+1 oy
452 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (70 puan) tarafından

Kızlar bebeğim 11 aylık. Bugün bir dk. başka odaya geçtiğimde emekleyerek  kedi kumunun  yanına gitmiş. Yanına geldiğimde topaklanmış bir kum parçasını ağzında  yerken yakaladım. Hemen ağzını ellerini yıkadım. Acile getirdim ama doktor bu durum için birşey yapamayacağını söyleyip eve yolladı, başka bir hastanenin aciline  gittim tekrar orada ki doktor da aynı şeyleri söyledi ve hiç bir müdahale yapmadan yolladı. Ama içime sinmiyor böylede çünkü yediği kum çişliydi. Daha önce başına gelen olsu mu hiç merak ediyorum.

24 Cevaplar

+7 oy
(355 puan) tarafından

Ufak bebek olan evde kadının ne işi var kumunun ne işi var Allah aşkına 

(2,467 puan) tarafından
+1

Ne alakası var. Kedili evde bebek dogunca kedinin postalanmasi mi lazım? Bizim kedi kızım doğmadan önce de vardı. Birlikte büyüdüler ve kızımın bünyesi gayet sağlam, faydası bile oldu kedinin. 

(3,624 puan) tarafından

Ne alakası var o kedi cocuk doğmadan o evdeyse cocuk oldu diye atılması mı lazım ne yapsınlar çok tuhafsınız ha 

(163,183 puan) tarafından

hakkaten ne alaka allah askina  @Sedefan9409

(15,360 puan) tarafından

Cahil misin? Bizim evde kedi yok ama kızım dün balkona kediler içsin diyee koyduğumuz suyu içti çocuk bu ayrıca h.yvan besliyorsak bebek olunca sokağa mi atalım..

-Reklam-
+5 oy
(7,450 puan) tarafından

🤢🤢🤢Emekleyen bebeğin olduğu evde kedi kumunun ortalıkta ne işi var yada neden kapısı kapalı değil 

(70 puan) tarafından

Tabi ki ortalıkta değildi, yan odadaydı fakat mantıken kedinin tuvaletini yapabilmesi için kapının açık olması gerekiyor.  Anlık oldu zaten her şey.

(4,515 puan) tarafından
+2

Çok yardımcı oldu yorumun 

(7,450 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
+2

Bebeğin ulaşabildiği kolay bir yerdeymiş demek ki 1 dk geçmeden demişsiniz çünkü neyse Geçmiş olsun inşallah bir şey olmaz 

Yardımcı olmak için  yazmadım zaten 

+2 oy
(1,654 puan) tarafından

Bebek olan ev de kedi olmamali. 

Ben olsam vicdan azabından ölürdüm elbette çocuğa yapacak birşey yoksa tehlikeli bir durum yoktur diye umut ediyorum bana düşmez belki ama yavrunuz için kediyi evden uzaklaştırin isteyen biri vardir mutlaka.

(4,584 puan) tarafından
+1

Yanlış anlama da canım 

Kedi olmayan evdeki çocukların bagisikligi zayifmi değil 

Ayrıca kedi köpekten daha tehlikeli kakasını kusmuğu tüyü saldirmasi herseyi çok riskli 

Neler neler duyuyoruz 

Ben asla ama asla sokmadim sokmam da 

Benim çocuğumu pedagoglar doktorlar yetistirmiyor 

Benim arkadaşım o kedinin tırmiği yüzünden ameliyat oldu gözünden 

Diskisinda çok fazla şekilde toksoplazma taşıyor 

Yararı kadar zararini da düşünmek gerekli 

(1,654 puan) tarafından

Evet maalesef travmam var. Yargilarlar diye yazmak istemedim ama benimki korkudan öte tiksinme midem bulanıyor ben de anlam veremiyorum saçma yanlış geliyor ama elimde değil kedi gördüğüm an da midem bulanıyor tiksiniyorum korkunç geliyor bakışı falan böyle olmak asla istemezdim ama bu da benim sınavım işte 😢

(2,294 puan) tarafından

Yok estağfurullah canım ne yanlış anlaması 

Bağışıklık aklıma gelmemişti ama oda bir etken bak

Kedi olan evde çocukta duygusal bağ ve özgüven oluyor. Motor becerilerini geliştiriyor. Kalp krizi riskini azaltıyor,  depresyona birebir canlı  vs vs birsürü olumlu yönleri var .

