyacım var. Bahsetmiş olduğum gibi eşim iki sene önce bir kadınla birliktelik yaşamış eşimde o zaman bir senelik evliydik. Kadının hamile kaldığını öğreniyor ve çocuğu aldırması gerektiğini söylüyor. Kadın başta aldırdım diyor ama sonra doğum yapmak için bizim olduğumuz şehire geliyor doğum yapıyor üstelik kızın ailesi de doğum için kızının yanında geliyor gittiğinde eşimi her yerden  engelliyor. Hiçbir şekilde bir iletişime geçmiyorlar. Eşim bir sene boyunca bu çocuk benden mi değil mi diye içinde yaşıyor her şeyi en son bir gün şuradan günlük bir tartışma yaşıyoruz ve boşanmak istiyor. O esnada bana sana yaptığım büyük bir yanlış var diyor ve bir yaşında bir çocuk olduğu söylüyor. Boşanmayı Başta kabul ediyorum dört ay ayrı kaldık, dilekçeler felan imzalandı anlaşmalı olacaktı ama vermeye gitmedi mahkemeye . Bayram sonrasında da tekrar birleştik. Çok pişman her türlü hissettim bunu. Bir kez bu çocuk konusu geçti o da ilk o barışma kararı aldığımız zaman kadına ulaşmış çocuk esirgemeye verdim demiş. Ama yerini falan asla söylememiş. Sonra kızın babası aramış sahip çıksaydın çocuk esirgemede şu an git naparsan yap demiş ama çocuğun ismini bile söylememiş. Bana çok muallak geldi madem çocuk esirgemeye vereceksin neden dünyaya getirdin veya eşim sahip çıkmak istemiş niye ismi şu , şu şehirdeki esirgeme kurumunda demedin.  Hepsi ayrı ayrı bir şekilde düşündürüyor ama en düşündüğüm şey acaba. Bu çocuk eşimin aklına geliyor mudur. Çünkü geçen sene bunu sadece kendisi bilirken günde 20 kez aklıma geldi demişti biz boşanma aşamasındayken kızlar sizce düşünüyor mudur. Lütfen rica ediyorum beni yargılamadan yorum yapmaya özen gösterin hakkınızı helal edin uzun oldu.

38 Cevaplar

+13 oy
önce (924 puan) tarafından

O kadar olayın içinde düşünüp düşünmemesi mi aklına takılıyo. 

önce (19 puan) tarafından
+1

Evet şu an o takılıyor yeterince her şeyin ağırlığını aldım

+3

Hani var olan bi çocuk var bunu düşünmesi kötü bi şey değil sonuçta kendi evladı yargılamak için söylemedim dediğin gibi ağır şeyler evet ama evlat nede olsa merak eder normal bi insan elbette 

+1

İşte bu belli olmuş olsa tabiki düşünür düşünsün de ama belli bile değil belki eşimden değil belki kızın eski eşinden 

önce (7,716 puan) tarafından
+4

dusunsun yada dusunmesin o cok muhim bisey degilki. bence cocugu bir sekilde bulup dna testi yaptirmaniz. sen zaten kabul etmissin . esinde kanul etmis. cocuk kendinden cikarsa ister alir sahip cikarainiz kendi cocugun gibi bakarsin . yada vicdaniniza kalmis bisey cocuk esirgemede kalir cocuk belki baskasi evlatlik alir falan filan ama once esindenmi degilmi ogrenin bence. esinden degilse zaten sadcee aldatilmis bir kadin olarak sineye cekip devam edersin volugu cocuguda unutur gidersiniz. suan dusunmesi yada dusunmemesi aklina gelip gelmemesi bir gram bile onemli degil. onemli olan vocugun bulunup dna testi yapilmasi kafanizdan cikmasi icin bu sart

+1

Katılıyorum casperiye ye önemli olan çocuk ki belii ki bi bağ istemedikleri için yalan söylüyorlar 

-Reklam-
+5 oy
önce (691 puan) tarafından

Eşin seninle yeni evliyken, başkasıyla sevi*miş ve başka kadını hamile bırakmış. Ve sen onun pişman olduğunu ZANNEDİP evliliğine devam ediyorsun. Senin tek takıldığın bu mu gerçekten? Gerçekten çok komiksin. Böyle birini kâle alıp da cevap bile vermemek lazım aslında. Basit birisin. 

