+1 oy
210 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (4,547 puan) tarafından

Cidden bütün yükü biz çekiyoruz 

Evin cocuklarin kocanın stresini yükünü 

Yoruldum valla artık 

Buyuk kızım uyudu 

Kocam denen insana benzemedikte uyudu 

Adama guzelce konuşuyorum ediyorum yok olmuyor 

Gel küçü küçü diyor ******** manyak 

Ağız dalaşı yaptık kirdi kalbimi 

Ardına tırnak makası ver diye emir veriyor 

Bende kalk kendin al dedim 

Götleklik yapma diyor 

Gel de bu insana karşı sevgin saygin olsun 

Icimdeki sevgiyi saygıyı yok etti 

Kucuk kızım emziksiz uyumaz 

Emzik yok ortalikta 

Gece gece işi gücü bıraktım Emzik arıyorum saat kaç oldu 

Kocaninda umrunda degil 

8 Cevaplar

+1 oy
önce (4,796 puan) tarafından

Aslında yükü kadınlar çekiyor değil de kadınlar eş seçiminde hata yapıyor desek daha doğru gibi. Kiminin seçme şansı olmuyordur belki. Kiminin evlilik tek kurtuluşu olduğu için böyle bir hayatı vardır ama inanın bana pek çok kadın kendi tercihinin bedelini ödüyor.  

Mesela senin eşin bir gecede sorumsuz olmamıştır. Ya da bir gecede saygısız, ağzı bozuk birine dönüşmemiştir. Bu adamın kumaşı başından bellidir. Böyle bir adamla evlendin, girdin bir yola çocuk da yaptın. İkinciyi neden yaptın? Seviyorum deme. Seviliyorum hiç deme. Sevgi böyle bir şey değil. Kadınların yükünün birazı da tercihleri maalesef.

-Reklam-
0 oy
önce (1 puan) tarafından

Bir evı aile yı duzene sokmak bakmak yetıstırmek le yetmiyor... Senin aldığın eş aile egıtımını tamamlamadıgı ıcın durum bu bir cogumuz yasıyoruz İnan kendi dogurduklarımızı yetiştirirken başkasının dogurdugunu adam etmeye calısmak hasta oluyoruz  kanser oluyoruz Rabbım yuklerımızı hafiflesin 🤲

önce (4,547 puan) tarafından

Amin canım inşallah 

Sinir hastası etti valla beni 

0 oy
önce (9,605 puan) tarafından

Benim eşim baslarda öyleydi sürekli birseyler isderdi suyunu bile götürür ayagına verirdim taki dank edene kadar alıştırmıstım artık cocukta olunca sinirlerim nirvana bitgün bir bagırıs cagırıs o gün bugün birsey isderken 10 kere düşünür annesi hep ayagına götürmüş meyveler soyar elleriyle yedirirmiş yok öyle bir dünya meyvesinide kendisi soyar suyunuda kendisi alır artık.Meymun gözünü açalı 6 sene oldu 🤣

Emzige gelince emzik takma seyleri var yakasına yada tişörtüne kıstırmalı alsan kaybolmaz aynı sorunu bende yasıyordum taka taka alıştı

Artık bildiği için çıkarıyor 

Kendi imkanimla yaptım ama olmadı 

Biberon ucuyla

0 oy
önce (1,092 puan) tarafından

Vallahi benim eşimde öyle boğasım var bugün onu. Bende emzik arıyorum bulamıyorum 

Kendi imkanimla emzik yaptım ama olmadı 

Saat kaç oldu hala bizim kız ayakta

önce (309 puan) tarafından

Kiyamam keşke yedek bir emzik olsaydı kızın bu kadar bağlıysa yedek bulundur canım. Kucağına alıp pispisla yatar belki 

Vardı o da kayboldu 

Oncekileri hep isirdi isirdi attı 

Buyuk kızımdan kalma ezikler vardı onları bile isirdi 

0 oy
önce (2,130 puan) tarafından

Herşeyden bağımsız kocam denen insana benzemedik beni mestetti 😂 bende kocama kullanayım bunu 

Ya bir adamın eşine böyle şeyler söylemesini bende hiç uygun bulmuyor g.tlek nedir ya. Sonrasında saygı göstermeyen çok normal. Ama erkekler tatlı dil sever. İnat sevmezler. Çocuk gibiler çünkü. En güzeli birde tatlı dille dene.

