+4 oy
508 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,463 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar.bebim 18 yaşında genç bi kızkardeşim var.doğuştan bir eli ve göğsü yok.onun büyüğü birde nişanlı kardeşim var.

Kardeşin 12 yaşındayken kadının biri kardeşimi görüyor ve soruştuyor kimin nesi diye.2 yıl öncede kardeşine aynı kadın oğlu için görmeye gelmiş.o zaman geldiğinde oğlunun sadece titremesi olduğunu söylemiş.2 yıl nişanlı kalır sonrada evlenirler demiş.annem kabul etmediği halde kadın ısrarla kaç gün telden aramış.annemse ikilimdr kalıp beni aradı,durumu anlattı.bende olmaz dedim bırak kız yaşı geldiğinde kendi seveceği bi adamla evlensin.hem sadece titremesi varsa niye bize geliyorlar çok zenginler.kendi denkleri olan biriyle evlenir dedim.

Annemi ikna ettim konu kapandı.bu 1 haftadır ailem bizdeydi.bu konu tekrardan açılmış.ablama çıtlatmışlar çocuğun tarafı.ama çocuğun haberi yok ama.neyse ablam ısrqrla kardeşimi ikna etmeye çalışıyor.illa tanış diye.bu arada sonrqdan duyduk  çocuğun belden aşağısı tutmuyormuş.ablamda ısrarla hayır sadece topallıyor diyor.akrabası öyle söylemiş.diyor baktın anlaşamadın yine yok dersin.

Bakın yanlış anlamayın çocuğu hor gördüğümden değil.kardeşimi tanıyorum yapamaz zaten kendini zor idare ediyor.

Bende dedim bu kız çocukla konuşup reddetse,onada yazık değilmi.daha öncedende bu yüzden sevgilisinden ayrılmış

Ablamında ısrarı zengin olmaları.

Kardeşimde istemiyordu başta.ablam aklına girmeye çalışmış.başta kararsızdı,konuşunca vazgeçti.

Gerçekten kızlar söyleyin haksızmıyım,

15 Cevaplar

+7 oy
önce (7,412 puan) tarafından

Bence haklısın. Deneme tahtası mı bu canım. Sırf zenginler diye olacak işmi

önce (1,463 puan) tarafından

Gerçekten sinirimden yüzüm yanıyor.kendi kafasına göre gidip,kocasına oğlanın durumunu sordutuyor.adamların kulağına gitse rezil oluruz.

önce (7,752 puan) tarafından

ya hem oyle hemde senin kardesinin bir engeli yokki gogsu dogustan yoksa yapilabilen bisey.  eli olmamasi da allahtan gelen bir durum sonucta yatalak degil her isini kendi yapabiliyordur dogustan beri bu sekilde oldugu icin . ama belden asagisi tutmayan biriyle evlenmesi kiza haksizlik. zor olan hayatini daha da zorlastiririr bu durum. kendine iyi kotu bakip kendini cekip cevirebilecekken ekstra yük yüklemek bu kardesine. cocukda saglikli dirt dortluk olabilir evlendikden sonra basina bisey gelir bakima muhtac olur tabiki kardesin bakar iyi gun kitu gunde denip soz verilmis ama bile bile de ne gerek varki yani diretmeye olsun olsun diye. daha taniyip bilmiyorlar bile gencler birbirlerini.  hani aşilamaz bir sevgi bagi yok ki daha hic bise yok durdukyere mahkum etmek bu kardesini. kaldiki yasi daha cik kucuk. 

annen ile ablan kiz engelli kimse almaz hem cok isteyen yillaronceden beri bakip giren isteyen kabul eden biri var hemde daha ne olsun zenginler hemen verelim de basimiza kalmasin daha kolay kolay isteyen cikmaz diye dusunuyorlar bence. hazir isteyeni varken kacırmayalim treni mantigiyla dusunuyorlar bence cok yanlis ve kardesine yapilabilecek en buyuk kotuluk. evlendirmeye caliscagina mesel psikljik olarak eksik hissetmesin diye bir gogus ameliyati yaptralim en azindan diye dusunebilirdiler

Aslında annemde istwmiyor.2 yıl önce geldiklerinde sadece eli titriyor çocuğun demişler.annemde bana danıştı konuşsunlarmı diye bende yok dedim.çünkü o zaman kardeşim 16 yaşındqydı.zenginler beklemezler dedim hemen kızı götürürler.ben söyleyince annem vazgeçti.bu sene yakıj zamanda tekrar konu açıldı.ısrar eden ablam.hepimiz yok diyoruz,kendisi ısrqrla tanışdın diyor,ayağı aksıyor sadece diyor.