Belli ki çok şey yaşamamış hayat rutini olan bir insansın. Sana burda hakaret etme hakkını kim veriyor, hayırdır. Sanma ki yaşanan her şey çok kolay her şey gönlümce, deneme sürecindeyim ve anlatamadığımı fark ediyorum, dediğin o kadın sığınmaya falan giderim demek çok kolay biliyor musun sen oradaki yaşantıyı , diline söylemek çok kolay tabi , ben çocuk esirgeme kurumunda şube my olarak görev yapıyorum eminim şuraya benim kadar bilgi sahibi olmadan bomboş konuşmaya gelmişsin. Kendini bil ve buna göre yorum yap 

Boşverin bu tarz insanlar daha ne ile karşılaşacağını bilmeyen insanlar, bende bu olayı öğreneceğim günün sabahında mutluydum, her şey çok güzeldi taaa ki bunu öğrenene kadar,  sabahında mutluca uyandığımız bu dünyanın akşamı zehir olabiliyor. Rabbim kimsenin başına vermesin, onlar sadece kendi yaşamlarından örnek verir 

önce (7,403 puan) tarafından

Kimsenin kalkıpya iyi yaptın aferin dediğini hatırlamıyorum. Normalleştirdiğinide hatırlamıyorum. Yaşamayan anlayamaz şu an onu. Ve sizde yapamadığınız için bol keseden atıyorsunuz. Kadının üstüne gitmek yerine susun yorun yapmayın. Yok basit, yok gurursuz bilmem ne. Aldatan o gibi konuşuyorsunuz. Hangi kadın ister bu durumu yaşamayı??? Ama görün bakın büyük konuştunuz Allah göstermesin ama başınıza gelecek 

Desteğiniz için teşekkür ederim @ıcee Queen. Benim hiçbir suçumun ol olmadığı bir durum yaşıyorum. Yani bazen Allah’a isyan gitmesin haşa ama keşke ölseydim de bunu yaşamasaydım dedim. Çok ağır hisler duygular düşünceler tarifi kesinlikle yok olmuyor insanın kendisi kendine ağır gelir mi

Bana geliyor. Hunharca düşünce ve duygu atağı içindeyken böyle düsturupsuz yorumlar çok can sıkıyor. Ama dilerim ki asla yaşamasın 

Çocuğun yoksa bence boşan. Bu duygudan kurtulamazsın çünkü basit bir aldatma değil (aldatmanın hiç biri basit olamaz) ama çocuk var ortada. Seni ona bağlayan bir şeyin yoksa bence boşan o şüphe hep içinde kalacak ve içini kemirecek paranoyak olursun 

+3 oy
önce (65 puan) tarafından

Canm oncelikle Allah yardimcin olsn zor ve agir bi sinav bu. Tabiki aklina geliyordur gelmez olurmu empati yap, ben bebege uzuldm annede sahip cikamams vermsler cok yazık keske biseyler yasamadan once dusunulse bunlar bir cocugun hayatini karartmak bu kadar kolay olmamalı

+1

Verdiğini sanmıyorum gerçekten Allah bildiği gibi yapsın ya hayatımı mahvetti. Eşime diyecek kelamım kalmadı ama evli olduğunu bilerek o kız nasıl dünyaya getirdi bir kadının en büyük düşmanı bir kadın olmamalıydı Allah’a havale ediyorum 

+2 oy
önce (25,915 puan) tarafından

Yani dusunmemesi imkansiz. Kendi canından bir parca bir insan bir cocuk. Nasıl dusunmesin?

+1

Ama ortada bir DNA yok, ayrıca bana şey demişti benim yaptığım o hatadan 20 gün sonra hamile kalmış doğumda öyle anladım dedi. 