önce (4,230 puan) tarafından

Kocam denen insana benzemedik ne demek ben anlayamadım 😀

önce (2,130 puan) tarafından

İnsana benzemeyen kocam kişisi diyor şair 😂

Yaptım canim zaten o yüzden diyorum ya 

Ben ona tatlı dilli oldukça o iyice giciklasiyor

0 oy
önce (2,188 puan) tarafından

hep söyledim söylemeye de devam edeceğim.

evliliğin başında aman canım cicim vs dşye erkeğe hiçbir şey yaptırmıyorsunuz. Aslında bu suç da değil aileden öyle gördünüz. babalarımız krallar gibi yaşadı aile evinde. anne evin hizmetçisi oldu. 

e erkek çocuğu da kendi evinde böyle yetişti. aman erkekniş yapar mı dediler, küçük prens zannetti o da kendini. 

ilk günden itibaren hiçbir şey beklemediniz, al eline şu süpürgeyi bir süpür demediniz.

genel olarak konuşuyorum. çoğunluk böyle annesinden ne gördüyse onu uyguladı. sonra da tepenize çıktılar.

sonra bir dediğini yapma, götlektik yapma diye söyleyebiliyor. yapmayın, erkeklerin hizmetçisi değiliz. onlar işte çalışıyor da biz evde yatıyor muyuz sabahtan akşama kadar. çocuk bakmak kolay değil. yapmayın, erkeklerin kölesi değilsiniz. herkesin yapabileceği bir iş var, ona göre iş bölümü yapın. erkekleri tepenize çıkarmayın. onlar güç zehirlenmesi yaşayan varlıklar. 

Doğru söylüyorsun canım 

Zaten yapmayınca kötü oluyorum ya

Disardakilere kibar bana gelince hanzo oluyor

önce (2,424 puan) tarafından

Karısı çalışsa bile bazı erkekler yine de tüm ev yükü kadında olmalı diye düşünüyor. Bu da bahsettiğiniz gibi tamamen alıştırma ile alakalı.

önce (2,188 puan) tarafından

tabii ki böyle hanzolar da var maalesef. 

hepimiz anne babamızdan bunu gördük nerseyse. çok azımızın babası annesine yardımcı bir eş olmuştur. benim babam yardımcı biri değildi, aksine her şeyi dört dörtlük olsun isteyen bir adamdı ve annem de çalışan bir kadındı. 

her şeye yetmeye çalıştı, 3 çocuk, iş hayatı ve ev hayatı. ve bu kadar şeye rağmen yaranamadı. 

kendi kendine etti. babamın çayını bile karıştırıp verirmiş. ben evde babamın soba kurduğunu, perde astığını hiç görmedim.

atkadaşlarımdan da benzer şikayetler duyuyordum. ve ben evlendim, Allah  var eşim insandır. ama baktım ben demedikçe hiçbir şeye elini sürmüyor, ben de aman başta bir şey istemedim yalan yok.

ama baktım olacak gibi değil. kendi kendime yapabildiğim her şeyi eşimden istedim. yapamıyorum, boyum yetmiyor, bu çok ağır bilmem de 1-2 yapmaya başladı. bi de erkekler gerçekten komutla çalışıyor. bizim gibi detaylı düşünemedikleri için bizim farkettiğimiz şeyleri göremiyorlar.

bu yüzden tabiri caizse lafı dolandırmadan köpeğe otur kalk komutu verir gibi hadi evi süpür, hadi toz al, hadi makineyi boşalt gibi komut vermek gerekiyor. tabii ki başta off yapamam ben, ne gerek var gibi çeşitli bahaneler sunacaklar. bizim pes etmeden devam etmemiz ve onları yontmamız gerekiyor. 