Göğsüde nasip olursa yakın zamanda ameliyat olacak inşallah.dediğin gibi yaşı küçük.mantıklı bir karar veremez bile

önce (58 puan) tarafından

Bu yorum alıp çerçeve etmelik bir yorum...❤️ Gerçekten de öyle. Ama  anne nın de abla tarafından dolduruşa gelmiş. Kiz kardeşiniz daha küçük, seveceği biri elbette çıkar karşısına. İlla zenginler diye kızı zorla aklını çekmek doğru değil elbet

-Reklam-
+4 oy
önce (1,351 puan) tarafından

Kardeşinin zaten yaşantısı zordur tek eliyle  nasıl bakıcak o çocuğa  belden aşağısı tutmuyorsa

Aynen.sözde sadece topallıyor diyorlar ama,destrksiz kalkamıyormuş.benim kardeşim nasıl kaldırıp indirsin

+3 oy
önce (6,298 puan) tarafından

Kardesiniz henuz evlilik icin cok kucuk bi yasta. Okusun memur olsun. Engelli kadrosundan atanmak daha kolay ve cok rahat islerde calisiyolar. 

Kardesinizin oncelikli hedefi kendi ayaklari uzerinde durmak olsun. Kendi parasini kazansin kimseye muhtac olmasin. 

Belki vardir bilmiyorum ama ileri duzey protez eller var onlardan kullanabilir hic farkedilmiyo ve kullanabiliyoda. Gogus icinde estetik yaptirabilir. Genc ve ergenlik doneminde bunlar hakkidir. Tabi maddiiyatta lazim. 

Dedigim gibi once okusun ,meslegi olsun. Para hersey degildir ama cok seydir. Ev isini yapamaz ama temizlik icin kadin cagirabilir gibi para bu konularda yardimci olur.

Engelli oldugu icin engelli bireyle evlenmesine de gerek yok. Karsi taraf boyle dusunuyo sanirim. Gunumuzde toplumun cogunlugu da boyle dusunuyo. Karsi tarafta maddiyat oldugu icin rahat ederler dusuncesinde. Ama dediginiz gibi engeli daha agirsa kardesiniz icin omur boyu cekilmez bi durum olabilir. Hani sevse ,asik olsa olabilir derim ama orta da boyle bi durum da yok. Ayrica suan veya ileride evlenmeyi dusunurse de maddiyata da onem versin. En azindan evlenecegi bireyin duzgun ve garanti bi isi olsun. 

Liseyi bitirecek nasipse bu sene.gitmem daha okulq diyor.kolaya kaçıyor hemen.Allahın izniyle yakında göğüs estetiğide olacak.protez elede maddi gücümüz yok malesef.işte birde 2 engelli bireyin engelli çocuğu olma riskide var.Rabbim herkes için hayırlı kapılar açsın.

Anladim canim. Simdi ki gencler cok tembel. Ama liseden sonra da engelli kpss yok mu var diye biliyorum. En azindan 2 yil daha okusun. Okumayip ne yapmayi dusunuyo evlenmeyi mi ? Evde mi oturacak ya da. 

Evet engelli cocuklari olma olasiligi yuksek. Ama genelde kalitsal rahatsizligi olan engelli bireyler tup bebek yapiyolar. En azindan kardesiniz buna dikkat etsin. 

Aynen öyle.aklım basmıyor dersleri diyor.şimdi bilgisayar kursuna gitmek istiyor.düşüncesi özel hastanelerde sekreterlik yapmak.ama lise mezunlarını alıyorlarmı bilmiyorum.

Okusun canim 2 yil aciktan okusun cok basit bolumler var. Belediye de memur olsun. Cok rahatlar.  Ben arkadasiminda bi kolu dirseginden itibaren yok. Belediye personeli oldu. Memur. Engelli olduklari icin izinleri cok,kar tatili olsa engelli personelde calismiyo. Nobet vs olmuyo.

Lise bitsin tekrar konuşacam inşallah

+2 oy
önce (4,309 puan) tarafından

Sem kendin kardeşinle konuş bence ablan aklını karıştırmasın yazıktır yani çocuğa da 

Ben elimden geldiği kadar ikna etmeye çalıştım.şuan çocuk daha.sadece fotodan gördüğü için beğenmiş dış görünüşünü.o da eli olmadığı için hep engelli bireyler ister onu diye düşünüyor.şindi ikan ettim istemediğini söylüyor.inşallah akkı çelinmez.

önce (6,214 puan) tarafından

Şu düşüncesi için kardeşinle konuşmayı bile isterim bende engelliyim ve eşim sağlam bir insan ve fazlasıyla mutluyuz bu düşünceden kurtulamsi gerekiyor 

Bende dedim.birde görsen su gibi güzel.daha ergenlik çağında.foto çekilirkrn bile elini saklıyor.geçen elinr fotoshop yapmış.tamemen silmiş elini görünüyor diye.