Yaptığı hatayı koyacak yer yok zaten ama ne diyeceğimi de bilmiyorum ama çocuk kimden o da belli değil 

önce (25,915 puan) tarafından
+3

Yerinde olsam arastirirdim. Cocugun babasimi diye dna yaptirirdim bizzat kendim. Hem esimin hem benim icim rahat ederdi. 

Egerki cocugun babasi esimse o cocugu asla cocuk esirgemede koymazdim. 

Alir kendim büyütürdüm. 

Ne olursa olsun. Cocugun annesi dusmanimda olsa cocugun hicbir suçu yok. O masum günahsız bir yavru. 

önce (377 puan) tarafından
+1

Bende sekerkiz gibi düşünüyorum ama Allah başıma vermesin ağır gelir

+1

Bunun için maddi güce sahip olmak gerekir avukat tutmak sonra mahkemeye başvurmak sonra DNA testi yani ben altından kalkamam ki eşime arabayı sat ve gerekeni yap demiştim ama o da benden olduğunu düşünmüyorum dedi ama bana öyle dedi biliyorum çünkü o her düşüncesini belli etmez sıkıştım kaldım ne yapacağımı bilmiyorum üstelik bu konu her daim benimle zihnimle yaşarken bunu kimseye diyemiyorum eşime de 

önce (377 puan) tarafından
+2

Biz kadınlar takarız o yüzden netlestirmek en iyisi

+2 oy
önce (2,422 puan) tarafından

Düşünür eğer iyi bir insansa. O çocuk anne babasının saçmalıkları yüzünden şu an yurtta kalıyor. Çocuğun dedesi falan nasıl izin vermiş yurda verilmesine? Orda da ortam çok iyi değil. Eşimin kuzeni bir çocuğun koruyucu ailesi oldu ve çocuk 1.5 yaşında hala oturamiyordu kimse yurtta ilgilenmediği için. 

+1

İşin tuhaf kısmı o da yok hiç istememiş hiç irtibata bile geçmemiş her yerden engellemiş doğumdan sonra 

önce (2,422 puan) tarafından
+1

O da garip. Yani çocuk onun değilse neden onun diyorlar, adama acı çektirmek mi amaç.

+1

Bence intikam almak da olabilir . Çünkü eşim gerçekten o olaylardan sonra her gün durduk yere terlemeye başladı ama sıksam suyu çıkacak o derece ve psikolojik ilaç tedavisi almaya başladı, alkolü artırdı kısaca o kadın amacına ulaştı Allah’a havale ediyorum 

önce (1,603 puan) tarafından

Belki çocukla kadını kabul etmedigi için intikam almış olabilir  hamile kalmış ve ne tepki gördü eşinden Allah bilir ne beklentisi vardı sence istersen bu yondende düşün soule birşey var çocuk nasl oluyor az çok biliyoruz eşin de demekki o ihtimali vermiş ki kendinden düşünüyor  

Çok haklısın 

+2 oy
önce (11,938 puan) tarafından

Bir kadınla yatmış ve bir çocuk var ortada açıkçası düşünüp düşünmemesi umrumda olmazdı çünkü çoktan boşanırdım. Midem kaldırmaz benim kimle yattığı belli olmayan adamla evli kalmak 

Alın benden de o kadar daha 25 yaşındayım ama yaşadığım şeyler sanki beni 50 yaşında hissettiriyor 

Teşekkür ederim. Ve haklısın her daim aklımda olacak bir kadın unutmaz unutamaz çünkü 

Teşekkür ederim. Ama yapamıyorum ama o da çok pişman öyle çok pişman ki alkollü bir gecede bilinç dışı oluşmuş bir hata dedi 

önce (307 puan) tarafından

Bıde alkollukenmı oldu dedi igrençççç nasıl bu sozlerı söylerken bu kadar rahat resmen kadınlık gururuyla oynanmıs ayaklar altına almıs onur gurur kırıcı Bı sözdür bu benım için 

Alkollüyken yaptıkları nı gayette ıyı bılır erkek milleti kndını kandırma canım gerçi ne desek boş ama aklını basına topla lütfen 