özellikle yeni evliler inşallah görürler bu yorumumu 

0 oy
önce (958 puan) tarafından

Es desteği yoksa altının içinde de yuzsen mutlu olamıyorsun maalesef ve bu Türkiye'de yüzde 80 gibi bir oranda geçen halamla konuşuyoruz oğlu bir ay sonra evlenecek şimdi kızlar erkeklerin de ev işi yapmasını bekliyor çok yanlış erkek para getirecek kadın evde duracak falan diyordu ikiside çalışırsa dedim bende çalıştım ama enişten hiç iş yapmadı o da yapmasın dedi çok yanlış hala hayat müşterek çorabını kirli sepetine atmak iş yapmak değil yediği tabağı makinaya koymak iş değil ekmek kırıntısıni yere düşürdü almak iş değil çöp atmak iş değil diye böyle sıraladım ama işte maalesef herşey ailede bitiyor 

Valla bana tek iş yapmasa da olur 

İnan beklentim yok o konuda 

Bana manevi duygusal anlamda destek verse yanimda olsa yeter 

Varsın çorabını sağa sola atsın 

Gocunmam almaktan 

Bendeki eksiklik sevgi saygı ne biliyim manevi olarak desteği yok 

Hele bu ara iyice insanlıktan çıktı 

Sürekli hakaret edip duruyor 

Ne yaparsam yapıyım yaranamiyorum 

Disardakilerle kıyaslamaya kalkiyor vs 

Çok yoruldum beyinsel olarak o kadar yorgunum ki 

İnsanın kocasi karisini, vezirde ediyormuş rezilde 

Eş desteği cidden çok önemli 

Hele ki arkanda kimsenin olmadığını biliyorsa

önce (958 puan) tarafından

Çoğu erkek bu yüzden rahat arkasında kimse yok bana muhtaç diye düşünüp afedersin ****** yerine koyuyorlar gerçekten de çok üzücü Rabbim böyle erkeklere vicdan merhamet sevgi versn

0 oy
önce (1,050 puan) tarafından

Her şey aile terbiyesi ve içinden gelmekle ilgili. Allahtan korkan herkes zaten muhatabına eziyet etmez.

Kadın işleri yok mu? Var. Erkek işleri de var. İnkar edilmez.

Ancak kendi kendine bir tabağı kaldırmaktan, kirlileri sepete atmaktan, aldığı şeyi yerine koymaktan, yeri geldi mi yatağını veya masasını toplamaktan, kendini doyurmaktan, kıyafetlerini dağıtmadan almaktan vs erinen bir varlık olarak yaşamak da Allah muhafaza ama çok büyük acziyet. Bir kere erkek olsun kadın olsun insan bunu kendine yedirememeli.

İçinden gelen, ailesi öğretmese de karısı isteyince yapıyor. İçinde olmayan da ailesi öğretse bile karısı söylemedikçe yapmıyor.

İnsan sadece aile terbiyesiyle ömrünü idame ettiremez, biraz da kendini geliştirmeye odaklı olmalı.

Tamam bizim tabiatımız kadınlık sebebiyle daha karışık olayları çözmeye meyilli ama hiçbirimiz doğuştan temizlik, yemek veya çocuk bakmayı bilmiyoruz ki. Biz de öğreniyoruz.

Demek ki bu tür işler öğrenilebilir işlermiş, o halde tüm yükü kadına bırakmak hıyarlıktan başka bir şey değil.

Dünya üzerinde yaşamış ve yaşacakların arasında en kıymetli, en değerli, en olgun, en güzel beşer Rasulullah (sav) hazretleridir. Eğer biri hizmete layıksa, O’dur. Ancak O bile kendi söküğünü kendi diker, evini süpürür, ev işlerine yardım ederdi. Biz kimiz ulan?

Yarın bir gün gelinlerimizin bizim yaşadıklarımızı yaşamaması için oğullarımızı “kendi kendine yetebilecek” düzeyde yetiştirmeliyiz. Çocuk duyarak değil, görerek öğreniyor.

Babasının basit bir işi bile yapmayışının aslında çok büyük acizlik olduğunu öğretmek lazım, belki böylece baba da düzelir.

Benim babam öksüz, annesiz büyüdüğü için her türlü kadın işini kendi görmüş. Annem de babasız büyüdüğü için her türlü erkek işini kendi görmüş. Bizi de böyle büyüttüler, erkek kardeşim çok güzel ev de süpürür, yemek de yapar.  Ben dolap da tamir ederim, erkek işi ağır şeyleri de yaparım.

Eşim hiç öyle büyümemiş, hep başkası yapmış. Benim yaptıklarımı gördükten sonra bir şeyi kendi başına kurunca bile hemen bana haber veriyor ki gurur duyayım. Büyüme tarzı çok mühim.