+2 oy
önce (1,175 puan) tarafından

Malesef zenginlik herseyi ortmuyor. Sağlıkta önemli tabii ki hor görülmez ama olacak iş var olmayacak iş var Haklısın yani

Tabiki.ben kardeşimi düşündüğüm kadar,karşı tarafıda düşünüyorum kardeşim asla zorq gelemezki

+2 oy
önce (358 puan) tarafından

Canım kardesin 12 yasindami yanlış anlamadiysam

Yok canım.şimdi 18 yaşında.

önce (358 puan) tarafından

Kız bende dedim 12 mi..kusura bakma canım sen en doğrusunu yapmışsın ne kadar hayırlı bir ablasin rabbim kardeşine hayırlı kaderler nasip etsin doğru zamanda 

Amin inşallah canım

+2 oy
önce (1,052 puan) tarafından

Ümit vermek çok ağır bir hak, sakın bu tür bir hataya düşmeyin.

Ablam ms gibi bir süre felçli yattı, şimdi kalktı elhamdülillah ama kısmet olarak kimi önerdiyseler hep bir durumu oluyor.

Yanlış anlaşılmasın, Allah korusun asla hor görmek değil. Zaten haddim de değil. Ben de ısrarla bu yapılanın ne kadar düşüncesizce olduğunu ifade etmeye çalışıyorum.

Ablam Elhamdülillah kendi kendine yetebilse de genel hattıyla zaten yardıma muhtaç bir halde. Bir de bizim sağlam halimizle canımızın çıktığı evlilik mefhumunda ikisi de çok yıpranır.

Birisinin sağlam olması lazım en azından. Ayrıca kusuru görmemesi de lazım. Bunun için de aşk ve Allah korkusu gerekiyor. Çok sıkıntılı bir mesele.

Oldu ki evlendi. Ya aşkla iyileşmeleri gerekirken tam tersi daha beter olurlarsa?

Yüreğim pır pır ediyor, ablam için zaten çok tedirginim, bir de mutlu olacağım derken ablamın üzülmesine dayanamam.

Yok. Ne yap et vazgeçir. Zaten onun karısıysa 2 cihan uğraşsa ayıramaz. Değilse de 2 cihan uğraşsa birleştiremez. 

Sizede çok geçmiş olsun.

Bende karşı tarafın üzülmesini istemiyorum.Rabbim o çocuğunda karşısına hayırlı bir eş çıkarsın.

Benim kardeşim herşeyden önce evlilik yaşında bile değil ergen daha.bende 18imde evlendim ama ağırdım.

Kendisi ise daha aile kavramının farkında değil.o sorumluluğu alamaz.bir of desin çocuğa,o da üzülür.dediğiniz gibi zaten nasibinde varsa belki ilerde tekrar karşılaşırlar.ama o zaman bu zaman drğil.

+1 oy
önce (22,113 puan) tarafından

Sonuna kadar haklısın herşey para değil 

Tabiki.para nereye kadar huzur verecek.

+1 oy
önce (2,263 puan) tarafından

Bu insanlar ne kadar geri kafalı ya. Bu kızın bedensel engeli varsa , engelli biriyle evlenmek zorunda değil. Belki çok daha güzel kısmetler çıkacak karşısına. Parayla huzur olmuyor. Bugün zenginler yarın fakirler mal Allah'ın , hayatın ne getireceği belli olmaz yapmayın etmeyin gül gibi gencecik kızın bu yaşta hayatını maf etmeyin 

Öyle gerçekten.birde gelen ilk görücüsü.dedim bende bırak,bi eline mesleğini alsın çevresi olsun.ilerde seveceği biri çıkar karşısına.şimdi engeli olmayan biride gelse yaşı erken daha.

0 oy
önce (4,238 puan) tarafından

Haksızsin. Oturup bir konussunlar odada biri daha olsun yani yalnız kalmamaları gerek. Zaten anlaşılır belden aşağısı tutuyor mu tutmuyor mu. Kardeşinin hoşuna gider mi gitmez mi. Ben müdahale edilmesini doğru bulmuyorum siz çok müdahale ediyorsunuz herkesin kendi hayatı var. Siz yuvanızi kurmussunuz. Hemen hemen herkes ister evlenip yuva kurma

Tamamda kardeşim ergen daha.aklı fikri gezip tozmada.başta kendide istwmiyordu.ablam ısrar edince konuşurum eğer yürüyemiyorsa kabul etmem dedi.peki o çocuğada yazık drğilmi.kim ister her seferinde reddedilmeyi.kardeşimde ablası var önünde nişanlı,onu kıskanıyor biraz o yüzden istiyor.ben ikna edincede vazgeçti.çalışmak istiyorum dedi.