+1 oy
önce (2,545 puan) tarafından

Bak yaşadığın çok çok çok zor o konuda bişi diyemem ama neticede ortada 1 çocuk var ve o çocuğun varlığını bilerek tekrar eşinle birleştin düşünüp düşünmemesinden ziyade daha önemli konular var arada ayrıca çocuğun hiç bir günahı yok en masumu o 

Çocuğa asla bir şey demiyorum inanın gelse de bakarım. Onu. Hiçbir suçu yok iki kendini bilmez insanın hatası yüzünden o çocuğa asla negatif bir şey besleyemem

önce (2,545 puan) tarafından

Yani mantıken kocanda düşünür aklına gelir

+1 oy
önce (104 puan) tarafından

Bence kendi fikrim doğum yaptığı hastaneye gitsin orda araştırma yapsın orda zaten hangi soyad olduğu çıkar böylelikle bı araştırma yapın ve o evladı bulun alın dna testi yaptırın eğer eşinin çocuğu ise al bak oralarda bırakma o masumun bir suçu yok 

Hastaneden isim bulunmuyor ki . Bildiğim kadarıyla 

Mahkemede verebilirsiniz çocuğumu benden kaçırıyor yurda vermiş bana bir bilgi vermeden diyerek hem DNA testi istersiniz ben veriliyor diye biliyordum

önce (748 puan) tarafından

Bence de başka türlü bu düşünceler hem ayrı ayrı hemde sizin evliliğinizi yer bitirir tek çare kızı bulup bu şekilde konuşturmak araştırmak kurtulursunz

Aynen öyle araştırmadan birşey bulamassiniz

+1 oy
önce (3,497 puan) tarafından

Azicik vicdani varsa geliyodur tabiki bi yanlis yapti tamam haklisin ama evlat bu atilir mi 

Çok merhametli bir insan eminim geliyor . Olam sanırım bana oldu genç yaşta akıl hastası olacağım üstelik bu konuyla hiçbir alakam olmamasına rağmen 

+1

Bu kadar takildin atlatamadin unutamiyosun neden affettin yargilamiyorum seni anlamaya calisiyorum 

Sadece içimde yaşıyorum. Aslında iyiyim gün içinde imtihan dünyası insan başına ne gelecek bilmiyor sadece akşam bazı akşamları böyle boşluğa düşüyorum 

Canim affettiysen hatasini unut unutamiyosan kendine bunu yapma destek alsan acaba faydasi olur mu esini tanimiyoruz bazi insanlar gercekten boyle bi hata yapip duzelebiliyo ama bazilari degismiyo esin acaba hangi gurup ne sartlar altinda bu hataya dustu siz ne durumdaydiniz sorun neydi sonraki surecte nasil oldunuz esin nasildi biz bunlari bilemeyiz sen bileceksin gercekten elini vicdanina koy kul hakki kendinden baslar esin affetmeye deger mi degmez diyosan kendi kula hakkina girme yazik etme ha yok bi hata yapti cokda pisman duzeldi diyosan da bi destek almani tavsiye ederim surekli bunu dillendirerek dusunerek omur gecmez 

+1 oy

Bunu sorman bile çok saçma. Tabiki düşünüyordur. Çocuğu sonuçta. Canı, kanı tabiki düşünecek. Düşünmezse asıl sen eşini sorgula, insanlığını sorgula 

Ne acı bir gerçek içinde olduğumu hissettim şu an bende eminim aklına geliyor ah ben nasıl kendime teselli vereceğim ne yapacağım nereye gideceğim bilmiyorum 

Maalesef çok ama çok zor bir durum Allah yardımcın olsun 😕ama çocuğada çok üzüldüm 

Bende üzüldüm böyle hayasız bir anne nasıl yetiştirecek diye 

Burda hayasız olan eşin bence kadın evli olduğunu bilmiyordu belki 

Hayır evli olduğunu biliyormuş bizzat 

0 oy
önce (4,216 puan) tarafından

Çok zor bir durum Rabbım kolaylık versin ne desem bilemedim inanki 🤷‍♀️

Ne denir ki 

0 oy
önce (405 puan) tarafından

Bana pek inandırıcı gibi gelmedi madem çocuğu var nie yurda veriyo (şüpheli) daha önce aldırabilirdi bakamiyacağını bile bile. Belki eşini çocuğun var diyetek kandırıyor ya niyeti para veya eşinle seni boşandırıp kendimi evlenmek  istiyor. Ortada çocuk olsaydı ilqki gösterirdi çocuğun var diye ama yurda verdim asla ismini söylemem göstermem demesi biraz şüpheli gibime geldi. 