Emeğine sağlık, sebeplerini çok güzel izah etmişsin. İçinde cılız da olsa Allah korkusu ve merhamet olsan her insan ehlileşir. Tüm bu anlattıkların sebepleri. Bir de sonuçlar kısmı var. Maalesef ben burada biraz da kadınların iradesini sorguluyorum. Evlenmeden önce ölçmek, tartmak, adamın geçmişinin geleceğe nasıl yansıyacağını düşünmek, adamın hamurunu tartmak, o hamurun şekil alıp alamayacağına bakmak tüm bunlar saçma sapan gelinlik modeli beğenmekten, şu kadar takı isterim diye sipariş vermekten çok daha kıymetli. Ama maalesef pek çok kadın eşini değil evlenmeyi, evli olma durumunu sevdiği için vaktiyle gözden kaçırdığı (ya da bilerek göz ardı ettiği) esas önemli konuları evlenip 2-3 de çocuk yapınca anlıyor. Yine de kendisine değil eşine yükleniyor. Oysa kumaş belli. Ederi belli. Terzi sensin. İşe yaramazsa almayacaktın o kumaşı en başında... Sonuç kısmı da böyle oluşuyor bana göre. 

Eş seçimi hakkı olmayan, tek çaresi evlenmek olan kadınlar istisna. 

Aynen. Bana göre kadın üç şey için evlenir, 1. Evden kaçmak için. 2. Maddi kolaylık için. 3. Aşk için.

Mantık evliliği dedikleri de maddi kolaylığa girer.

Bu üçü içinde hiçbiri adamın kumaşını anlamamaya sebep değil. Tabi ki bazıları kendini aylarca hatta yıllarca öyle ya da böyle saklayabiliyor, örneğini defalarca gördük.

Dediğin gibi kendi evliliğine karar verme yetkisi verilmeyen kadınlar hariç her kadın ömrünü geçireceği adamı kendi seçiyor.

Kader ve imtihan kısmı da es geçilemez. İsterse en nazik adamı al, imtihan edilirsin. Orası ayrı dava.

Ancak İslami olarak evlenmeden önce kadının her türlü şartı koşmaya, her türlü araştırmayı yapmaya ve her şeyi kendi seçmeye yetkisi var. 

Örneğin ben görücü usulü evlendim ama ikimiz de ilk görüşte aşık olduk.

Buna rağmen eşime 30 kritik soru sordum ve cevabını aldığım her soru için şart koştum.

Kendimi en kötü halimi de anlatarak tanıttım, en eksik ne fazla. Zamanla tanırsın demedim. Uykumu alamazsam sinirli olurum’dan çocuklarımın isimlerini şöyle düşünmüştüme kadar. İnce ince.

İkimiz de aşkımızı alenen dile getirdik hatta evlenme teklifini ben ettim, Seninle evlenebilir miyim diye. Bu kadar aşka rağmen saygısızlık görürsem bağrıma taş bağlarım ama yine de olmaz dedik. O da, ben de. Saygı kırmızı çizgimizdi.

Elhamdülillah ve maşallah diyeyim, Rabbim daim etsin.

Her şeyini araştırmadan ve soruşturmadan evet demedim, aşık olsam bile. Ki dilim damağım kuruyordu aşktan, heyecandan.

Evdeki herkese onu istiyorum diyordum, her an kaçırabilirim diye şaka falan yapıyordum. (Annem babamı kaçırmış, bizde kadınlar kaçırıyor) gelenek yerini bulsun 😁

Dediğine katılıyorum. 💯 

Yakışır valla, önce kocaman bir maşallah sana da aşkınıza da:)) Ben tanıyarak evlendim ama inan sağlam referanslarla görücü usulü evlenmek isterdim. Eşimi biri bana özetlese 4 değil 1 sene harcardık flört için :))))

Konseptli evlenme teklifine karşıyım ben ama eğer edilecekse kesinlikle kadın erkeğe etmeli :)) Ben de eşime evlenme teklifi etmeyi planladım o benden hızlı çıktı, koca çınarım o zamanlar gençti tabii :)) Şimdi nerdee o hız o pratiklik :)

Ben 4 sene düşündüm eşimi. Öyle midir böyle midir, ya bana şöyle derse, ya ben ona bunu yaparsam diye. Dağınık bir ailede travmatik bir ortamda büyümüş. Sessiz, ağır, nazik, camdan kalpli, ya sonradan hortlarsa, ya pasif agresifse... Üstün zekalı, sosyal adaptasyon sorunu var bana göre, ya bir gün sosyal olarak tükenirse... Bana kalsa bir 4 sene daha flört ederdim bunlardan emin olmak için :))) Ama 4 sene çok az bu soruları yanıtlamaya. 

