+3 oy
706 göst.
önce Diğer kategorisinde (95 puan) tarafından

Kızlar gorumcemin düğünü oldu bizim durumumuz da bu sıralar kötü diye eşim hiç bir şey tskmicam dedi. Sonra düğün olduğu gün başka küçük gorumcemin yanında bana dedi ki elimiz boş ayıp olacak kolyeni ver kardeşime takalım istersen dedi. Ben de hayır veremem dedim küçük görümcem de odadaydi o sırada. Kolyem de yarım altın kolye vermedim neyse. Eşim gitti çeyrek aldı geldi onu taktık. Düğünü olan görümcem de bana tavırlı davranıyor kolyemi vermem dediğimi duymuş olmalı tavrının sebebini tam bilmiyoruz ama eşim kaynanama dedi herkes kendinin altınını vermek zorunda mı kendisi kendinin olan altını götürüp başkasına takar mı kardeşim ayıp ediyor eşime tavır alarak dedi. Arkamda duruyor sağolsun. Sizce ben ayıp etmiş miyim vermeyerek? 

28 Cevaplar

+10 oy
önce (9,591 puan) tarafından

Sen kuyumcumusun bacım ne alakaya maydonoz işler 

-Reklam-
+6 oy
önce (3,540 puan) tarafından

Ben olsam bende vermem valla kusura bakmasin parata pula onem vermem elimde boldur cok sukur ama boyle bi durumda bende vermem sonucta o zinetler bizim guvencemiz esim araba almaya niyetleniyo benden bileziklerimi isteyemedi mesela ha esim sonucta istese veriridim aliyosa bizim icin aliyo sonucta ama gorumce kim oluyo da guvencemi verecem esin arkandaymis bosver isterse kussun 

+5 oy
önce (5,879 puan) tarafından

Eşinin başta görümcenin yanında ver altınını takalım demesi yanlıs şimdi onlar diyordur gelin abimi doldurdu. Altınını vermemekte haklısın ben olsam bende vermezdim gitti mj geri gelmiyor malesef . 

önce (95 puan) tarafından
+1

Aynen o da boş bulundu heralde normalde öyle bişe yapmazdı. Kesinlikle benim doldurdugumu düşünüyorlar 

önce (5,879 puan) tarafından
+1

Öyle diyorlar kesin abimin gönlü var o vermiyor diyorlardır 

+5 oy
önce (237 puan) tarafından

Canim basta esin hata yapmis ki gorumcenin yaninda istemesi keske kimse yokken isteseydi. Ama bende olsam vermezdim kimse kusura bakmasin

Görümcemle mi iyi tutayim aramı? Özür dilerse herkesin içinde özür dilemesini isticem çünkü herkes duydu bana böyle davrandığını 

önce (185 puan) tarafından

Ben genel söyledim onu neden biliyor musun. Kız kardeşim kocası arkasında diye ailesine ihtiyaç duymadı sonra herşey kötüye gitti adam da zamanla arkasında durmaktan sıkıldı eninde sonunda erkek ailesiyle iyi olmak istiyor çünki 

Doğrudur ben dengeyi korumaya çalışıyorum eşimden daha çok kaynanamı arar hal hatır sorarım eşime de söylerim hep anneni aradım diye. Anneler gününde ben söylerim eşime annene de şunu alalim diye. Eşimi arkama aldım kendisinin ailesiyle iyi geçinmek için çabamı biliyor yani. 

önce (185 puan) tarafından

Burada kendimi gördüm bende öyleyim ve eşim de çok iyi bilir ondan önce onları benim düşüneceğimi o yüzden bir durum olsa bilir benim neyi nasıl yaptığımı 

Ben de mesela düğünden on gün önce kardeşine ne takicaz diye sordum eşime. Birşey takamam birkac ihtiyacımızı saydı, onlara yetecek para var şu anda dedi. Altın konusunu da ben önceden düşünmüştüm yani

+5 oy
önce (4,982 puan) tarafından

Kolyeni vermek zorunda değilsin, dügün olucagini eşin biliyordu zamanında alsaydı canim. Bırak tavır yapsın senin bir suçun yok ki yine hatalı olan eşin, bu durum baş başa konuşulur 

+4 oy
önce (3,082 puan) tarafından

Yok daha neler yaa bide hazıra konmak nee bence görümcem senden isteyerek ayıp etmiş 

+4 oy
önce (4,568 puan) tarafından

Ay saçmalama Feriha ne ayıbı :)))) 

+3 oy
önce (516 puan) tarafından

Allah eşinden razı olsun ne muradı varsa versin senin arkanda durması çok ama çok güzel olmuş farkında gözü görüyor algıları açık diğer kocalar gibi değil Rabbim bir yastıkta kocatsın sizi inşallah 

+1

Amin . Allah razı olsun. 