Bahsettiğiniz toxoplazma aşısız hayvanlar için geçerli ve kedinin saldırgan olmasında ki rol yetiştiren ailededir maalesef 

Benim evimde de kedi yok çünkü onun sorumluluğu fazla o yüzden almadım 

(4,584 puan) tarafından

Bende seviyorum kedileri ama biraz titizlik var bende tüyünden huylanirim mesela 

Yada korkarım küçük kizimin sağı solu belli olmuyor görmeden bisey olur eder 

Bi de temizlemek mesele

(2,294 puan) tarafından

Bende ondan dolayı istemiyorum açıkçası birde çalışıyorum şimdi 2 çocuk oldu benim için çok zor bir durum ama oğlum kedi kedi diye tutturuyor hakkımızda hayırlısı 😂

+2 oy
(635 puan) tarafından

Evinde evcil hay.van besleyene saygim sonsuz ama cocuklu evde kedi kopek bakilmaz benim fikrimce ne olursa olsun hay.van sonucta bir sure bende kedi baktim emanet Allah'ım boyle bir pislik yok tüyü kakasi bilmem nesi siz onu çocugu olmayan ya da bekar birirlerine sahiplendirin ama sakın sokağa atmayın.

+2 oy
(1,633 puan) tarafından

Ben bı düsuk yaptım doktorun bana dedigi kedi pisliginden yada kılından  enfeksiyon kaptigim için toklopsammam yüksek çıktığı için oldu 

+1 oy
(4,515 puan) tarafından

Kanına bakmadılar mi mikrop var mı yok mu cikardi

(70 puan) tarafından

Hayır, doktora söylememe rağmen bakmadı. 

(4,515 puan) tarafından

O zaman bekle canım bulantı kusma ishal ateş olursa goturursun yani şuan pek yapcak bişey yok 

+1 oy
(2,360 puan) tarafından

İğrenç yaa oyyk

+1 oy
(2,041 puan) tarafından

Kakası ile atar diye yapmamislardir allah izni ile birsey olmaz canim ınsallah olmuş artık daha dikkatli olursun 

(70 puan) tarafından

Normalde  işimi bile kızım uyuyunca yaparım, o uyanıkken yanından ayrılmam. Ama işte başka odaya gidip geldim 1 dk. sadece. Yapacağını yapmış.

(2,041 puan) tarafından

Birsey olmaz ya çamurlar icinde büyüyen çocuklar var içini ferah tut uyumadım o anda kumda kaka pisliği çok yoktur kedinin tek o biraz can sıkıcı olabilir

+1 oy
(2,294 puan) tarafından

Canım bir sakin ol, hiç birşey olmaz. İlk etap boğulma tehlikesi olur ki olmamış Allah'a şükür. Hiç birşey olmaz 

(70 puan) tarafından

Öncelille çok teşekkür ederim düzgün yorumunuz için, inşallah olmaz. 

(2,294 puan) tarafından

Estağfurullah canım ❤️ kalbin ferah olsun zaten hemen yıkamışsınız elini yüzünü 

+1 oy
(1,566 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun bi anlık birşey bnımkı de 11 aylık eline ne gelirse ağzına sokuyor 

+1 oy
(701 puan) tarafından

Sen goremwyedebilirdin bunu. Evde bebeğin varken kedi olması doğrumu yani ne kadar sağlıklı. Yadirgamiyorum elestirmiyorum bende hayvanları çok severim. Ama bebek sağlığı için evde bı ****** olması doğru değil. Kedinin tüyü yada büyük cisinide yiyebilir. Olabailecek bişey bu. ****** bu düşünemez gözünu çizebilir. Bı anda tirmalar gözüne gelir. Hayvanı en azından bebeğin belli yaşa gelene kadar başkasına emanet etsen sence daha iyi degilmi.

(70 puan) tarafından

Çocuk doktorumuzda , alerji doktorumuzda evde bir ****** ile büyümenin bebek için  iyi hemde bağışıklığının  güçlü olacağını söylediler. Kedimiz 4 senedir bizimle ve uysal bir kedi asla zarar vermez.  Bugün yaşanan olay bir parkta oynarken de başımıza gelebilirdi. Kızım 11 aylık ve çok şükür ki bugüne kadar hiç hastalanmadan geldi. Ben kendimizin dr bunda payının olduğuna inanıyorum. Evet keşke yaşanmasaydı  fakat maalesef oldu. Buraya yazma amacım zaten daha önce başına böyle birşey gelen oldumu, olduysa her hangi bir sorun yaşadılar mı sonrasında  öğrenmek için yazdım.

(701 puan) tarafından
+1

Valla bacım kötü niyetle yazmıyorum. Hayvanları severim ama doğal ortamında hem o hayvanın özgürlüğünün günahı var bı eve hapis etmekle. Hemde Allah korusun ****** bu içgüdüsel hareket eder tehtit olarak algıladığı herşeye zarar verir. Hem hayvanın hastalığı olur çocuğuna bulaşır daha farklı sonuç doğurur. Hiç hastanmadigi hastalanmayacagi anlamına gelmez. Ama gene sen bilirsin kedileri seviyorsan. Ben bişe diyemem ev senin . Evlat senin evladın.