4 sene hep düşündüm. Eşimi mi istiyorum yoksa evlilik kurumunu mu. Tek tek analiz ettim. Her zaman amaç > araç olmalıydı bana göre. Amaç huzur, araç ise evlilik. "Prosedürel olarak evlenme" isteği huzurla yaşlanma isteğimin önünce geçmemeliydi. Çoğu yaşıtım evlenme derdinden evliliğin esas amacını unutmuştu. Araçlara kapılıp gidiyorlardı; nişanlık, gelinlik, ay balayısız olmaz, çeyizler örtüler enteresan giysiler, son model çanaklar taslar tabaklar... Ay şiştim:D 

Evli olmak, evlilik kurumu değil esas eşinizi sevmek saymak dolduracak huzur boşluğunu. O yüzden her zaman tezcanlı olan ben bu konuda ağırdım. Çok kez boşanmak isteyip yapamamış annemin etkisidir belki. 

Çok şükür, tanışmamızın 9, evliliğimizin 5. yılında yine olsa yine eşim derim diyorsam iyi gidiyoruzdur :)

Maşallah maşallah maşallah maşallah maşallahhhhhhh Rabbim nazarlardan saklasın, her daim afiyetle sevdanızı arttırsın.

Amaç>Araç olayına çooook katılıyorum. Tam olarak bu. Nokta.

Bir eşyanın ömrü en az 10 sene. Ama bazı evliliklerin ömrü evlerine almak için kafayı kırdıkları eşyalar kadar bile olmuyor.

Veya o kadar sürüyor ama içindeki evliliğin dinamiği huzurdan ziyade bir dövüş müsabakası gibi.

Bizim milletimiz pazarlık sünnettir lafını çok farklı algılıyor. Herkes bir içten pazarlık peşinde. İlişkide bile taktik kovalayan var…

O günü kutlamamış, bu tarihi unutmuş, şunun kadar altın istemiş, herkeste var bende neden yokmuş… mışmış mişmiş.

Evlenirken eşime “senin bir kanadın varsa ben diğer kanadın olmak isterim ki uçabildiğin en yükseklere uç” dedim diye gözleri dolmuştu. O da çok yanlış bir evliliğin çocuğu, çok yanlış bir kardeş ortamında büyümüş. Bazen ailemden bahsederken 10 defa düşünüyorum acaba üzülür mü diye.

Hani bir örnek var ya, vahşi doğadan fili alıp bebekken zincire vuruyorlar. Büyüdüğünde zincir yok olsa bile hala prangalı gibi kaçamıyor. Eşim de öyleydi. Ben de sanki onu doğal ortamına götüren kişiymişim gibi oldu.

Onun olması gereken özgürlüğüne kavuşması için önümüzde belki seneler var ama bir yerden başladık.

Onlarca arkadaşı olmasına rağmen bana her defasında sen benim en iyi arkadaşımsın der. Bu benim için çok değerli çünkü hayatı boyunca konuşturulmamış bir çocuğun sırdaşıyım.

Verene kurban olduğum, benim en kıymetlim kendisi. Ben biraz zorbayım sevdiklerime, onu zorbalarken de zevk alıyorum ama bazen bazı konularda fren yapmam gerekiyor.

Evlenmeyi herkese tavsiye ediyorum ben, evlenmek gelinlik giymek, ev kurmak, altın gümüş takmak ya da düğün demek değil diye hep anlatıyorum.

Karşınızdaki insanla sizin kalbiniz birleşecek, yoğurulacak ve ikiye ayrılarak size iade edilecek. Ona göre karşınızdakinin kalbinde kir mi var çamur mu var bilmeniz lazım. Siz de kendinizi ona göre temiz tutmanız lazım.

Çok şey var da… Neyse. 😁

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 120 göst.
24 Eylül 2022 Diğer kategorisinde KEBELEK (1,753 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 432 göst.
18 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Sizden birisiii (674 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 291 göst.
8 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Ben geldm (2,159 puan) tarafından soruldu

Kategoriler