önce (8,041 puan) tarafından
+3

Eşi kızın başını yakmış zaten sonradan arkasında olsa ne 😂

önce (21,768 puan) tarafından
+1

Görümcenin küslüğü çokta dert edinilecek bir şey değil o yüzden baş yanması olarak değerlendirmedim tam tersi eşi kardeşinin aleyhine döndüğü için iyi bile olmuştur sadece post sahibi bundan sonra fevri davranmasa yeterli 

+2 oy
önce (544 puan) tarafından

Ne alakası var canım, kolyemi vermek zorunda mıyım. Hadi birikim için alınmış altın falan olsa gene amenna ama şahsi ziynetin neticede 

+1

Kolye ucu yarım altın o da ziynet sayılır demi

önce (544 puan) tarafından
+1

Ya netice olarak sen onu zincire takmış kolye olarak kullanıyosun dimi? Kenarda köşede bi gün bozulur diye beklemiyo

+2 oy
önce (21,768 puan) tarafından

Ben olsam ben de vermezdim takıyı takmışsınız sonuçta. Ayrıca kendindeki vermek zorunda tabiki değilsin bunun için küsmüş ise iyi olmuş 

+2 oy
önce (1,061 puan) tarafından

Durumu yoksa bi çeyrek alıp takabilirdi en başından. Niye önce hiçbir şey takmayacam deyıp sonra senın kolyenı istıyor? Hem de kızkardeşinin yanında. Akıllı olsa zaten başkasının yanında eşinin ziynetını istemez. O senın kendi ziynetın. Yatırım için kenara ayırdığını iz bişi olsa neyse. Ve bir kolye parası nerde bir çerek parası nerde. Eşin de tutarsızmış. Görümcenın de canı cehenneme derdim. Ben kolyemi vermek zorunda mıyım? Sanki abisine bir şey takma diyen benim bana alınıyor diye sinir olurdum. Bi daha da muhatap olmazdım. Herkes amma alıngan 

+1

Aynen bütün aile ben başta aldirmadim sanıyordur şimdi.

önce (156 puan) tarafından

Aynısını düşündüm eşin başıdan hatayı yapmış madem çeyrek alabiliyordu başından alsaydı bence kimsede suc arama eşin mikserlik yapmış :))) tabi ne olursan olsun görümcenin davranışı cok yanlış ona diyecek bişeyim yok hatta hicte alttan alma 

+2 oy
önce (1,916 puan) tarafından

Hayır hiç te ayıp etmedin vermek zorunda değilsin tabii ki. Eşin de kardeşinin yanında demekle hata etmiş. Böyle şeyler eşler arasında gizlice konuşulur. 

+1 oy
önce (516 puan) tarafından

Hayır birde çıkıp diyebilir ki abi takmak zorunda değilsin eliniz dar da canını sıkma diyeceğine tavır yapıyor haspammmm gorumce görmeyeyim ömrümceeeee 

Dahası da var kaynanam gitmiş kızım abin bişe alamamış benim takacağım bileziği anime vereyim de o taksın demiş o da gorumcemin aldığı bilezik annesi takıyor gibi görünsün diye almış. Bunu duyunca görümcem şaşırmış nasıl yani hiç bişe almamış mı diye şaşırmış götür ver taksın demiş.