Doğumu yapmaya gelmiş başında da eşim durmuş . Bana bu kızım çok ağır geliyor, ben verecektim onun kucağına ilk bebeğini , o kadar hayalimdi ki şimdi ise koskoca bir hayal olarak kaldı içimde . Eşimin telefonunda çocuğun doğum sonrası fotoğrafı var 

Sen hamilemisin peki

Hayır, eşim istiyor bir evlat sahibi olmak ama ben buna cesaret edemedim edemiyorum

önce (748 puan) tarafından

Bişey sorucam bu çocuğun fotoğrafi var ve başında beklemiş eşin nasıl bulamıyorsnz kimse duymasın diye mahkeme yada polise mi gitmiyorsnz  sonrasında eşin ne yapmış nasıl kaybetmiş başka şekilde numaradan vs. Adresini resmi yollardan bulun öğrenin rahatlayın 

Cocuk falan yapma sakın

0 oy
önce (5,482 puan) tarafından

İnsan evladını düşünür düşmezse sorun zaten onun kanından  canından olan bir evlat senden olan çocuğunu düşünüyorsa başka bir kadından olan evlatta aynıdır ne farkı var olan masum bir bebeğe olmuş yazık yani 

0 oy
önce (1,148 puan) tarafından

Ben çocuğa üzüldüm ya yazık hiçbir suçu yok ama annenin çocuk esirgemeye verdiğine inanamadim gerçekten vermis olsaydı ismi şu derdi eşin sahip çıkmak istemiş maddi imkan istememesi de düşündürücü bilemiyorum yine de günah almak istemem kolay bir durum da değil eşinin de illaki aklına geliyordur acaba benden mi şuan ne halde diye düşünüyordur 

O kadını Allah’a havale ediyorum . Böyle darda ve zorda bıraktığı için . İnsan olan ya yerini söyler ya da eşimden değilse senden değil der ama böyle yaparak ağır vebala girer hem o çocuğun hem eşimin sonuçta bu hatayı ortak işlemişler 

Tabi canım o çocuğun da iyi bir hayati olmasına babasını bilmesine hakkı var günah ya gerçekten çocuk esirgemeye verdiyse o daha kötü hem annesiz hem babasız bi hata yapıyorsun çocuğun suçu ne ya da korunma diye bir şey var neden korunmuyorsun nerden baksan şüpheli hareketler 

Umarım iki cihanda da yüzü gülmez o kadının gem beni bu hale getirdiği için hem de o çocuğu o şekilde büyüteceğini bile bile dünyaya getirdiği için 

Aldirmasi da çok büyük günah bir canı öldürmüş oluyorsum Allah yardımcın olsun bunu bile bile kabul etmek kolay değil ya çocuk eşinden veya değil sonuçta kadınla birlikte olmuş büyük konuşmak istemiyorum ben affedemizdim güven sorunu olduğu zaman o evlilik sağlıklı yürümüyor 

0 oy
önce (1,081 puan) tarafından

Kadın emın değil eşinden olduğuna bence öyle olmasa hem doğurup hem engelleyıp yurda vermezdı. Bir anne o kadar vicdansız olmamalı çünkü babası var ver ona istemiyorsan 

Ama bir de hangi cesaretle eşimin olduğu şehire gelil doğum yapıyor onu anlamadım ve en acısı benim açımdan diyeyim, eşimde o çocuğun doğum sonrası fotoğrafı var, ah o kadar ağır ki sanki bazen kendimi yaşamıyor gibi hissediyorum 

Madem kabul edip geri döndün çok üzme kendını yıpranırsın hastalık sahibi olursun. Eşinle ortak çocuğunuz var mı

Hayır yok , şu an eşim istiyor ama benim cesaretim yok. Düşünmüyorum 

Rabbim yardımcın olsun çok zor bir durum aldatılmak affedılecek bir şey değil aslında her zaman yıpranan kadın oluyor. Uzun bir süre düşünme de bence çünkü hala affetmemişsin cok zor da affeder unutursun kı sanmam asla unutacağını. 