+1 oy
(78 puan) tarafından

Yorumları okuyorum, yok kedi olmaz yok böyle, 

Yani ben köyde kalıyorum merkezden 10 dk uzakta bizde kedi bahçede köpek fln besliyoruz kızım 24 saat kediyle oynuyor, yani bizde kum yok kendisi gidip dışarda yapıyor pisliğini sonra geliyor, ama bişey olmaz Allahın izniyle korkma bi anne olarak seni gayet iyi anlıyorum ama içini ferah tut ne kadar aklına kötü şey getirirsen o kadar kötü şey olur, benim kızım 24 saat saat gece 12 kadar elinç kirletiyor çamur tabi ki yıkıyorum bu demiyorum pislik içinde ama bırakın çocuklarınız mikropla tanışsınlar, zaten çocuk mikropla tanışmasa hasta olur, benim düşüncem bu şekilde kedi zaten bakılması sünnettir saçmalamayın bu kadar dünya üzerinde kediden daha temiz ****** yoktur bunu peygamberimiz (s.a.s) buyurmuş, “bırakın oda evin içinde sizden biri gibi dolaşsın” diye…

+1 oy
(15,360 puan) tarafından

Yorumlar şaka gibi kediyi sahiplendir kedinin evde ne işi var vs vs ay sizene size bişey sorulmuş üstünüze vazife olmayan şeylere cevap verip asıl konuyu eş geçmişiniz şaka gibi 

(274 puan) tarafından

Kız sen nur muydun 

(15,360 puan) tarafından

He kız sen kimsin 🤣🤣

(274 puan) tarafından

S.polat 😂

0 oy
(274 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Ah bu bebeler kasla göz arasında neler yapıyor sakin ol şöyle dusun köyde falan ne çocuklar büyüyor hergun kedinin köpeğin pisledigi yere basıp o çamurla toprakla oynarak buyuyun kakasiyla atar enfeksiyondan korkuyorsan da bol bol sarımsaklı yoğurt falan yedir aklıma başka bişey gelmedi canım 

0 oy
(3,786 puan) tarafından

Evdeki aşıları tam bir kedi oldugu düşünülürse hiçbir sey olmaz. Eminim parazit aşısı vs de yaptiriyorsunuzdur. Dışarıda toz toprağın içinde büyüyen bir sürü çocuk var olsa onlara olurdu

0 oy
(3,187 puan) tarafından

İnşallah çocuk yutmadannn yetişmişsinizdir çişli kumu yutmuş olsa doktor göndermezdi diye umuyorum 😑

0 oy
(14,167 puan) tarafından

Toksoplazma testi yapılması gerekir. ****** dışkısından bulaşıyor. Gebelikte de takibi yapılır ilk ay hatta bunun. Benim kedim vardı her yerde tüy olduğu için oğlum doğunca mecburi sahiplendirdik ciddi sorundu çünkü üst baş komple tüyü doluydu ama kum kabı kapalıydı. Kapaklı kum kabı alırsanız eli çabuk ulaşmaz. Hem de daha rahat olur sizin için.  Geçmiş olsun. Bir hafta sonra bir özel hastaneye gidip Toksoplazma mevzusunu danışın. Yorumlara da bir baktım akılcı yaklaşım çok az. Bebek olan evde eğer bakım iyiyse kedi olur ben kendime güvenemedim eşim de istemedi mecbur sahiplendirdik. Bir şey olur mu demişsin ve bak aşağıya yazdım olabilir. 

Toksoplazma (gondii) hamile kadınlarda düşük riskine veya bebeklerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen bir hastalıktır. Toksoplazma aynı zamanda gözde retina enfeksiyonuna neden olabileceği gibi görme sinirine veya görme merkezine de ciddi zararlar verebilir hastalığın kaynağı kedi ve kedigillerdir.

0 oy
(2,603 puan) tarafından

Ayy yorumlara şöyle bir baktım da. Küçük bebeğin olduğu evde kedinin ne işi var demiş herkes. Ne alaka anlamadım. Ben o kedili evde 2 bebek büyütttüm 3. Yolda. Oğlum daha önce karıştırdı kumu ama yemedi. İnşallah bişey olmaz Allah'ın izniyle canım. 2 doktorda aynı şeyi dediyse bişey olmaz. Yutmamıştır belkide 

0 oy
(22,193 puan) tarafından

Dikkatli olman gerekirdi bilmiyorum nasıl müdahale edecek doktor

0 oy
(5,361 puan) tarafından

Gecmis olsun. Sikinti olacagini dusunmuyorum, diski ile atar. Benim kedim yok ama olsaydi eger kedi kumunun oldugu odanin kapisinin altina kedi kapisi yapardim. Hem kedi ihtiyac halinde odaya girerdi hemde kapi kapali oldugu icin cocuk o odaya giremezdi. Aklima gelen ilk tavsiye bu oldu. 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 85 göst.
0 oy
0 cevap 24 göst.
0 oy
2 cevap 46 göst.
+1 oy
4 cevap 92 göst.

Kategoriler

1,455,654 soru

23,886,981 cevap