Bunun üstüne eşim gidip çeyrek aldı işte. Kaynanam getirdi bileziği verecekti bize siz takın diye ama kardeşin böyle yaptı haberin olsun şaşırdı dedi. Eşim de istemedi öyle diyince

Burda suçlu tamamen abi . Gidip kardeşine güzelce kardesim elimde yok ama olunca en güzelini alırım dese kim ne diycek . Son dk gelmiş takı mi konusulur ne kadar ayıp . Kardeşi bir kere evleniyor sonuçta ve bu 5 dk da belli olan bir şey değil . Annesi yine toparlamaya çalışmış iyi ..

+1 oy
önce (4,805 puan) tarafından

O senin şahsi ziynetin. Hastalık sağlık olur bozdurursun, dara düşer bozdurursun ama düğüne takmak için bozdurmazsın. Herkes gücüne göre takar. Benim ablam evlendi işsizdim gücüm çeyreğe yetti o zaman. Birkaç sene sonra kız kardeşim evlendi gücüm bileziğe yetti bilezik aldım. Ablama haksızlık olmasın diye ona da tam altınla takviye yaptım anneler günü ıvır zıvır bahane edip. Herkes gücüne göre takar. O an takamaz belki ama sonra gücünü toplar takar. 

+1 oy
önce (906 puan) tarafından

Görümcen ayıp etmiş yani vermek zorunda değilsin ki. 

+1 oy
önce (1,328 puan) tarafından

Eşin de madem alabiliyor son dakikayı mi beklemis . Önceden alsaymis gerekirse borç etsin yani küçük gorumcenin yanında seni zan altında bırakıyor . Sen haklısın tabiki ben de olsam vermem. 

Evet böyle bir huyu var malesef eşimin her şeyi son dk karar verir. Kardeşinin yanında niye soruyorsun böyle şeyleri özel konuşalım diye kızdım kendisine zaten haklisin unuttum onun orda olduğunu diyor

+1 oy

İyi de niye veresin ki zaten eşin baştan bunu milletin içinde sorup seni bu konuma düşürerek hata etmiş . Görümce de ayrı salakana vermez zorundasın sanki . Kendi çıkarsın sana bir bilezik versin madem bu kadar basit bir şeyse 

0 oy
önce (147 puan) tarafından

Canım burada en büyük hata eşinin. Hem ilk başta kolyeyi ver diyor toplum içinde. Daha sonra da herkes içinde eşim kolyeyi vermek zorunda değil diyor. Bu saçma olmuş

Aynen hata etti bende kızdım böyle şeyleri özel konuşalım diye ama kardeşinin orda olduğunu unutmuş haklısın diyor. 

Bu olayın devamı da var aslında daha önce sormuştum. 

Düğün anında eşim kardesiyle foto çekiliyordu ben durun bende geleyim dedim o sırada görümcem off iyi tmm gel hadi demiş eşim bunu duymuş ben duymadım. Eşim düğün bitiminde kardeşini çekip sormuş hayırdır derdin ne niye eşime böyle söyledin bu tavırlarin ne eşim sana bişe yaptıysa söyle demiş. Kardeşi de " abi en güzel günümde eşini tinlayamam demiş" eşim sinirlenmiş kızmış felan görümcem ağlamış. Sırf ben altınimi vermedim diye bunlar olmuş düşünebiliyor musun?

Kendimi kötü hissettim bende ister istemez. Burda birkaç kişi bana sen eşini doldurmuşsun dediler. Hiç birşey yapmadan etrafımda olaylar böyle gelişiyor tuaf...

önce (147 puan) tarafından

Canım uzak dur boş ver. Birbirimizi sevmek zorunda değilsiniz ha iyi anlaşsaydınız çok güzel olurdu ama kavga edip birbirinizi kırmaktansa uzak durmanız daha iyi olacaktır

0 oy
önce (201 puan) tarafından

Canım kolyeni verseydin ikinci el diyeceklerdi el kızı olarak görüyolar gelinleri iyi yapmışsın kolyeni vermeyerek eş ailesinden illa ki birinin nankörlüğü oluyo 

0 oy
önce (1,203 puan) tarafından

İyi yapmışsın canım sonuçta o senin.

Soyle yani sus eşyanın başkasına veriyorsun takması için. Ne münasebet. Esinde iyi yapmış valla .Maşallah 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 390 göst.
13 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 904 göst.
18 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 82 göst.
3 Mart 2025 Diğer kategorisinde atalar0 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 530 göst.