0 oy
önce (3,282 puan) tarafından

Dediğin her şey de haklısın. Hem yaşı çok küçük kardeşinin. Aceleleri ne başlarından atmaya mi çalışıyorlar. Eğitimini tamamlasın üniversite okusun memur olsun . Ne diye evlenip başkasının parasına muhtaç olsun . Hem dediğim gibi yaşı çok küçük çocuk daha.

Evet.aklı gezmede  tozmada.kendisine de dedim,eşinle gezmek istesen gezemezsin.adam tek başına kalkamıyor.kız nasıl destek olsun.çocuğun ailesi sürekli mecburen başlarında olacak.böyle zor hayatı kaldırqmazki.

0 oy
önce (805 puan) tarafından

Liseyi bitirip engelli kpss ye girip atansın bence, mis gibi memur olur hem maaşları çok iyi çalışıp derece aldıkça kimseye muhtaç olmaz, kimse de ona eksik olduğunu hissettiremez böylece. Tanıdığım biri duyma engeli var kulaklık kullanıyor çalıştı çabaladı kpss ile memur oldu , daha sonra eşiyle tanıştı o da memur el ele verip gezmedikleri yer kalmadı mis gibi hayatları var. Ben engelliyim nasılsa deyip mücadeleden vazgeçmesin. Kendisi için okusun , lütfen yönlendirin bu şekilde 

Anlasa keşke okuma hevesi hiç yok.dersleri berbat.en azından liseden sonra bilgisayar kursuna git dedik.ondan sonra belki hastanelerde bi iş filan çıkar dedim.

0 oy
önce (144 puan) tarafından

Yani kendin diyorsun işini ablam zor yapabiliyor diye çocuğun da ablan gibi engel durumu varmış şuan kısmet çıkmış ablana bence kabul edin çünkü ileri aşamada evlenemeyebilir sonuçta belki bu çocuk onun kaderidir hem evlendi diyelim ki kötü bir durum yaşadı bosanmak da haktır eğer yaşı turuyorsa karşı tarafın büyük değilse hiç yoktan ablanın belki güzel bir çocuğu olur hem zenginler diyorsun kayınvalidesi yardım da eder belki bakıcı da tutar 

Ablam değil.benim küçük kardeşim.daha 18 yaşında.sadece eli yok yakında göğüs estetiğide olacak.çocuğun durumuna gelirsekte yardımsız yürüyemeyen biri.neden evlenemesin.bak yukarıda büşra ablanın yorumuda var.birde zora gelemeyince boşanmak olurmu.kızda söylüyor eğer yürüyemiyorsq kabul edemem.

0 oy
önce (372 puan) tarafından

Bu posta çok üzüldüm 

önce (372 puan) tarafından

Oğlum özel gereksinli çocuk ve büyüyünce biri bu şekilde davransa çok üzülürüm elhamdülillah eli ayağı tutuyor gözleri görüyor onda sıkıntı yok ama bı an çok üzüldüm 

Çok üzgünüm.ama başta yazdım çocuğu hor gördüğümden değil.çocuğun mesleği filan var durumu iyi.ama kızkardeşim bi adamı kaldırıp inderecek kuvvette değil.dahası yaşı küçük.kendiside yapamayacağını söylüyor.Rabbim belki çocuğun karşısına sağlıkı birini çıkaracak.aynı şekilde kardeşiminde öyle.sizide üzdüysem özür dilerim.Rabbim yardımcınız olsun.çocuğunuza güzel kapılar açsın.

0 oy
önce (156 puan) tarafından

Canım elleri titriyorsa büyük ihtimal ms olabilir sonuda tekerlekli sandalyeye gider yani aileden ögrenmeniz tam olarak hastalıgı ne saklamasınlar .. tabiki hersey para pul degil ilk önce adamın ahlakı nasıl onu ögrenmek lazım kardesin daha cok genc aklına girmesinler sırf parası pulu var diye eger yürüyemiyorsa kardesin bununla baş edeyemebilir buda bir vebaldır .en iyisi sen kardesinle enine boyuna konuş olumlu olumsuz yönlerini anlat 

Kime sorsalar hepsi farklı bişey söylüyor.tek kesin olan konu yardımsız ayağa kalkaması desteksiz yüreyememesi.fotokarı var hrp oturarak çekmiş.heryere atv ile gidiyormuş.kardeşimede söyledim ne olursa olsun önceliğin iş sahibi olmak olsun.kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenene kadar evlilik yok ona.

önce (156 puan) tarafından

Aynen kesinlikle 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 556 göst.
23 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mervenar (344 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 632 göst.
16 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gul karaaa (851 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,429 göst.
11 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Dolunay yin annesi (266 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 493 göst.
8 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde purple110 (75 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,841 soru

23,875,324 cevap

321,087 kullanıcı

...