Belki tam unuttum derken o kadın elinde o çocukla çıkıp gelecek . Kime neye güvenerek bu dünyaya çocuk getireceğim ki çünkü neyin ne olacağını bilmiyorum, belki eşim o çocuğu bulsaydı DNA ile kendinin olduğunu bilseydi bana dönmeyecekti bile. Kendim onca şeyle savaşırken içimde , bir de dünyaya masum bir canı emanet edecek kimsem yok gibi hissediyorum o yüzden doğacak olan çocuğuma bunu yapamam. En fazla bir çocuk sahibi olma hayalimden vazgeçtim bu da böyle olmalıymış demek ki . Bunları yazarken gözyaşlarıma hakim olamadım 

0 oy
önce (3,860 puan) tarafından

Bence düşünüyordur, şunu merak ediyorum eğer kocan çocuğu bulup getirse kabul eder misin,ve o diğer kadınında saçını başını yolasım geldi,Allah'ın cezası madem bakamıyorsun ver babasına , çocuk esirgemeye bırakmak ne demek ya

O çocuğu kabul ederim ama o kadının o çocuğum hayatına dahil olmasına huzur kaçırmasına müsade edemem. O canın hiçbir suçu yok 

0 oy
önce (3,614 puan) tarafından

Ay neler okudum yahu.  Neyse tüm yargıları bir kenara bırakarak diyeceğim şu ki, madem böyle bir halt yemiş ve sende affetmişsin yani kabullenmişsin o zaman o cocugun peşine düşün ve dna testi vs yapın o cocugu alın ve bakın 

Herkes 10 dk lık zevki için coluk cocuk mu ziyan edecek, kadın bakmamış tamam o onun ayıbı ama sizde yok saymayın bir cocugun hayatı söz konusu 

Bu konuyu eşime açamıyorum o da asla açmıyor. Onum açmasını istiyorum, çünkü onun hatası sonucu bu gelişti ve ben açarsam o kendini kötü hissedecek sanırım zaman verdi yoksa bende her şeyi açığa çıkarmak istiyorum 

0 oy

Kız çocuğun da yokmuş seni bu adama bağlayan ne kaç yaşındasın bilmiyorum ama sakın unutma bir yapan tekrar yapar keşke dönmeseydin bu çok ağır bir şey 

Zaten evliliğin en önemli hatta tek kuralı sadakat değil mi o da yoksa neden evlilikler var ki, ileride belki çook daha iyi birisi cıkardı önüne mutlu bir hayat yaşardın nekadar affettim de desen içinde kalacak bu 

Çok haklısın ama bazı hislerime engel olamıyorum. Zaten onca şeye rağmen hala nasıl içimden bir şeyler hissediyorum bilmiyorum. Ama içimde bir yara var geçmeyecek biliyorum 

Yani sen kendin de bunu biliyorsun sakın cocuk yapma bence iyice bir düşün bunu kendine yapma biri gider bini gelir bir kişi için hayatını soldurma 

0 oy
önce (1,464 puan) tarafından

Çocuğa cok üzüldüm 

0 oy
önce (1,600 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım çok zor bişey Allah'ım kimseye yaşatmasın 

Şunu soyleyim sana sadece herşey ortaya çıkana kadar eşinden sen çocuk yapma ne olacağı belli olmaz seninde çocuğun olursa boşanmak dahi istesen zor olur 

Bende öyle düşünüyorum 

İlgili sorular

+3 oy
22 cevap 386 göst.
+1 oy
14 cevap 353 göst.
+2 oy
3 cevap 43 göst.
+2 oy
13 cevap 235 göst.

Kategoriler